Cum să curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil

În zilele când mașina dvs. de spălat vase din oțel inoxidabil ți-a reflectat fața zâmbitoare, au dispărut de mult. Dar nu trebuie sa te uiti dezaprobator la acea suprafata plictisitoare si murdara - cu ingredientele potrivite poti imbunatati dramatic aparitia in doar cateva minute. Odată restaurat, va trebui să efectuați câteva sarcini de întreținere la fiecare două zile pentru a evita revenirea la starea de rău.

pași

Metoda 1
Aplicați tehnici exhaustive de restaurare

Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil
1
Alegeți un produs abraziv moderat. Acest tip de produs poate zgâria finisajul mașinii de spălat vase, deci utilizați-l numai pentru proiectele de restaurare sau pentru a îndepărta petele încăpățânate. Puteți încerca cu un polizor pentru oțel inoxidabil, carbonat de calciu, talc sau bicarbonat de sodiu. Aplicați produsul dorit pe o cârpă ușor umezită.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil, pasul 2
  2
  Se freacă în aceeași direcție ca liniile de finisare. Cele mai multe mașini de spălat vase din oțel inoxidabil au un finisaj periat. Curățați cu mișcări paralele cu liniile de suprafață pentru a reduce probabilitatea creării unei zgârieturi vizibile.
 • Utilizați o periuță de dinți cu o parte din produs pentru a curăța zone greu accesibile, cum ar fi în jurul robinetului și orificiu de scurgere.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil
  3
  Clătiți produsul de curățare. Scoateți mașina de curățat din oțel inoxidabil din toate locurile în care ați aplicat-o. Dacă mașina de spălat vase deja și-a recuperat strălucirea, uscați-o complet cu un prosop curat, dabbing în loc de frecare pentru a evita zgârierea. Pe de altă parte, dacă este încă opacă, continuați să citiți această metodă pentru a găsi soluții la alte probleme particulare.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil
  4
  Curăță apa și petele de rugină greu de îndepărtat cu oțet. Dacă mașina de spălat vase este curată, dar acoperită cu pete albe și opace, înmuiați o cârpă moale în oțet alb și treceți peste aceste zone pentru a scăpa de acestea. Oțetul servește și pentru îndepărtarea petelor de rugină.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil pas 5
  5
  Dacă mașina de spălat vase este încă murdară, utilizați făină pentru ao lustrui. Făina este un produs ieftin și ușor abraziv, ceea ce îl face o opțiune bună pentru a curăța o zonă mare. Dacă mașina de spălat vase încă nu arată curată și aveți timp să continuați, urmați acești pași:
 • Uscați complet mașina de spălat vase. În caz contrar, orice apă rămasă pe suprafață va transforma făina în clei.
 • Presați puțin făină în mașina de spălat vase. Folosiți aproximativ ¼ cană (60 ml) de făină pentru o mașină de spălat vase completă.
 • Folosind o cârpă moale, lustruiți mașina de spălat vase într-o mișcare circulară. Concentrați-vă asupra marginilor și a zonei de drenaj în care alimentele pot rămâne blocate.
 • Odată ce eliminați murdăria, colectați făina într-un recipient și scapați de ea. Rețineți că o cantitate mare de făină poate bloca scurgerea.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă dulce din oțel inoxidabil Pasul 6
  6
  Luați în considerare lustruirea mașinii de spălat vase cu ulei. Uleiul de masline poate creste stralucirea si elimina zgarieturile de pe suprafata. Cu toate acestea, produsul în exces poate face mașina de spălat vase lipicioasă sau, în timp, îi conferă un aspect mult mai opac decât înainte. Dacă decideți să aplicați această tehnică, aplicați numai între 2 sau 3 picături de ulei într-o cârpă moale. Curățați mașina de spălat vase uscată uniform pentru a acoperi întreaga suprafață cu un strat subțire. Utilizați mișcări circulare pentru ao lustrui cu aceeași cârpă timp de câteva minute până când obțineți o strălucire uniformă.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil
  7
  Dacă este posibil, mențineți mașina de spălat vase uscată timp de 24 de ore. O curățare a acestei mărimi poate lăsa temporar deteriorarea suprafeței mașinii de spălat vase, mai ales dacă aceasta a avut rugină. Permiteți-i să treacă o zi pentru ca stratul de protecție inoxidabil să fie restabilit. Dacă nu puteți, cel puțin o uscați complet după fiecare utilizare în această perioadă de timp.
 • Metoda 2
  Realizați periodic întreținerea  Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil, pasul 8
  1
  Păstrați mașina de spălat vase goală. Asigurați-vă că spălați și îndepărtați vasele. De asemenea, scapa de resturile de alimente solide.
  • Spălați oalele și vasele din fontă rapid. Aceste ustensile pot crea rugină dacă sunt lăsate în mașina de spălat vase o perioadă lungă de timp.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil
  2
  Alegeți un instrument de curățare neabraziv. Cele mai bune opțiuni pentru curățarea oțelului inoxidabil sunt bureți și cârpe moi, cârpe sau perii moi de păr. Buretele abraziv și periile de sârmă pot răzui suprafața mașinii de spălat vase, mai ales dacă are un finisaj lucios și reflectorizant.
 • Nu folosiți niciodată bureți de oțel sau perii din oțel carbon. Acestea pot lăsa particule de metal care produc rugina.
 • Imaginea cu titlul Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil
  3
  Limitați suprafața cu apă caldă și un săpun slab. Pentru o curățare zilnică, puteți folosi un săpun sau un săpun delicat. Aceste produse sunt suficiente pentru a preveni apariția petelor sau pierderea luminozității. Continuați curățarea pentru a îndepărta resturile și petele de pe suprafața mașinii de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă dulce din oțel inoxidabil Pasul 11
  4
  Dezinfectează suprafața din când în când. Produsele pentru curățarea bucătăriilor care conțin amoniu cuaternar sunt cele mai eficiente dezinfectante pentru oțelul inoxidabil și nu vor deteriora finisajul mașinii dvs. de spălat vase. Cu toate acestea, este posibil ca ele să irită pielea sau să provoace astm. De asemenea, trecerea prin drenare poate fi dăunătoare pentru viața marină. Dacă sunteți îngrijorat de aceste consecințe, o alternativă destul de eficientă este oțetul alb. Indiferent de produsul pe care îl alegeți, utilizați o sticlă de pulverizare pentru a aplica o acoperire pe întreaga suprafață a mașinii de spălat vase.
 • Majoritatea dezinfectanților de bucătărie care nu se bazează pe înălbitori sau pe înălbitori conțin amoniu cuaternar. Pentru a confirma, verificați lista ingredientelor pentru un nume chimic care se termină cu cuvintele "clorură de amoniu" sau o abreviere, cum ar fi BAC, BZK, BKC sau ADBAC.
 • Se recomandă să nu se utilizeze detergenți pe bază de înălbitori sau de înălbitori, deoarece pot coroda mașina de spălat vase dacă nu sunt clătiți bine. De asemenea, nu lăsați niciodată acest produs chimic să intre în contact cu alte substanțe de curățare, deoarece reacția poate produce un gaz periculos.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil, pasul 12
  5
  Clătiți mașina de spălat vase cu apă fierbinte. Pentru rezultate optime, lăsați dezinfectantul să stea cel puțin 10 minute înainte de clătire cu apă fierbinte.
 • Imaginea intitulată Curățați o chiuvetă dulce din oțel inoxidabil Pasul 13
  6
  Uscați mașina de spălat vase. Apa care se evaporă de pe suprafață poate lăsa pete albe, mai ales dacă locuiți într-un loc unde apa este greu. Ștergeți umezeala cu o cârpă moale și uscată pentru a menține strălucirea mașinii de spălat vase.
 • Imaginea cu titlul Curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil
  7
  Lăsați mașina de curățat să se usuce pe altă suprafață. Bureți, cârpe sau cârpe pentru uscarea vesela pot prinde apă pe suprafața mașinii de spălat vase, ceea ce, la rândul său, poate crea pete sau suprafețe plictisitoare. Pentru a evita acest lucru, stoarceți apa și lăsați-o să se usuce în cadrul ferestrei sau pe o blat de material rezistent la apă.
 • sfaturi

  • Dacă aveți de gând să curățați contoare sau alte suprafețe de bucătărie, aveți grijă de ele în primul rând. Amintiți-vă că este foarte probabil ca rămășițele sau reziduurile care rămân la curățarea altor suprafețe să se termine în mașina de spălat vase.
  • Așezați vasele murdare în mașina de spălat vase sau în chiuvetă, nu în mașina de spălat vase.
  • Pentru a păstra aspectul fabulos al mașinii de spălat vase, nu uitați să o faceți curățată rapid și ușor după fiecare utilizare. Curățați deșeurile alimentare înainte ca acestea să se usuce și nu permiteți lichidelor să devină prea lungi. Dacă este necesar, utilizați un săpun mic (sau detergent) pentru a curăța suprafețele lipicioase sau grase. Nu uitați să îl curățați după fiecare utilizare. În acest fel, veți evita crearea de pete de apă.
  • Nu uitați să goliți și să curățați coșul de golire sau filtrul.

  avertismente

  • Puneți mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile când utilizați un produs de curățare.
  • Unii agenți patogeni alimentari pot supraviețui ore sau chiar zile pe suprafețe uscate din oțel inoxidabil. Prin urmare, păstrarea mașinii dvs. de spălat vase uscată și lipsită de deșeuri poate contribui la reducerea riscului, dar nu o face ca o suprafață dezinfectată să pregătească alimente.
  • Nu amestecați niciodată detergenții de uz casnic. Unele produse pot reacționa și pot crea gaze periculoase.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați o mașină de spălat vaseCum să cumpărați o mașină de spălat vase
  Cum să desfaceți o mașină de spălat vaseCum să desfaceți o mașină de spălat vase
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum să eliminați rugina din vase și tigăiCum să eliminați rugina din vase și tigăi
  Cum se instalează o mașină de spălat vaseCum se instalează o mașină de spălat vase
  Cum se instalează o mașină de spălat vase integratăCum se instalează o mașină de spălat vase integrată
  Cum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vaseCum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vase
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  Cum să curățați oțelul inoxidabilCum să curățați oțelul inoxidabil
  Cum se curăță mașina de spălat vase cu pulbere Kool AidCum se curăță mașina de spălat vase cu pulbere Kool Aid
  » » Cum să curățați o mașină de spălat vase din oțel inoxidabil

  © 2011—2020 ertare.com