Cum sa curatati o ghiveci de flori

Poate fi enervant să curățați o oală de grădină când intenționați să o umpleți din nou cu murdărie. Cu toate acestea, curățarea vaselor ajută la prevenirea transmiterii bolilor între plante atunci când re-plantați într-un recipient. Pentru a vă menține plantele sănătoase, va trebui să știți cum să curățați un vas, să luptați împotriva bolilor și să promovați igiena generală în grădina dvs.

pași

Metoda 1
Curățați ghiveciul

Imaginea intitulată Curățați un planter Pasul 1
1
Înțelegeți de ce este important să curățați un vas. Plantele pot răspândi bolile dacă nu curățați ghivecele, chiar dacă înlocuiți solul în interiorul acesteia. Sporii bolii se ascund în materie vegetală și pot rămâne în sol timp de mulți ani. De aceea este important să eliminați orice material care transmite bolile de la vase între utilizări.
 • Vasele poroase, cum ar fi lemnul și teracota, pot avea o boală deosebit de bună.
 • Imaginea intitulată Curățați un plantaș Pasul 2
  2
  Goliți vasele și vasele interioare. În afară de ghivecele dvs. de grădină, este de asemenea important să curățați vasele și vasele din casa dvs. între utilizări, deoarece acestea pot transmite, de asemenea, boli la alte plante sau flori tăiate.
 • Imaginea intitulată Curățați un planter Pasul 3
  3
  Îndepărtați rămășițele plantelor din anul precedent. Înainte de noul sezon de plantare, scoateți solul și rămășițele plantei din anul precedent rămase în vas. Acest teren nu ar trebui să fie folosit din nou sau ca îngrășământ, mai ales dacă ați avut probleme cu o boală în trecut.
 • Este mai bine să înlocuiți îngrășământul vasului deoarece nutrienții vor fi utilizați în întregime în timpul ciclului de viață al plantei. Următoarea plantă pe care o faceți va funcționa mai bine cu îngrășământ proaspăt.
 • Imaginea intitulată Curățați un plantaș Pasul 4
  4
  Restrângeți oala. După ce este gol, curățați bine vasul folosind o perie destul de tare, apă caldă și detergent lichid. Nu uitați să curățați exteriorul și tăvile, jgheaburile sau farfuriile în care sunt plasate vasele.
 • Asigurați-vă că clătiți bine vasul pentru a îndepărta orice lichid de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați un plantaș Pasul 5
  5
  Slăbiți oala dacă în trecut au existat plante bolnave. Dacă a fost o boală în vas, înmuiați-o într-o soluție ușoară de înălbire (aproximativ 10% înălbitor) timp de aproximativ o oră.
 • Dacă nu puteți înmuia un vas mare în soluție, încercați să faceți un amestec puțin mai puternic și curățați interiorul și exteriorul vasului cu un burete.
 • Imaginea intitulată Curățați un planter Pasul 6
  6
  Lăsați să se usuce. Lăsați să se usuce înainte de a le replanta cu pământ proaspăt. Evitați așezarea grădinii în ghivecele dvs., este mai bine să folosiți solul sterilizat într-o pungă din magazinul de aprovizionare cu grădină sau din compostul de casă.
 • Metoda 2
  Evitați bolile plantelor

  Imaginea intitulată Curățați un plantaș Pasul 7
  1
  Fiți atent când faceți abonament. Este foarte ușor să răspândiți o anumită boală în grădină când faceți propriul dvs. îngrășământ. Boli se pot răspândi dacă luați materie vegetală pe care o tăiați de undeva și plasați-o în grămada de compost pe care o veți folosi într-o altă parte a grădinii. Evitați prepararea îngrășământului cu orice material care prezintă semne de boală.
  • Dacă aveți întrebări, nu o puneți în abonament. Căldura unei grămezi de compost bine pregătite omoară orice boală, dar nu puteți avea întotdeauna încredere în această procedură.
 • Imaginea intitulată Curățați un planificator Pasul 8
  2
  Păstrați grădina curată pentru a controla insectele. Deși poate fi benefic să aveți insecte în grădina dvs., unele pot provoca boli care ar putea dăuna plantelor dumneavoastră. Veți împiedica mamiferele mici și insectele să trăiască pe frunze căzute, dacă sunt interzise. Va trebui să găsiți propriul dvs. echilibru între a fi un grădinar sau un grădinar care tolerează sălbăticia și încearcă să împiedice insectele să transmită boli.
 • Poate ar trebui să ai o zonă pentru insecte care este separată de restul grădinii tale.
 • Nu pulverizați nici o insectă care vine în grădina dvs. și vă pregătiți să pierdeți câteva frunze datorită existenței omizi, deoarece acestea devin fluturi și vă ajută plantele.


 • Imaginea intitulată Curățați un planter Pasul 9
  3
  Utilizați mănuși atunci când țineți îngrășământul. În acest articol am vorbit despre bolile plantelor, dar este, de asemenea, important să vă protejați. Plantele nu au tendința de a împărtăși bolile cu oamenii, deși se știe despre unele cazuri în care îngrășămintele au transmis boli gradinilor. Puteți fi sigur că acest lucru nu se întâmplă foarte des. Cu toate acestea, este mai bine să utilizați mănuși de grădinărit de fiecare dată când luați îngrășământ sau îngrășământ.
 • Spălați-vă pe mâini după ce ați luat îngrășământ și evitați respirația prafului de gunoi de grajd.
 • Metoda 3
  Promovați igiena grădinii dvs.

  Imaginea intitulată Curățați un planificator Pasul 10
  1
  Folosiți soluri sterile și curate. Înlocuiți solul între plantații, în special solul din vase și plantele predispuse la boli.
 • Imaginea intitulată Curățați un planificator Pasul 11
  2
  Păstrați instrumentele dvs. curate. Este o idee bună să dezinfectați ocazional instrumentele pe care le utilizați pentru a săpături și pentru a le curăța folosind o soluție ușoară de albire (aproximativ o parte a clorului până la zece părți de apă).
 • Imaginea intitulată Curățați un planter Pasul 12
  3
  Aruncați materialele bolnave. Ardeți orice material vegetal rău sau aruncați-l cu gunoiul menajer. Nu preparați niciodată îngrășăminte cu material vegetal care prezintă semne de boală. Odată ce planta începe să arate semne de o anumită boală, scoateți-o, îndepărtați solul înconjurător și nu plantați același soi din nou în același loc.
 • Tăiați orice mata bolnav care crește pe plantele vii.
 • Imaginea intitulată Curățați un planificator Pasul 13
  4
  Aveți grijă de plantele dvs., astfel încât acestea să rămână sănătoase. Plantele care cresc în condiții adecvate sunt cele mai rezistente la boli. Sunt mai vulnerabili dacă sunt stresați (de exemplu, dacă îi aruncați puțină apă).
 • Imaginea intitulată Curățați un planificator Pasul 14
  5
  Organizați plantele bine. Este mai sănătos să circulați aerul între plante în loc să le strângeți. Când prune, încercați să eliminați congestionarea din inima arbustului, eliminând aglomerarea care se strânge.
 • Imaginea intitulată Curățați un planter Pasul 15
  6
  Cumparati plante rezistente la boli. Când cumpărați plante, încercați să cumpărați tipul care este rezistent la cele mai frecvente boli pentru acest tip de plante. Adesea, veți observa că acestea sunt etichetate folosind abrevieri precum "VF", ceea ce înseamnă că planta are o rezistență mai mare la Verticillium și fusarioză.
 • Puteți vedea, de asemenea, "PM", ceea ce înseamnă că planta este rezistentă la mucegaiul praf. Nu aveți nevoie să cunoașteți cu atenție toate aceste abrevieri, dar dacă există probleme cu o anumită boală în grădina dvs., căutați tipul de plantă care este rezistentă la boală.
 • Imaginea intitulată Curățați un plantativ Pasul 16
  7
  Încercați să pregătiți zona în care ați pus anumite plante. Evitați plantarea acelorași specii în aceeași zonă an după an, mai ales dacă există probleme cu orice boală. Bolile se pot dezvolta în sol în timp, ceea ce înseamnă că un atac ușor de un an poate afecta cultura intensivă în următoarele sezoane de plantare.
 • Dacă există o boală, schimbați complet plantația și evitați să plantați același tip de plantă în acea zonă. Evitați plantarea plantelor asociate, deoarece acestea pot fi, de asemenea, vulnerabile. Dacă sunteți hotărât să continuați cu același plan de plantare în acea zonă, luați pământul cât mai adânc înaintea plantării.
 • sfaturi

  • Orhideele trebuie să aibă lumină la rădăcinile lor - prin urmare, ele ar trebui să fie plantate în vase transparente. Este important să păstrați vasele orhidee curate și transparente, astfel încât lumina să pătrundă în plastic și să ajungă la rădăcini.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să identificați și să tratați bolile de căpșuniCum să identificați și să tratați bolile de căpșuni
  Cum se curata vasele de aluminiu decolorateCum se curata vasele de aluminiu decolorate
  Cum să eliminați mucegaiul din tavanCum să eliminați mucegaiul din tavan
  Cum de a schimba ghiveciul unei planteCum de a schimba ghiveciul unei plante
  Cum să crească margaretele gerberaCum să crească margaretele gerbera
  Cum să cultivi gândurileCum să cultivi gândurile
  Cum să crească plantele în ghiveciCum să crească plantele în ghiveci
  Cum sa cresti lalele in ghiveceCum sa cresti lalele in ghivece
  Cum să cultivăm legumele într-o seră controlată de temperaturăCum să cultivăm legumele într-o seră controlată de temperatură
  Cum să scapi de ciuperci în plante de interiorCum să scapi de ciuperci în plante de interior
  » » Cum sa curatati o ghiveci de flori

  © 2011—2020 ertare.com