Cum sa curatati o podea din lemn cu ceai negru

Menținerea unei podele din lemn curată și sănătoasă poate fi o provocare. Unele produse de curățare chimică pot elimina murdăria și murdăria, dar în timp ele devin mai dăunătoare pentru podeaua dvs. În loc să măturați întotdeauna podeaua cu un detergent artificial, luați în considerare utilizarea unei soluții naturale, cum ar fi ceaiul negru. Ceaiul negru nu numai că curăță podeaua, ci vă va lustrui și un strat natural de protecție, care va prelungi durata de viață a podelei dvs. din lemn.

pași

Imaginea intitulată Curățați o podea din lemn tare folosind ceai negru Pasul 1
1
Cumpărați un mop pentru podele din lemn. Indiferent de tipul de metodă de curățare sau de lichid pe care îl folosiți, trebuie să aveți un mop pentru podele din lemn de esență tare pentru a obține cele mai bune rezultate.
 • Căutați un mop care are plăcuțe lavabile sau reutilizabile. Multe mopuri pentru podele din lemn de esență tare sunt dotate cu una sau două plăcuțe de bumbac special concepute pentru a se potrivi cu mopul. Cu toate acestea, dacă vă măturăți podeaua de multe ori (mai mult de două ori pe săptămână), este posibil să trebuiască să cumpărați un pachet de rezervă de tampoane.
 • Luați în considerare cumpărarea unui mop mare și a unui mic mop pentru a ajunge la site-uri mari și mici. Dacă aveți o suprafață mare de podea, în funcție de dimensiune, poate fi necesar să cumpărați un mop care are un cap foarte mare. În plus, un mop mic vă va ajuta să curățați spațiile greu accesibile.
 • Imaginea intitulată Curățați o podea din lemn tare folosind ceai negru Pasul 2
  2
  Cumpărați o cutie de ceai negru. De asemenea, puteți căuta dulapuri de bucătărie pentru a găsi orice tip sau marca de ceai negru. Trebuie să fie ceai negru, deoarece acest tip de ceai conține tanini care vor da o strălucire specială podelei din lemn.
 • Luați în considerare cumpărarea unui ceai care are o aromă plăcută. Încercați diferite arome, cum ar fi lavanda, ghimbir sau lamaie. Orice ceai aromat poate lăsa o aromă plăcută.
 • Separați cel puțin 3 filtre de ceai pentru 4 cești de apă fierbinte. În general, cea mai bună opțiune este să utilizați 3 pungi, dar dacă doriți o soluție mai puternică sau munca pe care trebuie să o faceți este mai greu, adăugați unul sau două după cum doriți.
 • Image cu titlul Curățați o podea din lemn tare folosind ceai negru Pasul 3
  3
  Se fierbe între 4 și 6 cești de apă. Trebuie să faceți fierberea apei complet înainte de a introduce pungile de ceai în ea. Acest lucru va permite ca procesul de filtrare să aibă loc.
 • Așezați filtrul de ceai în ceainic, vas sau vas după ce apa a atins punctul de fierbere. Asigurați-vă că apa fierbe complet sau că fierbătorul dumneavoastră "cântă".
 • Lasati sacii sa se faca filtru timp de cateva minute. Deschideți ambalajele pentru a îndepărta filtrele și a le pune în apă fiartă. Apoi, lăsați-le acolo timp de 10 minute. Acest lucru va permite de asemenea răcirea apei, ceea ce va ușura utilizarea cu mopul.
 • Scoateți și aruncați sau reciclați pungile de ceai. Dacă apa este prea fierbinte, utilizați o pereche de clește sau o lingură pentru a scoate pungile de ceai. Așteptați până când filtrele se răcesc înainte de a le arunca în coșul de gunoi (filtrarea cu apă fiartă poate trece prin pungile de gunoi din plastic).
 • Transferați ceaiul într-un bol sau găleată. Odată ce ceaiul este fierbinte, dar nu fierbe, transferați-l în castron sau în găleata pe care o veți folosi pentru curățarea podelei.


 • Imaginea intitulată Curățați o podea din lemn tare folosind ceai negru Pasul 4
  4
  Introduceți tamponul de bumbac al mop-ului în găleată sau în castron. Asigurați-vă că ceaiul este fierbinte, dar nu prea fierbinte. Ar trebui să evacuați bancul înainte de al plasa în instrumentul de curățare.
 • Îndepărtați complet ceaiul astfel încât să fie umed. Dacă apa este prea caldă pentru mâini, utilizați o lingură pentru a o înmuia în apă.
 • Scurgeți tamponul în găleată. Utilizați o pereche de mănuși de cauciuc pentru a răsuci tamponul în găleată. Purtarea mănușilor vă va proteja mâinile de apă caldă și vă va permite să o scurgeți mai eficient.
 • Image cu titlul Curățați o podea din lemn tare folosind ceai negru Pasul 5
  5
  Așezați tamponul înmuiat în ceai în instrument și ștergeți podeaua. Fă-o ca întotdeauna, cu mișcări largi și uniforme pe toată podeaua, în același sens ca și boabele din lemn.
 • Luați în considerare clătirea și re-imersarea plăcuței după curățarea fiecărui etaj, în funcție de cantitatea de murdărie. Clătiți tamponul într-un bol separat sau chiuveta pentru a evita contaminarea ceaiului.
 • Mergeți peste orice zonă care a fost dificil de curățat sau care are prea multă ceai.
 • sfaturi

  • Spălați imediat tamponul după utilizare. Poate că tamponul alb este colorat cu ceai negru, dar puteți reduce aspectul petelor spălându-l imediat.
  • Încercați diferite branduri de ceai negru. Uneori, ceaiul mai ieftin funcționează mai bine.
  • Luați în considerare adăugarea unor picături de suc de lămâie în apă fiartă dacă podeaua este prea murdară.

  avertismente

  • Aveți grijă la manipularea apei fierbinți pentru a evita arsurile. De asemenea, evitați să fierbeți apă pe podeaua din lemn pentru că vă puteți pune în pericol structura.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați urina de pisicăCum să eliminați urina de pisică
  Cum să ceară podeleCum să ceară podele
  Cum să evitați zgârierea pe podele din lemnCum să evitați zgârierea pe podele din lemn
  Cum se instalează podele prefabricate din lemn masivCum se instalează podele prefabricate din lemn masiv
  Cum să nisipos podele din lemn de esență tareCum să nisipos podele din lemn de esență tare
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum să curățați plăcile de porțelanCum să curățați plăcile de porțelan
  Cum să curățați adezivul pe podeaua din lemnCum să curățați adezivul pe podeaua din lemn
  Cum sa curatati lemnulCum sa curatati lemnul
  Cum se curata podelele din linoleumCum se curata podelele din linoleum
  » » Cum sa curatati o podea din lemn cu ceai negru

  © 2011—2020 ertare.com