Cum să cureți un covor

Covoarele creează un sentiment de unitate în cameră, dar ele pot fi uneori costisitoare și delicate. Dacă învățați să curățați covoarele, veți economisi și investiția. Întreținerea și utilizarea regulată a aspiratorului, eliminarea prafului și a insectelor, precum și tratarea în timp util a petelor și scurgerilor, reprezintă o parte esențială a îngrijirii covoarelor. Pentru pagube considerabile sau pentru tratarea covoarelor mai valoroase și mai delicate (realizate din lână sau țesute manual), va fi probabil necesar să vă adresați unui profesionist în domeniul covoarelor. Deși majoritatea lucrărilor de întreținere pot fi efectuate acasă (după caz).

pași

Partea 1
Păstrați un covor curat

Imaginea intitulată Curățați o cârpă Pasul 1
1
Se aspiră regulat. Pentru a menține un covor de zonă, întoarceți-l cu capul în jos și aspirați minimul înapoi o dată pe lună. Aspirați spatele cu rola de aspirație sau cu peria rotativă, pentru a ajunge la suprafața murdară adânc blocată. Puneți-l spre dreapta și inhalați murdăria. Utilizați numai aspirația din partea din față a covoarelor din lână. În cazul covoarelor sintetice, puteți folosi rola de vid sau peria rotativă pe partea din față și din spate.
 • Nu aspirați franjurile sau ciucurile, deoarece acestea sunt delicate și ușor de încurcate în rolele de vid sau rupte cu aspirație. Tot ce au nevoie este să le cuplați cu mâna. Orice altceva le poate deteriora.
 • Imaginea cu titlul Curățați o cârpă Pasul 2
  2
  Rotiți covorul pentru a regla uzura. Traficul pietonal poartă modelul și fibrele unui covor. Evitați rotirea periodică a covorului de zonă pentru a împiedica această uzură inofensivă. Dacă mobilierul dvs. se află pe un covor, luați în considerare schimbarea acestuia din când în când pentru a împiedica umplerea covoarelor cu semne sau eșecuri neuniforme.
 • Imaginea cu titlul Curățați o cârpă Pasul 3
  3
  Rolați covorul dacă doriți să mutați și să îl depozitați. În acest fel, veți evita formarea de pliuri în covor. În plus, este mult mai ușor să o rupeți, să o deplasați și să o păstrați dacă este înfășurată. Dacă aveți de gând să-l transporta pentru a fi curățate uscate sau cu abur, va fi necesar să-l înfășura în avans.
 • Imaginea intitulată Curățați o cârpă Pasul 4
  4
  Restaurează luminozitatea și culoarea cu oțet alb diluat. Se diluează oțetul (1 parte pentru fiecare 3 părți de apă) și se aplică cu un burete încet și în direcția părului covorului. Nu-l înmuiați, doar o umeziți. Lăsați-o să se usuce cu aerul și evitați expunerea la soare deoarece poate să-și albească culorile.
 • Imaginea intitulată Curățați o cârpă Pasul 5
  5


  Sprinkle borax pe covor pentru a ucide infestarea insectelor. Curățarea prin aburi și șamponarea nu sunt eficiente în combaterea coloniilor de insecte. Borax prin natura acoperă și degradează exoscheletul de insecte și le distruge larvele și ouăle. Sprângeți-o pe covor, așteptați 20 de minute și aspirați-o. Asigurați-vă că păstrați animalele de companie de pe covor, deoarece acestea pot inhala borax, care este un ușor toxic iritant.
 • Partea 2
  Trateaza pete

  Imaginea intitulată Curățați o cârpă Pasul 6
  1
  Curățați petele imediat ce apar. Verificați întotdeauna covorul cu un prosop de bumbac umed alb pentru a vă asigura că nu se execută culorile. Nu lăsați-o să se usuce la sol sau în alt mod, poate provoca daune iremediabile la sol din cauza umezelii.
  • Evitați spălarea covoarelor din lână cu șampon pentru covoare. De obicei, aceste șampoane sunt concepute pentru covoare sintetice de la perete la perete și nu pentru covoare din lână. Citiți întotdeauna eticheta înainte de a utiliza ștergătoare de pată sau șampoane de covor. După ce utilizați oricare dintre aceste produse, clătiți-l bine. Dacă produsul rămâne pe covor, acesta va atrage murdăria.
 • Imaginea intitulată Curățați o cârpă Pasul 7
  2
  Sare scurgerile și îndepărtează deșeurile solide prin răzuirea lor. Uscați-le cu un prosop de bumbac 100% uscat și curat. Apăsați foarte tare din exterior spre centru. Faceți-l de mai multe ori, întorcând prosopul îndoit de fiecare dată până când absorbiți cât mai multă umiditate posibil. Când uscați pata, deplasați prosopul în linii drepte. Nu frecați cu mișcări circulare, deoarece fibrele și structura covorului pot fi deteriorate.
 • Imaginea intitulată Curățați o cârpă Pasul 8
  3
  Tratați covorul în funcție de tipul de scurgere. Pentru petele de lumină (cum ar fi noroi și lapte), se pot trata vid uscarea lor și trecerea acestora. pete severe sau complicate necesită mai multe appliques: un produs chimic, de obicei sub forma unui acid slab pentru a elimina coloranți pata detergent ușoară covor pentru a îndepărta reziduurile și dezinfecteze covor și covoare amoniacul nu acestea sunt lână pentru a obține același efect.
 • Dacă covorul este înmuiat, uscați-l cât se poate de bine și duceți-l într-o mașină de curățat. Daunele generate de umiditate sunt ireversibile și imposibil de tratat la domiciliu fără cunoștințele, îngrijirea și instrumentele necesare.
 • Dacă scurgerea este temporară, aveți grijă să clătiți bine zona afectată cu un detergent slab și apă pentru a preveni ca resturile să devină acizi. Utilizați un săpun lichid de spălat vase diluat cu apă (2 părți săpun pentru o parte din apă) pentru a îndepărta și dezinfecta scurgerea. Aplicați amestecul pe un prosop de bumbac alb și uscați zona afectată până când absorbi cât mai mult posibil de deversare.
 • În cazul petelor care necesită un tratament cu amoniac, luați covoarele valoroase unui profesionist. Nu folosiți amoniac sau detergenți abrazivi pe covoare din lână, deoarece fibrele sunt reduse și se degradează de fiecare dată când aplicați un tratament cu apă. Luați covorul într-un serviciu profesionist de curățare pentru a reduce la minimum pagubele asociate curățării.
 • În cazul scurgerilor de produse perisabile, nu folosiți apă caldă. Uscați-le cu un burete și tratați-le cu trei părți de acid, un detergent slab și o parte din apă. Dacă covorul nu este lână, adăugați o parte din amoniac pentru a dezinfecta și curăța-l.
 • Pentru a îndepărta petele de urină și pentru a neutraliza mirosul: amestecați 1 parte oțet alb cu 3 părți apă și 1/3 detergent și uscați cu un prosop alb sau un burete curat. Dacă covorul este decolorat, repetați tratamentul pentru pete.
 • Imaginea intitulată Curățați o cârpă Pasul 9
  4
  Uscați covorul cu ajutorul unui ventilator. Expuneți zona afectată pe cât posibil cu curentul de aer pentru a evapora umezeala. Nu lăsați-o să se usuce în lumina soarelui, deoarece acțiunea de albire a soarelui îi poate distruge culorile și poate degrada fibrele. De asemenea, nu lăsați-l să se usuce pe podea datorită deteriorării grave cauzate de umiditate. În acest caz, trebuie să recurgeți la ajutorul unui profesionist.
 • sfaturi

  • Atunci când utilizați orice agent de îndepărtare a petelor, aplicați întotdeauna produsul pe un prosop de bumbac alb și apoi uscați pata. Dacă aplicați-o direct pe covor, va fi mai greu să îndepărtați pata sau va deveni o pată ireparabilă.
  • Dacă este disponibil, utilizați un aspirator cu un filtru HEPA pentru a îndepărta praful de pe covor, deoarece este foarte eficient pentru a elimina praful potențial toxic și are o aspirație mai puternică.
  • O altă alternativă pentru curățarea covoarelor este de a închiria sau de a cumpăra un aspirator curat sau de covor. Aceste mașini sunt excelente pentru curățarea covorului la nivelul suprafeței, dar este posibil ca toate petele și murdăria să nu dispară deoarece nu au capacitatea de a aplica abur pe fibre. Acestea sunt concepute pentru covoare sintetice de perete-perete sau tapițerie și dăunează grav covoarelor din lână.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați un covorCum să cumpărați un covor
  Cum de a alege un covor bunCum de a alege un covor bun
  Cum de a elimina mirosul de fum de țigară dintr-un covorCum de a elimina mirosul de fum de țigară dintr-un covor
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum de a face o soluție pentru curățarea covoarelorCum de a face o soluție pentru curățarea covoarelor
  Cum să spăl un covorCum să spăl un covor
  Cum sa curatati covoarele din lanaCum sa curatati covoarele din lana
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum sa curatati covoarele BerberCum sa curatati covoarele Berber
  » » Cum să cureți un covor

  © 2011—2020 ertare.com