Cum sa curatati o chiuveta de cupru

O chiuvetă de cupru oferă o vedere frumoasă la orice bucătărie sau baie. Fie că doriți să-l păstrați patina lustruit sau naturale vă place, o întreținere de rutină de lumină va păstra chiuveta intr-o stare perfecta. Toate chiuvetele de cupru trebuie spălate cu apă caldă, un săpun și un burete moale. Dacă doriți să vă păstrați chiuveta lustruită, aplicați un detergent de cupru și ceară cel puțin o dată la șase săptămâni. Pentru a păstra suprafețele lustruite și cele cu patină, evitați curățarea abrazivă și fibrele tari.

pași

Metoda 1
Utilizați săpun și apă pentru curățarea de rutină

Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 1
1
Utilizați un săpun ușor și un burete moale pentru a curăța chiuveta. Tot ce aveți nevoie pentru curățarea obișnuită este săpun, apă caldă și un burete moale. Curățirea de bază și de rutină este aceeași pentru toate chiuvetele de cupru, fie că sunt de modă veche, ciocănit, neprelucrate sau lustruite.
 • Folosiți numai un burete moale, fără burete sau o cârpă. Nu utilizați fibre dure, cum ar fi fibrele metalice.
 • Imaginea intitulată Curățați cuptoarele de chiuveta Pasul 2
  2
  Curățați întreaga chiuvetă cu un burete cu săpun. Lăsați robinetul de apă caldă să se deschidă și folosiți pulverizatorul pentru a umple chiuveta. Se toarnă una sau două picături de săpun pe burete. Curățați chiuveta cu acest burete în sus și în jos și peste tot.
 • Trebuie să curățați zilnic chiuveta pentru ao menține în stare perfectă.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 3
  3
  Clătiți și uscați chiuveta cu un prosop după curățarea acesteia. Utilizați pulverizatorul pentru a clăti resturile de săpun cu apă caldă. După ce ați clătit întreaga chiuvetă, o uscați cu un prosop curat.
 • Uscați chiuveta pentru a preveni depunerile de minerale și petele verzi.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 4
  4
  Utilizați o pastă din bicarbonat de sodiu pentru pete dificile. Pentru a elimina petele sau semnele încăpățânate, aplicați bicarbonat de sodiu pe o cârpă și curățați ușor chiuveta în timp ce apa călduță călduță este deschisă.
 • Dacă chiuveta este lustruită și strălucitoare sau are un finisaj, adăugați oțet în sifon pentru a elimina o pată. Cu toate acestea, dacă chiuveta este veche sau dacă doriți să păstrați patina, nu folosiți oțet.
 • Metoda 2
  Mențineți un aspect lucios și lustruit

  Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 5
  1
  Curățați chiuveta cu un detergent de cupru la fiecare patru sau șase săptămâni. În cazul în care chiuveta este lustruit sau cupru este terminat și doriți să păstreze strălucirea, ar trebui să utilizați un aspirator de cupru, cel puțin la fiecare șase semanas.Vierte curat pe o cârpă și curățați întreaga suprafață, apoi se clătește și se usucă chiuveta. Citiți instrucțiunile curatorului pentru a ști cum să îl utilizați.
  • Cuprul este o suprafață vie care, în timp, dezvoltă patină, dar un detergent de cupru ajută la întârzierea procesului și păstrează aspectul lustruit.
  • Nu utilizați un detergent de cupru într-o chiuvetă veche, dacă doriți să aibă patină.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 6


  2
  Aplicați un protector de cupru sau ceară pentru a menține chiuveta. Folosind un dispozitiv de protecție pentru cupru sau ceara după curățare și uscare chiuveta ajuta, de asemenea, păstrează aspectul lucios și lustruit. Sprayați produsul sau aplicați-l cu o cârpă peste chiuvetă, în funcție de tipul de curățare. Apoi utilizați un prosop din microfibră pentru a străluci suprafața chiuvetei.
 • Aplicați ceară pentru cupru sau protector la fiecare șase săptămâni sau când apa nu mai formează perle la suprafață.
 • Puteți lustrui chiuveta cu ceară de carnauba, în plus față de produsele speciale pentru cupru
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 7
  3
  Utilizați o grilă sau un covoraș la spălarea vesela. Dacă chiuveta dvs. de cupru este ciocănită sau are patină, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu umflăturile sau cu loviturile de pată când spălați vase, vase și tigăi. Cu toate acestea, pentru a păstra o chiuvetă lustruită strălucitoare, ar trebui să evitați contactul direct între chiuvetă și vase. Așezați un raft sau un covor pentru spălare atunci când spălați vasele și le uscați în rack în acest scop.
 • Metoda 3
  Îngrijirea unei chiuvete de cupru

  Imaginea intitulată Curățați chiuvetele din cupru Pasul 8
  1
  Nu utilizați substanțe chimice puternice sau tampoane abrazive. Cel mai important lucru de a avea grijă de chiuveta de cupru este să scapi de substanțele chimice dure și de bureții bruiați. Nu utilizați substanțe de înălbire, lămâie, substanțe de îndepărtare a ruginii sau substanțe de curățat pe bază de amoniac în chiuvetă. Stați departe de curățare abrazivă, cum ar fi Comet.
  • Nu folosiți niciodată tampoane de curățat, fibre metalice sau alte articole de curățare care sunt dure.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 9
  2
  Nu lăsați alimente acide sau pastă de dinți pe chiuveta de cupru. Alimentele și băuturile acide sunt dăunătoare suprafețelor de cupru. Nu lăsați obiecte ca sosul de roșii sau sucul de lamaie în chiuvetă și lăsați robinetul de apă deschis când aveți ceva acid.
 • Pasta de dinți poate de asemenea colora cuprul, astfel încât să clătească reziduurile de pastă după periajul dinților dacă chiuveta pentru baie este făcută din cupru.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 10
  3
  Nu lăsați oalele sau chiuvetele în chiuvetă pentru o perioadă lungă de timp. Pentru a păstra chiuveta de cupru în stare perfectă, fie lustruită sau veche, depozitați vasele cât mai curând posibil. Vasele și vasele murdare pot conține ingrediente acide care pot pata patina și poloneză.
 • Lăsând oale și chiuvetele în chiuvetă să se usuce pot lăsa fisuri pe suprafața de cupru lucioasă.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele de cupru Pasul 11
  4
  Uscați chiuveta după utilizare pentru a preveni depozitarea apei dure. Dacă aveți apă dură, este deosebit de important să uscați chiuveta de fiecare dată când o folosiți. Depozitele minerale arată rău pe suprafețele de cupru șlefuite și patinate.
 • Cele mai eficiente metode de a știți dacă există apă tare Acestea sunt, cereți companiei de apă sau folosiți un computer pentru a face testul la domiciliu. Puteți cumpăra un computer online, într-un magazin unde vinde piscine sau puteți numi o companie dedicată înmuierea apei dure pentru a afla dacă oferă teste gratuite.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cureți pantofii albiCum să cureți pantofii albi
  Cum să cureți un cuțitCum să cureți un cuțit
  Cum să mențineți sursele de interiorCum să mențineți sursele de interior
  Cum să vă spălați chiloții în baieCum să vă spălați chiloții în baie
  Cum sa curatati cuprulCum sa curatati cuprul
  Cum sa curatati sticlaCum sa curatati sticla
  Cum să curățați mașina de spălat vaseCum să curățați mașina de spălat vase
  Cum să curățați staniuCum să curățați staniu
  Cum sa curatati dulapurile de bucatarieCum sa curatati dulapurile de bucatarie
  Cum să curățați baza de cupru din vase și tigăiCum să curățați baza de cupru din vase și tigăi
  » » Cum sa curatati o chiuveta de cupru

  © 2011—2020 ertare.com