Cum să cureți un duș cu dale de piatră

Dacă aveți grijă de plăcile de piatră din duș, acestea își vor păstra starea și aspectul. Îngrijirea adecvată poate menține piatra la fel de nouă pentru generații. Puteți îndepărta cele mai multe tipuri de murdărie folosind detergent, o cârpă și o perie moale de peri. Trebuie să eliminați petele prin identificarea tipului lor și aplicarea unui tratament adecvat (de exemplu, amoniacul pentru petele pe bază de ulei). Puteți păstra plăcile de piatră evitând curățarea acidă și abrazivă și eliminând excesul de umiditate din piatră după ce ați folosit dușul.

pași

Metoda 1
Realizați curățarea de rutină

Imaginea intitulată Curățați un duș de piatră Pasul 1
1
Curățați acumulările de sol liber. Trebuie să înmuiați o cârpă curată și moale (de exemplu, una din microfibră) în apă caldă. Curățați ferm toate dalele din duș și groapa de mijloc. Acest lucru va facilita căutarea unor acumulări mai grave și a unor locuri ascunse.
 • Cârpele moi au un impact moderat asupra finisajului pietrei. Țesătura dură poate provoca zgârierea sau răsturnarea suprafeței pietrei în timp.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 2
  2
  Restrângeți chitul cu o periuță de dinți și un detergent slab. Crăpăturile înguste umplute cu mortar care se află între plăci sunt o locație excelentă pentru acumularea murdăriei. Trebuie să utilizați un detergent slab (de exemplu, o mașină de spălat vase), apă caldă și o periuță de dinți pentru a curăța aceste fisuri. Apoi clătiți bine zona și repetați procedeul după cum este necesar până când cimentul este curat.
 • Deoarece mortarul este adesea mai murdar decât țigla în sine, trebuie să-l curățați mai întâi pentru a preveni împrăștierea murdăriei în țiglă.
 • Ar trebui să evitați folosirea de detergenți obișnuiți în timpul curățării mortarului din plăci din piatră naturală. Adesea, aceste produse conțin ingrediente care pot deteriora piatra.
 • Perii cu peri grei pot deteriora finisajul pietrei și pot lăsa urme. Ar trebui să folosiți numai perii moi și cârpe pentru a curăța piatra.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 3
  3
  Curățați piatra cu un detergent slab sau unul pentru pietre. Se amestecă apă caldă și câteva picături de detergent slab (de exemplu, o mașină de spălat vase). Agitați soluția pentru a distribui produsul. Îndepărtați o cârpă moale în soluție, stoarceți excesul de lichid și folosiți-l pentru a curăța plăcile. Ar trebui să clătiți frecvent plăcile când finalizați această procedură.
 • Puteți găsi detergenți formulați pentru a curăța pietrele naturale care se află în duș la cele mai multe magazine hardware.
 • Acidul de curățare poate deteriora plăcile de piatră. Trebuie doar să utilizați curățătorii care conțin un pH neutru (cu o valoare de 7). Aceste informații ar trebui să apară pe eticheta produsului.
 • Nu este întotdeauna mai bine să utilizați o cantitate mai mare de detergent. Dacă există prea mult detergent în soluție, acest lucru poate determina marcarea sau o peliculă rămasă pe plăci după curățare.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 4
  4
  Tăiați spuma de detergent cu o soluție de amoniac și apă. Detergentul spumant este o problemă obișnuită și poate fi dificil de eliminat. Puteți să o tăiați folosind o soluție de jumătate de cană (237 ml) de amoniac și 4 litri (1 galon) de apă. Apoi, aplicați soluția pe țiglă cu o cârpă curată și moale.
 • Utilizarea frecventă a amoniacului pentru curățarea pietrei poate afecta negativ aspectul său, făcându-l plictisitor.
 • Trebuie să rămâneți mai presus de curățarea generală pentru a preveni formarea spumei detergentului. În acest fel, va trebui să utilizați doar rareori amoniac.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pas 5
  5
  Uscați piatra după curățare. Evitați să lăsați pe piatră curățare (de exemplu, amoniac sau peroxid de hidrogen) pentru perioade lungi de timp, mai ales dacă pot cauza opacitate sau decolorare. Clătiți bine gresie și apoi uscați-le cu un prosop curat, moale.
 • Metoda 2
  Îndepărtați petele

  Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 6
  1
  Găsiți locația petei. Acest lucru vă poate oferi informații utile despre ceea ce a cauzat petele. Anumite pete necesită proceduri speciale de curățare pentru a le îndepărta de pe piatră. Trebuie să țineți cont de culoarea, dimensiunea, forma și modelul de pete, precum și de orice element al zonei care l-ar fi generat.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 7
  2
  Curățați petele de pe bază de ulei cu un detergent sau amoniac de uz casnic. Unele exemple comune de pete pe bază de ulei includ grăsime, gudron sau produse cosmetice. Aceste elemente vor cauza întunecarea plăcilor. Pentru a dizolva petele pe bază de ulei, trebuie să curățați zona prin frecare ușoară cu o cârpă moale și detergent de uz casnic (de exemplu o mașină de spălat vase sau amoniac). Apoi, uscați zona cu un prosop moale.
 • Dacă detergentul și amoniacul nu elimină petele, puteți încerca băuturi spirtoase sau acetonă. Ar trebui să utilizați acești curățători cu moderatie și în ultimă instanță. Apoi clătiți-le cu apă și uscați zona.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 8
  3
  Îndepărtați mucegaiul și algele cu un dispozitiv de curățare întărit. Se amestecă o soluție diluată de curățare care conține o jumătate de cană (237 ml) de amoniac, înălbitor sau peroxid de hidrogen cu 4 litri de apă. Curățați suprafața cu această soluție utilizând o cârpă moale. Clătiți bine zona și apoi o uscați cu o cârpă moale sau un prosop.
 • Nu amestecați niciodată înălbitorul și amoniacul, deoarece dacă faceți acest lucru, veți crea vapori toxici care pot provoca daune grave și chiar moarte.
 • Image cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 9
  4
  Șterge petele organice cu peroxid de hidrogen și amoniac. Cele mai frecvente tipuri de pete organice provin din fluidele corporale (cum ar fi urina sau fecalele), tutunul, hârtia și alimentele. Aceste elemente pot crea un spot între roz și maro. Ar trebui să curățați aceste zone ca în mod normal cu peroxid de hidrogen 12% și câteva picături de amoniac.
 • În unele cazuri, este posibil să scapi de o pată organică prin simpla înlăturare a sursei. După aceasta, trebuie să așteptați câteva zile pentru a verifica dacă pata a dispărut.
 • Peroxidul de hidrogen poate atenua sau lumina culoarea pietrei. Ar trebui să încercați această substanță într-un loc care nu este vizibil înainte de ao folosi pe plăci. Ar trebui să utilizați din când în când această tehnică pentru a preveni pierderea culorii.


 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pasul 10
  5
  Folosiți o pardoseală de piatră pentru petele metalice. Trebuie să amestecați capsula conform instrucțiunilor. În general, această procedură va duce la o pastă cu o consistență similară cu cea a untului de arahide. Umpleți pata cu apă distilată. Aplicați pasta pe pete astfel încât să aibă o grosime de aproximativ 6 mm până la 1 cm (¼ la ½ inch). Pasta trebuie să se extindă dincolo de pete la aproximativ 2 cm (1 inch). Lipiți plasticul de pe mantaua cu bandă adezivă și așteptați timpul indicat pe etichetă. Apoi, scoateți-l conform instrucțiunilor.
 • În cazul unor pete severe, este posibil să fiți nevoit să vă reaplicați de câteva ori înainte de al scoate complet. Unele spoturi pot necesita încă cinci aplicații.
 • Deșeurile pentru îndepărtarea petelor pot fi obținute la un magazin local de hardware sau la un magazin de îmbunătățire a acoperișului. Ar trebui să le căutați printre produsele de îngrijire a pietrelor.
 • Unele tipuri de vopsea sunt vândute ca benzi prefabricate de hârtie tratată. În general, acestea sunt aplicate pe pete într-un mod similar pentru a lipi posltices.
 • Imaginea cu titlul Curățați un duș de piatră Pas 11
  6
  Îndepărtați petele și inelele de apă utilizând o lână fină de oțel, după cum este necesar. Apa poate lăsa inele, un film alb sau balanțe pe piatră. Atunci când piatra este uscată, trebuie să vă curățați suprafața cu mișcări circulare utilizând o lână uscată de oțel clasificată la 0000. Apoi, curățați suprafața cu o cârpă curată, uscată și moale sau cârpă.
 • Trebuie să exersați presiunea ușoară până la moderată atunci când lustruiți blatul. Dacă exercitați prea multă presiune, puteți deteriora aspectul pietrei.
 • Metoda 3
  Păstrați plăcile de piatră

  Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pas 12
  1
  Evaluați starea pietrei. Gresiile crăpate acumulează murdărie mai rapid decât cele netede. Este posibil să le înlocuiți sau să le înlocuiți reparați-le. Placile neuniforme pot necesita expertiza unui profesionist pentru a se macina, rafina si lustrui. Ar trebui să observați orice pată și să încercați să determinați ce a provocat-o.
  • Dacă știți sursa unei pete, va fi ușor să o eliminați în viitor dacă tehnicile generale de curățare nu funcționează.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pas 13
  2
  Evitați agenții de curățare abrazivi și cu acizi. Acest tip de curățare va deteriora piatra. Ar trebui să verificați etichetele tuturor produselor de curățare înainte de a le folosi pentru a vă asigura că nu conțin nici unul dintre aceste ingrediente. Înainte de a utiliza un echipament de curățare, ar trebui să îl testați pe o parte ascunsă a pietrei pentru a verifica dacă nu dăunează sau nu decolora.
 • Este probabil ca utilizarea de detergenți special formulată pentru tipul de piatră pe care o folosiți în duș să fie cea mai sigură.
 • Imaginea intitulată Curățați un duș de piatră Pas 14
  3
  Îndepărtează excesul de umiditate din plăci după duș. Apa care rămâne pe țigle se va evapora în cele din urmă, lăsând urme de minerale (care pătrund piatra), murdărie etc. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să utilizați o racletă sau un prosop moale pentru a elimina excesul de apă după fiecare duș.
 • Multe perii vin cu ventuze pe care le puteți așeza pe peretele dușului. În acest fel, veți avea acces ușor la perie după duș.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Step 15
  4
  Protejați starea plăcilor cu un covor antiderapant. Picioarele dvs. pot transporta resturi mici (de ex., Murdărie) pe plăcile de piatră, cauzându-le să se uzeze în timp și să-și piardă strălucirea. Trebuie să plasați un covor antiderapant pe țiglă și să-l vacuumați din când în când pentru a scăpa de aceste particule mici.
 • Trebuie să curățați covoarele cel puțin o dată pe lună pentru a preveni ascunderea petelor de pe ele și starea lor să se înrăutățească în timp.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pas 16
  5
  Îndepărtați semnele de gravare. De obicei, aceste semne sunt cauzate de un acid. Mai întâi trebuie să îndepărtați murdăria folosind metode generale de curățare. Aplicați o pudră potrivită pentru a lustrui pietrele pe plăci. Utilizați o cârpă umedă pentru a freca praful de pe piatră într-o mișcare circulară. Continuați frecarea până când marca dispare.
 • Unele produse de duș pot conține acizi. Trebuie să aveți grijă să le țineți din piatră pentru a evita marcile de gravare.
 • Gravarea care este în special adâncă poate fi imposibil de îndepărtat cu pulberea de lustruire. În aceste cazuri, trebuie să contactați un profesionist în repararea sau întreținerea pietrelor.
 • Imagine cu titlul Curățați un duș de piatră Pas 17
  6
  Închiriați un profesionist pentru a curăța gresie la adâncime. Curățitorii profesioniști au unelte și tehnici speciale pentru a elimina murdăria sau murdăria care ar putea afecta porii pietrei, cauzând o ceață. Permiteți unui profesionist curățarea plăcilor atunci când curățarea profundă nu restabilește strălucirea pietrei.
 • Perfecțiile sau defectele persistente care sunt dificil de tratat pot necesita ajutorul unui expert. Puteți contacta un specialist în îngrijirea pietrei, un specialist în instalare sau restaurare pentru a trata astfel de probleme.
 • avertismente

  • Ar trebui să evitați folosirea de pe piatră a unor substanțe de curățare acide sau abrazive, deoarece aceste produse îl pot grava, îl pot marca sau pot afecta aspectul negativ.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Clasificarea vatei 0000 (opțional)
  • amoniac
  • o găleată
  • un detergent ușor de spălat vase
  • mănuși de cauciuc
  • cârpe moi (de preferință din microfibră)
  • un prosop moale (să se usuce)
  • o racletă
  • o periuță de dinți
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați o cutie acrilicăCum să curățați o cutie acrilică
  Cum se fac spalari de piatraCum se fac spalari de piatra
  Cum să cureți pantofii din piele albăCum să cureți pantofii din piele albă
  Cum să curăț un mortarCum să curăț un mortar
  Cum sa curatati o piatra de pizzaCum sa curatati o piatra de pizza
  Cum de a transforma un chiuveta din Belfast într-o "piatră"Cum de a transforma un chiuveta din Belfast într-o "piatră"
  Cum să aibă grijă de blaturi de granitCum să aibă grijă de blaturi de granit
  Cum se instalează un furnir de piatrăCum se instalează un furnir de piatră
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum să curățați plăcile de porțelanCum să curățați plăcile de porțelan
  » » Cum să cureți un duș cu dale de piatră

  © 2011—2020 ertare.com