Cum să curăț un ventilator de tavan

Un ventilator de tavan trebuie să fie curățat ocazional ca orice alt aparat de uz casnic. Dacă este neglijat de mult timp, murdăria și praful se pot acumula pe lame și se pot răspândi în jurul încăperii atunci când ventilatorul este în uz, lăsând un strat gros de praf pe suprafețele de mobilier și făcând dificilă menținerea restului mobilei. cameră. Din fericire, nu este o sarcină dificilă de completat. Trebuie să efectuați curățarea fanilor plafonului o dată pe lună. Dacă aveți instrumentele potrivite, puteți îndeplini această sarcină rapid și ușor.

pași

Metoda 1
Utilizați un aspirator

Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 1
1
Verificați dacă aspiratorul dvs. are un accesoriu la praful de pe ventilatoarele din tavan. Multe aspiratoare vin cu un dispozitiv de prindere care vă permite să plasați o perie peste furtunul de vid pentru a face mai ușor curățarea suprafețelor fără a vă face griji cu privire la răspândirea prafului peste tot. Aveți nevoie de un accesoriu la praf, dacă vă decideți să aspirați ventilatorul. Dacă aspiratorul dvs. nu are acest accesoriu, acesta poate fi de obicei achiziționat pentru aproximativ 10 USD.
 • Pentru rezultate optime, puteți utiliza un accesoriu larg și plat, nu circular.
 • Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 2
  2
  Extindeți mânerul aspiratorului pentru a ajunge la ventilator. Poziționați-vă puțin în partea inferioară a ventilatorului și țineți mânerul vacuumului la distanță de un braț. Este posibil să vă ridicați pentru a ajunge la partea superioară a lamelor dacă sunteți scurt, dacă acoperișul este prea înalt sau dacă accesoriul nu are o structură curbată. Asigurați-vă că furtunul de aspirație se poate mișca de-a lungul lamei ventilatorului din locația dvs.
 • Dacă este necesar, ar trebui să căutați un sertar sau un fotoliu pentru a vă apropia de ventilator. Când stați pe un obiect care să vă susțină, trebuie să aveți grijă ca mișcările pe care le faceți la curățarea ventilatorului să nu vă facă să vă pierdeți echilibrul.
 • Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 3
  3
  Treceți accesoriul de-a lungul lamelor ventilatorului. Porniți vidul și începeți să periați lamele. Accesoriul care are o perie va face ca praful acumulat să se detașeze, astfel încât furtunul să poată suge rapid. Trebuie să sugeți fiecare lamă complet. Mai întâi, mutați furtunul încet într-o singură direcție și apoi întoarceți-l la lamă pentru a aspira pulberea rămasă.
 • De fiecare dată când vă aspirați, ar trebui să o faceți într-o manieră lină și dreaptă, în loc să faceți mișcări bruște înainte și înapoi, ceea ce poate determina creșterea prafului.
 • Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 4
  4
  Detectează praful liber. Chiar și atunci când se utilizează un aspirator pe ventilator, este posibil ca puțin praf să fi ieșit afară. Asigurați-vă că nu există praf pe podea sau pe suprafața oricărui mobilier din zona imediată sub ventilator. Dacă găsiți praf, ar trebui, de asemenea, să-l aspirați sau să îl curățați rapid cu mâna.
 • Metoda 2
  Utilizați un aspirator cu mâna lungă

  Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 5
  1
  Luați un mâner lung. În mod ideal, ar trebui să obțineți un aspirator magnetic sau unul din marca Swiffer. Dispersoarele magnetice utilizează încărcătura statică pentru a atrage și a reține praful, în timp ce materialul special creat de un aspirator Swiffer captează praful astfel încât să nu zboare. În mod obișnuit, periile magnetice sunt de aproximativ 50 cm (2 picioare), deci funcționează bine pentru o persoană cu o înălțime medie (deși, probabil, încă mai aveți nevoie de un fotoliu). Dacă optați pentru un aspirator Swiffer, veți avea nevoie de un dispozitiv de extindere a mânerului, care este economic și poate fi achiziționat împreună cu praful standard la orice magazin de aprovizionare la domiciliu.
  • Puteți cumpăra un mâner extensibil și un pachet de capete de unică folosință pentru mai puțin de 15 $.
 • Imaginea cu titlul Curățați un ventilator de tavan Pasul 6
  2
  Încărcați aspiratorul magnetic. Pentru a atrage praful, praful magnetic trebuie să acumuleze încărcătura statică corespunzătoare. Pentru a realiza acest lucru, luați o pungă de plastic simplă și puneți capul de praf în interiorul acestuia. Apoi, frecați praful de praf înainte și înapoi pentru a înmuia scamele și pentru a crea electricitate statică. Acum, praful poate "magnetiza" praful din apropiere fără să-l atingă.
 • Trebuie să fiți atenți atunci când atingeți suprafețele metalice după ce utilizați un aspirator magnetic. De fiecare dată când lucrați cu electricitate statică, există posibilitatea ca o ușoară descărcare electrostatică să apară, ceea ce vă poate surprinde și poate provoca durere.
 • Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 7
  3
  Asigurați-vă că tamponul sau suportul de spălare este curat. Dacă intenționați să utilizați un aspirator Swiffer sau alt tip de aspirator de unică folosință cu mâner lung, ar trebui să începeți prin plasarea unui nou cap de curățare sau a unui tampon. Tampoanele uzate care sunt înfundate cu praf nu vor reține praful nou cu care intră în contact și este posibil ca praful vechi să se stingă și să genereze o mizerie nouă. Trebuie să puneți un nou suport sau un cap de curățare pe capătul mânerului extensibil pentru a putea prinde noua pulbere.


 • Imaginea cu titlul Curățați un ventilator de tavan Pasul 8
  4
  Încetați brusc lama de la un capăt la altul. Țineți mânerul prafului și treceți-l peste partea superioară a lamei ventilatorului. Materialul prafului trebuie să captureze chiar și straturile groase de praf într-o singură trecere, facilitând curățarea. Repetați această procedură cu celelalte lame.
 • Trebuie să vă mișcați încet, astfel încât praful să nu cadă asupra voastră.
 • Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 9
  5
  Înlocuiți capul sau tamponul de pene, după cum este necesar. Ventilatorul poate fi extrem de murdar sau capul (sau tamponul) al prafului poate fi în afara zonei utile înainte de a termina. Dacă se întâmplă acest lucru, ar trebui să întrerupeți suficient timp pentru a schimba capul. Dacă treceți peste acest pas, puteți sfârși curățarea prafului ventilatorului și aruncându-l pe podea. Piese de schimb pentru aspirator sunt ieftine, deci nu ar trebui să fie o problemă pentru a vă asigura că aveți mai mult de unul pentru a efectua bine lucrările de curățare.
 • Metoda 3
  Curățați ventilatorul cu mâna

  Imaginea intitulată Curățați un ventilator de tavan Pasul 10
  1
  Utilizați o cârpă sau o mănușă pentru a elimina praful. Acest tip de mănuși se aliniază cu ușurință pe mâini și vă permite să curățați praful cu ajutorul mai multor proeminențe conturate, dar o cârpă simplă va funcționa, de asemenea, dacă intenționați să curățați praful cu mâna și nu doriți să faceți probleme pentru a cumpăra noi consumabile. Mănușa va fi gata pentru utilizare directă din pachet, dar trebuie să o umezi ușor înainte de a începe, deoarece această tehnică vă va permite să prindeți mai mult praf.
  • Materialele mai moi, cum ar fi bumbacul și compușii, cum ar fi microfibrele, funcționează cel mai bine atunci când curăță praful, mai ales atunci când este umed.
 • Imaginea cu titlul Curățați un ventilator de tavan Pasul 11
  2
  Utilizați o scară sau un picioare pentru a vă apropia de ventilator. Trebuie să vă poziționați cu ventilatorul de tavan dacă îl veți curăța manual. Aveți posibilitatea să utilizați o scară sau un scaun pentru a vă poziționa ușor în partea inferioară a ventilatorului. Unul dintre avantajele curățării acestui element cu mâna este că puteți ține lame pentru a le stabiliza. După ce ați terminat curățarea unei lame, tot ce trebuie să faceți este să rotiți ventilatorul și veți fi gata să curățați următorul.
 • Trebuie să fiți extrem de atent atunci când utilizați o scară pentru a efectua lucrări de uz casnic. Dacă puteți, ar trebui să cereți pe cineva să țină scara pentru tine și să nu urce niciodată la cel mai înalt pas. Dacă nu există pe cineva care să vă ajute, trebuie să faceți mișcări moderate în timp ce vă aflați în partea superioară a scării, pentru a împiedica pătrunderea acesteia.
 • Imaginea cu titlul Curățați un ventilator de tavan Pasul 12
  3
  Aplicați puțin pulverizator pe praf. Se recomandă utilizarea unui produs de aerosol (de exemplu, unul dintre brandul Pledge sau Endust) pentru a obține rezultate mai bune. Aceste spray-uri oferă un strat de umiditate pentru a păstra praful în loc și a lăsa suprafețele lustruite. Pulverizați un produs pe fiecare lamă. Probabil că nu trebuie să umeziți cârpa dacă utilizați acest tip de spray.
 • Unele aerosoli conțin ceară care se poate acumula pe suprafețe și nu este probabil să fie bună pentru lame în timp. Desigur, utilizarea sa pe anumite tipuri de materiale nu este recomandată. Asigurați-vă că ați inspectat produsul pentru a ști exact ce veți cumpăra.
 • Imaginea cu titlul Curățați un ventilator de tavan Pasul 13
  4
  Curățați fiecare lamă. Treceți pânza (sau mănușa) peste fiecare lamă a ventilatorului pentru a curăța praful cu mișcări drepte și liniare. Straturile mai groase de praf necesită mai multe treceri atunci când sunt curățate cu mâna, astfel încât este posibil să trebuiască să răsuciți în mod regulat cârpa înainte de a continua. Dacă preferați, puteți aplica produsul în spray și căutați praful care a scăpat de ventilator imediat ce ați terminat.
 • sfaturi

  • Puteți termina curățarea prin aplicarea unei mașini de polizat pentru a lăsa lamele cu un strat de protecție netedă care împiedică acumularea de praf.
  • Dacă ventilatorul de plafon are un dispozitiv de iluminare, trebuie să vă asigurați că opriți lumina înainte de a începe.
  • De asemenea, puteți folosi o mașină de măturat sau un aspirator standard pentru curățarea ventilatorului, dar veți lăsa praful împrăștiat în întreaga cameră.

  avertismente

  • Praful este un iritant care poate provoca sufocare și declanșează simptomele alergiei. Încercați să nu inhalați sau lăsați-o să intre în ochii voștri.
  • Trebuie să fiți atenți atunci când utilizați o scară sau un taburet. Dacă intenționați să folosiți un scaun, asigurați-vă că este suficient de puternic pentru a vă susține toată greutatea. Nu staționați niciodată pe un obiect instabil sau instabil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci tastatura sa arate si sa miroase bineCum sa faci tastatura sa arate si sa miroase bine
  Cum se curata ventilatorul CPUCum se curata ventilatorul CPU
  Cum să cureți un computerCum să cureți un computer
  Cum de a curăța o consolă Playstation 4Cum de a curăța o consolă Playstation 4
  Cum să fixați un ventilator de tavă de șlefuitCum să fixați un ventilator de tavă de șlefuit
  Cum să fixați un ventilator de tavanCum să fixați un ventilator de tavan
  Cum de a schimba un ventilator de tavanCum de a schimba un ventilator de tavan
  Cum să scapi de acarienii de prafCum să scapi de acarienii de praf
  Cum să reduceți cantitatea de praf din casăCum să reduceți cantitatea de praf din casă
  Cum de a alege ventilatorul de tavan potrivitCum de a alege ventilatorul de tavan potrivit
  » » Cum să curăț un ventilator de tavan

  © 2011—2020 ertare.com