Cum să cureți o valiză

Vasele se pot murdări repede, fie cu praful și noroiul trotuarelor, fie cu murdăria de pe banda transportoare de la aeroport sau pur și simplu cu mirosul umezelii de a fi fost depozitate mult timp. Cele mai multe pete de valiza pot fi tratate rapid cu săpun și apă. Cu toate acestea, pentru a curăța complet o valiză, metoda pe care o veți utiliza va depinde de tipul de valiză pe care o aveți.

pași

Partea 1
Curățați interiorul valizei

Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 1
1
Scoateți toate articolele din valiză. Asigurați-vă că valiza este complet goală înainte de a începe să o curățați. Asigurați-vă că verificați buzunarele și orice căptușeală detașabilă pentru articolele pe care le-ați putea fi dor de tine.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 2
  2
  Scoateți orice căptușeală detașabilă sau buzunar de depozitare. Unele valize au căptușeli pe care le puteți îndepărta complet de restul valizei și buzunare suplimentare de depozitare. Scoateți aceste componente și le puneți deoparte.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 3
  3
  Aspirați interiorul valizei. Îndepărtați murdăria, praful, miezurile și alte resturi mici din valiză, prin suflare în interior. Aveți posibilitatea să utilizați un dispozitiv de prindere manuală sau un dispozitiv de prindere standard pentru furtunuri de vid. Asigurați-vă că aspirați buzunarele interioare sau garniturile.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 4
  4
  Spălați orice căptușeală sau buzunar detașabil. Dacă eticheta producătorului indică faptul că puteți spala în siguranță valiza în mașina de spălat, procedați conform instrucțiunilor. Dacă valiza nu are etichetă sau indică faptul că ar trebui să o spălați manual, umpleți o chiuvetă cu apă caldă și o mică cantitate de detergent slab pentru mașina de spălat. Apoi, curățați manual componentele detașabile și lăsați-le să se usuce în aer liber.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 5
  5
  Spălați garniturile sintetice cu detergent și apă. Puteți spăla cu grijă garniturile din nailon și alte materiale sintetice cu o cârpă umedă și un detergent ușor pentru mașina de spălat. Dacă partea exterioară a valizei este confecționată din piele, aveți grijă să nu vărsați apă pe ea, deoarece vă puteți deteriora.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 6
  6
  Curăță pete specifice de pe panza și căptușeala de in. Curățați petele în interiorul valizei cu bicarbonat de sodiu și apă folosind o periuță de dinți veche pentru a curăța și îndepărta murdăria. Apoi, uscați valiza imediat cu un uscător de mâini.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 7
  7
  Curățați garniturile din plastic greu cu o cârpă umedă. Puteți curăța căptușelile din plastic greu cu o cârpă umedă și un săpun ușor. Apoi, uscați valiza imediat cu o altă cârpă pentru a preveni formarea petelor de apă.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 8
  8
  Înlocuiți componentele detașabile în poziție. Odată ce valiza și toate componentele sale sunt uscate, înlocuiți garniturile sau buzunarele detașabile.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 9
  9
  Răsucește valiza. Dacă intenționați să ignorați complet curățarea exteriorului valizei sau să așteptați înainte de ao curăța, ventilați-o lăsând-o deschisă timp de cel puțin o zi. În acest fel, veți evita acumularea de mirosuri și mucegai cauzate de umiditatea rămasă. Apoi, închideți valiza atunci când sunteți gata să vă curățați afară.
 • Partea 2
  Curățați exteriorul valizei

  Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 10
  1
  Îndepărtați praful și murdăria din exteriorul valizei. Îndepărtați orice reziduuri din exteriorul valizei, rotind-o cu o mătură scurtă sau cu o perie de curățat. Pentru a curăța valize mai mari, cu structură mai moale, poate fi mai eficient să utilizați o priză de mână sau un furtun standard decât un aspirator obișnuit. Dacă valiza nu este din piele și este acoperită cu păr de par, scame sau alte reziduuri greu de îndepărtat, utilizați o rolă de scame.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 11
  2
  Curățați pielea cu un produs de curățare din piele. Continuați să curățați valiza cu un balsam de piele și lăsați-o să se usuce la aer departe de lumina directă a soarelui. În cazul în care este foarte pătat, luați valiza la un profesionist care se specializează în curățarea obiectelor din piele.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 12


  3
  Curata pete specifice pe panza si suprafete de in. La fel cum ați procedat și cu interiorul, curățați petele specifice din afara valizei cu bicarbonat de sodiu și apă folosind o periuță de dinți veche pentru a elimina petele sau murdăria. Apoi, uscați valiza imediat cu un uscător de mâini.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 13
  4
  Curățați valize sintetice cu detergent și apă. Curățați cu grijă valizele cu o cârpă umezită în detergent ușor de mașină de spălat. Apoi, lăsați-le să se usuce la aer.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 14
  5
  Curățați carcasele din plastic dur cu o cârpă umedă. Puteți curăța plasticul dur cu o cârpă umedă și un săpun mic. Uscați imediat partea exterioară cu altă cârpă pentru a evita marcarea apei. Dacă valiza are zgârieturi, frecați-le cu un burete de îndepărtare a petelor.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 15
  6
  Curățați cutii de aluminiu cu apă. Unele săpunuri pot cauza zgârieturi sau urme pe suprafețele din aluminiu, deci este recomandat să curățați aceste cazuri doar cu apă călduță. Pentru a elimina greu semnele sau zgârieturile, utilizați un burete pentru îndepărtarea petelor. Apoi, uscați valiza imediat cu o altă pânză, pentru a evita să lăsați urme de apă.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 16
  7
  Curățați roțile, fermoarele, încuietorile și alte accesorii metalice ale valizei. Spălați accesoriile metalice ale valizei cu apă caldă cu săpun și o cârpă. Asigurați-vă că rotiți complet roțile pentru a îndepărta murdăria rămasă, noroi sau alte resturi. Uscați imediat accesoriile metalice pentru a preveni deteriorarea acestora. În cazul în care acestea au zgârieturi, frecati zona deteriorata cu un scruber de vata de otel
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 17
  8
  Răsucește valiza. Când valiza este complet curată, deschideți-o și lăsați-o să emită aer de cel puțin o zi. Aveți grijă să deschideți buzunarele sau alte spații de depozitare suplimentare!
 • Partea 3
  Protejați valiza

  Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 18
  1
  Aplicați un protector de pulverizare pentru materiale. Dacă valiza este fabricată din țesătură, o puteți proteja de alte pete și de deteriorări prin aplicarea unui dispozitiv de protecție împotriva pulverizării materialului. Asigurați-vă că ați citit cu atenție instrucțiunile înainte de ao folosi, deoarece protectorul de material poate deteriora anumite materiale, cum ar fi piele.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 19
  2
  Trateaza accesorii metalice cu lac. Puteți proteja accesoriile metalice ale valizei împotriva zgârieturilor utilizând un lac metalic sau un lac de unghii transparent.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 20
  3
  Spray odorizant Căsuțele care au mirosuri puternice produse de obiecte vărsate pe ele sau care au fost depozitate de mult timp au adesea mirosuri neplăcute. Evitați să se întâmple prin pulverizarea valizei cu un odorizant lichid, cum ar fi marca Febreze. Aveți grijă să nu aplicați odorizante de aer aerosol direct pe piele!
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 21
  4
  Puneți un odorizant solid în interiorul valizei. Înainte de a depozita valiza, așezați în interiorul acesteia un odorizant solid pentru a împiedica formarea mirosului de mucegai. Puteți utiliza produse de odorizare a aerului solid comercial, foi de uscător, bare noi de săpun, cipuri de cedru sau alte elemente similare.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 22
  5
  Alegeți o zonă sigură pentru a vă păstra valiza. Multe valize sunt deteriorate din cauza depozitării necorespunzătoare. Când depozitați valiza, verificați zona bine pentru scurgeri, mucegai și mirosuri de mucegai și păstrați-o în altă parte, dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați o valiză Pasul 23
  6
  Împiedicați deteriorarea valizei în timp ce aceasta este stocată. Nu așezați obiecte grele pe valiză, deoarece s-ar putea deforma în timp. Dacă este confecționat din piele, din aluminiu sau din plastic dur, înfășurați-l în pânză, pentru a evita zgârierea și marcarea în timp ce este stocată.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să îți folosești hainele când mergi într-o călătorieCum să îți folosești hainele când mergi într-o călătorie
  Cum să pui pantaloni, costume și cămăși pentru a se potrivi într-o valizăCum să pui pantaloni, costume și cămăși pentru a se potrivi într-o valiză
  Cum să pui o geantă pentru a călătoriCum să pui o geantă pentru a călători
  Cum să împachetați eficient pentru o călătorie cu avionulCum să împachetați eficient pentru o călătorie cu avionul
  Cum să împachetezi pentru a pleca în vacanțăCum să împachetezi pentru a pleca în vacanță
  Cum să împachetezi pentru o climă ploioasăCum să împachetezi pentru o climă ploioasă
  Cum să împachetezi o croazierăCum să împachetezi o croazieră
  Cum să împachetezi o croazieră de carnaval în CaraibeCum să împachetezi o croazieră de carnaval în Caraibe
  Cum să împachetezi rapid pentru a trece prin securitatea aeroportuluiCum să împachetezi rapid pentru a trece prin securitatea aeroportului
  Cum să împachetezi o călătorieCum să împachetezi o călătorie
  » » Cum să cureți o valiză

  © 2011—2020 ertare.com