Cum să cureți o rochie de mireasă

Dacă rochia de mireasă este poliester, ar trebui să puteți spăla cu ușurință manual. Spălarea normală va curăța mai bine decât curățarea chimică, deoarece solvenții din curățare chimică

Nu îndepărtează substanțele pe bază de apă, cum ar fi cele mai multe stropi de alimente. Mulți curățători chimici oferă servicii de curățare umedă, care se efectuează pe o mașină împreună cu un recipient de înmuiere. Mașinile de curățat umed sunt foarte moi cu țesătura în timp ce recipientele de înmuiere mențin o temperatură caldă menită să încurajeze eliminarea petelor. Curățarea chimică îndepărtează grăsimea și uleiurile, cum ar fi uleiul de salată.

pași

Image cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 1
1
Inspectați cu atenție rochia. Căutați orice pete pe care o puteți găsi pe întreaga suprafață a rochiei. Care este pata? Asigurați-vă că aveți consumabilele de curățare de care veți avea nevoie. Uită-te atent la tiv. Dacă nu ți-ai ridicat fusta și ți-ai făcut griji să faci tot timpul, coada va fi murdară. Cozile rochiei sunt ca niște mopuri uriașe care curăță podeaua bisericii și centrele de primire.
 • Imagine cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 2
  2
  Păstrați corpul rochie din apă, în timp ce urmați acest pas. Îndepărtați adezivul murdar într-o cadă cu apă caldă și săpun pentru câteva ore, dacă este posibil. Apoi, utilizați o periuță de dinți pentru a freca detergentul lichid în jurul tivului rochiei. Aveți grijă să nu frecați prea mult pe dantelă și să spălați și interiorul. Verificați, de asemenea, acoperirea de rochie pentru murdărie și curățați toate straturile de țesătură acolo. Clătiți bine până când eliminați toate săpunurile când ați terminat.
 • Image cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 3
  3
  Rotiți corzeta rochiei și pulverizați soluția de săpun și apă în zona respectivă (zona care se potrivește cu partea superioară a corpului). Utilizați peria și detergent pentru a curăța petele încăpățânați. Apoi, curățați linia fustei. Dacă rochia are mai multe straturi de material în fustă, curățați-le pe toate și frecați toate petele pe care le vedeți.
 • Imaginea intitulată Curățați o rochie de mireasă Pasul 4
  4
  Priviti cu atentie exteriorul rochiei si curatati petele pe care le gasiti. Mai întâi pulverizați petele cu soluția de săpun. Utilizați peria dacă este necesar, dar fiți foarte atent. Masați țesătura în loc să frecați-o greu. Adăugați detergent lichid direct, dacă este necesar. Aveți grijă deosebită în dantele și cusăturile.
 • Imagine cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 5
  5
  Dacă apa cu săpun nu îndepărtează petele, amestecați cu Oxy Clean® și înmuiați zona colorată din soluție până când dispare. Nu utilizați înălbitor de clor, deoarece lasă un strat foarte greu de îndepărtat.
 • Image cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 6
  6
  Când vă simțiți bine cu curățenia rochiei, umpleți cadă de baie cu apă fierbinte și puneți întreaga rochie cu grijă. Umeziți bine rochia, astfel încât săpunul pe care l-ați folosit în timpul procesului de curățare să iasă. Scoateți capacul pentru a arunca apa și reumpleți cada de baie cu apă nouă. Repetați procesul până când vedeți că apa este foarte clară fără săbii de bule de sapun. Sunt recomandate cel puțin trei clătiri. Este foarte important să eliminați toate urmele de săpun de pe rochie.
 • Image cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 7
  7
  Uscați-l Trebuie să uscați rochia pe o linie de îmbrăcăminte, dar să nu vă agățați de cuier. Greutatea rochiei umede i-ar putea deteriora. O idee bună este să o poziționați pe un grătar interior (capac de vinil) în interiorul casei. Nu puneți rochia pe o suprafață din lemn. Distribuiți bine greutatea în rețea. O altă idee este să o plasați pe un prosop amplasat pe ecranul de duș. Dacă faceți această metodă, asigurați-vă că ați pus niște prosoape sub rochie pentru a proteja podeaua de picături.
 • Image cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 8
  8
  După ce rochia a fost uscată timp de mai multe ore și mormanul mare de apă a dispărut, ai putea să atârni rochia. Împărțiți cu atenție toate straturile de tul în fustă sau căptușeală și neteziți toate ridurile din rochie. Acest lucru va face procesul de călcare mai ușor.
 • Imaginea intitulată Curățați o rochie de mireasă Pasul 9
  9
  Plánchalo. Puteți alege un fier uscat cu aburi sau un fier normal. Dacă folosiți fierul obișnuit, este recomandat să spălați și să uscați mai întâi capacul plăcii de călcat pentru a îndepărta murdăria sau amidonul. Răspândiți o bucată de pânză pe suprafața de lucru pentru a vă proteja rochia pe măsură ce vă călcați. Este mai bine dacă utilizați o cârpă curată pentru călcat care este făcută din bumbac sau muslin, cu excepția cazului în care folosiți un fier complet nou sau curățat recent. Este rar ca un fier este suficient de curat pentru a nu pata rochia.
 • Când este posibil, călcați rochia din interior. Dacă aveți un capac pentru placa de călcat groasă și căptușită, paietele și margelele ar putea fi presate în ea. Asigurați-vă că căldura fierului este la o temperatură adecvată. Începeți la temperatură scăzută și creșteți-l treptat. Dacă vedeți că începe să rămână, reduceți imediat temperatura.
 • Începeți la spate și la partea inferioară a coastei până când vă simțiți bine călcați.
 • Ia-ți timp și fă-o cu atenție. Când ați terminat, veți fi gata să vă păstrați rochia de mireasă.


 • Metoda 1
  Îndepărtați petele de vin roșu

  Imagine cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 10
  1
  Utilizați un puternic agent de îndepărtare a petelor ca StainRX cât de repede poți.
 • Image cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 11
  2
  Îndepărtați cu degetele îndepărtarea petelor.
 • Imaginea intitulată Curățați o rochie de mireasă Pasul 12
  3
  Clătiți zona cu apă rece.
 • Image cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 13
  4
  Repetați dacă aveți nevoie de ea până când pata este complet plecată.
 • Imaginea intitulată Curățați o rochie de mireasă Pasul 14
  5
  Utilizați un uscător de păr pentru ao usca. Dacă lăsați-l să se usuce la aer, ar putea apărea o pete inelară.
 • Metoda 2
  Îndepărtați petele de ulei

  Imaginea intitulată Curățați o rochie de mireasă Pasul 15
  1
  Spray praf pentru copii pe pete.
 • Imagine cu titlul Curățați o rochie de mireasă Pasul 16
  2
  Loviți locul fără frecare. Dacă te freci, o vei face să se răspândească.
 • sfaturi

  • Călcatul tul de nylon de mână poate fi foarte dificil. Fiind, în general, nailon, se topește foarte ușor. Plánchalo la temperaturi foarte scăzute, cu o cârpă de acoperire și fi foarte atent.
  • Dacă credeți că este mai bine să aveți o spălare profesională, lăsați-o profesionist să se usuce după ce ați spălat-o, deși mai întâi ar trebui să verificați prețurile. Unele curățătorii chimici percep foarte mult pentru curățare și călcare, fac toată munca.
  • Dacă rochia dvs. este de poliester, organza sau tul, ia în considerare posibilitatea de a curăța numai în locurile în care este colorat. Multe țesături organza și tul pierd din amidon după curățare.
  • Dacă doriți să economisiți bani prin curățarea rochiei, asigurați-vă că economisiți cu adevărat banii pe care îi faceți.
  • De asemenea, vă puteți păstra singuri rochia de mireasă. Utilizați materiale de conservare de calitate muzeală pe care le puteți achiziționa online.

  avertismente

  • Curățarea chimică profesională este recomandată pentru îmbrăcămintea de mătase. Mătasea poate fi spălată în umezeală, dar este necesar ca un profesionist să o facă deoarece este ușor deteriorat

  Lucruri de care ai nevoie

  • 1 periuță de dinți
  • Sticlă de pulverizare cu apă cu săpun
  • Detergent lichid
  • Oxy Clean® pentru pete de vin
  • Opțional: un filtru special pentru rugină și alte pete (consultați farmaciile sau farmaciile)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa dati o rochie de mireasaCum sa dati o rochie de mireasa
  Cum sa faci o rochie de arta modernaCum sa faci o rochie de arta moderna
  Cum să curețe o pălărie albăCum să curețe o pălărie albă
  Cum să eliminați pete de polenCum să eliminați pete de polen
  Cum sa speli poliesterul usor si eficientCum sa speli poliesterul usor si eficient
  Cum să spălați hainele uscateCum să spălați hainele uscate
  Cum se spală catifeaCum se spală catifea
  Cum să curățați articolele microsuedeCum să curățați articolele microsuede
  Cum să curățați excrementele de pasăreCum să curățați excrementele de pasăre
  Cum să curățați uscatCum să curățați uscat
  » » Cum să cureți o rochie de mireasă

  © 2011—2020 ertare.com