Cum să cureți un blender

Curățarea unui blender este ușoară dacă o faceți imediat după ce ați folosit-o! Aveți posibilitatea să frecați cu un burete pentru a obține o curățare profundă sau să puteți licări apă cu detergent pentru a obține o curățare rapidă și eficientă. Dacă nu puteți spăla blenderul imediat, ar trebui să-l umpleți cel puțin cu un amestec de detergent de apă și de vase și să-l înmuiați în timp ce ieșiți.

pași

Metoda 1
Curățați vasul

1
Amestecați detergentul. Umpleți recipientul mixerului cu apă caldă pe jumătate. Apoi, adăugați câteva picături de lichid de spălat vase. Amestecați încet timp de aproape 1 minut până când carafa este bine spumă. Apoi toarnă amestecul de săpun și clătiți borcanul până când este curat.
 • Asigurați-vă că capacul este securizat! Dacă capacul se stinge, atunci veți avea apă săpată peste tot.
 • 2
  Folosiți o lămâie pentru a elimina petele. Umpleți blenderul cu apă la jumătate și cu câteva picături de detergent pentru vase. Apoi, adăugați o jumătate de lămâie tăiată în bucăți. Amestecați amestecul timp de 1 minut sau cam asa ceva. Tratamentul ar trebui să înlăture petele și să lase recipientul blenderului arătat ca nou.
 • De asemenea, puteți folosi câteva picături de oțet alb în loc de lămâie. Mirosul de oțet alb nu va fi la fel de plăcut ca lamaia, dar ar trebui să fie aproape la fel de eficient.
 • 3
  Așezați pete dificile. Utilizați un burete dur, o lână de oțel sau o periuță de dinți, în funcție de duritatea materialului care a rămas. Puneți puțină apă și lichid de spălat vase în blender, apoi îndepărtați petele cu scula dvs. pentru a freca până când dispar.
 • 4
  Dacă blenderul este foarte murdar, lăsați-l să se înmoaie peste noapte. Utilizați un amestec de bicarbonat de sodiu, oțet și detergent de vase. Mai întâi, turnați o ceașcă de oțet alb în borcan. Apoi, adăugați câteva picături de lichid de spălat vase și aproape o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Lăsați ca bulele să urce din amestec spre partea de sus și apoi mai jos. Amestecați amestecul și lăsați-l să se înmoaie în borcan timp de cel puțin câteva ore.
 • După ce au trecut câteva ore, turnați amestecul în chiuvetă. Clătiți recipientul blenderului până când acesta este curățat. În cazul în care blenderul încă miroase ca oțet și bicarbonat de sodiu, luați în considerare lichefierea și înmuierea pentru o perioadă de timp folosind doar apă și detergent de vase.
 • 5
  Lăsați blenderul să se usuce cu aerul. Odată ce curățați interiorul vasului, lăsați-l cu fața în jos pe un suport de uscare. Cel puțin, scoateți capacul din cana mixerului până când interiorul este uscat complet. Un interior umed poate provoca condens și poate crea un mediu adecvat pentru proliferarea bacteriilor.
 • Metoda 2
  Curățați baza

  1
  Curățați baza. Înmuiați un burete sau un prosop în apă caldă și săpun și apoi o stoarceți până când este umedă. Treceți-l cu grijă pe baza blenderului pentru a curăța un loc care a fost pătat cu lichide sau alimente. Acordați o atenție deosebită oricărei părți care are material uscat sau lichefiat și care sa întărit.
  • Nu spălați baza! Baza transportă motorul electric și sistemul de control al dispozitivului. Aceste părți nu vor rezista expunerii prelungite la umiditate. Limitați eforturile dvs. pentru a curăța mixerul numai din exterior și niciodată să nu-l dați complet în apă.


 • 2
  Curățați baza înainte să se usuce. Baza va fi mai greu de curățat odată ce lichidele lichefiate și alimentele s-au întărit pe suprafață. Anumite substanțe pot deveni lipicioase pe măsură ce se usucă, iar altele pot chiar să pată materialul.
 • 3
  Utilizați un tampon pentru a curăța butoanele de comandă. Dacă există acumulări de deșeuri lichide în spațiile interfeței de control a mixerului, ar putea fi dificil să le îndepărtați complet cu un burete sau o cârpă. Împingeți un tampon în alcool rectificat și apoi utilizați-l pentru a trece prin butoanele care au reziduuri. Alcoolul rectificat trebuie să dizolve materialul întărit și să lase blenderul să fie mai plăcut de utilizat.
 • Alcoolul rectificat trebuie să se usuce și să se evaporă rapid. Dacă umiditatea rămâne în baza blenderului, curățați-o cu un prosop uscat.
 • 4
  Ai terminat
 • Metoda 3
  Curățați lama

  Imaginea intitulată Curățarea unui Blender Pasul 6
  1
  Scoateți lama și curățați-o separat. Dacă lama blenderului este încă murdară după ce l-ați lichefiat cu apă cu săpun și ați spălat ulciorul, este posibil să trebuiască să le spălați separat. Separați cana de la bază și apoi deșurubați lama care a rămas la baza borcanei. Spălați-le cu mâna cu apă caldă și detergent de vase. Îndepărtați-le cu un burete sau o periuță de dinți pentru a elimina bucățile încăpățânate.
 • Imaginea intitulată Curățați un Blender Pasul 7
  2
  Utilizați tablete Polident. Este o opțiune bună dacă lama blenderului este foarte murdară. Scoateți lama din cana amestecătorului. Apoi, lăsați-l în apă cu una sau două tablete Polident. Polident trebuie să înlăture orice pată incapabilă.
 • Dacă nu doriți să scoateți lama, aveți întotdeauna posibilitatea de a curăța numai borcanul. Puneți suficientă apă caldă pentru a acoperi lama și apoi luați două tablete Polident. Lăsați să se înmoaie cel puțin o jumătate de oră.
 • Polident este un produs comercial antibacterian și folosit pentru albirea dinților. Comprimatele se găsesc în magazine și farmacii.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui Blender Pasul 8
  3
  Ungeți garnitura. Când puneți lama înapoi în blender, faceți o clipă pentru a verifica garnitura, adică bucata de cauciuc care separă cana de la bază. Se toarnă o lingură de ulei de măsline sau ulei vegetal acolo, pentru a vă asigura că rămâne flexibilă.
 • sfaturi

  • Asigurați-vă că întreg aparatul este uscat înainte de a-l depozita.
  • Curățați baza și spălați cana cât mai repede posibil după utilizare. Dacă reziduurile alimentare sau lichide se usucă și se întăresc, atunci va fi mult mai greu să le îndepărtați.
  • În multe modele de blender puteți deșuruba cartușul din borcan. Acest lucru va face mai ușor curățarea sub lamă.

  avertismente

  • Nu uitați să deconectați cablul de la priză înainte de a curăța baza cu o cârpă umedă.
  • Aveți grijă când manipulați lama blenderului.
  • Asigurați-vă că vârful blenderului este închis atunci când lichidați lichidul pentru a curăța.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți sticlele pentru bebeluși Dr. BrownCum să cureți sticlele pentru bebeluși Dr. Brown
  Cum să eliminați mirosul de benzină de pe mâiniCum să eliminați mirosul de benzină de pe mâini
  Cum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpunCum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpun
  Cum să cureți un vas de fondueCum să cureți un vas de fondue
  Cum să eliminați rugina din vase și tigăiCum să eliminați rugina din vase și tigăi
  Cum să eliminați petele de grăsimeCum să eliminați petele de grăsime
  Cum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vaseCum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vase
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  Cum se spală un capac de baseballCum se spală un capac de baseball
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  » » Cum să cureți un blender

  © 2011—2020 ertare.com