Cum să cureți o cravată

O cravată elegantă este atingerea perfectă a dulapurilor pentru majoritatea bărbaților. Cravatele pentru gât pot fi costisitoare și sunt, de obicei, fabricate din țesături delicate care nu pot fi introduse într-o mașină de spălat. Din păcate, este foarte ușor să obțineți alimente, cerneală sau alt produs care este greu de îndepărtat, lăsându-l inutilizabil. Cu toate acestea, știind cum să curățești o cravată corectă îți poți reînnoi accesoriul preferat, astfel încât să îl poți purta cu mândrie.

pași

Metoda 1
Acționați imediat după o scurgere

Imaginea intitulată Curățați legătura Pasul 1
1
Trageți imediat scurgerea și pata rezultată. Dacă lăsați scurgerea să rămână o lungă perioadă de timp în cravată, va fi mult mai probabil că nu veți putea elimina complet pata.
 • 2
  Îndepărtați scurgerea cu lama unui cuțit plictisitor. În loc să curățați scurgerea de la cravată cu un șervețel, folosiți marginea unui cuțit sau a altui obiect drept pentru a răzui cu grijă substanța suplimentară.
 • Acest lucru va împiedica pătarea să intre, să se răspândească mai departe sau să fie impregnată mai adânc în țesătura cravată.
 • 3
  Umpleți o cârpă sau un șervețel cu apă carbonată și îndepărtați petele. Dacă pata este solubilă în apă, utilizați apă pătrată, apă gazoasă sau apă tonică pe pete când îndepărtați pata. Asigurați-vă că nu saturați pânza. Atingeți pata, având grijă să nu frecați prea mult pe material. Puteți face o ușoară presiune atunci când vă periați ușor pe partea colorată.
 • Nu folosiți apă pe legăturile de mătase. Apa poate deteriora ușor o cravată de mătase, lăsând pete cu apă și răspândind pete.
 • 4
  Utilizați imediat creionul pentru îndepărtarea petelor "pe loc". Încercați mai întâi o parte pe care nu o puteți vedea - de exemplu, pe partea din spate a cravată. În acest fel vă veți asigura că nu veți obține culoarea împreună cu pete. De asemenea, asigurați-vă că utilizați un remediu pentru îndepărtarea petelor și nu un creion care conține înălbitor.
 • Metoda 2
  Tratează pete încăpățânașe

  Imaginea intitulată Curățați legătura Pasul 5
  1
  Verificați eticheta pentru a determina tipul de țesătură de pe cravată. Acest lucru vă va ajuta să determinați cea mai bună metodă de a elimina pata de la cravată și de a evita ruinarea acesteia. Dacă nu știți care este țesătura cravată, va fi întotdeauna mai bine să o tratați cu grijă și să o țineți departe de mașina de spălat.
 • 2
  Acoperiți petele de cerneală, ulei sau grăsime cu talc sau amidon de porumb. Aceste produse acționează prin absorbția petelor imediat după deversare. Lăsați talcul sau amidonul de porumb pe cravată pentru câteva ore și apoi scuturați-l. Dacă pata este încă vizibilă, puteți repeta procesul.
 • 3


  Dați câteva atingeri la pete cu alcool rectificat. Alcoolul rectificat poate elimina petele de pe stratul superior al cravată pe țesături, cum ar fi lână, raion și mătase. Aplicați alcool măcinat pe o cârpă curată și apoi lăsați ușor pata. Lăsați cravata să se ventileze odată ce ați terminat atingeți pata.
 • Nu utilizați niciodată alcool în acetat, ras sau triacetat pentru a trata petele.
 • 4
  Înmuiați țesăturile care durează mai mult în apă. Țesăturile cum ar fi acrilic, bumbac, lenjerie, nailon, poliester sau lycra pot fi înmuiate în apă pentru a elimina petele, de exemplu, cerneala. Savurați cravata într-o încăpere cu apă fierbinte amestecată cu o linguriță de detergent de spălat vase și o lingură de oțet. După o oră, clătiți cravata cu apă curată și caldă și lăsați-o să se usuce la aer.
 • 5
  Clătiți petele de cerneală din cele mai delicate materiale. Pentru țesături cum ar fi lână, raion sau mătase, încercați să îndepărtați pata, frecați-o cu o cârpă curată cu agent de îndepărtare a petelor și apoi pulverizați apă distilată pe pete. Lăsați cravata să se usuce și repetați dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați legătura Pasul 10
  6
  Alegeți un curățător chimic pentru a trata petele încăpățânate sau legăturile delicate. Găsiți un agent de curățare chimică care știe exact cum să curățească o cravată, dar numai dacă toate celelalte nu reușesc. Un serviciu de curățare obișnuit poate elimina pata - totuși, va apăsa de asemenea cravată și, astfel, va modifica aspectul dramatic. Specialistul va putea elimina semnele oribile fără a-și schimba forma, deși poate fi necesar să se descopere și să se coasă din nou cravată.
 • În acest moment, va trebui să decideți dacă poate fi mai profitabil să cumpărați o nouă cravată.
 • Asigurați-vă că citiți întotdeauna instrucțiunile de pe cravată de pe etichetă. Majoritatea legăturilor vă vor spune dacă spălați-l numai manual sau uscat.
 • Metoda 3
  Preveniți ca cravata să nu se murdărească

  1
  Îndepărtați cravata înainte de a mânca Dacă vă aflați într-un mediu în care puteți obține cravata înainte de a mânca, faceți-o. Când cineva scutură ceva pe sine, de obicei cade pe torsă, adică unde este cravata. Este foarte ușor să vărsați alimentele pe cravată și să lăsați o pată, prin urmare, evitați-o dacă puteți.
 • 2
  Plasați-vă cravată spre umăr. Dacă vă îndreptați spre mâncarea dvs., încercați să plasați cravată pe umăr, pentru a vă menține departe. Acest lucru va împiedica blocarea cravată a substanțelor care o pată.
 • Acele capete sau ace pentru legături vor păstra, de asemenea, cravată departe, ceea ce va face deversări și pete puțin probabile.
 • 3
  Protejați-vă legăturile cu un protector de țesături. Înainte de a utiliza cravată, puteți pulveriza un protector special de pânză. Acest lucru vă va oferi o protecție suplimentară împotriva petelor.
 • În timp ce acest lucru nu va preveni complet pete, va face tesatura de cravată mai rezistente împotriva lor.
 • avertismente

  • Spălarea unei cravate de mătase uscată poate face să strălucească.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face cravata de cravatăCum de a face cravata de cravată
  Cum se face o cravată de hârtieCum se face o cravată de hârtie
  Cum se face un nod de cravată AscotCum se face un nod de cravată Ascot
  Cum se face un nod de cravatăCum se face un nod de cravată
  Cum de a face o pompom lânăCum de a face o pompom lână
  Cum sa faci o ghirlanda cu resturi de tesaturaCum sa faci o ghirlanda cu resturi de tesatura
  Cum de a lega un nod windsor jumătate cravatăCum de a lega un nod windsor jumătate cravată
  Cum de a combina culorile unei cravate, costum și cămașăCum de a combina culorile unei cravate, costum și cămașă
  Cum de a alege o cravatăCum de a alege o cravată
  Cum sa faci nodul unei cravate subtiriCum sa faci nodul unei cravate subtiri
  » » Cum să cureți o cravată

  © 2011—2020 ertare.com