Cum să curățați un sistem de aer condiționat separat

În aceste vremuri aproape orice locuință are nevoie de un aparat de aer condiționat, iar tipul despărțit fără canale este adesea folosit. Acest sistem este foarte compact, economisește multă energie și este atât de ieftin încât casele moderne le au deja instalate de la construcția sa. Aceste dispozitive sunt mici, astfel că curățarea lor poate fi un pic dificilă. Cea mai scumpă este curățarea profesională, care poate costa între 25-35% din costul total al aparatului. Acesta este motivul pentru care acest articol vă arată o serie de instrucțiuni pentru a vă face și că veți continua să vă bucurați de avantajele acestui sistem.

pași

Imaginea intitulată Aer condiționat cu aer condiționat separat Pasul 1
1
Dobândiți o pungă de curățare pentru aer condiționat. Aceste pungi sunt disponibile pe internet și sunt special concepute pentru captarea apelor reziduale care se formează atunci când curățați sistemul.
 • Imaginea cu titlul Climatizare cu aer condiționat separat Pasul 2
  2
  Dobândiți un curățitor bun de bobine. Evitați curățarea bobinelor de spumă, deoarece acestea pot fi foarte problematice și lasă spuma peste tot. De asemenea, spuma nu penetrează întotdeauna bobinele și lamele rotorului în mod corespunzător. Utilizați soluții lichide de curățare.
 • Evitați să cumpărați produse de curățare chimice puternice care sunt proiectate să dizolve materia organică, deoarece pot deteriora un sistem modern de aer condiționat. Cele mai moderne sisteme split sunt prevăzute cu bobine de răcire acoperite cu un strat hidrofilic albastru (care menține mișcarea fluidă a condensului pe bobine pentru a îmbunătăți rezistența fluxului de aer).
 • Imaginea intitulată Aer condiționat cu aer condiționat separat Pasul 3
  3
  Montați sacul de curățare în jurul unității de climatizare divizate, montat pe perete (numit unitatea ventilator ventilator). În acest fel nu va trebui să dezasamblați unitatea în calitate de profesioniști.
 • Imaginea intitulată Curățarea aerului condiționat separat Pasul 4
  4
  Spray soluția chimică pe bobine. Încercați să pulverizați sub un unghi pe suprafața plăcilor de răcire și direct pe bobine. Asigurați-vă că soluția penetrează colaci cât mai mult posibil. O idee bună este să așezați duza foarte aproape de frunze.
 • Imaginea intitulată Curățarea aerului condiționat separat Pasul 5


  5
  Sprayați lamele rotative ascunse la orificiul de evacuare al fluxului de aer. Pentru rezultate optime, trebuie să utilizați un spray având o presiune ridicată pentru a ajunge adânc în aparat. Asigurați-vă că acoperiți toate foile cu soluția de curățare.
 • Imaginea intitulată Aer condiționat cu aer condiționat separat Pasul 6
  6
  Așteptați 10 până la 20 de minute pentru ca soluția de curățare să funcționeze. Acum clătiți bobina și lamelele rotative cu o sticlă de pulverizare de apă, astfel încât murdăria și murdăria să curgă în punga de curățare. Rețineți că va curge puțină apă prin sistemul de drenaj al aerului condiționat.
 • Imaginea intitulată Aer condiționat cu aer condiționat separat Pasul 7
  7
  Curățați unitatea ventilatorului ventilatorului. Porniți aparatul de aer condiționat și ridicați partea din față a pungii pentru a permite ca apa spălată să cadă în ea. Veți simți foarte bine când veți vedea cum toate murdăria și murdăria vor ieși din aer condiționat!
 • sfaturi

  • Fiti foarte atenti si nu aplicati prea multa presiune atunci cand periati foile de frig. Ele sunt fragile și tind să se îndoaie sau să se prăbușească dacă aplicați o mulțime de presiune.
  • Înainte de a începe, puteți scoate fișa de scurgere din tava de scurgere a unității pentru a permite ca murdăria să curgă în pungă. Acest lucru va împiedica pătrunderea prea multă murdărie în sistemul de drenaj.
  • O periuță de dinți veche poate fi foarte utilă pentru curățarea și dezlipirea murdăriei pe bobine și alte sectoare, în special în zonele situate în apropierea orificiului de aerisire.
  • Dacă știți cum să scoateți capacul frontal al sistemului, puteți curăța bobinele cu ușurință și cu atenție.
  • Dacă doriți să evitați sau să curățați un dop de murdărie, presați o soluție de curățare pe sistemul de scurgere. Apoi clătiți-l cu apă. Dacă puteți ajunge la capătul opus, puteți utiliza un aspirator pentru a curăța și a elimina murdăria din scurgere. Acest lucru trebuie făcut dacă aveți un sistem de aer condiționat care are o scurgere.
  • Dacă pulverizatorul are multă forță, presiunea va determina rotirea lamei. Concentrați-vă pe pulverizarea treimii inferioare a rotorului în fața dvs.
  • Utilizați un spray cu rază lungă sau o periuta de dinti pentru a roti frunze, astfel încât vei complet curat.

  avertismente

  • Opriți comutatoarele principale care alimentează sistemul de aer condiționat, inclusiv compresorul. Faceți acest lucru înainte de a începe procesul.
  • Mulți agenți de curățare a bobinelor recomandă aplicarea produsului și lăsați-l să se usuce astfel încât condensul să facă curățarea totală. Dar se recomandă clătirea cu mâna, deoarece acțiunea de curățare cu apă permite îndepărtarea tuturor murdăriilor prinse. În plus, dacă lăsați substanța chimică pe frunze, substanțele organice volatile vor fi eliberate în aer, care nu sunt sănătoase pentru sistemul respirator, chiar și atunci când sunt produse naturale. Nu este recomandată expunerea prelungită la aceste concentrații de substanțe chimice de curățare.
  • Nu pulverizați produsul de curățat în partea dreaptă a sistemului, deoarece comenzile electronice sunt amplasate acolo.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Pungă de curățat pentru aer condiționat
  • Soluție de curățare a aerului
  • Pulverizator de înaltă presiune (atomizor de grădină)
  • Perie de dinți utilizată
  • Suporturi de mână (opționale, pentru protecție și confort)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să economisiți energie electrică în birouCum să economisiți energie electrică în birou
  Cum să încărcați un aparat de aer condiționatCum să încărcați un aparat de aer condiționat
  Cum de a cumpăra un climatizor fereastrăCum de a cumpăra un climatizor fereastră
  Cum să cumpărați un aparat de aer condiționatCum să cumpărați un aparat de aer condiționat
  Cum să construiți propriul aparat de aer condiționatCum să construiți propriul aparat de aer condiționat
  Cum se răcește aerul într-o casă cu un aer spălat (aer evaporativ)Cum se răcește aerul într-o casă cu un aer spălat (aer evaporativ)
  Cum se face un aer condiționat cu un ventilator și sticle de apăCum se face un aer condiționat cu un ventilator și sticle de apă
  Cum se instalează un aparat de aer condiționat separatCum se instalează un aparat de aer condiționat separat
  Cum se instalează un aparat de aer condiționat portabilCum se instalează un aparat de aer condiționat portabil
  Cum se curata bobinele unui sistem de aer conditionatCum se curata bobinele unui sistem de aer conditionat
  » » Cum să curățați un sistem de aer condiționat separat

  © 2011—2020 ertare.com