Cum să cureți o pui de carne

Plăcile de copt acumulează tot felul de grăsimi și deșeuri alimentare, astfel încât acestea se pot murdări rapid în interiorul cuptorului. Pentru a le curăța după ce le-ați folosit de mai multe ori, există metode care servesc la slăbirea murdăriei și facilitarea curățării. Dacă aveți șervețele pentru uscător sau bicarbonat de sodiu la îndemână, nu este nevoie să cumpărați niciun alt produs special. În caz contrar, puteți încerca o soluție de curățare a mărcii prietenilor de la Bar Keepers pentru a crea o soluție de curățare mai puternică.

pași

Metoda 1
Înmuiați tigaia cu un prosop pentru uscător

Imaginea intitulată Curățați un pui de broiler Pasul 1
1
Umpleți tava cu apă fierbinte. Dacă puii de carne au părți care vă permit să rețineți apa, trebuie să o așezați pe partea superioară pentru ao umple. În cazul în care prajirii are grătare sau plate și margini, trebuie să pui la macerat în chiuvetă, într-un tub de plastic sau chiuveta, care este suficient de mare pentru a se potrivi. Asigurați-vă că întreaga suprafață cu reziduuri alimentare aderente este acoperită cu apă.
 • Apa caldă sau rece poate funcționa, dar apa caldă este mai eficientă.
 • 2
  Adăugați un detergent de spălat vase în apă. Trebuie să utilizați un detergent de bază și să îl faceți zig-zag pe suprafața tăvii. O mașină de spălat vase special creată pentru a combate grăsimile va fi de mare ajutor. Dacă rămâneți fără detergent, această metodă poate funcționa fără acest produs.
 • 3
  Plasați un prosop pentru uscător în apă. Întindeți o ștergere și puneți-o în apă. Asigurați-vă că acesta rămâne în partea inferioară a vasului și că apa îl acoperă. Pentru foile de coacere cu deșeuri alimentare aderate sau arse, puteți utiliza două șervețele.
 • Dacă utilizați șervețele biodegradabile, acesta poate deveni o soluție specială de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați un pui de broiler Pasul 4
  4
  Lăsați puiul să se odihnească timp de cel puțin o oră. Lăsați tigaia de carne proaspătă în apă cu detergentul și prosopul timp de aproximativ o oră. În cazul în care tigaia are reziduuri de alimente lipite, ar trebui să lăsați-o pentru câteva ore sau chiar peste noapte. Șervețelele de uscare vor slăbi reziduurile de alimente în timpul înmuiere.
 • 5
  Clătiți și curățați toate deșeurile alimentare. După ce frigele sa îmbibat pentru o vreme, ar trebui să scurgeți apa. În funcție de gravitatea problemei, trebuie să curățați tava cu un burete sau un burete pentru a elimina toate reziduurile care sunt încă atașate. Nici nu ar fi greșit să dai broilerului o curățare rapidă și regulată folosind detergent și apă.
 • Metoda 2
  Utilizați o soluție puternică cu bicarbonat de sodiu

  1
  Răspândiți generos sucul de copt peste tava de prăjire. Așezați tigaia de carne în chiuvetă, blat sau masă. Luați recipientul de bicarbonat și presărați puțin peste întreaga suprafață a tăviței. Asigurați-vă că bicarbonatul formează un strat gros pentru a obține o curățare mai eficientă.
  • Pentru a păstra bicarbonatul, nu este necesar să stropiți fiecare centimetru de tava de prăjire, dar ar trebui să acoperiți majoritatea.
 • 2
  Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a umezi sifonul. Umpleți o sticlă de aerosol cu ​​apă pentru a o presăra peste sifonul de copt. Nu vă fie frică să pulverizați prea multă apă, deoarece bicarbonatul va absorbi o mare parte din acesta.
 • Dacă nu aveți o sticlă de aerosol, puteți turna ușor apa peste bicarbonatul de sodiu. Trebuie să amestecați ușor pentru a forma o pastă pe tava de prăjire.
 • 3
  Împrăștiați o bucată de hârtie absorbantă umedă pe sifonul de copt. Trebuie să luați suficientă hârtie pentru a acoperi întreaga zonă a tăvii. Se umezește și se pune pe suprafața de coacere. Această procedură va menține sucul de coacere mai umed, pe măsură ce reziduurile de produse alimentare se vor pierde.
 • Ar trebui să umeziți hârtia din când în când, dacă simțiți că se usucă prea repede.
 • Imaginea intitulată Curățați un pui de broiler Pasul 9


  4
  Lăsați broiler să stea o oră sau mai mult. Trebuie să lăsați puiul să se odihnească timp de cel puțin 30 de minute în timp ce sucul de copt își face treaba. Procedura va fi mai eficientă dacă lăsați-o timp de două sau trei ore sau chiar peste noapte dacă reziduurile alimentare sunt foarte atașate.
 • Dacă lăsați tigaia toată noaptea, cea mai mare parte a apei se va evapora, ceea ce este bine.
 • 5
  Îndepărtați sifonul și aruncați-l. Așezați tava de prăjire peste recipientul de gunoi și luați o spatulă pentru a extrage sifonul pe care l-ați folosit. Este mai bine să-l aruncați în gunoi decât în ​​chiuvetă, deoarece puteți bloca scurgerea.
 • 6
  Clătiți tigaia de broiler și curățați ușor, după cum este necesar. Luați tigaia de broiler la chiuvetă și clătiți toată sarea de coacere rămasă, precum și resturile de alimente. Dacă este necesar, puteți folosi o cârpă sau un burete pentru a curăța ușor tot ce este încă atașat la tigaia de carne.
 • Metoda 3
  Îndepărtați tigaia cu o brățară care păstrează marca Prietenului

  1
  Înmuiați tigaia de broiler în apă caldă. Așezați tigaia de carne în chiuvetă, masă sau blat. Dacă panoul are părți laterale, trebuie să puneți suficientă apă pentru a acoperi partea inferioară. Dacă nu este cazul, ar trebui să puneți suficientă apă în chiuvetă pentru a acoperi doar partea superioară a tăvii de broiler.
  • Nu este necesar să utilizați apă caldă, dar apa caldă este mai eficientă decât apa rece în curățarea aspiratoarelor.
 • 2
  Împrăștiați agentul de păstrare a pudrei prietenului peste tava de broiler. Ar trebui să extindeți acest produs ușor pe întreaga suprafață a tăviței pentru a acoperi cel puțin spațiile cele mai severe. Nu este necesar să strângeți mașina de curățat, dar asigurați-vă că tigaia de broiler este complet acoperită de praf.
 • Acest produs vine, de asemenea, sub forma unui aerosol.
 • Puteți găsi acest curățitor în secțiunea consumabile pentru supermarketuri.
 • Imaginea intitulată Curățați o pasăre de broiler pas 14
  3
  Lăsați broiler să stea câteva minute. Găsiți ceva de făcut timp de câteva minute, în timp ce curatatorul slăbește murdăria și deșeurile de alimente din tigaia de carne. Pentru foile de coacere care sunt acoperite în mod semnificativ de murdărie, trebuie să lăsați pudra să se depună timp de zece minute.
 • 4
  Restrângeți tigaia de broiler cu un burete sau un burete. Puteți folosi o cârpă veche, un burete sau un tampon pentru a curăța ușor întreaga suprafață a tăviței. Deoarece marca Bar Keepers Friend este mai puternică decât detergentul pentru mașina de spălat vase, este mai bine să folosiți un burete diferit de cel pe care îl utilizați pentru spălarea vesela.
 • Nu vă faceți griji dacă aveți doar un burete, asigurați-vă că îl spălați bine după ce ați terminat curățarea tăvii de broiler.
 • 5
  Clătiți complet tigaia. După ce ați curățat întreaga suprafață și vă simțiți sigur că ați eliminat murdăria, ar trebui să clătiți bine tigaia pentru a îndepărta întregul produs. Puteți curăți din nou tigaia de pui cu o cârpă curată și umedă pentru a elimina toate urmele de detergenți care s-ar putea să fi blocat împreună.
 • sfaturi

  • Fiecare tigaie de carne este diferită în ceea ce privește deșeurile alimentare care le conțin. Trebuie să adaptați procedura pentru asaderas care sunt foarte murdare. Ar trebui să le lăsați să se înmoaie mai mult sau să repetați procedura de două ori, dacă este necesar.

  Lucruri de care ai nevoie

  • un grătar murdar
  • apă
  • șervețele pentru uscător
  • bicarbonat de sodiu
  • un agent de curățare de către prietenul Bar Keepers
  • un burete, o cârpă sau un tampon de frecat
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se spală struguriiCum se spală strugurii
  Cum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiuCum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiu
  Cum sa curatati o tigaie din fontaCum sa curatati o tigaie din fonta
  Cum să cureți o cușcă pentru câiniCum să cureți o cușcă pentru câini
  Cum să scapi de mirosurile cu microundeCum să scapi de mirosurile cu microunde
  Cum se curata Teflon®Cum se curata Teflon®
  Cum se curata aluminiuCum se curata aluminiu
  Cum să curățați mașina de spălat vaseCum să curățați mașina de spălat vase
  Cum să curățați cuptorul cu microundeCum să curățați cuptorul cu microunde
  Cum să curățați cuptorulCum să curățați cuptorul
  » » Cum să cureți o pui de carne

  © 2011—2020 ertare.com