Cum sa curatati pantalonii din piele

Pantaloni de piele sunt la modă și distractiv de a purta. Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți atunci când le curățați. Pentru a vă păstra pantalonii de piele curat și strălucitor, începeți să citiți cu atenție eticheta de îmbrăcăminte. Tratați orice pete vizibilă. Apoi, spălați-le într-un ciclu delicat de spălare sau umeziți-le cu mâna. Așezați-le să se usuce și să le păstrați în umerase pentru a păstra senzația și tăierea pieilor.

pași

Metoda 1
Efectuați o curățare standard

Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 1
1
Urmați instrucțiunile de pe etichetă. Plasați eticheta pe pantaloni, care va fi de obicei în mijlocul taliei, și citiți-o cu atenție. O etichetă cu instrucțiuni de spălare în mașina de spălat este, de obicei, fină, cu un ciclu delicat de spălare și uscare. Dacă eticheta spune "numai curat chimic" sau "nu se poate spăla", puteți să-l duceți la un specialist în curățare chimică sau specialist în piele.
 • Dacă pantalonii nu au o etichetă sau dacă l-ați tăiat, și îl cunoașteți pe producător, atunci îl puteți contacta direct pentru sfaturile de curățare. Accesați site-ul producătorului și căutați informații despre clienți sau informații de contact pentru ajutor.
 • Imaginea intitulată Pantofi de piele curată Pasul 2
  2
  Faceți un test pe o parte din pantaloni. Înainte de a expune pantalonii la orice proces de curățare, este o idee bună să aplicați o cârpă umedă pe o parte mică și mai puțin vizibilă a pantalonilor. Apoi așteptați să vedeți dacă observați decolorare, deteriorare sau riduri. Acest lucru vă va face să știți cât de mult vor tolera pantalonii umedi cu abur sau cu mașină de spălat.
 • În cazul în care pantalonii sunt încrețuiți sau pătrunși în zona de testare, ar fi o idee bună să o luați la un specialist în piele pentru curățare.
 • Imagine cu titlul Pantaloni din piele curat Pasul 3
  3
  Utilizați ciclul delicat cu apă rece. Rotiți pantalonii în interior și plasați-l direct în mașina de spălat. Adăugați o cantitate mică de detergent lichid de rufe și nimic altceva. Alegeți ciclul de spălare "moale" și setați temperatura apei la rece. Dacă puteți alege viteza de centrifugare, setați-o la cea mai mică viteză.
 • Pentru a avea mai multă protecție, puneți pantalonii într-un manșon și apoi puneți-l în mașina de spălat. Capacul va ajuta la minimizarea uzurii îmbrăcămintei datorită rotirilor mașinii de spălat.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 4
  4
  Curățați-l cu apă. Dacă nu vă simțiți bine cu mașina de spălat, puneți pantalonii pe un prosop. Umpleți o cârpă din microfibră și lăsați-o ușor peste suprafața pantalonilor. Cel mai bine este să folosiți apă caldă - nu apă caldă. Rezistați tentației de frecare și mențineți mișcările luminoase.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 5
  5
  Curățați-l cu abur. Cumpărați un vaporizator de haine și reglați setările la soft. Când vaporizatorul este gata, treceți ușor peste pantaloni. Trebuie să-l umezi, dar să nu-l udi. Repetați până când vedeți semne mai mici de uzură. Aceasta este o altă alternativă ușoară la utilizarea unei mașini de spălat.
 • O modalitate simplă de a curăța pantalonii și alte haine cu aburi este să le atârnați în duș și apoi lăsați apa să alerge pentru a le încălzi. Apa nu trebuie să atingă hainele în mod direct, dar aburul face. Aceasta este o modalitate deosebit de bună de a elimina mirosurile puternice, cum ar fi fumul de țigară.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 6
  6
  Extindeți-l să se usuce. Cea mai sigură modalitate de a menține forma pantalonilor după spălare sau curățare cu abur este să o poziționați pe un prosop uscat sau să o puneți pe o linie de îmbrăcăminte. Linia de haine este cea mai bună opțiune, deoarece permite aerului să îndepărteze umiditatea din îmbrăcăminte. Unii oameni sugerează utilizarea unei mașini de uscare, dar acest lucru poate ruina anumite tipuri de pantaloni din piele.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 7
  7
  Curățați numai când este necesar. Nu este necesar să vă spălați pantalonii de fiecare dată când o folosiți. În schimb, observați aspectul său și, dacă pare murdar sau are nevoie de o ajustare a mirosului, curățați-l. Curățarea unui pantaloni prea adesea își poate schimba forma și poate cauza pierderea simțului flexibil al pielii.
 • Metoda 2
  Îndepărtați petele

  Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 8
  1
  Elimină rapid petele. Dacă vedeți un loc pe pantalonii dvs., aveți grijă de el cât mai curând posibil. Unele pete, ca cele ale cernelei, încep să se usuce aproape imediat. Altele, cum ar fi sarea, pot fi destul de ușor de eliminat dacă le tratați în mod corespunzător. Rețineți că petele pot necesita mai multe aplicații pentru un tratament de curățare sau o excursie la mașina de curățat.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 9
  2


  Absorbtează orice scurgere Luați o cârpă din microfibră curată și așezați-o direct pe lichid. Aplicați o cantitate mică de presiune până când puteți vedea că are loc o absorbție. Rezistă nevoii de frecare sau curățare a zonei colorate. Dacă nu aveți o cârpă în mână, puteți folosi un burete umed sau chiar un prosop de hârtie.
 • Imagine cu titlul Pantaloni din piele curată Pasul 10
  3
  Aplicați amidonul de porumb la petele de ulei. Puneți pantalonii pe un prosop. Se toarnă o linguriță de amidon de porumb peste pată. Lăsați-o să stea aproximativ un minut. Apoi, apucați o cârpă umedă și curățați ușor amidonul. Luați o altă trecere cu o cârpă curată și umedă. Repetați după cum este necesar pentru a reduce aspectul unei pete de grăsime.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 11
  4
  Scoateți sarea cu un amestec de oțet. Dacă locuiți într-o zonă în care sarea este aplicată pe drumuri și trotuare pe vreme rece, atunci probabil știți cât de dificil poate fi eliminarea acestor pete. Pentru a îndepărta petele de sare din pantalonii de piele, începeți să scufundați o cârpă într-un amestec de apă și oțet. Scoateți cârpa și introduceți-o pe zonele cu pete de sare.
 • Dacă sarea se usucă pe suprafața pantalonilor, scoateți-o cu o perie sau o cârpă moale.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 12
  5
  Protejează pantalonii de substanțe nocive. Pielea este o tesatura destul de poroasa si poate fi colorata sau deteriorata de o serie de substante chimice si factori de mediu. Păstrați substanțe de curățare corozive, cum ar fi clorul, departe de pantaloni. Aveți grijă atunci când expuneți la lumina soarelui prelungită, murdăria sau nisipul.
 • Chiar și produsele de corp, cum ar fi parfumurile sau loțiunile, pot pata pantalonii din piele.
 • Metoda 3
  Aveți grijă de pantaloni

  Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 13
  1
  Aplicați un protector din piele. Înainte de a începe să purtați noile pantaloni din piele, faceți o clipă pentru ao pulveriza cu un produs de protecție din piele. De obicei, acestea vin în sticle mici de pulverizare și sunt disponibile la cele mai multe magazine de îmbrăcăminte. Numai o singură trecere cu spray-ul va proteja pantalonii, până la un punct, de-a lungul sezonului.
  • Ca și în cazul oricărui produs, încercați protectorul pe o mică parte a pantalonilor înainte de al aplica la tot.
 • Imaginea intitulată Pantaloni din piele curată Pasul 14
  2
  Aplicați un balsam de piele în fiecare lună. Extindeți pantalonii pe un prosop. Se toarnă un balsam pe mâini (va avea o senzație de săpun) și o frecați ușor pe suprafața pantalonilor. Continuați frecarea în cercuri mici până când produsul este complet absorbit. Repetați acest proces în fiecare lună pentru a păstra pantalonii de piele cu un sentiment moale și flexibil.
 • Faceți o versiune de casă a balsamului de piele amestecând 3 părți ulei de măsline cu 2 părți oțet într-un bol mic.
 • Imagine cu titlul Pantofi de piele curată Pasul 15
  3
  Păstrați pantalonii pe un cuier într-o fună. În loc să-l pliați, atârnați pantalonii de pe bretelele lor pe un cuier de lemn. Dacă vă faceți griji că ați fost înghesuit, puneți-l într-un manșon de bumbac. Dacă aveți de gând să-l atârna lângă alte articole de îmbrăcăminte, păstrați-l departe de țesături întunecate, deoarece acestea pot decolora piele.
 • Imaginea intitulată Curățarea pantalonilor din piele Pasul 16
  4
  Luați-l la un agent de curățare chimică. Apelați un curățător local pentru a vedea dacă acceptă articole de îmbrăcăminte din piele. Dacă o fac, atunci când vă purtați pantalonii, asigurați-vă că indicați orice pete sau zonă care vă îngrijorează. De asemenea, dacă pantalonii au un alt articol de îmbrăcăminte sau alt accesoriu, cereți-i să-l curățească.
 • Unele produse de curățare chimică sunt considerate specialiști în piele. Aceasta înseamnă că aceștia efectuează practici care sunt mai puțin susceptibile de a deteriora pantalonii, însă acest nivel de serviciu poate costa ceva mai mult.
 • Dacă indicați la o pată, este chiar mai bine dacă puteți să spuneți curățătorului de la care a provenit pata și cât timp a fost acolo.
 • sfaturi

  • Pantalonii din piele se pot întinde în timp și spălările repetitive pot accelera acest proces.

  avertismente

  • În timp ce vă curățați pantalonii, asigurați-vă că acordați atenție modelării și accesoriilor atașate. Utilizați o metodă delicată de curățare care nu dăunează acestor componente.

  Lucruri de care ai nevoie

  • mașină de spălat
  • teacă
  • apă
  • cârpă din microfibră sau burete
  • vaporizatorul
  • rack de uscare
  • amidon
  • oțet
  • protector de piele
  • balsam de piele
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți un ursuleț de plușCum să cureți un ursuleț de pluș
  Cum să cureți un animal umpluteCum să cureți un animal umplute
  Cum să micsorezi articolele de îmbrăcăminteCum să micsorezi articolele de îmbrăcăminte
  Cum să cureți pantofii albiCum să cureți pantofii albi
  Cum se spală hainele pentru copiiCum se spală hainele pentru copii
  Cum se spală hainele întunecateCum se spală hainele întunecate
  Cum se spala lanaCum se spala lana
  Cum se spala lana de merinoCum se spala lana de merino
  Cum se spală mănunchiurileCum se spală mănunchiurile
  Cum să spălați papuciiCum să spălați papucii
  » » Cum sa curatati pantalonii din piele

  © 2011—2020 ertare.com