Cum sa curatati un covor cu abur

Covoarele sunt scumpe, astfel încât să nu riscați curățarea cu aburi dacă nu știți ce faceți. Echipamentul incorect și tehnica greșită pot provoca deteriorarea mai rapidă a covorului sau deteriorarea permanentă. Urmați aceste sfaturi pentru a putea curăța corect covorul casei dvs. cu aburi.

pași

Metoda 1
Pregătirea covorului pentru a curăța cu aburi

Imagine cu titlul Curățare cu aburi Pasul 1
1
Verificați ce covor este și căutați-l la adresa rug.org pentru a obține o listă de detergenți cu aburi care pot fi utilizați în el. Această organizație testează companiile de curățare cu abur și le acordă ratinguri bazate pe testele de curățare cu aburi, vitezele de îndepărtare, îndepărtarea retenției de apă pe covoare și suprafața fibrelor. Doriți să utilizați un detergent care nu numai că îndepărtează o cantitate mare de murdărie de pe covor, dar elimină și cantitatea maximă de apă și nu afectează aspectul covorului.
 • În mod ideal, aparatul de curățat cu abur trebuie să poată îndepărta apa de pe suprafață, astfel încât să se usuce în 12 ore. Dacă mocheta rămâne umedă, aceasta poate deteriora spătarul și separa covorul de podea. Umiditatea prelungită poate provoca, de asemenea, creșterea mucegaiului.
Imaginea intitulată
 • Dacă agentul de curățare nu este suficient de puternic pentru a îndepărta soluția de curățare, covorul poate fi ușor de înșurubat.
  Imaginea intitulată Curățarea aburilor cu aburi Pasul 1Bullet2
 • Imaginea intitulată Curățarea aburilor cu aburi Pasul 2
  2
  Alegeți un moment în care covorul se usucă rapid la abur curat. Nu vrei să fie umed în exterior.
 • Imaginea intitulată
  3
  Utilizați o mică soluție de curățare. Acesta trebuie să aibă un pH mai mic de 10, astfel încât coloranții covoarelor și fibrelor să nu fie afectați negativ.
 • Imaginea intitulată
  4
  Îndepărtați mobilierul și alte obiecte de pe covor. Acest lucru va face drumul drept și curățarea va fi mai ușoară. În plus, veți vedea care sunt zonele cu cel mai mare trafic din cauza mărcilor de murdărie.
 • Metoda 2
  Utilizarea generatorului de abur

  Imaginea intitulată
  1
  Umpleți recipientul generatorului de apă cu apă fierbinte.


 • Imaginea intitulată Curățarea parului cu aburi Pasul 6
  2
  Adăugați soluția de curățare conform recomandărilor producătorului.
 • Imaginea intitulată
  3
  Începeți în zona cea mai îndepărtată, unde oamenii cheltuiesc mai puțin. Acest lucru este astfel încât acestea să nu treacă prin covorul curat.
 • Imaginea intitulată
  4
  Extrageți cât mai multă soluție de curățare. Faceți-o de mai multe ori.
 • Imaginea intitulată
  5
  Curățați complet soluția de curățare cu apă curentă. Soluția de curățare este esențială pentru îndepărtarea particulelor din sol și pentru îndepărtarea fibrelor de pe covor. Cu toate acestea, dacă lăsați soluția pe covor, aceasta va atrage murdăria după curățarea prin aburi.
 • Imaginea intitulată
  6
  Porniți aparatul de aer condiționat și ventilatoarele pentru a usca mai repede covorul. Porniți un dezumidificator, dacă aveți unul.
 • sfaturi

  • Dacă trebuie să mergeți pe covorul umed, utilizați șosete sau pungi de plastic pe pantofi.
  • Dacă mutați mobila înapoi în cameră înainte ca covorul să se usuce, puneți-l în bucăți de spumă sau spumă. Mobilierul din lemn poate pata covorul umed.

  avertismente

  • Nu utilizați niciodată mai multă soluție de curățare decât cea recomandată de producător. Folosind mai multă soluție nu veți curăța covorul mai bine. Dimpotrivă, poate deteriora mai repede covorul.
  • Verificați garanția covoarelor înainte de ao curăța singur. Covoarele cu un tratament rezistent la pete necesită tratament special sau garanția este anulată. Soluțiile de curățare care conțin clor sau luminatoarele optice pot determina decolorarea covorului.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați mucegaiul pe covoare umedeCum să evitați mucegaiul pe covoare umede
  Cum să spăl un covorCum să spăl un covor
  Cum sa curatati aburulCum sa curatati aburul
  Cum sa curatati covoarele din lanaCum sa curatati covoarele din lana
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoarele BerberCum sa curatati covoarele Berber
  Cum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covorCum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covor
  Cum să curățați mortarul cu un filtru de aburiCum să curățați mortarul cu un filtru de aburi
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum să cureți pete pe covorCum să cureți pete pe covor
  » » Cum sa curatati un covor cu abur

  © 2011—2020 ertare.com