Cum să curățați o pată de sânge din tapițeria mașinii

În funcție de tapițeria mașinii, unele metode de curățare a pielii sunt mai bune decât altele. Este important să curățați imediat pata de sânge, deoarece cele noi sunt mai ușor de îndepărtat. Vremea și căldura pot fixa petele de pe tapițerie, lăsându-vă un semn permanent inestetic, pentru a vă strânge materialele, pentru a evalua metoda cea mai potrivită pentru tapițeria dvs. și faceți totul pentru a elimina petele.

pași

Metoda 1
Utilizați apă rece sare (tapițerie cârpă)

Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria auto Pasul 1
1
Curățați zona colorată. Puteți folosi o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de sânge. Nu frecați pata, dar se poate răspândi sau se poate adânci mai mult în tapițerie. Faceți acest lucru dând câteva atingeri pentru a elimina cât mai mult sânge. Schimbați cârpa sau prosopul de hârtie când este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge din tapițeria mașinii Pasul 2
  2
  Pregătiți o soluție de apă sărată. Se amestecă 2 linguri de sare cu 1 cană de apă rece și se toarnă soluția într-o sticlă de pulverizare. Apa caldă sau caldă poate fixa permanent pata pe tapițeria mașinii, deci asigurați-vă că folosiți apă rece când aplicați soluția pe pete.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 3
  3
  Pulverizați soluția de apă sărată în zona colorată. Dacă nu aveți o sticlă de pulverizare, înmuiați o cârpă albă curată în soluția de apă sărată și curățați zona afectată. Schimbați cârpa, dacă este necesar.
 • Dacă aveți de gând să curățați o pată mare, începeți la margini și curățați să vă deplasați spre centru. Acest lucru va împiedica răspândirea pielii.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 4
  4
  Absorbiți soluția în exces cu o cârpă. Repetați procesul de pulverizare și uscare până când pata de sânge dispare sau cârpa nu absorb mai mult sânge.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge din tapițeria mașinii Pasul 5
  5
  Clătiți bine petele de sânge. Utilizați o cârpă umezită cu apă rece pentru a clăti soluția rămasă din pete. Încearcă să nu-l freci. Numai cu atingeri ușoare veți absorbi soluția excesivă mai eficient.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge din tapițeria mașinii Pasul 6
  6
  Uscați suprafața colorată. Cu un prosop uscat sau un prosop de hârtie, uscați zona prin apăsarea ușoară a zonei colorate. Dacă pata nu iese, ar putea fi permanentă, dar o metodă mai puternică poate rezolva și problema.
 • Metoda 2
  Utilizați o soluție de lichid de spălat vase și apă (tapițerie din cârpă)

  Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria auto Pasul 7
  1
  Pregătiți o soluție cu lichid de spălare vase și apă rece. Amestecați 1 lingură de lichid de spălat vase cu 2 căni de apă rece într-un bol mare pentru a face o soluție de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pată de sânge din tapițeria mașinii Pasul 8
  2
  Aplicați soluția în zona colorată. Îndepărtați o cârpă curată și albă cu soluția de spălare vase și apă rece și aplicați zona afectată.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 9
  3
  Spălați cu atenție zona colorată. Utilizarea unei pensule de dimensiuni normale vă poate face să vă curățați prea puternic, ceea ce ar putea pătrunde în pată mai departe în țesătură. O periuță de dinți vă va împiedica să frecați prea tare, ceea ce ar putea răspândi sau fixa permanent pata pe tapițerie.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria auto Pasul 10
  4
  Curățați zona. Cu o cârpă curată și umedă, aplicați soluția cu atingeri ușoare. Pentru pete încăpătoare, reaplicați soluția și curățați din nou cu periuța de dinți. După ce terminați spălarea, clătiți zona din nou cu o cârpă curată și umedă.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 11
  5
  Clătiți pentru ultima oară. De data aceasta, cu o cârpă umezită cu apă rece, clătiți soluția rămasă din tapițerie. Îndepărtați bine soluția cu mici atingeri.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 12
  6
  Uscați zona. Cu o cârpă, absorbi excesul de umiditate atingând până când cea mai mare parte a acesteia iese.
 • Metoda 3
  Utilizați bicarbonat de sodiu (tapițerie din cârpă)

  Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge din tapițeria mașinii Pasul 13
  1
  Faceți o soluție de bicarbonat de sodiu. Pentru această soluție de curățare, amestecați 1 parte de bicarbonat de sodiu și 2 părți apă rece într-un vas mare.
  • Proprietățile chimice ale bicarbonatului de sodiu îl fac o soluție eficientă și economică de îndepărtare a petelor.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 14
  2
  Aplicați soluția. Cu o cârpă curată, aplicați soluția în zona colorată a tapițeriei. Ar trebui să-l lăsați să acționeze cu cel puțin 30 de minute înainte de a încerca să clătească petele.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei urme de sânge din tapițeria mașinii Pasul 15
  3
  Clătiți zona colorată. Cu o cârpă bine umezită cu apă rece, clătiți soluția rămasă din tapițerie cu atingeri ușoare. Clătiți bine cu atingeri ușoare până când eliminați majoritatea petelor.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge din tapițeria mașinii Pasul 16
  4
  Uscați zona. Cu o cârpă uscată, absorbi umezeala rămasă cu atingeri ușoare pentru al scoate din tapițerie.
 • Metoda 4
  Utilizați o pastă pentru curățarea cărnii (tapițerie din cârpă)

  Imaginea intitulată Curățați un sânge de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 17
  1
  Pregătiți soluția. Se amestecă 1 lingură de ciorbitor de carne cu 2 linguri de apă rece într-un castron mic pentru a face o pastă. Se amestecă bine până când are o consistență uniformă.
  • Masticatorul de carne este o opțiune bună pentru a elimina petele de sânge. Concentratorul de carne dezintegra proteinele prezente în sânge, ceea ce îl face un agent elastic de sânge eficient.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 18
  2
  Aplicați pastele în mod liber. Cu degetele, răspândiți ușor pasta prin pete de sânge. Ar trebui să impregnați cu degetele pasta pe cârpă, dar asigurați-vă că nu exercitați prea multă presiune. Lăsați-o să acționeze timp de o oră.
 • Imaginea intitulată Curățați un sânge de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 19
  3
  Scoateți pasta în exces. Cu o cârpă uscată, îndepărtați pasta în exces cu o perie. Faceți acest lucru luându-vă grijă să nu răspândiți sau să re-pictați zona cu sângele absorbit de agentul de umplere a cărnii.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge din tapițeria mașinii Pasul 20
  4
  Clătiți zona colorată. Pentru a îndepărta pasta rămasă, luați o cârpă umezită cu apă rece și atingeți ușor până când nu mai este vizibilă. Asigurați-vă că se clătește bine, pentru că dacă rămâne pastă, se poate impregna în tapițerie și se poate păta din nou.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 21
  5
  Uscați zona. Umiditatea în exces va lăsa zona clătită cu o cârpă uscată. Trebuie doar să o absoarbă dând o ușoară atingere.
 • Metoda 5
  Utilizați apă oxigenată (tapițerie din cârpă)

  Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 22
  1
  Aplicați apă oxigenată direct în zona colorată cu sânge. Umpleți zona în cauză cu 3% peroxid de hidrogen și lăsați-o să acționeze timp de 30 de secunde. Aveți în vedere timpul, deoarece lăsarea prea lungă a peroxidului de hidrogen poate deteriora țesătura.
  • Deși apa oxigenată este foarte eficientă pentru sânge, ar trebui să o utilizați ca ultimă soluție. Această substanță are proprietăți de albire și poate slăbi țesătura tapițeriei sau, în unele cazuri, poate decolora. Faceți un test preliminar într-o zonă inconspicuoasă înainte de a utiliza apa oxigenată.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 23


  2
  Absorbiți substanța spumoasă cu o cârpă curată și uscată. Dacă petele persistă după curățarea zonei, puteți repeta procesul, reaplicați apa oxigenată și atingeți ușor până când sângele dispare.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 24
  3
  Clătiți zona. Cu o cârpă curată și bine umezită cu apă rece, îndepărtați soluția rămasă din zona colorată. Asigurați-vă că clătiți bine zona, deoarece resturile de peroxid de hidrogen pot determina decolorarea sau deteriorarea tapițeriei.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 25
  4
  Uscați zona. Când uscați zona clătită cu o cârpă curată și uscată, puteți îndepărta excesul de umiditate până când există doar o marcă ușoară, care se poate usca natural cu aer.
 • Metoda 6
  Utilizați un amestec de lichid de spălat vase și amoniac (tapițerie de vinil)

  Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 26
  1
  Pregătiți soluția. Se amestecă 1/2 linguriță de lichid de spălat vase și 1 lingură de amoniac într-o sticlă de pulverizare. Umpleți flaconul cu apă rece și amestecați complet soluția.
  • Amoniacul este o soluție puternică și poate dezintegra proteinele prezente în sânge, ceea ce îl face atât de greu de îndepărtat. Este important să diluați acest detergent înainte de al utiliza și, ca și în cazul oricărui agent de curățare, este mai bine să faceți mai întâi un test preliminar înainte de al utiliza.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 27
  2
  Aplicați soluția. Spray soluția pe spotul de sânge și lăsați-o să acționeze timp de 5 minute. Acest lucru va permite soluției de curățare să se impregneze bine în zona afectată, ceea ce o va curăța mai bine.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 28
  3
  Restricționați zona afectată. Trebuie să fiți foarte atenți să nu curățați prea tare și, așa că nu faceți asta, vă recomandăm să utilizați o periuță de dinți.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge din tapițeria mașinii Pasul 29
  4
  Curățați pata cu o cârpă curată. Repetați procesele de pulverizare, spălare și curățare până când pata de sânge dispare sau vedeți că pânza de curățare nu mai absoarbe.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 30
  5
  Clătiți zona colorată. Clătiți soluția rămasă cu o cârpă umezită cu apă rece. Este important să clătiți bine, deoarece lăsând soluția rămasă poate deteriora tapițeria.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 31
  6
  Uscați zona. Pentru a usca zona afectată, utilizați o cârpă uscată și atingeți-o ușor. Umiditatea rămasă să se usuce în mod natural cu aerul.
 • Metoda 7
  Utilizați lichid de spălat vase și apă (tapițerie din piele)

  Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 32
  1
  Pregătiți soluția de curățare. Amestecați ½ linguriță de lichid de spălat vase, cu puțină apă într-un castron mic, pentru a face soluția. Se amestecă până când apa absoarbe complet lichidul de spălat vase.
  • Apa cu săpun poate îndepărta petele de sânge din piele, dar cu cât este mai abraziv agentul de curățare, cu atât este mai probabil ca acesta să deterioreze pielea. Folosiți un lichid ușor de spălat vase și testați mașina de spălat într-un loc mic și inconspicuos pentru a vă asigura că soluția este potrivită pentru tapițeria dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 33
  2
  Se amestecă soluția. Se amestecă soluția până se formează o mulțime de spumă. Aceasta va elimina mai eficient pata din tapițerie.
 • 3
  Aplicați soluția la o cârpă moale. O perie sau o pânză puternică pot deteriora pielea, în special pielea de înaltă calitate, moale la atingere. Înmuiați cârpa moale din spumă și înmuiați-o înainte de a încerca să scoateți pata.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 35
  4
  Curățați ușor pata. Cu o cârpă de spumă, curățați pata de mai multe ori, exercitând o ușoară presiune, până când începe să se coajă și se transferă pe cârpă. Pentru locurile dificile, poate fi necesar să repetați procesul de câteva ori, dar când nu mai puteți elimina zona afectată, veți fi atins punctul maxim al soluției pentru îndepărtarea petelor.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge din tapițeria mașinii Pasul 36
  5
  Clătiți zona colorată. Cu o cârpă uscată, clătiți soluția rămasă. Asigurați-vă că clătiți bine zona, deoarece spuma poate lăsa un film sau poate deteriora tapițeria.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 37
  6
  Excesul de umiditate excesivă. Acum puteți folosi o cârpă uscată pentru a absorbi umezeala rămasă din tapițerie. După uscarea cât mai mult posibil, puteți lăsa umezeala finală să se usuce natural cu aerul.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 38
  7
  Continuați cu un balsam de piele. Acest lucru vă va ajuta să preveniți petele viitoare și să etanșați puțină umiditate în piele pentru a preveni crăparea în timp. Climatizoarele de casă sunt vândute la majoritatea magazinelor de hardware și la magazinele de piese auto sau în secțiunea de mașini a magazinelor mari.
 • Metoda 8
  Utilizați tartru cremă (tapițerie din piele)

  Imaginea intitulată Curățați o sânge de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 39
  1
  Pregătiți soluția. Se amestecă 1 parte de cremă de tartru și 1 parte de suc de lamaie într-un bol mic până se face o pastă. Asigurați-vă că soluția este bine amestecată înainte de aplicarea acesteia pe pete.
  • Cremă de tartru este mai bine pentru a curăța pielea de pete adânci colorate, cum ar fi sânge.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 40
  2
  Aplicați pasta pe pete. Trebuie să aplicați pasta cu o periuță de dinți și să curățați ușor pata de sânge. Lăsați pasta să acționeze timp de 10 minute înainte de al scoate.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 41
  3
  Îndepărtați pasta și reaplicați-o, dacă este necesar. Puteți utiliza o cârpă umedă pentru a elimina pasta. Dacă pata nu iese, aplicați din nou pasta până când aceasta dispare sau nimic nu iese din zona colorată.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 42
  4
  Clătiți zona colorată. Cu o cârpă curată și uscată, îndepărtați orice pastă de curățare rămasă. Asigurați-vă că clătiți bine zona, deoarece resturile de pastă pot deteriora tapițeria din piele.
 • Imaginea intitulată Curățați o pată de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 43
  5
  Uscați umiditatea rămasă. Utilizați o cârpă uscată pentru a absorbi excesul de umiditate din clătire. După absorbția cât mai multă umiditate posibilă, lăsați zona să se usuce natural cu aerul.
 • Imaginea intitulată Curățirea unei pete de sânge de la tapițeria mașinii Pasul 44
  6
  Continuați cu un balsam de piele. Acest lucru vă va ajuta să preveniți petele viitoare și să etanșați puțină umiditate în piele pentru a preveni crăparea în timp. Climatizoarele de casă sunt vândute la majoritatea magazinelor de hardware și la magazinele de piese auto sau în secțiunea de mașini a magazinelor mari.
 • sfaturi

  • Nu uitați să amestecați și să aplicați cantitatea minimă de soluții de curățare la pete. Dacă arunci prea mult, poate fi în detrimentul tapițeriei și poate răspândi petele.
  • Dacă pata de sânge este deja uscată, răsturnați sau îndepărtați cea mai mare cantitate de substanță uscată înainte de a începe aplicarea corectă a metodei de îndepărtare a petelor.
  • Dacă intenționați să utilizați un agent de îndepărtare a petelor pentru petele de sânge, asigurați-vă că acestea sunt speciale pentru a dizolva proteinele prezente în sânge. Chiar și anumite detergenți industriali nu pot elimina petele de sânge dacă nu conțin enzimele corecte pentru a dizolva proteinele.

  avertismente

  • Nu utilizați un detergent alcalin pe tapițeria din piele, altfel ar putea deteriora finisajul.
  • Evitați să curățați pe bază de ulei pentru vinil, altfel se poate întări.
  • Nu amestecați niciodată amoniacul și înălbitorul, altfel pot produce gaze toxice.
  • Nu arunca nimic fierbinte pe pietrele de sânge. Căldura va găti proteina în sânge și va determina setarea petei.
  • Aveți grijă când curățați pielea. Suprafața sa este foarte delicată și poate fi ușor deteriorată.
  • Evitați utilizarea detergenților, a solvenților și a abrazivilor puternici în tapițerie din vinil sau din piele. Aceste substanțe pot deteriora materialul.
  • Dacă aveți de gând să curățați sângele care nu este al dumneavoastră, puneți-vă pe mănuși de protecție pentru a evita riscul de a contracta o boală transmisă prin sânge.
  • Nu inhalați amoniacul, deoarece este periculos pentru sănătate.

  Lucruri de care ai nevoie

  • cârpe albe (toate metodele) -
  • stofă (toate metodele) -
  • sare (pentru metoda cu apă sărată rece) -
  • prosop de hârtie (pentru metoda rece a apei sărate) -
  • sticlă de pulverizare (pentru metodele cu apă rece, cu apă rece și cu lichid de spălare și amoniac) -
  • lichid pentru spălarea vaselor (pentru metode cu apă rece, cu apă curată și cu lichid și amoniac pentru spălarea vaselor) -
  • periuta de dinti (pentru metodele cu lichid si apa de spalat vase si cu lichid si amoniac pentru spalat vase) -
  • amoniac (pentru lichidul de spălare și metoda de amoniac) -
  • vas mare (pentru metodele cu lichid și apă de spălat vase și cu bicarbonat de sodiu) -
  • bicarbonat de sodiu (pentru metoda cu bicarbonat de sodiu) -
  • apă oxigenată (pentru metoda cu apă oxigenată) -
  • castron mic (pentru metoda cu agitator de carne) -
  • preparator de carne (pentru metoda cu licitator de carne) -
  • crémor tartar (pentru metoda cu cremă de tartru) -
  • suc de lamaie (pentru metoda cu cremă de tartru) -
  • Balsam de piele (pentru metode de piele).
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați urina de pisicăCum să eliminați urina de pisică
  Cum să eliminați petele de bere din țesăturiCum să eliminați petele de bere din țesături
  Cum să eliminați petele de vin de pe o față de masăCum să eliminați petele de vin de pe o față de masă
  Cum sa elimini petele de rosiiCum sa elimini petele de rosii
  Cum să eliminați petele de sângeCum să eliminați petele de sânge
  Cum să elimini petele de sânge pe o salteaCum să elimini petele de sânge pe o saltea
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum să eliminați petele de vin roșu din perdeleCum să eliminați petele de vin roșu din perdele
  Cum să eliminați o pată de rujCum să eliminați o pată de ruj
  Cum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covorCum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covor
  » » Cum să curățați o pată de sânge din tapițeria mașinii

  © 2011—2020 ertare.com