Cum să cureți un covor oriental

Covoarele orientale sunt exotice și sofisticate la atingere pentru orice apartament sau casă. Adăugarea unui covor oriental într-o cameră înseamnă că va altera caracterul sala de mese. Covoarele orientale, în ciuda numelui lor, descriu covoare meticuloase din Iran, Turcia, India, Asia de Sud-Est și din alte părți ale Orientului Mijlociu. Covoarele originale orientale erau disponibile numai prin import. În zilele noastre, se poate achiziționa covoare orientale de înaltă calitate de la orice producător din SUA.

pași

1
Răspundeți imediat la pete. Puteți salva o mulțime de probleme viitoare prin rezolvarea petelor imediat după ce acestea apar. Nu lăsați niciun set de pete, puteți deteriora covorul dvs. oriental permanent și trebuie să aveți nevoie de o curățare profesională costisitoare. Dacă doriți să vă curățați covorul o dată pe lună, indiferent cât de curat credeți că ar putea fi, covoarele ridică o mulțime de murdărie în fiecare zi de utilizare.
 • 2
  Aspirați ambele părți. Primul lucru pe care veți dori să-l faceți atunci când faceți curățarea de rutină a covorului dvs. oriental este de a obține toată murdăria pentru a elibera praful și murdăria de pe covor. Alegeți un colț al covorului de podea și o lovitură mică sau lovitură cu pumnul. Dacă vedeți un nor de praf sau murdărie care explodează pe suprafață, covorul are nevoie disperată de un loc curat. Aspirați partea de sus a covorului înainte de a îl răsturna și de a aspira fundul.
 • 3


  Utilizați o soluție de apă rece și săpun. Utilizați săpun lichid normal sau șampon pentru covoare. Nu utilizați detergenți puternici, aceasta va face ca culorile covorului și designului să se estompeze și să-și piardă caracterul original al covorului. Umeziți o perie cu părul lung sau un burete ferm în soluție și frecați parchetul paralel cu direcția cusăturilor.
 • 4
  Utilizați aceeași soluție pentru marginile covorului. Utilizați o perie mai ușoară și lucrați prin dungi, ca și cum v-ați spălați părul.
 • 5
  Rulați apa rece pe covor pentru a clăti toate săpunurile și murdăria de pe covor. Faceți acest lucru de câte ori este necesar până când sunteți sigur că toate săpunul a fost eliminat.
 • 6
  Rotiți covorul sau utilizați un curățitor pentru a scoate toată apa din covor. Așezați covorul plat și lăsați-l să se usuce. După ce ați terminat partea superioară, întoarceți spatele covorului și lăsați-o pe cealaltă parte să se usuce. Puteți, de asemenea, alege să vă agățați covorul de la o linie de îmbrăcăminte dacă dețineți unul.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați un covorCum să cumpărați un covor
  Cum de a alege un covor bunCum de a alege un covor bun
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum să evitați mucegaiul pe covoare umedeCum să evitați mucegaiul pe covoare umede
  Cum de a face o soluție pentru curățarea covoarelorCum de a face o soluție pentru curățarea covoarelor
  Cum să spăl un covorCum să spăl un covor
  Cum sa curatati covoarele din lanaCum sa curatati covoarele din lana
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum sa curatati covoarele BerberCum sa curatati covoarele Berber
  » » Cum să cureți un covor oriental

  © 2011—2020 ertare.com