Cum să cureți cu atenție o casă

Deși curățarea casei poate dura mult timp și este dificilă, este necesar să o faceți uneori. Indiferent dacă doriți să vindeți casa sau pur și simplu să o revigorați, să o curățați cu atenție, veți avea nevoie de timp și dedicare. Aceasta înseamnă că trebuie să îndepărtați cât mai multă murdărie de pe toate suprafețele din casă. Puteți simplifica sarcina dacă vă concentrați asupra unor zone și lucruri simultan.

pași

Partea 1
Curățați aparatele

Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 1
1
Curățați mașina de spălat vase. În general, mașinile de spălat vase pot fi curățate cu un ciclu de curățare. Cu toate acestea, înainte de a face acest lucru, trebuie să scoateți bucățile de alimente din partea de jos cu un prosop de hârtie.
 • În general, pentru a efectua un ciclu de curățare, trebuie să puneți o soluție de curățare în mașina de spălat vase și să o faceți să funcționeze. Consultați manualul de instrucțiuni specific pentru a afla exact pașii pentru mașina de spălat vase pe care o aveți.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 2
  2
  Spălați aparatul de cafea. Dacă aveți o mașină de cafea, curățați-o bine în timp ce curățați cu atenție casa. Goliți filtrul și umpleți-l cu trei cupe de apă caldă și trei cupe de oțet alb. Porniți ciclul de perfuzare și lăsați-l să intre în jumătate înainte de a opri aparatul de cafea. Lăsați soluția să stea timp de o oră înainte de a porni din nou mașina. Apoi rulați aparatul de cafea cu apă curată din robinet pentru a clăti ce a rămas din oțet.
 • Pe lângă curățarea filtrului, dacă nu ați curățat recent ulciorul, curățați-l prea repede.
 • Imaginea cu titlul Deep Clean a House Step 3
  3
  Curățați cuptorul cu microunde Pentru ao curata, puneti o cana plina cu apa si cateva felii de lamaie in interior. Încălziți apa timp de trei minute la temperaturi ridicate. Lăsați borcanul să se odihnească în interior încă trei minute înainte de al scoate. Acest lucru va slăbi murdăria și resturile, făcând mai ușor curățarea interioară a cuptorului cu microunde cu un prosop de hârtie.
 • Dacă există exces de alimente pe exterior, curățați-le și cu o cârpă curată.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 4
  4
  Goliți și curățați frigiderul. Verificați fiecare raft și aruncați hrana veche și containerele goale. Scoateți rafturile și sertarele pentru a le spăla în chiuvetă cu apă și săpun lichid. Utilizați, de asemenea, săpun lichid și apă pentru a elimina pete sau stropi din exterior și din părțile laterale ale frigiderului.
 • Asigurați-vă că spălați mânerul ușii cu săpun lichid și un săpun dezinfectant, deoarece acesta conține, de obicei, bacterii.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 5
  5
  Curățați cuptorul. Scoateți grătarele și arzătoarele. Îndepărtați-le în chiuvetă cu apă caldă și săpun și spălați-le cu un burete sau o cârpă. Dacă cuptorul are opțiunea de curățare automată, începeți un ciclu. Urmați instrucțiunile cuptorului la litera. Dacă nu aveți opțiunea de curățare automată, curățați interiorul cu o pensulă și o săpun și apă. Îndepărtați petele și acumularea de alimente. După ce ați terminat curățarea, scoateți bucățile de alimente din partea inferioară a cuptorului.
 • Asigurați-vă că eliminați manual deșeurile din partea inferioară când ciclul de curățare este terminat.
 • Partea 2
  Curățați baia

  Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 6
  1
  Curățați dușul și căzile de baie. Dacă aveți un organizator de duș, ar trebui să-l scoateți și să-l spălați cu săpun și apă. Curățați temeinic capetele dușurilor cu o periuță de dinți pentru a elimina acumularea de reziduuri. Utilizați un detergent de bază pentru a curăța părțile laterale ale tubului și îndepărtați formarea de mucegai, murdărie sau săpun și reziduuri de șampon. De asemenea, trebuie să spălați pereții care se află în duș cu un detergent pentru baie și o cârpă moale.
  • Utilizați o periuță de dinți pentru a ajunge în locuri dificile, cum ar fi colțurile și între plăci.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 7
  2
  Concentrează-te pe toaletă. Faceți o curățare de bază în toaletă în timpul curățării băii. Luați o pată de curățare a toaletei în toaletă și curățați-o cu o perie de toaletă. Îndepărtați petele de pe laturile paharului. De asemenea, trebuie să pulverizați curățatul de bază pe părțile laterale, partea superioară și scaunul pentru toaletă. După aplicarea curățării, curățați toaleta cu unele prosoape de hârtie și o cârpă moale.
 • Purtați mănuși atunci când curățați toaleta deoarece are multe bacterii. De asemenea, spălați-vă bine mâinile după curățare.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 8
  3
  Curățați chiuvetele și blaturile. Acestea sunt de obicei umplute cu murdărie și mucegai. Eliminați toate elementele de pe blat. Pulverizați un detergent de bază pe chiuvetă și blat. Apoi, treceți o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a împrăștia agentul de curățare.
 • Utilizați o periuță de dinți pentru a ajunge la fisuri și crăpături în locuri greu accesibile, cum ar fi robinetul.
 • Partea 3
  Dust off

  Imagine cu titlul Deep Clean a House Pasul 9


  1
  Îndepărtează praful de la lămpi și ventilatoare. Acestea sunt adesea trecute cu vederea în timpul curățării zilnice, dar ele pot stoca mult praf. Atunci când curățați temeinic casa, utilizați o cârpă din microfibră ușor umezită pentru a îndepărta praful de pe lămpile și ventilatoarele de tavan. Scoateți geamul din lămpi pentru a curăța interiorul și a elimina orice insecte prinse.
  • Pentru a ajunge la lămpi și ventilatoare înalte, utilizați o scară pe scaun pentru a fi mai sigură. Nu folosiți niciodată un scaun cu roți pentru a încerca să le atingeți.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 10
  2
  Pune spatele mobilierului. Atunci când mutați mobila pentru a mătura sau pentru a vă aspira, veți vedea că praful se acumulează pe spatele canapelelor și fotoliilor. Utilizați atașarea corespunzătoare a aspiratorului pentru a îndepărta praful și resturile de pe aceste suprafețe.
 • Imaginea intitulată Deep Clean a House Step 11
  3
  Îndepărtează praful de pe covoare. Plasați o foaie curată pe podea și puneți covorul cu susul în jos. Vacuia peste covor. Apoi, întoarce-o și suge pe cealaltă parte.
 • Dacă observați vreo pată, curățați-o cu o cârpă și apă caldă.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 12
  4
  Praf de pe saltele. Acestea acumulează și praf. Utilizați peria de tapiserie a aspiratorului pentru a îndepărta praful de pe saltea. Treceți-l deasupra, asigurându-vă că ajungeți la crăpături și crăpături pentru a elimina resturile vizibile și praful.
 • În timpul curățării, trebuie de asemenea să vă asigurați că ați aspirat părțile laterale ale saltelei.
 • Spalati foile in masina de spalat atunci cand curatati cu atentie saltelele.
 • Partea 4
  Concentrați-vă pe pardoseli, pereți și ferestre

  Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 13
  1
  Curățați ramele ferestrelor. Ar trebui să le luați pentru a le curăța atunci când faceți curățenia profundă în casă. Mai întâi, îndepărtați praful și resturile din cadre cu ajutorul duzei detașabile a aspiratorului, în special a resturilor de crăpături și caneluri. Apoi, pulverizați un detergent multifuncțional pe toate ramele și ștergeți-l cu o cârpă.
  • Dacă nu aveți aspirator, utilizați un aspirator pentru a îndepărta murdăria și resturile.
 • Imagine cu titlul Deep Clean a House Step 14
  2
  Curățați ferestrele. Când cadrele sunt curate, curățați interiorul și exteriorul ferestrelor. Utilizați un detergent comercial de sticlă și un prosop de hârtie pentru a le curăța. Asigurați-vă că curățați în aceeași direcție înăuntru și în afară pentru a face ferestrele să arate ascuțite.
 • Imaginea intitulată Deep Clean a House Step 15
  3
  Curățați pereții. Se amestecă 600 ml (20 uncii) de apă caldă cu o lingură de detergent de vase într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați soluția pe pereți în secțiuni și lăsați-o să stea cinci minute. Apoi, curățați cu o cârpă umezită cu apă caldă și curată.
 • Testați soluția mai întâi într-o secțiune mică și neconfundată a pereților, pentru a vă asigura că nu va deteriora vopseaua sau tapetul.
 • Imaginea cu titlul Deep Clean a House Step 16
  4
  Schimbați sau aspirați podelele. Înainte de spălarea temeinică a podelelor, trebuie să îndepărtați murdăria și resturile. În fiecare cameră, vid sau mătură pentru a îndepărta murdăria vizibilă de pe podea. Dacă podelele sunt din lemn, treceți mai întâi măturea și apoi aspiratorul.
 • Asigurați-vă că ajungeți la locații dificil de accesat. Sweep și vid sub mobilier, și în colțuri și colțuri mici.
 • Pentru a ajunge în locurile dificile, utilizați duzele amovibile ale aspiratorului.
 • Imaginea intitulată Deep Clean a House Step 17
  5
  Mopi podelele. Dacă podelele sunt realizate din lemn, țiglă sau o suprafață similară, curățați foarte bine după aspirație și curățare. Aplicați un pic de curățare comercială potrivită pentru podeaua pe care o aveți. Îndepărtează murdăria și petele de pe podelele din lemn cu un mop umed.
 • Nu uitați să ajungeți la locații greu accesibile. Poate ar trebui să folosiți un burete, o cârpă sau o periuță de dinți pentru a ajunge în locuri cum ar fi colțurile.
 • Răciți sub mobilier și aparate, inclusiv cuptorul, când curățați temeinic podelele.
 • sfaturi

  • Curățați sertarele și dulapurile în timp ce vă plimbați în casă. Rămâneți atenți dacă vedeți medicamente vechi, chitanțe sau alte elemente pe care nu mai aveți nevoie. Aruncați-le în timp ce curățați.
  • Dacă spălați ceva cu săpun, asigurați-vă că îl clătiți complet, deoarece, altfel, murdăria poate adera mai mult la suprafață.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți jucăriile pentru bebelușiCum să cureți jucăriile pentru bebeluși
  Cum să curăț un aragaz de orezCum să curăț un aragaz de orez
  Cum se spală jucăriile de câineCum se spală jucăriile de câine
  Cum să cumpărați o mașină de spălat vaseCum să cumpărați o mașină de spălat vase
  Cum să desfaceți o mașină de spălat vaseCum să desfaceți o mașină de spălat vase
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum se instalează o mașină de spălat vaseCum se instalează o mașină de spălat vase
  Cum se instalează o mașină de spălat vase integratăCum se instalează o mașină de spălat vase integrată
  Cum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vaseCum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vase
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  » » Cum să cureți cu atenție o casă

  © 2011—2020 ertare.com