Cum să cureți un sacou de piele

O jachetă din piele de calitate nu va ieși niciodată în stil. Cu toate acestea, pentru a păstra o jachetă în stare bună, va trebui să aveți grijă de material. Spre deosebire de alte tipuri de îmbrăcăminte, nu puteți pune pur și simplu jacheta de piele în mașina de spălat, deoarece acest lucru îi face să se contracteze, să se rupă sau să se deformeze. Dacă jacheta este murdară sau opacă, există câteva modalități rapide și ușoare de curățare și tratare a acesteia astfel încât să dureze mult mai mult.

pași

Metoda 1
Utilizați săpun și apă

Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 1
1
Se amestecă o soluție ușoară de săpun. Lăsați câțiva mililitri de apă caldă să treacă peste un container mare, deschis. Adăugați aproximativ 2 lingurițe de detergent lichid și amestecați până când săpunul este complet dizolvat. Scopul este de a produce o soluție foarte moale pe care o puteți folosi pentru a curăța jacheta fără a le deteriora.
 • Prea mult detergent poate cauza deteriorarea pieii și poate elimina coloranții, ceea ce va avea ca rezultat un aspect decolorat și colorat.
 • Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 6
  2
  Umpleți un prosop sau un burete moale. Îndepărtați un prosop sau un burete în soluția de săpun. Strângeți excesul de lichid. Prosopul sau buretele nu trebuie să fie înmuiat, ci doar umed. Dacă acestea sunt prea ude, apa poate fi absorbită și saturați pielea, provocând eventual chiar și mai multe pagube.
 • Utilizați o cârpă moale. Țesăturile groase pot lăsa zgârieturi pe piele moale, dacă nu sunteți atent.
 • Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 3
  3
  Curățați exteriorul jachetei. Treceți un prosop umed sau burete cu lovituri lungi, blânde, în loc să frecați energic. Acordați o atenție deosebită spoturilor de apă, zonelor decolorate și locurilor în care murdăria sau uleiul s-au acumulat pe piele. Curățați întregul sacou, înmuiați prosopul când este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 8
  4
  Curățați săpunul și uscați haina atingând. Curățați din nou jacheta, dar de această dată cu apă curată pentru a îndepărta resturile de săpun. Asigurați-vă că nu există apă în jachetă. Cu un prosop uscat, curățați pielea atingând-o până se usucă complet. Așezați jacheta într-un dulap și lăsați-o să termine uscarea.
 • Căldura directă poate fi rău pentru piele, mai ales dacă a fost umezită, astfel încât să nu vă uscați haina pe un aparat de uscător sau să folosiți un uscător de păr.
 • Metoda 2
  Utilizați un detergent de piele

  Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 1
  1
  Cumpărați un detergent special pentru piele. Aceste produse de curățare conțin ingrediente care curăță murdăria și petele și uleiurile care ajută la înmuierea pielea și o mențin în stare bună. De obicei, puteți găsi detergenți de piele în magazine mari și oriunde este specializat în piele.
  • O sticlă de soluție de curățare din piele costă doar câțiva dolari și este probabil să dureze mulți ani.
 • Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 2
  2
  Aplică mașina de curățat piele pe jachetă. Se toarnă puțin (aproximativ dimensiunea unei monede) de soluție de curățare din piele în partea murdară a sacoului. Unele produse de curățare din piele sunt geluri, spray-uri sau bare. Dacă intenționați să utilizați oricare dintre aceste tipuri, începeți întotdeauna cu o cantitate minimă de curățare și aplicați mai mult, după cum este necesar.
 • Imagine cu titlul Curățați o jachetă din piele Pasul 7
  3
  Stergeti solutia de curatare in piele. Luați un prosop moale, curat și masați mașina de curățat piele pe suprafața sacoului. Utilizați mișcări circulare lentă, frecându-se spre exterior într-o spirală. În timp ce răspândiți curățatul, acesta va colecta murdăria și va îndepărta petele de apă care au fost fixate pe piele.
 • Rotiți până când haina a absorbit toată substanța de curățat.
 • Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 8


  4
  Îndepărtați soluția în exces. Utilizați un prosop nou pentru a curăța orice echipament de curățare din piele. Jacheta ar trebui să aibă o strălucire curată când termini. Mai târziu, acesta va arăta ca nou și pielea va fi hidratată și protejată, ceea ce îl va menține în stare bună de luni de zile.
 • Deoarece detergentul pentru piele este proiectat să fie înmuiat în piele uscată și crăpată, nu este necesar să se clătească după ce a fost aplicată.
 • Aparatele de curățare din piele sunt create pentru a face o treabă cu un efort minim, dar poate fi necesar să aplicați curățatul de mai multe ori dacă jacheta este foarte murdară.
 • Metoda 3
  Aveți grijă de jacheta de piele

  Image cu titlul Curățați o jachetă din piele Pasul 9
  1
  Verificați instrucțiunile producătorului. Citiți eticheta din interiorul jachetei. Producătorul va furniza specificații în funcție de tipul și cerealele de piele și orice avertisment important. În majoritatea cazurilor, producătorul va sugera o metodă preferată de curățare. Este o idee bună să rămânem la ea pentru a evita ruinarea jachetei.
 • Imaginea cu titlul Curățați o jachetă din piele Pasul 10
  2
  Îmbrăcați haina pentru a preveni deteriorarea. Indiferent de tipul de geantă de piele pe care o aveți, ar trebui să-l pulverizați periodic cu un agent de impermeabilizare. Aceasta va sigila porii pieii. Apa se va rula pur și simplu pe piele, iar sacoul nu se va uza atât de mult.
 • În mod ideal, trebuie să impermezi un sacou imediat ce îl cumperi.
 • Purtați un sacou diferit dacă prognoza este ploioasă. Prea multa umezeala poate scurta durata de viata a unei jachete de piele.
 • Image cu titlul Curățați o jachetă din piele Pasul 11
  3
  Tratează jacheta cu balsamuri din piele. Odată pe an, aplicați o cremă de piele pentru îngrijirea pielii pe întreaga suprafață exterioară a sacoului. Condiționarea jachetei îi conferă o apărare împotriva umezelii, o lasă moale și flexibilă și împiedică crăparea sau ruperea acesteia.
 • Puteți încerca, de asemenea, să-i dați o frecare bună cu o bară de săpun pentru piele. Poate fi prea dur pentru piele moale sau fină, dar va funcționa minunat pe jachete robuste și robuste.
 • Imagine cu titlul Curățați o jachetă din piele Pasul 12
  4
  Dacă aveți o jachetă din piele moale, este bine ca profesioniștii să o trateze. Pentru a evita deteriorarea acestora, nu curățați jachetele din piele moale sau texturate, cum ar fi mielul sau piele de piele, la domiciliu. Un expert de piele calificat va avea cunoștințele și echipamentele pentru a scăpa chiar și de cele mai dificile pete de îndepărtat și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la ruperea sau slăbirea pieii.
 • Curățarea chimică a pieilor nu este ieftină, dar în majoritatea cazurilor nu va trebui să o faceți mai mult de o dată pe an.
 • Jachetele de veste pot fi păstrate curățate prin curățarea lor regulată cu o perie de mână.
 • Imaginea intitulată Curățați o jachetă din piele Pasul 13
  5
  Țineți corect jacheta. Țineți jacheta întinsă sau acoperită de un cuier atunci când nu o folosiți. Puneți-l într-un loc răcoros și uscat. Curățați și condiționați jacheta o dată pe an. În timp ce țineți grijă de jacheta de piele, aceasta va rămâne în stare bună timp de câțiva ani și poate dura chiar mai mult decât tine.
 • Dacă nu purtați sacou de piele foarte des, puneți-vă într-o pungă de haine.
 • Dacă jacheta este încrețită din cauza depozitării, așezați un prosop deasupra acesteia și o călcați cu o configurație medie sau o atârnați în baie împreună cu dvs. atunci când luați un duș fierbinte. Căldura și umezeala vor elimina ridurile în mod natural.
 • sfaturi

  • Cel mai bine este să rezolvați imediat scurgerile, atunci când este posibil, mai ales dacă este vorba despre un lichid cum ar fi vinul roșu sau cafeaua care poate lăsa pete permanente.
  • Pentru a testa dacă este sigur sau nu să curățați un anumit tip de piele cu apă, identificați un punct discret pe jachetă pentru a turna câteva picături. Dacă picăturile de apă alunecă pe piele, atunci puteți rezista la o curățare cu un prosop umed. Dacă pielea absoarbe apă, faceți o curățare uscată pentru a fi sigură.
  • Asigurați-vă că curățați și condiționați jacheta de piele cel puțin o dată pe an.

  avertismente

  • Evitați utilizarea uleiurilor naturale, cum ar fi ulei de măsline și de cocos, pentru a curăța jacheta de piele. Acestea pot conferi jachetei un luciune înșelătoare, dar pot chiar să satureze pielea, oferindu-i o senzație de grăsime și provocând fisuri.
  • Unele produse de curățare și balsamuri din piele conțin uleiuri inflamabile și pot elibera vapori care sunt periculoși să respire.
  • Curățați întotdeauna pielea ușor. Îndepărtarea pieii poate să absoarbă suprafața exterioară și să provoace pierderea colorantului.
  • Nu puneți niciodată un sacou din piele în mașina de spălat sau în uscător. Acest lucru va duce aproape întotdeauna la fisuri, riduri și uscăciuni în piele, și poate chiar să micsoreze jacheta la dimensiunea completă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • piele de curățare și balsam
  • detergent lichid moale
  • apă caldă
  • prosoape moi, curate și uscate
  • soluție de impermeabilizare (opțional)
  • umerase haine și spațiu dulap
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înmoaieți o jachetă de pieleCum să înmoaieți o jachetă de piele
  Cum sa cumperi o jacheta impermeabilaCum sa cumperi o jacheta impermeabila
  Cum sa dezinfectati pantofii folositiCum sa dezinfectati pantofii folositi
  Cum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminteCum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminte
  Cum sa faci geaca din piele mai moaleCum sa faci geaca din piele mai moale
  Cum sa faci un sacou sa arate casualCum sa faci un sacou sa arate casual
  Cum sa faci o jacheta din piele in stilul punk rockCum sa faci o jacheta din piele in stilul punk rock
  Cum se spală pantofii pentru sala de gimnasticăCum se spală pantofii pentru sala de gimnastică
  Cum să curețe piele de căprioarăCum să curețe piele de căprioară
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  » » Cum să cureți un sacou de piele

  © 2011—2020 ertare.com