Cum sa curatati un fier cu abur si baza lui

Deși în prezent a fier

Steam nu este folosit pentru a este de multe ori ca și în trecut, este încă util pentru multe treburi casnice: scrobită camasa rochie, lenjerii de pat rece si servetele stofa, elimina ridurile din perdele și acoperă mobilier sau chiar să lipiți un autocolant favorit unui cămaș obișnuit. Aceste utilizări sunt un exemplu de cât de util poate fi să vă păstrați fierul în stare bună de utilizare și stare de lucru. Cu puțină grijă și curățenie ocazională, puteți face fierul să dureze mulți ani.

pași

Partea 1
Curățați interiorul fierului de aburi

Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 1
1
Se amestecă o jumătate de cești de apă și o jumătate de cești de oțet alb din distilat. Asigurați-o soluție de curățare pentru fier cu bază oțet alb, care servește pentru a dezinfecta si dezinfecta desincrustar este un mod economic de a curăța interiorul acesteia. Aceasta este și cea mai simplă metodă de a curăța părțile fierului, care altfel ar fi inaccesibile.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 2
  2
  Umpleți rezervorul de apă cu soluția de curățare și încălziți fierul. Alegeți opțiunea de temperatură ridicată. Dacă fierul dvs. nu are un selector de temperatură, alegeți opțiunea de bumbac din selectorul de materiale.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia. Pasul 3
  3
  Treceți soluția de curățare în interiorul fierului când este fierbinte. Veți obține cele de mai sus dacă continuați să apăsați butonul de abur în timp ce apăsați fierul pe un prosop așezat pe masa de călcat. Eliberați aburul în jeturi de 20 până la 30 de secunde în această poziție, până când se termină un minut și jumătate de abur.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia. Pasul 4
  4
  Goliți orice soluție de curățare rămasă rămasă în rezervă. Dacă a mai rămas puțină soluție după curățare, asigurați-vă că o aruncați sau reutilizați pentru altceva. Acesta a trecut deja prin farfurie și nu va fi necesar în etapa următoare.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 5
  5
  Umpleți rezervorul cu apă curată și repetați procesul de abur. Acest lucru va asigura că nu există oțet rămas în canale și rezervați fierul. Stingeți resturile de apă care au rămas în rezervă de fier.
 • Partea 2
  Curățați baza fierului

  Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 6
  1
  Se amestecă părți egale de sare de masă și oțet alb-distilat. Pasta rezultată va acționa ca o abrazivă ușoară și va ajuta la îndepărtarea depunerilor tari lipite pe placa de la baza plăcii. Acest lucru va fi deosebit de util dacă baza este arsă și nu mai este alunecată ușor pe masa de călcat.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia. Pasul 7
  2
  Aplicați soluția de curățare și frecați la baza fierului cu o cârpă moale umedă. Răspândiți un strat uniform de pastă pe baza plăcii și ștergeți ușor cu o cârpă umedă, făcând mișcări de frecare. Eliminați toate excesele.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia. Pasul 8
  3


  Reaplicați și repetați de câte ori este necesar până când baza este curată. Continuați frecarea și îndepărtarea acumulărilor într-o manieră delicată și deliberată, având grijă să nu zgâriți placa de bază. Rețineți că deteriorarea suprafețelor neaderente poate provoca decolorarea permanentă și rugina.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia. Pasul 9
  4
  Acordați o atenție deosebită curățării conductelor de abur de pe suprafața bazei fierului. În timp, acestea pot fi înfundate cu mineralele din apa de la robinet. Dacă ai probleme de luare de fier cu abur elimină toate acumulările în sau în jurul conductelor de abur cu o periuță de dinți, scobitoare, un tampon de bumbac sau un alt obiect moale pentru a îndepărta orice zonă vizibilă de reziduuri.
 • Imaginea cu titlul Curățați fierul de abur și placa de bază Pasul 10
  5
  Utilizați o mașină de curățat cu plăci comerciale dacă placa de bază nu este fabricată din material neaderent. Unele fiare de călcat vor avea baze sau plăci goale. Deși acestea pot fi curățate cu pasta de sare și oțet menționată mai sus, aceștia ar putea beneficia și de o soluție de curățare a plăcilor comerciale. Puteți folosi o abrazivă foarte fină ca o ultimă soluție.
 • Partea 3
  Ține-ți fierul

  Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 11
  1
  Îndepărtați orice reziduu de material plastic topit din fier. Se răcește placa prin plasarea plăcii de bază pe un vas de mică adâncime cu apă de gheață. Acest lucru va întări plasticul și vă va permite să îl îndepărtați cu ușurință. Răsturnați și îndepărtați plasticul cu un cuțit de plastic plictisitor, cu o spatulă din plastic sau cu marginea unui card de credit.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 12
  2
  Utilizați foi pentru uscător pentru a vă păstra placa strălucitoare și cu o aromă bună. Puneți fierul pe o foaie pentru uscător și apoi pentru un prosop de mână. Alterați între ele din nou și din nou. Acest lucru va îmbunătăți luciul fierului prin îndepărtarea uleiurilor și a particulelor mici de pânză sau praf arse.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 13
  3
  Umpleți tava cu tipul corespunzător de apă. În funcție de duritatea apei curente din localitatea dvs., durabilitatea anumitor părți interne ale plăcii dvs. și frecvența cu care o utilizați, acest lucru poate necesita anumite tipuri de apă. Apa de primăvară este întotdeauna potrivită, deși apa filtrată este o opțiune similară și mai puțin costisitoare.
 • Imaginea cu titlul Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 14
  4
  Verificați frecvent cablul de alimentare. Rețineți orice deteriorare, uzură sau răsucire în cablul de alimentare. Țineți cont de faptul că deteriorarea în această zonă ar putea reprezenta un pericol potențial de incendiu. Dacă cablul este deteriorat, nu utilizați fierul până nu îl reparați.
 • Imaginea intitulată Curățați fierul de abur și placa de bază a acestuia 15
  5
  Depozitați fierul în mod corespunzător. Nu forțați niciodată fierul prea mult ținându-l pe o parte sau pe placă. Cel mai bine este să-l păstrați în poziție verticală într-o zonă în care este stabilă și nu cădea. Aceasta este, de asemenea, o măsură de siguranță și asigură că, dacă este fierbinte, placa de bază nu va atinge o suprafață de material care poate fi deteriorată dacă este încălzită.
 • sfaturi

  • În unele cazuri, utilizarea de apă distilată sau deionizată poate anula garanția.
  • Nu uitați să verificați manualul fierului dvs. pentru a găsi informații specifice despre utilizarea acestuia.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa dezinfectati pantofii folositiCum sa dezinfectati pantofii folositi
  Cum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminteCum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminte
  Cum se fac bucle cu un fier de îndreptareCum se fac bucle cu un fier de îndreptare
  Cum să curățați fixatorul de păr de un coacerCum să curățați fixatorul de păr de un coacer
  Cum să curățați periile de machiaj cu oțetCum să curățați periile de machiaj cu oțet
  Cum să curățați o mașină de îndreptat părulCum să curățați o mașină de îndreptat părul
  Cum sa faci un sandviș cu brânzăCum sa faci un sandviș cu brânză
  Cum să vă măriți nivelul de feritinăCum să vă măriți nivelul de feritină
  Cum să găsiți surse de fier pentru vegetarieniCum să găsiți surse de fier pentru vegetarieni
  Cum de a micsora articole de îmbrăcăminte din poliesterCum de a micsora articole de îmbrăcăminte din poliester
  » » Cum sa curatati un fier cu abur si baza lui

  © 2011—2020 ertare.com