Cum să curățați o mașină de spălat

Totul trebuie să fie curățat din când în când și o mașină de spălat nu face excepție. După spălarea atâtor haine murdare, interiorul mașinii poate fi colorat, mirosurile pot adera la pereți și se pot deplasa la haine. Continuați să citiți pentru a afla cum să curățați mașina de spălat. Cu noroc, este posibil să nu aveți nevoie de nimic pe care nu îl mai aveți acasă.

pași

Metoda 1
Curățați un șaibă de încărcare frontală

Imaginea intitulată Curățați interiorul mașinii de spălat Pasul 1
1
Umpleți mașina de spălat cu apă fierbinte. Modelele mașinilor de spălat cu încărcătură frontală au, de obicei, cicluri de auto-curățare, așa că, dacă este cazul cu al tău, umple-l cu apă fierbinte cu acel ciclu. Dacă nu aveți un ciclu de autocurățire, completați-l cu apă fierbinte.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 2
  2
  Adăugați 1 litru de înălbitor pentru a elimina petele. Dacă interiorul mașinii de spălat este pătat, înălbitorul o va curăța. Adăugați-l prin distribuitor pentru a se amesteca cu apa fierbinte, apoi lăsați mașina să termine restul ciclului de spălare.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 3
  3
  Curățați sigiliul de cauciuc de pe ușă. Această zonă este predispusă la creșterea mucegaiului, deoarece apa este prinsă între sigiliu și mașină. Ștergeți sub și în jurul sigiliului cu un detergent multifuncțional și un prosop de hârtie sau burete.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 4
  4
  Curățați dozatoarele. Asigurați-vă că dozatoarele de pulbere sau lichide de detergent nu au păr sau alte resturi. Scoateți resturile de detergent, murdărie și orice altceva care poate bloca dispenserul cu un detergent multifuncțional sau o soluție de oțet și apă și un burete.
 • Metoda 2
  Curățați o mașină de spălat cu încărcătura superioară

  Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 5
  1
  Umpleți mașina de spălat cu apă fierbinte. Cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este pornirea ciclului de apă caldă și întreruperea acestuia după ce apa este plină. De asemenea, puteți încălzi apa în bucătărie și aruncați-o în mașina de spălat.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul mașinii de spălat Pasul 6
  2
  Adăugați 1 litru de înălbitor cu clor. Porniți ciclul de spălare timp de câteva secunde, astfel încât mișcarea să amestece înălbitorul și apa, apoi opriți-l și lăsați amestecul de clor să stea cel puțin o oră. Acesta va începe să elibereze murdăria, mucegaiul și alte substanțe în mașina de spălat.
 • Dacă preferați să nu utilizați înălbitor, utilizați un detergent special. Acestea sunt vândute în supermarketuri, în secțiunea detergenți.
 • Dacă doriți o alternativă naturală, adăugați 1 litru de oțet alb în loc de înălbitor sau mai curat.


 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 7
  3
  Terminați ciclul de spălare. După o oră, lăsați mașina de spălat să termine ciclul de spălare. În acest moment, interiorul mașinii de spălat va fi dezinfectat.
 • Dacă mașina de spălat are miros de albire după terminarea ciclului, umpleți-o cu apă fierbinte și turnați 1 litru de oțet. Lăsați-o aprinsă timp de 1 oră și finalizați din nou ciclul de spălare.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 8
  4
  Curățați dozatoarele. Cu o soluție de oțet și apă și un tampon de curățat, curățați locurile unde aruncați detergent lichid sau pulbere. Există de obicei acumulări de păr, murdărie și alte resturi, astfel încât curățarea acestor zone este importantă pentru a menține interiorul curat.
 • Metoda 3
  Păstrați mașina de spălat curată

  Imaginea intitulată Curățați interiorul mașinii de spălat Pasul 9
  1
  Scoateți imediat hainele umede. Lăsarea de haine umede în mașina de spălat, chiar și câteva ore, poate crea mucegai, ceea ce afectează mirosul de haine și funcționalitatea mașinii de spălat. Puneți hainele umede în uscător sau pe linia de îmbrăcăminte imediat după terminarea ciclului.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 10
  2
  Lăsați-l deschis după spălare. Închiderea ușii de spălare după un ciclu terminat lasă umezeala prinsă, ceea ce creează un mediu perfect pentru a crește mucegaiul. Pentru a preveni acest lucru, lăsați ușa deschisă astfel încât apa rămasă să se evapore.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 11
  3
  Asigurați-vă că părțile din mașina de spălat au rămas uscate. Dacă mașina dvs. de spălat are un sertar pentru dozatoare de detergent sau dedurizator care se umezește în timpul procesului de spălare, scoateți-l astfel încât să se usuce la terminarea ciclului. Doar puneți-o înapoi în mașina de spălat atunci când sunteți sigur că este uscat.
 • Imaginea intitulată Curățați interiorul unei mașini de spălat Pasul 12
  4
  Faceți o curățare lunară profundă. Îngrijirea zilnică vă ajută să împiedicați spălarea mașinii de spălat, dar chiar și așa va fi necesar să faceți o curățare profundă o dată pe lună. Utilizați unele dintre metodele menționate mai sus pentru a menține mașina dvs. de spălat mirositoare proaspăt și de a lucra eficient timp de mulți ani.
 • sfaturi

  • Utilizați detergenți sau săpunuri fără fosfați pentru a îmbunătăți sănătatea ecosistemului nostru.
  • Nu utilizați prosop de hârtie pentru a curăța interiorul mașinii de spălat. Da, o va curăța, dar nu va împiedica creșterea mucegaiului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să fixați o mașină de spălat care merge pe podeaCum să fixați o mașină de spălat care merge pe podea
  Cum să fixați o mașină de spălat care nu se scurgeCum să fixați o mașină de spălat care nu se scurge
  Cum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontalăCum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontală
  Cum să vă dezinfectați hainele murdareCum să vă dezinfectați hainele murdare
  Cum să diagnosticați problemele cu mașina de spălatCum să diagnosticați problemele cu mașina de spălat
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din fațăCum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din față
  Cum să strângeți rufele în mașina de spălatCum să strângeți rufele în mașina de spălat
  Cum să evitați mirosul de mucegai pe hainele spălateCum să evitați mirosul de mucegai pe hainele spălate
  Cum se face un șemineu în aer liber cu o mașină de spălat haineCum se face un șemineu în aer liber cu o mașină de spălat haine
  » » Cum să curățați o mașină de spălat

  © 2011—2020 ertare.com