Cum sa curatati un covor fara a folosi produse de curatat

Păstrarea curatării covoarelor în mod regulat poate fi o provocare, în special în zonele cu trafic intens. S-ar putea să vă întrebați dacă este posibil să curățați un covor fără a cheltui atât de mulți bani pe un produs de curățat. O opțiune este aceea de a urmări în mod regulat. De asemenea, puteți utiliza produse de uz casnic pentru a le curăța. Aceasta este considerată o metodă mai economică și mai naturală pentru curățarea covoarelor.

pași

Metoda 1
Îndepărtați petele

Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 1
1
Curățați imediat petele. Nu trebuie să lăsați petele să se așeze pe covor pentru o perioadă lungă de timp. Trebuie să le curățați imediat, astfel încât fibrele covorului să nu le absoarbă. Petele care se usucă se pot termina prin filtrarea în baza covorului, determinând formarea mucegaiului și a mirosului.
 • Dacă știți că vor fi oameni care mănâncă sau beau în jurul covorului, ar trebui să aveți materiale de curățare la îndemână în cazul în care se produc scurgeri și deversări.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără un covor Cleaner Pasul 2
  2
  Aplicați apă pe pete. Dacă covorul este vopsit cu sânge, trebuie să utilizați apă pentru a elimina problema. Umpleți o cârpă curată și ștergeți pata. Nu ar trebui să-l frecați sau să-l frecați, deoarece ar putea face ca problema să fie mai gravă și să deterioreze covorul.
 • De îndată ce ați curățat sângele, trebuie să utilizați hârtie absorbantă pentru a usca zona. Plasați un obiect dur pe hârtie pentru a absorbi apa rămasă.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 3
  3
  Ștergeți petele folosind apă gazoasă. Acesta este considerat un alt curatator bun. Dacă cineva scutură un pahar de vin sau suc pe covor, trebuie să-l înmuiați cu apă carbogazoasă. Se toarnă o cantitate mică de lichid peste pată și se folosește o cârpă uscată pentru a usca zona până când pata dispare. Nu ar trebui să frecați pata, pentru că puteți distruge fibrele covorului.
 • Utilizează doar o cantitate mică de apă carbogazoasă la un moment dat. Dacă inundați zona cu acest element sau utilizați prea mult, puteți cauza formarea mucegaiului pe covor.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 4
  4
  Aplicați o pastă de lapte și amidon de porumb. Dacă vărsați cerneală stilou pe covor, încercați să aplicați o cantitate mică de lapte și amidon de porumb pe pete. Se amestecă aceste elemente într-un recipient pentru a forma o pastă. Apoi, aplicați-o pe pete. Utilizați o periuță de dinți uscată pentru a curăța cu ușurință pasta pe pete. Pasta va absorbi pata de cerneală până când nu este îndepărtată complet.
 • Asigurați-vă că ați aspirat resturile de paste făinoase. Covorul ar trebui să pară liber de pete pe fund.
 • Metoda 2
  Eliminați mirosurile proaste

  Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 5
  1
  Aplicați o soluție de oțet și apă. Oțetul este o opțiune excelentă dacă doriți să deodorați un covor. Trebuie să utilizați oțet alb pentru a face această soluție, deoarece nu doriți să patați covorul cu oțet colorat. Se amestecă o parte din oțet cu una din apă. Apoi, pulverizați soluția pe covor și o uscați cu o cârpă curată pentru a elimina petele și zonele mirositoare.
  • Această soluție este considerată excelentă pentru îndepărtarea petelor pentru orice covor.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 6
  2
  Utilizați bicarbonat de sodiu. O alternativă internă la curatatorul de covoare profesionale este bicarbonatul de sodiu. Acest element funcționează bine pe covoare pentru a elimina mirosurile. În plus, este deosebit de util dacă observați că covorul începe să emită mirosuri în zone de trafic intens în casă. Pur și simplu presărați bicarbonatul de sodiu pe covor și lăsați-l să stea pentru câteva ore. Apoi, aspirați materialul.
 • Aceasta este, de asemenea, o opțiune bună pentru curățarea petelor pe o zonă mirositoare a covorului. Răspândiți sifonul pe loc și aspirați-l pentru a neutraliza mirosul.
 • Imaginea intitulată Curățați covoarele fără un covor Cleaner Pasul 7


  3
  Încearcă cartofi rase. Este posibil ca acest element să pară un lucru ciudat pe un covor, dar sa demonstrat că reduce mirosul țesuturilor. Trebuie să lăsați un cartof galben ras pe covor timp de câteva ore. Apoi, vid și bucurați-vă de un covor mai puțin mirositor.
 • Ar trebui să utilizați numai cartofi galbeni sau albi, deoarece cartofii de alte culori pot ajunge chiar mai mult la colorarea covorului.
 • Dacă aveți acasă sau copii la domiciliu, ar trebui să le păstrați în timp ce cartofii rase sunt pe covor.
 • Asigurați-vă că așezați atașamentul furtunului pe aspirator pentru a curăța resturile cartofului.
 • Metoda 3
  Aspirați covorul

  Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 8
  1
  Obțineți un aspirator de înaltă calitate. Utilizarea unui aspirator este probabil cea mai bună și mai simplă metodă de a păstra un covor curat. Trebuie să investești într-un vid de înaltă calitate conceput special pentru curățarea covoarelor. Căutați un model vertical care are un container mare și un cap de perie. Motorul trebuie să aibă suficientă putere pentru a absorbi murdăria, nisipul și resturile de pe covor.
  • Puteți căuta aspiratoare de înaltă calitate online sau în magazine. Dacă mergeți la cumpărături, ar trebui să încercați mai multe modele cu vânzătorul și să solicitați recomandări privind aspiratoarele de înaltă calitate într-o anumită gamă de prețuri.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 9
  2
  Aspirați covorul săptămânal. Programați o zi pe săptămână să aspirați covoarele. Ar trebui să le sugeți bine cel puțin o dată pe săptămână pentru a elimina murdăria și grăsimea. Adesea, murdăria este principala cauză a mirosurilor neplăcute și a decolorării care se dezvoltă pe covoare.
 • De exemplu, aveți posibilitatea să văcutați covoarele în fiecare duminică. Lăsați-o pe toată lumea din casa dvs. să știe că aceasta este ziua pentru aspirarea covoarelor, astfel încât să puteți face o curățare bună.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 10
  3
  Curățați zonele de trafic mari o dată pe zi. Încercați să aspirați oricare dintre aceste zone ale covorului o dată pe zi, de preferință pe timp de noapte. În acest fel, veți putea păstra aceste zone curățate și întreținute, mai ales dacă oamenii le transmit prea des. Domenii cum ar fi camera de zi, dormitorul și ușile casei sunt de obicei acoperite foarte mult în timpul zilei.
 • De exemplu, este posibil să aveți o mână mică pentru a curăța aceste zone rapid înainte de a merge la culcare noaptea.
 • Metoda 4
  Păstrați covorul curat

  Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 11
  1
  Au oamenii să-și scoată încălțămintea atunci când intră în casă. Trebuie să faceți ca toți cei din casă să se obișnuiască să își scoată încălțămintea înainte de a intra în casă și de a merge pe covor. Dacă aveți oaspeți, cereți-i să își scoată încălțămintea înainte de a merge pe covor. În acest fel, veți reduce cantitatea de murdărie și resturi de pe țesătură.
  • Puteți instala un suport pentru încălțăminte pe ușile din față și din spate, pentru a ușura eliminarea pantofilor.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 12
  2
  Așezați covorașe sau covorașe. Pentru a vă proteja covorul și pentru a vă menține curat, trebuie să plasați aceste elemente în zonele cu trafic intens. Plasați un covoraș de bun venit lângă ușă și răspândiți niște covorașe în sufragerie și dormitor. În acest fel, puteți curăța aceste articole în mașina de spălat sau puteți să le aspirați astfel încât să nu aveți nevoie să efectuați curățări mari pe covor.
 • Imaginea intitulată Curățați covorul fără a curăța covorul Pasul 13
  3
  Efectuați o curățare profundă pe covor o dată pe an. Pentru a menține covorul rece, este recomandat să efectuați o curățare profundă. Încercați să efectuați această procedură cel puțin o dată pe an. Puteți să o faceți singur sau să închiriați un curățitor profesionist care să vină la dumneavoastră acasă și să faceți lucrul pentru dvs. Dacă doriți să efectuați această procedură în mod propriu, probabil că trebuie să investiți într-un detergent cu abur.
 • Dacă utilizați un detergent cu aburi pe covoare, puteți aplica o soluție de oțet și apă pentru a optimiza curățarea. Pe măsură ce covorul se usucă, mirosul de oțet se va risipi lăsându-l curat și proaspăt.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați petele de vin de pe o față de masăCum să eliminați petele de vin de pe o față de masă
  Cum să evitați mucegaiul pe covoare umedeCum să evitați mucegaiul pe covoare umede
  Cum de a face o soluție pentru curățarea covoarelorCum de a face o soluție pentru curățarea covoarelor
  Cum să spăl un covorCum să spăl un covor
  Cum sa curatati covoarele din lanaCum sa curatati covoarele din lana
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum sa curatati covoarele BerberCum sa curatati covoarele Berber
  Cum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covorCum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covor
  Cum sa curatati ciocolata de un covorCum sa curatati ciocolata de un covor
  » » Cum sa curatati un covor fara a folosi produse de curatat

  © 2011—2020 ertare.com