Cum sa curatati o tava arsa

Stai! Încă nu organizezi înmormântarea caserolei tale. Armați-vă cu cunoștințele și folosiți aceste sfaturi de curățare pentru a curăța pentru a elimina murdăria cea mai neagră. Oricum, va trebui să faceți puțin efort prin frecare, dar cele mai multe tigăi pot fi salvate atâta timp cât nu există nici o deteriorare a stratului de protecție.

pași

Metoda 1
Curățați cu produse de casă

Imaginea intitulată Curățarea unui panou ars 1
1
Se fierbe apa cu sapun si se lasa sa se raceasca. Umpleți tigaia cu apă la jumătate sau mai mult, dacă este necesar, pentru a acoperi zona arsă. Adăugați câteva picături de detergent de spălat vase. Apoi aprinde focul până când apa se fierbe. Opriți-l și lăsați-l să se răcească suficient încât să puteți atinge apa și cratița.
 • Puteți înlocui mașina de spălat vase cu o lingură mică (sau o tabletă mărunțită) de detergent de spălat vase. Acest produs ar putea decolora din aluminiu.
 • Dacă aveți de gând să curățați o tigaie din fontă, încercați mai întâi o altă metodă, deoarece detergentul va elimina majoritatea vindecat ce ți-a costat atât de mult de făcut.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui panou ars 2
  2
  Rotiți tigaia. Dacă este necesar, adăugați mai multă apă caldă cu săpun de fiecare dată când se răcește. Frótala folosind o unealtă care nu face rău materialul tăvii:
 • Pentru aluminiu sau aluminiu anodizat sau teflon, utilizați un burete, o perie de nylon sau un burete cu ochiuri.
 • Pentru aluminiu din oțel inoxidabil, din cupru sau din aluminiu ne-anodizat (strălucitor), începeți cu opțiuni ușoare și apoi treceți la o fibră de bucătărie sau un burete de cupru. Mențineți o presiune ușoară pentru a freca sub apă cu cât mai puțin zgârieturi posibil.
 • Imaginea intitulată Curățați un panou ars. Pasul 3
  3
  Repetați cu bicarbonat de sodiu. Dacă în tigaie există încă mizerie arsă, acoperiți-o cu un strat de bicarbonat de sodiu. Adăugați apa necesară doar pentru ao acoperi și încălziți-o la căldură scăzută timp de 15 până la 30 de minute. Lăsați-o să se răcească și frecați-o pentru a îndepărta petele.
 • Bicarbonatul de sodiu va reacționa cu aluminiu și îl va distruge. Datorită proprietăților abrazive, nu se recomandă utilizarea acestuia în teflon sau pe orice altă suprafață neaderentă.
 • Imaginea intitulată Curățați un panou ars. Pasul 4
  4
  Încercați otetul. Se fierbe otetul alb, distilat, într-o cratiță. Lăsați-o să se răcească și îndepărtați pata prin frecare. Oțetul nu va dizolva grăsimea ca detergent, dar proprietățile sale acide pot absorbi o parte din petele pe care celelalte metode menționate nu le vor elimina.
 • Imaginea intitulată Curățați un panou ars. Pas 5
  5
  Faceți o pastă de bitartrat de potasiu (sau cremă de tartru) și oțet. Probabil că acest amestec scarpină panza, dar în acest moment nu veți avea multe opțiuni. Dacă nu aveți tartar Crémor, duceți-l în patiserie. Se presară peste cratiță și se adaugă câteva picături de oțet pentru a forma o pastă groasă. Lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute și frecați viguros pentru a îndepărta petele sau adăugați mai mult oțet și preparați din nou preparatul.
 • Mulți oameni folosesc bicarbonat de sodiu împreună cu oțet pentru a curăța, dar în ciuda barbotării intense, acest amestec se va transforma rapid în apă neutră. Crema de tartru are proprietăți abrazive de curățare similare celor din bicarbonat, dar rămâne stabilă în oțet, ceea ce vă permite să obțineți și beneficiile curățării cu acid.
 • Imaginea intitulată Curățați o tavă înfundată Pasul 6


  6
  Se freacă cu peroxid de hidrogen și cu bicarbonat de sodiu. Pregătiți o pastă densă ca înainte, frecați-o cu o cârpă sau burete și lăsați-o să se odihnească timp de cel puțin zece minute. Această metodă a circulat pe Internet pentru o perioadă lungă de timp, dar rezultatele reale nu sunt întotdeauna promițătoare. Se pare că cele mai bune efecte sunt observate în cazul zahărului ars, dar această afirmație se bazează doar pe câteva situații.
 • Metoda 2
  Curățați cu produse comerciale

  Imaginea intitulată Curățați o tavă înfundată Pasul 7
  1
  Rotiți cu detergenți de bucătărie. Majoritatea acestor produse pot fi aplicate direct, lăsate să se odihnească câteva minute și apoi se freacă. Doar în caz, citiți instrucțiunile produsului înainte de al utiliza. Două dintre cele mai populare opțiuni sunt:
  • Produsul Barkeeper`s Friend poate fi utilizat în oțel inoxidabil, aluminiu anodizat, cupru, ceramică și sticlă.
  • Pudra de curățare Bon Ami va intra în vigoare în majoritatea vaselor, inclusiv în smalțuri. Deoarece este un material abraziv ușor, ar putea deteriora suprafețele neacoperite.
 • Imaginea intitulată Curățați o tavă înfundată Pasul 8
  2
  Testați-vă cu o mașină de lustruit metalică. Unii profesioniști din industria alimentară folosesc acest produs pentru a elimina petele de pe produsele alimentare. Asigurați-vă că selectați o mașină de polizat pentru tipul de metal potrivit. Verificați eticheta înainte de ao cumpăra pentru a vă asigura că nu există nici o problemă în utilizarea acesteia pe suprafețele care vor intra în contact cu alimentele.
 • După ce ați îndepărtat pata, clătiți bine mașina de spălat cu apă caldă cu săpun.
 • Imaginea intitulată Curățarea unui panou ars. Pasul 9
  3
  Curățați oțelul inoxidabil sau cuprul cu amoniac pentru casa. Purtați mănuși de cauciuc și lucrați în exterior sau într-o încăpere bine ventilată, pentru a evita expunerea excesivă la gazele de amoniac. Adăugați o parte din acest compus și frecați pata până când este îndepărtată. Dacă nu funcționează, lăsați tigaia într-o pungă de gunoi timp de 24 de ore, astfel încât gazele de amoniac să aibă timp pentru a anula pata.
 • Amoniacul va distruge vasele de aluminiu.
 • sfaturi

  • Dacă nimic nu funcționează, repetați metoda care a avut un efect vizibil, dar lăsați-o să se înmoaie toată noaptea înainte de a freca tigaia.

  avertismente

  • O acoperire teflonă neaderentă care a ars poate emite gaze toxice și ar putea fi periculoasă re-gătirea în ea. Aceste gaze pot provoca simptome similare cu cele ale gripei și ar putea fi legate de probleme de sănătate mai grave.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Mașină de spălat vase sau detergent pentru mașină de spălat vase
  • Un burete, o perie de nylon sau un burete cu ochiuri
  • O fibră de bucătărie sau o lână de oțel
  • Soda de coacere
  • Oțet alb
  • Cremă tartară
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți sticlele pentru bebeluși Dr. BrownCum să cureți sticlele pentru bebeluși Dr. Brown
  Cum să eliminați mirosul de benzină de pe mâiniCum să eliminați mirosul de benzină de pe mâini
  Cum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpunCum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpun
  Cum sa curatati vasele din otel inoxidabilCum sa curatati vasele din otel inoxidabil
  Cum să cureți un vas de fondueCum să cureți un vas de fondue
  Cum sa curatati o tigaie din fontaCum sa curatati o tigaie din fonta
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum să eliminați rugina din vase și tigăiCum să eliminați rugina din vase și tigăi
  Cum să eliminați petele de grăsimeCum să eliminați petele de grăsime
  Cum se face detergent de rufeCum se face detergent de rufe
  » » Cum sa curatati o tava arsa

  © 2011—2020 ertare.com