Cum să cureți o toaletă

Curățarea toaletei este o sarcină care este de obicei amânată, deși este esențială păstrarea curățată a băii. O toaletă murdară arată rău, miroase rău și servește ca o cultură pentru germeni și bacterii. Cu toate acestea (ca și în cazul multor alte sarcini neplăcute), curățați toaleta Acum puteți evita multe probleme mai târziu. Cu aceste instrucțiuni, puteți depăși această sarcină rapid și eficient.

pași

Metoda 1
Curățarea profundă

Imaginea intitulată Curățați o toaletă Pasul 1
1
Puneți mănuși curate. Utilizați mănuși de cauciuc impermeabile pentru a curăța toaleta. Toaleta poate fi înfundată cu bacterii, de aceea veți dori să vă păstrați mâinile cât mai curate și mai uscate
 • Păstrați aceste mănuși separate de celelalte mănuși pe care le utilizați. Este o idee bună să cumpărați mănuși pentru a curăța toaleta într-o altă culoare decât celelalte mănuși de cauciuc, nu doriți să faceți greșeala de a le folosi pentru a spăla vasele.
 • 2
  Ștergeți toaleta cu un burete umed. Este util să dați toaletei o primă curățare cu apă caldă. În timp ce curățați restul toaletei, apa caldă slăbește murdăria și mucegaiul, economisind efort. Umpleți un burete cu apă caldă și curată în jurul rezervorului, capacului, scaunului, bazei și în afara bolului toaletei. De obicei, acest lucru este suficient pentru a elimina complet murdăria fără a utiliza un produs special de curățare.
 • 3
  Aplică curatator de toaletă în interiorul vasului. Un vas curat de toaletă conceput special vă poate ajuta să eliminați pete, mucegai, și depozite minerale de la toaleta. Pulverizat sau aplicat mai curat în interiorul marginii paharului, lăsând părțile să cadă în apă. Este important să aplicați curat în marginea paharului, în general, această zonă, ceea ce poate duce la acumularea de minerale maro de-a lungul marginii ignora.
 • Citiți instrucțiunile producătorului pentru dispozitivul de curățare pe care îl veți utiliza. Multe produse de curățare funcționează cel mai bine dacă sunt lăsate în ceașcă înainte de a continua. Dacă este cazul, faceți o pauză scurtă înainte de pasul următor.
 • 4
  Curatati vasul de toaleta cu o periuta de dinti. Utilizați o perie de păr de porc fermă toalete, exfoliant bine toate ceașcă, acordând o atenție deosebită orice loc de minerale care se pot acumula în nivelul apei sau partea din spate a paharului. Cu cât este mai adâncă (și mai fermă) curățarea bolului toaletei, curativ va fi toaleta.
 • Cleaner, la un avantaj complet, așa cum se acumulează în apă, în partea de jos a paharului, perie muiată în curățarea de câteva ori pentru a crea o anumită spumă, astfel obține mai multă putere de curățare din timpul spălării.
 • 5
  Trageți lanțul toaletei. Când trageți lanțul, clătiți cupa și peria. Continuați să curățați pe măsură ce apa coboară, deoarece mișcarea apei poate să nu fie suficientă pentru a clăti toate murdăria.
 • Dacă toaleta are pete persistente, repetați ciclul de aplicare a agentului de curățare, lăsați-o să acționeze, curățați și trageți lanțul până când pata este eliminată.
 • 6
  Curățați restul toaletei cu un detergent de dezinfectare. Trebuie să curățați restul toaletei după curățarea toaletei, chiar dacă nu este foarte murdară. Când terminați, toaleta nu va avea numai o strălucire frumoasă, dar va fi, de asemenea, fără bacterii. Utilizați un spray de "utilizarea multiplă" sau dezinfectant "baie" pentru a umezi toata toaleta. Asigurați-vă că ați acoperit partea superioară și inferioară a scaunului, precum și toată partea exterioară a cupei, inclusiv baza. Utilizați presiune ușoară cu o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a curăța și curăța curățarea.
 • 7
  Curățați bine mânerul. Mânerul are nevoie de o curățare suplimentară pentru că îl atingeți de fiecare dată când folosiți toaleta. Este un loc pentru a dezvolta bacterii, care pot rămâne pe degete după ce trageți mânerul! Asigurați-vă că acoperiți mânerul cu un strat generos de dezinfectant pentru pulverizare. Este mult mai probabil să prindeți bacteriile din mâner decât din orice altă parte a toaletei, așa că curățați-o bine.
 • Metoda 2
  Curatarea rapida

  Imaginea intitulată Curățați o toaletă Pasul 8
  1
  Luați-vă instrumentele. Dacă nu vă place ideea de a curăța toaleta, trebuie să aveți totul pregătit pentru a face procesul cât mai rapid posibil. Ia niște mănuși de cauciuc (subiect de importanță vitală), plus toate obiectele pe care le puteți obține din următoarea listă: O perie de toaleta, dezinfectant tampoane o periuță de dinți vechi nu folosesc, o cârpă curată (sau prosoape de hârtie) , și dezinfectant pentru toalete.
  • Iată un sfat de curățare: folosiți mănuși de cauciuc doar pentru a curăța toaleta. Cumpărați-le într-o altă culoare decât celelalte mănuși pe care le aveți deja. În acest fel, nu le veți folosi accidental pentru spălarea vesela etc.
  • Poate doriți să aveți la dispoziție un detergent multifuncțional. Le puteți găsi în magazine și supermarket-uri, dar dacă doriți să economisiți bani, puteți face, de asemenea, propria dvs. soluție de curățare prin amestecarea a 1 lingura de folosire o singură dată săpun cu 0,20 L (6 oz) litri de apă.
 • Imaginea intitulată Curățați o toaletă Pasul 9
  2
  Pune-ți mănușile.


 • 3
  Scoateți paharul. Puteți curăța părțile toaletei în ordinea dorită, dar dacă vă grăbiți, este bine să începeți cu toaleta. În acest fel, dacă spargeți apa murdară din ceașcă în timp ce o curățați, nu deranjează celelalte părți ale toaletei pe care le-ați curățat. Utilizați o perie de toaletă pentru a elimina orice pată sau depozit de minerale. Este posibil să trebuiască să aplicați o mică presiune pentru a elimina petele. Pentru a obține mai multă putere de curățare, turnați curățătorul de toaletă cu mai multe scopuri în apă, apoi înmuiați peria.
 • 4
  Curățați capacul. Acum, că v-ați curățat castron, este timpul pentru a curăța principalele puncte de contact în toaletă, capacul superior și inferior. Utilizați detergenții multifuncționali și prosoape de hârtie (sau șervețele de dezinfectare de unică folosință) pentru a oferi ambelor capace o curățare rapidă dar temeinică pe ambele părți. Dacă doriți, utilizați o periuta de dinti veche frecarea dificil de a ajunge la puncte între capacul și corpul de toaletă și balamalele acestora.
 • 5
  Dați o ștergere rapidă pe corpul toaletei. În cele din urmă, este timpul să lustruiți porțelanul toaletei. Utilizați o sticlă de pulverizare pentru a pulveriza exteriorul toaletei cu un detergent multifuncțional. Utilizați o cârpă sau un prosop de hârtie pentru a curăța porțelan toaletă, acordând o atenție deosebită mânerului. Puteți dip, de asemenea, carpa sau un prosop de hârtie într-o soluție de curățare sau apă caldă, umeziți cârpa sau prosop uscat de fiecare dată.
 • Curățați mai întâi partea cea mai înaltă a toaletei, astfel încât, dacă se varsă apă murdară sau lichid de curățare, se va atinge numai zonele pe care nu le-ați curățat.
 • Nu uitați să curățați zone greu accesibile, cum ar fi baza toaletei și partea din spate a rezervorului, care se află în fața peretelui. Pentru a curăța eficient aceste zone, este posibil să fie necesar să utilizați curățătoare de țevi sau o periuță de dinți.
 • 6
  Trageți lanțul! Toaleta ta trebuie să fie vizibilă mult mai bine decât înainte. Trageți lanțul toaletei pentru a îndepărta apa murdară care sa acumulat în vasul toaletei. Dacă ați folosit hârtie igienică pentru curățare, acum este momentul potrivit pentru a le elimina, presupunând că ați folosit o cantitate suficient de mică pentru a nu bloca toaleta.
 • Ca măsură de precauție, spălați-vă mâinile după îndepărtarea mănușilor. Ai putea să ai apă înăuntrul mănușilor în timp ce curățai.
 • Dacă toaleta ta are nevoie doar de a "lumină" curățare rapidă, felicitări, ați terminat! Cu toate acestea, dacă toaleta are pete sau dacă nu a fost curățată de mult timp, este posibil să fiți mai de succes utilizând metoda "curățarea profundă" enumerate mai sus.
 • Metoda 3
  Curățați zona din jurul toaletei

  1
  Scoateți orice obiect care se află pe sau în jurul toaletei. Înainte de a începe, îndepărtați toate obiectele pe care le-ar putea deranja în timp ce curat, aceasta include, cutii de țesut, imagini, etc ... Din moment ce dorim să oferim o profundă curat toaletă, trebuie să fie în măsură să ajungă la fiecare colț.
  • Îndepărtați obiectele de toaletă nu numai că vă va permite să curățați sub și în jurul ei, dar, de asemenea, preveni tulburarea ordinii face, și să fie la o distanță sigură de curățare abrasivos-, de asemenea, va împiedica lucrurile să cadă accidental în toaletă.
 • 2
  Clătiți sau curățați obiectele care au fost pe sau în jurul toaletei. Nu doriți ca toaleta dvs. incredibil de curată să se murdărească cu praful unei cutii de țesut sau a unui cadru de imagine murdar. Puneți mănuși curate, Apoi dați o ștergere rapidă obiectelor care au fost pe sau în jurul toaletei. Scoateți-le și le prăjiți ușor dacă sunt impermeabile sau, dacă nu, purtați-le pur și simplu. Curățați obiectele cu un prosop de hârtie și puneți-le înapoi.
 • Când terminați, scoateți mănușile și spălați-vă pe mâini, ca o măsură de precauție pentru a preveni răspândirea bacteriilor.
 • 3
  Sprayați podeaua în jurul toaletei cu dezinfectant de pulverizare. În general, dacă toaleta este murdară, la fel este și podeaua din jurul acesteia. Nu doriți să vă murdăriți picioarele de fiecare dată când folosiți toaleta, deci luați ocazia de a curăța secțiunea adiacentă a podelei. Utilizați o perie sau o mătură pentru a curăța orice scame sau murdărie în jurul corpului toaletei. Curățați zona cu șervețele de hârtie umede, cârpe de unică folosință sau o cârpă.
 • video

  sfaturi

  • Prosoapele de hârtie sunt perfecte pentru curățarea exteriorului toaletei. Deoarece acestea sunt de unică folosință, acestea au un risc foarte mic de răspândire a germenilor, în plus, absorb foarte bine curățătorii și nu lasă urme în toaletă. Dacă aveți de gând să folosiți o cârpă, spălați-o bine atunci când terminați și faceți-o separat de haine sau de alte cârpe.

  avertismente

  • Produsele chimice pentru curățarea toaletei pot fi dăunătoare pentru dvs., pentru copiii dvs. și pentru animalele de companie. Nu lăsați-i la îndemâna copiilor și urmați cu atenție instrucțiunile producătorului atunci când le folosiți.
  • Nu utilizați peria de toaletă pentru a curăța scaunul sau exteriorul toaletei, deoarece aceasta poate răspândi germenii de la toaletă în restul toaletei.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Mănuși din cauciuc Pentru utilizarea exclusivă pentru curățarea toaletei, este bine să aveți o culoare diferită față de mănușile dvs. normale pentru a curăța casa.
  • burete
  • lichid de curățare toaletă de toaletă
  • toaletă de toaletă
  • pulverizator de baie cu pulverizare
  • prosop de hârtie
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să nu vă fie frică de baia avionuluiCum să nu vă fie frică de baia avionului
  Cum să urinați fără să atingeți toaletaCum să urinați fără să atingeți toaleta
  Cum să fixați o toaletă înfundatăCum să fixați o toaletă înfundată
  Cum să desfaceți o toaletă fără un pistonCum să desfaceți o toaletă fără un piston
  Cum să desfaceți toaleta folosind sifonCum să desfaceți toaleta folosind sifon
  Cum să dezinfectați o toaletă publicăCum să dezinfectați o toaletă publică
  Cum să dezinfectați un obiect pe care l-ați scăpat în toaleta murdarăCum să dezinfectați un obiect pe care l-ați scăpat în toaleta murdară
  Cum să desfaceți o toaletă acoperită cu o rolă de hârtie igienicăCum să desfaceți o toaletă acoperită cu o rolă de hârtie igienică
  Cum să desfaceți o toaletă cu un burghiuCum să desfaceți o toaletă cu un burghiu
  Cum se detectează scurgeri în toaletăCum se detectează scurgeri în toaletă
  » » Cum să cureți o toaletă

  © 2011—2020 ertare.com