Cum să curăț un frigider

Din când în când, este necesar să curățați frigiderul complet. Distrugerile de lapte ar trebui curățate de rafturi, iar alimentele ar trebui eliminate, a căror durată de valabilitate sa încheiat. Deși nu este sarcina cea mai plăcută, dacă știți cum să o faceți eficient și eficient, vă veți economisi mult timp și hassle.

pași

Partea 1
Curățați frigiderul

Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 1
1
Scoateți toate alimentele din frigider. Puneți-le pe o masă sau pe un tejghea astfel încât frigiderul să fie complet golit. Ideea este că aveți spațiu gol, astfel încât să puteți evalua dezastrele.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 2
  2
  Aruncați orice mâncare veche, mucegai sau nu mai mâncați, într-o pungă bine închisă pentru a împiedica picurarea sau împrăștierea mucegaiului. Frecvent, curățarea anuală sau trimestrială a frigiderului ne amintește de elementele pe care le-am uitat complet și care din păcate și-au pierdut inevitabila luptă împotriva timpului. Aceasta este viața. Aruncați-o repede sau repede, dar pe propriul dvs. risc.
 • Nu vă fie frică să aruncați ce nu folosiți niciodată. Dacă doriți să evitați un dezastru, probabil ar trebui să aruncați murăturile care au fost în spatele frigiderului, înainte ca bunicul să vă folosească dinții.
 • Apoi, goliți gunoiul pentru a vă asigura că nu simțiți mirosul mâncării pe care ați aruncat-o peste tot!
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 3
  3
  Scoateți toate rafturile, sertarele (sertarele) sau alte zone care pot fi scoase din frigider. Punerea capului în frigider pentru a curăța nu este foarte plăcută și cu siguranță nu foarte eficientă. Pentru a face treaba mai repede, vă recomandăm să scoateți rafturile și altele asemănătoare și să le așezați lângă chiuveta de bucătărie, unde va fi mult mai ușor să le curățați.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 4
  4
  lavă de mână, rafturile, sertarele și alte suprafețe. Cele mai multe lucruri pe care le-ați scos din frigider nu se potrivesc sau nu ar trebui să fie în mașina de spălat vase. Faceți mai bine o spumă mică, obțineți o perie bună sau un burete pentru a curăți și începe să curățați elementele detașabile din frigider. Aici lucrurile devin urâte.
 • Nu spălați niciodată un raft de sticlă rece cu apă fierbinte. Schimbarea bruscă a temperaturii poate sparge paharul. Mai degrabă, utilizați apă rece sau scoateți raftul și lăsați-l să ajungă la temperatura camerei înainte de a spăla.
 • Pentru a elimina scurgeri sau pete încăpățânați, nu vă fie frică să utilizați puterea apei calde și a amoniacului. Se diluează puțin amoniac în apă fierbinte (1 parte la 5 este suficient) și lăsați obiectele să se înmoaie înainte de spălare.
 • Asigurați-vă că lăsați rafturile, grătarul etc. Uscați complet pe un suport de uscare înainte de a le pune înapoi în frigider.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 5
  5
  Curățați interiorul frigiderului cu soluția de curățare la alegere. Aveți grijă de pete mari sau dificile și atingeți toate suprafețele rămase cu o cârpă sau un burete curat.
 • Vă recomandăm să nu folosiți săpun sau un detergent chimic în interiorul frigiderului, deoarece mâncarea va absorbi mirosul. Mai degrabă, utilizați una dintre următoarele soluții naturale de curățare:
 • 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 litru de apă fierbinte
 • 1 parte oțet de cidru de mere pentru 3 părți apă fierbinte
 • Pentru a elimina petele sau acumulările încăpățânate, încercați să folosiți o mică pastilă de dinți albă. Servește ca un agent de curățare abraziv și, de asemenea, miroase foarte bine.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 6
  6
  Asigurați-vă că curățați interiorul ușilor frigiderului. Dacă ușa frigiderului are un spațiu de raft și este utilizată în mod regulat, asigurați-vă că ați curățat zona respectivă, fie cu un detergent chimic, fie cu unul mai moale (a se vedea explicația de mai sus).
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 7
  7
  Lasati rafturile sa se usuce inainte de a le intoarce in frigider. Cu o cârpă curată, îndepărtați excesul de apă și puneți-o înapoi în frigider.
 • Imaginea intitulată Curățați un frigider Pasul 8
  8
  Curățați garnitura (ambalajul) ușii frigiderei cu o soluție dizolvată de ½ parte de apă și ½ de oțet sau înălbitor. Nu saturați bordul cu un înălbitor nediluat, deoarece vă poate distruge integritatea. Uscați placa cu robinete și apoi aplicați ulei de lămâie, ulei mineral sau loțiune de corp astfel încât cauciucul să rămână flexibil.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 9
  9
  Reintroduceți alimentele în frigider. Curățați toate sticlele, sticlele sau recipientele din plastic sigilat și puneți-le înapoi în frigider. Verificați datele de expirare ale produselor perisabile înainte de a le readuce la frigider.
 • Partea 2
  Curățați exteriorul

  Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 10
  1
  Curățați toate suprafețele exterioare ale frigiderului, inclusiv partea frontală, spatele, părțile laterale și partea superioară.
  • Deplasați frigiderul înainte pentru a expune toate laturile. Pentru a evita zgârierea podelei sau ruperea linoleumului, utilizați un glisor al aparatului pentru a deplasa frigiderul.
  • Ștergeți toate suprafețele exterioare cu un prosop și un detergent multifuncțional.
  • Dacă modelul frigiderului dvs. are bobinele montate pe spate, nu le curățați până la partea 3.

  Partea 3
  Curățați bobinele condensatorului și lamele ventilatorului

  Bobinele condensatorului și ventilatorul de răcire sunt responsabile pentru eliberarea căldurii în mediul înconjurător. Dacă bobinele sunt acoperite cu praf, păr și resturi, căldura nu se va elibera corespunzător, ceea ce face compresorul frigiderului să funcționeze mai mult pentru a menține frigiderul rece. Spălați bobinele condensatorului din frigider la fiecare 6 luni pentru a păstra frigiderul în stare optimă.

  Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 11
  1
  Localizați bobinele. În funcție de modelul frigiderului, bobinele condensatoarelor pot fi amplasate în locuri diferite: 1. de-a lungul spatelui aparatului; 2. montate sub aparat și cu acces prin panoul din spate; 3. în față și cu acces prin grila inferioară. Pentru informații privind amplasarea bobinelor condensatorului din frigider, consultați manualul de utilizare și întreținere.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 12
  2


  Izolează frigiderul de la sursa de alimentare. Este important să deconectați frigiderul pentru a evita șocurile electrice. Dacă frigiderul este încastrat sau este dificil să îl deplasați înainte, opriți alimentarea din cutia electrică a casei.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 13
  3
  Utilizați o perie de bobină pentru a îndepărta praful și resturile de la bobine. Fiți foarte atenți să nu le străpungeți.
 • După curățarea bobinelor cu o perie de bobină, utilizați un aspirator cu un dispozitiv de prindere pentru a curăța excesul de murdărie și de resturi din și în jurul bobinelor. Nu utilizați nici o soluție de curățare.
 • Image title Curățați un frigider Pasul 14
  4
  Utilizați peria de bobină și o cârpă umedă pentru a îndepărta praful și murdăria din lamele ventilatorului condensatorului. Ventilatorul circulă prin bobine, ceea ce ajută la eliberarea excesului de căldură. Dacă fantele ventilatorului sunt obstrucționate într-un fel, bobinele vor avea dificultăți la eliberarea căldurii.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 15
  5
  Curățați podeaua și zona din jurul acesteia cu un aspirator și o cârpă.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 16
  6
  Conectați frigiderul la sursa de alimentare electrică și glisați-l pentru al pune înapoi în locul său.
 • Partea 4
  Schimbați filtrul de apă

  Este important să înlocuiți filtrul de apă frigorific la fiecare 6 luni. Acumularea în filtru poate provoca blocări ale sistemului de congelare și poate provoca mirosuri sau contaminanți în apă.

  Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 17
  1
  Consultați manualul de utilizare și îngrijire pentru informații despre schimbarea filtrului frigiderului.

  Partea 5
  Păstrați frigiderul curat și ordonat

  Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 18
  1
  Curățați frigiderul în fiecare sezon (trimestru) pentru a păstra un miros proaspăt și arăta bine. La fiecare 3 luni, scoateți toată sau majoritatea alimentelor din frigider și curățați toate suprafețele cu o soluție de bicarbonat de sodiu sau oțet. Întreținerea regulată vă va economisi timp și energie în viitor.
  • Inutil să spun, dar dacă vedeți o scurgere sau pată pe frigider, încercați să o curățați rapid și să îndepărtați ceea ce a cauzat petele. Petele sau petele care nu sunt curățate rapid se pot usca și devin mai greu de îndepărtat în viitor.
 • Image cu titlul Curățați un frigider Pasul 19
  2
  Utilizați un odorizant de aer pentru a absorbi mirosurile neplăcute și păstrați frigiderul fără mirosuri. Înainte ca alimentele să se stingă și să provoace explozii de mirosuri rele în interiorul frigiderului, este timpul să acționăm. Pentru a combate aceste mirosuri, puteți echipa frigiderul cu următoarele:
 • O șosete curată, plină de carbon activ, pe care o puteți găsi într-un magazin de acvarii, nu în brichete de grătar (grătar). Carbonul absoarbe mirosurile de până la 3 luni.
 • O cutie deschisă de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu este un alt expert în absorbția mirosurilor. Cele mai multe pachete de bicarbonat de sodiu spun că ar trebui să fie schimbate la fiecare 30 de zile, dar probabil că o puteți folosi timp de 60 sau 90 de zile înainte de ao schimba.
 • Un mic vas de cafea proaspăt măcinat, plasat în partea din spate a frigiderului, funcționează, de asemenea, foarte bine absorbind mirosurile.
 • Litiu de pisică cu clorofilă fără aromă este un alt distrugător de miros. Dacă așezați o tavă superficială cu 1 cm (1/2 inch) de așternut de pisică pe spatele frigiderului, majoritatea mirosurilor ofensive vor fi eliminate.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 20
  3
  Aromatiză frigiderul pentru a da un parfum subtil. Acest lucru nu poate fi pentru toată lumea, dar unii oameni se bucură de senzația de subtilitate de vanilie, de exemplu, când deschid frigiderul. Cel mai important cuvânt din acest pas întreg este "subtil". Probabil nu doriți ca parfumul să fie enervant când deschideți frigiderul. Ca și în cazul colinului sau al parfumului, o atingere plăcută este mult mai plăcută, mai ales lângă mâncare:
 • Se presara extract de vanilie, ulei de arbore de ceai sau esență de lavandă, lamaie sau chiar bergamot pe o minge de bumbac și puneți bumbacul pe o mică plăcuță în partea din spate a frigiderului. Schimbați-l la fiecare 2 săptămâni.
 • Imaginea cu titlul Curățați un frigider Pasul 21
  4
  Deformați o bucată de pungă de hârtie maro într-o minge și puneți-o în sertar lângă fructe și legume pentru a evita mirosurile. O pungă de hârtie încurcată face minuni pentru a elimina mirosurile din sertar.
 • video

  Sfaturi pentru a elimina mirosurile de la un frigider.

  sfaturi

  • Păstrați o sticlă mică (fără capac) în frigider cu bicarbonat de sodiu pentru a absorbi excesul de umiditate. Rețineți că trebuie să fie o sticlă și nu o cutie.
  • Verificați săptămânal că nu există produse în stare proastă pentru a evita mirosurile.
  • Curățați frigiderul o dată pe lună.
  • Organizați-o astfel încât lucrurile să fie mai ușor de găsit. Așezați laptele, sucurile și alte băuturi pe raft și pansamentele, sosurile și altele asemenea.
  • Odată ce frigiderul este curat, o modalitate ușoară de ao păstra este prin golirea și curățarea numai a 1 sau 2 rafturi sau sertare la un moment dat. Întregul frigider nu este niciodată imaculat în același timp, dar poate rămâne rezonabil curat fără a trebui să facă un proiect de zi cu zi. Asigurați-vă că treceți prin toate rafturile.
  • Păstrați sosuri sau marinate într-un coș de plastic. Acest lucru face mai ușor să le eliminați dintr-o dată (de exemplu, pentru un grătar etc.) și dacă se varsă sau se sparg, puteți spăla coșul și nu întregul frigider.
  • Asigurați-vă că piesele nu cad astfel încât să nu se rupă sau să se rupă.

  avertismente

  • Nu lăsați apa sau soluția de curățare să cadă pe orificiile de ventilație interioară.
  • Trebuie să așezați mâncarea veche în unele pungi bine închise și separat înainte de a le pune în punga normală de gunoi din bucătărie pentru a evita atragerea animalelor sau a rozătoarelor în cazul în care punga de gunoi nu se închide în siguranță sau Îndoiți-vă în timp ce sunteți afară.

  Lucruri de care ai nevoie

  • oțet
  • bicarbonat de sodiu (opțional)
  • apă
  • pungi de plastic de la supermarket sau sac de gunoi (dacă este necesar)
  • cârpă sau burete
  • curățitor
  • coș de perie
  • aspirator cu atașare perie
  • filtru de apă (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să păstrați alimentele în timpul unei întreruperi de alimentareCum să păstrați alimentele în timpul unei întreruperi de alimentare
  Cum să dezgheți un curcanCum să dezgheți un curcan
  Cum sa impiedica mucegaiul sa iasa din pâineCum sa impiedica mucegaiul sa iasa din pâine
  Cum să ții un dulap organizatCum să ții un dulap organizat
  Cum să păstrați alimentele în siguranțăCum să păstrați alimentele în siguranță
  Cum să-ți înveți câinele să-ți aducă bereCum să-ți înveți câinele să-ți aducă bere
  Cum să fixați o scurgere de apă sau să picurăți în frigiderCum să fixați o scurgere de apă sau să picurăți în frigider
  Modificarea părții din care se deschide ușa frigideruluiModificarea părții din care se deschide ușa frigiderului
  Modificarea garniturii ușii frigideruluiModificarea garniturii ușii frigiderului
  Cum să încărcați un frigiderCum să încărcați un frigider
  » » Cum să curăț un frigider

  © 2011—2020 ertare.com