Cum să curățați un grătar din oțel inoxidabil

Când este fierbinte, nu este nimic mai bun decât pregătirea unui grătar acasă. Cu toate acestea, dacă doriți ca burgerii, fripturile și carnea de pui să aibă gust delicios, este important să păstrați grătarul cât mai curat posibil. Dacă aveți un grătar din oțel inoxidabil, uneori este dificil să îl curățați, deoarece suprafața sa poate fi foarte ușor deteriorată. Nu contează dacă trebuie să eliminați acumulările rețelei, să păstrați componentele interne curățate sau să lustruiți partea externă, este esențial să utilizați produsele potrivite și tehnicile adecvate dacă doriți ca grătarul dvs. să arate și să funcționeze bine.

pași

Partea 1
Ștergeți grilele din oțel inoxidabil

Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 1
1
Pregătiți un amestec de bicarbonat de sodiu și apă. Dacă doriți să obțineți un detergent eficient pentru a curăța un suport din oțel inoxidabil, ar trebui să amestecați ¼ ceasca (45 g) de bicarbonat de sodiu și ¼ cană (60 ml) de apă într-un recipient mic. Se amestecă ambele ingrediente bine pentru a forma o pastă.
 • Puteți folosi apă caldă cu bicarbonat, astfel încât ambele să se amestece mai ușor.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 2
  2
  Aplicați pasta pe raft și lăsați-o să se așeze. După ce ați pregătit pasta de bicarbonat, ar trebui să folosiți mâinile curate sau o cârpă pentru ao aplica cu grijă pe grilă. Asigurați-vă că acoperiți întreaga suprafață, acordând o atenție deosebită pe cele mai murdare pete. Lasati pasta sa stea pe raft timp de cel putin 20 de minute.
 • Cel mai bine este să scoateți grătarul din grătar înainte de a aplica pasta. În acest fel, veți putea acoperi ambele părți, astfel încât să nu depășiți nici o zonă.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 3
  3
  Aplicați un strat de detergent pentru cuptor pe un suport special murdar și lăsați-l să stea peste noapte. Dacă nu ați curățat grătarul din oțel inoxidabil pentru o perioadă lungă de timp, probabil că aveți nevoie de un agent de curățare întărit pentru ao răci. Trebuie să aplicați un strat generos de agent de curățare pe ambele părți ale grilajului. Apoi, puneți-l într-o pungă de gunoi și lăsați-o să stea peste noapte.
 • Puteți utiliza curățatul cuptorului dacă sifonul nu funcționează. Nu este necesar să se aplice ambele soluții decât dacă grila este extrem de murdară și bicarbonatul lasă reziduuri.
 • Orice curățător pentru cuptor va funcționa pentru curățarea rack-ului, dar este posibil să doriți să alegeți un dispozitiv de curățare destinat utilizării în cuptoare și grătare.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 4
  4
  Restrângeți grătarul cu o perie de grătar. Odată ce pasta de sare de copt (sau curățătorul de cuptor) sa așezat pe suport pentru timpul indicat, trebuie să curățați întreaga suprafață folosind o perie de sârmă (proiectată pentru curățarea oțelului inoxidabil). Asigurați-vă că treceți peria între părțile laterale ale grătarului pentru a elimina resturile de alimente.
 • Ar trebui să verificați peria pentru a vă asigura că este în stare bună înainte de ao folosi. Verificați dacă părul dvs. nu cădea.
 • Image cu titlul Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 5
  5
  Clătiți gratarul cu apă și uscați-l. Odată ce ați curățat grilajul cu peria, utilizați un furtun pentru ao pulveriza cu apă caldă. Asigurați-vă că eliminați toate reziduurile de curățare și de murdărie. Apoi, uscați grătarul cu un prosop curat și întoarceți-l la grătar astfel încât să fie pregătit pentru gratarul următor.
 • Dacă grila este foarte murdară, este posibil să fie necesar să repetați procedura de curățare de mai multe ori pentru a elimina complet murdăria și resturile de alimente.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 6
  6
  Continuați să curățați grila după fiecare utilizare. Odată ce grătarul grătarului din oțel inoxidabil este curat, ar trebui să îl păstrați în acest fel. Lăsați grătarul să se răcească timp de 5 sau 10 minute după ce îl utilizați. Restrângeți grilajul cu peria atunci când este încă fierbinte pentru a îndepărta resturile de alimente.
 • Pentru a limita reziduul pe grila, trebuie întotdeauna să îl preîncălziți înainte de a pune alimentele pe ea. În acest fel, îi împiedicați să adere la suprafață.
 • Asigurați-vă că ungeți alimentul înainte de al așeza pe suport, pentru a evita lipirea acestuia de suprafață.
 • Partea 2
  Mențineți partea interioară a grătarului

  Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 7
  1
  Periați difuzoarele de căldură. Aceste dispozitive sunt amplasate direct deasupra arzătoarelor pentru a forma o barieră între ele și grila. Uneori, pe difuzoare se pot acumula deșeuri alimentare, deci ar trebui să le îndepărtați și să folosiți o perie de sârmă mică și uscată pentru a le curăța. Apoi, treceți-le o bucată de hârtie absorbantă curată.
  • Trebuie să vă asigurați că grătarul dvs. este oprit și rece înainte de a curăța oricare dintre componentele sale interne.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă sunt amplasate difuzoarele de căldură, consultați manualul de utilizare. Aceste elemente sunt, de asemenea, cunoscute sub denumirea de mânere sau tije de vaporizator.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 8
  2
  Elimină deșeurile alimentare de la arzătoare. Când scoateți difuzoarele de căldură, veți găsi arzătoarele din partea inferioară. Acumularea de alimente pe arzătoare poate cauza defecțiuni și încălzire inegală. Utilizați o perie de sârmă mică și uscată pentru a curăța arzătoarele, avioanele, arzătoarele în formă de U și arzătoarele din fontă (acordând o atenție deosebită zonei portului arzătorului de unde provine gazul).
 • Dacă aveți arzătoare ceramice, nu ar trebui să le curățați cu o perie. Porniți grătarul timp de 10 minute pentru a incinera deșeurile alimentare. Odată ce gratarul este oprit și rece, trebuie să folosiți clești pentru a elimina deșeurile alimentare.
 • Dacă nu sunteți sigur de tipul de arzător pe care îl aveți la grătar, consultați manualul de utilizare.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 9


  3
  Clătiți tuburile Venturi cu apă și detergent. Aceste tuburi alimentează gazele arzătoarelor și se pot murdări ușor. Trebuie să scoateți întregul ansamblu arzător conform instrucțiunilor din manualul de utilizare. Tăiați tuburile în sus și în jos cu o cârpă umezită în apă cu detergent. Treceți cârpa curată și umedă peste tuburi pentru a le clăti.
 • Tuburile de tuburi Venturi sunt înguste și au o serie de găuri mici pe laterale sau capete. Acestea pot fi curbate și conectate la ansamblul arzător sau pot fi drepte și ușor de separat de acest ansamblu.
 • Ar trebui să verificați manualul proprietarului pentru a verifica exact cum arată tuburile Venturi pe grătar și unde sunt situate.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 10
  4
  Extrageți deșeurile din găurile din tuburile Venturi. Obstrucțiile din aceste tuburi pot provoca funcționarea corectă a grătarului. Este ușor ca insectele și alte resturi să se acumuleze în interior. Ar trebui să utilizați o perie mică de sârmă pentru a curăța găurile din tuburi și asigurați-vă că nu există obstacole înainte de a înlocui ansamblul tubului și arzătorul.
 • Consultați manualul de utilizare pentru a determina metoda corectă de înlocuire a tubului și a ansamblului. Grila nu va funcționa corect dacă aceste elemente nu sunt instalate. Dacă se întâmplă acest lucru, poate fi foarte periculos să aprindeți grătarul.
 • Puteți utiliza un clip sau o bucată de fir pentru a curăța găurile din tub.
 • Poate doriți să utilizați furtunul pentru a clăti tubul și pentru a determina dacă există obstacole.
 • Partea 3
  Îndepărtați murdăria din exteriorul grătarului

  Image cu titlul Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 11
  1
  Amestecați un detergent cu apă. Este recomandat să nu folosiți mașini de curățat sau polizoare din oțel inoxidabil pe gratar, deoarece nu sunt proiectate pentru a fi utilizate pe suprafețe prea calde. În schimb, puteți umple o găleată cu apă caldă și puteți adăuga o mașină de spălat vase lichidă pentru a crea o soluție caldă și săpată.
  • Nu folosiți niciodată un detergent acid sau abraziv pe oțel inoxidabil, deoarece aceste produse vor deteriora finisajul.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar din oțel inoxidabil Pasul 12
  2
  Curățați amestecul din exteriorul grătarului. Îndepărtați o cârpă din microfibră în soluția de săpun pe care ați pregătit-o și o treceți peste întreaga suprafață exterioară a grătarului, asigurându-vă că frecați cu granulația din oțel inoxidabil pentru a evita zgârierea.
 • Ar trebui să vă asigurați că utilizați o cârpă din microfibră pentru a spăla partea exterioară a oțelului inoxidabil, deoarece cârpele fabricate din alte materiale pot zgâria finisajul.
 • Imaginea intitulată Curățați un grătar din oțel inoxidabil Pasul 13
  3
  Restrângeți petele dificile folosind un burete. Dacă există zone dificile în care murdăria este blocată, aplicați un burete în soluția de săpun. Apoi, ar trebui să frecați aceste zone, asigurându-vă că o faceți în direcția cerealelor pentru a evita generarea zgârieturilor pe oțelul inoxidabil.
 • Deși este bine să utilizați un burete moale pe un grătar din oțel inoxidabil, ar trebui să evitați utilizarea plăcuțelor de spălare sau a vatei de oțel, deoarece acestea vor zgâria suprafața.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 14
  4
  Clătiți exteriorul cu apă. După ce ați terminat curățarea exteriorului grătarului, îl puteți pulveriza cu furtunul. Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că utilizați apă caldă pentru a îndepărta toate resturile de sapun din oțelul inoxidabil.
 • Imaginea intitulată Curățați o grătar din oțel inoxidabil Pasul 15
  5
  Uscați grila folosind o cârpă din microfibră. După spălarea tuturor murdăriei și detergenților, trebuie să ștergeți prosopul peste grătar pentru al usca. Dacă doriți să obțineți o finisare mai bună, puteți folosi o cârpă din microfibră și puteți freca în direcția de granulare.
 • Când grătarul este uscat, îl puteți freca cu o cârpă de curățat din oțel inoxidabil pentru a avea un aspect mai lustruit.
 • sfaturi

  • Înainte de a folosi orice produs de curățat pe grătar, trebuie să consultați întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru a vă asigura că acestea sunt sigure pentru suprafață.
  • În timp ce trebuie să curățați grătarul de grătar după fiecare utilizare, trebuie să faceți o curățare minuțioasă și minuțioasă cel puțin de două ori pe an. În mod ideal, curățați-l la sfârșitul verii, astfel încât gratarul să fie gata pentru anul viitor.
  • Probabil doriți să investiți într-un capac pentru grătar. În acest fel, veți putea să-l păstrați curat pe tot parcursul anului.

  avertismente

  • Când dezasamblați grătarul pentru ao curăța, trebuie să consultați întotdeauna instrucțiunile producătorului, deoarece poate fi foarte periculos dacă piesele nu se află în poziția corectă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • ¼ ceasca (45 g) bicarbonat de sodiu
  • ¼ ceasca (60 ml) de apa
  • un container
  • o lingură
  • o cârpă
  • un curatator pentru cuptoare si gratare
  • o geantă de gunoi
  • o perie de sârmă pentru grătare din oțel inoxidabil
  • un prosop curat
  • o perie mică de sârmă
  • apă caldă
  • o mașină de spălat vase lichidă
  • o cârpă din microfibră
  • un burete
  • un prosop din microfibră
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești coaste pe grătarCum să gătești coaste pe grătar
  Cum să faci brânză de caprăCum să faci brânză de capră
  Cum sa curatati vasele din otel inoxidabilCum sa curatati vasele din otel inoxidabil
  Cum să eliminați rugina din vase și tigăiCum să eliminați rugina din vase și tigăi
  Cum să îndepărtați o dantură de la un frigider din oțel inoxidabilCum să îndepărtați o dantură de la un frigider din oțel inoxidabil
  Cum se face un amestec pentru a curăța plasticulCum se face un amestec pentru a curăța plasticul
  Cum să curățați oțelul inoxidabilCum să curățați oțelul inoxidabil
  Cum să curățați mașina de spălat vaseCum să curățați mașina de spălat vase
  Cum să cureți grila de gaz în aer liberCum să cureți grila de gaz în aer liber
  Cum să curăț bijuterii din oțel inoxidabilCum să curăț bijuterii din oțel inoxidabil
  » » Cum să curățați un grătar din oțel inoxidabil

  © 2011—2020 ertare.com