Cum să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil

Oțelul inoxidabil este un material popular folosit în toalete. Dacă aveți o chiuvetă din oțel inoxidabil, va trebui să o curățați cel puțin o dată pe săptămână. Dacă utilizați materialele potrivite, puteți curăța foarte ușor aceste chiuvete. Există câteva aspecte speciale pe care trebuie să le țineți cont atunci când le curățați. Ar trebui să alegeți produsul de curățare potrivit pentru chiuveta dvs. specifică. Dacă observați orice pată sau zgârietură, va trebui să aveți grijă de ele în mod corespunzător. Țineți chiuveta curată și fără zgârieturi în viitor, limitând utilizarea anumitor produse.

pași

Partea 1
Curățați chiuveta

Imaginea cu titlul Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil Pasul 2
1
Adunați instrumentele potrivite. Trebuie să le adunați după ce ați ales produsul pe care îl veți folosi. Pentru a spăla o chiuvetă, veți avea nevoie de un burete de spalare de nylon usor sau mediu. Orice mai abraziv ar putea zgâria suprafața chiuvetei. De asemenea, poate fi necesar să utilizați mănuși pentru spălare în timpul curățării.
 • Citiți instrucțiunile producătorului pentru a alege un agent de curățare. Chiuvetele din oțel inoxidabil sunt fabricate din materiale ușor diferite. Aceste materiale răspund diferit la diferite tipuri de produse de curățat. Pentru a vă asigura că alegeți produsul potrivit pentru chiuveta dvs., este recomandat să consultați instrucțiunile producătorului privind îngrijirea, curățarea și întreținerea în general.
 • Dacă nu aveți instrucțiuni, utilizați o judecată bună și alegeți un produs de curățare pe care producătorii și reprezentanții acestora îl recomandă pentru îngrijirea chiuvetelor din oțel inoxidabil.
 • În SUA UU., Produsele sunt adesea recomandate pentru chiuvete din oțel inoxidabil sunt Fantastik antibacteriene pentru Heavy Duty Formula 409 antibacterice All Purpose, Windex, Friend Bar Keeper și Soft Cleanser, și oțel inoxidabil mai curat și poloneză.
 • 2
  Clătiți chiuveta pentru a îndepărta particulele de alimente. Deschideți apa și lăsați particulele să treacă la scurgere. De asemenea, le puteți îndruma spre scurgere cu un burete. În cazul în care produsele alimentare este blocat în chiuvetă, ar trebui să se aplice o cantitate mică de detergent de spălat vase și se clătește cu apă caldă.
 • 3
  Spălați chiuveta cu apă caldă și un burete. Aplicați curățatul cu o cârpă sau un burete. Aplicați curățatul prin frecare în direcția cerealelor metalice din chiuvetă. Nu uitați să curățați robinetul și mânerele chiuvetei, deoarece în aceste locuri se acumulează murdărie.
 • 4
  Clătiți bine chiuveta. Multe produse de curățare conțin substanțe de înălbire sau alte substanțe chimice care, în timp, pot fi corozive pentru o chiuvetă din oțel inoxidabil. Porniți robinetul și clătiți curățatul complet. Trebuie să continuați clătirea până când nu mai este nici un reziduu sau balon din produsul de curățare.
 • De asemenea, trebuie să clătiți greu pentru a ajunge la puncte. Luați o cârpă umedă și curățați robinetul, mânerele și alte zone. Trebuie să continuați curățarea până la eliminarea tuturor reziduurilor.
 • 5
  Uscați chiuveta. Uscați complet chiuveta cu hârtie pentru prosoape sau o cârpă uscată. Oțelul inoxidabil se poate oxida dacă apa se evaporă pe suprafața sa. Ar trebui să frecați chiuveta până când se usucă complet după curățare, astfel încât să evitați această problemă.
 • Ar trebui să uscați chiuveta cu cârpe mai moi și hârtie pentru prosoape. Dacă utilizați o cârpă prea abrazivă, aceasta poate lăsa dungi.
 • Partea 2
  Se ocupă cu pete și dungi

  Imagine cu titlul Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil Pasul 7
  1
  Lăsați niște raze să dispară cu timpul. Utilizarea zilnică face ca majoritatea chiuvetelor din oțel inoxidabil să se scarpine puțin, chiar dacă sunt îngrijite corespunzător. Ar putea fi o idee bună să lași razele să dispară singure, dacă nu sunt prea mari sau ar părea prea rău. Cu timpul, dungile mici vor da un finisaj unic chiuvetei.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil Pasul 8
  2
  Determinați cum veți elimina o linie. Dungile ușoare sunt o problemă comună la chiuvetele din oțel inoxidabil. Modul în care le eliminați depinde de tipul de chiuvetă pe care îl aveți. Dacă aveți instrucțiunile producătorului, ar trebui să le examinați. De asemenea, puteți solicita proprietarului dacă locuiți într-un loc închiriat.
 • Oțelurile inoxidabile cu finisare # 3 sau # 4 sunt foarte frecvente. Ar putea fi dificil să elimini zgârieturile de pe aceste metale, dar nu imposibil. Finisajul pentru păr este un alt aspect finisat care poate să nu răspundă bine tratamentelor. Cu toate acestea, puteți elimina zgârieturile de pe aceste suprafețe folosind bureți abrazivi sau șmirghel.
 • Trebuie să verificați întotdeauna instrucțiunile producătorului dacă le aveți. Dacă aveți indicații pentru tipul specific de chiuvetă pe care îl aveți, ar trebui să utilizați produsul pe care îl recomandă.


 • 3
  Îndepărtați dungile cu șmirghel abraziv sau cu bureți. Puteți încerca dungi din oțel inoxidabil periat, folosind hârtie abrazivă sau bureți abrazivi cu un grad de cereale de la 80 la 120 de hârtie abrazivă pot cumpăra de la un magazin de hardware în localitatea dumneavoastră. Tăiați șmirghelul peste tot pe linie pentru al elimina.
 • Ar trebui să cunoașteți tipul de oțel inoxidabil pe care îl aveți înainte de a utiliza șmirghelul. Poate că oțelul inoxidabil periat nu răspunde bine la el.
 • Dacă locuiți într-un loc închiriat, poate fi necesar să cereți proprietarului să repare chiuveta. Dacă cauți mai multe daune, poate fi necesar să plătești o amendă. Proprietarul poate avea un lucrător de întreținere care știe cum să repare chiuveta.
 • 4
  Căutați produse de vânzare comercială pentru a elimina petele și rugina. Puteți utiliza, de asemenea, produse de curățare lichide disponibile în comerț pentru a elimina rugina și petele și pentru a face vizibilă dungile. Unii producători din oțel inoxidabil recomandă utilizarea dispozitivului de îndepărtare a ruginii Autosol, deoarece poate elimina daunele pe măsură ce acestea ruginesc cu succes.
 • Urmați instrucțiunile de utilizare a acestor produse. Este posibil ca unele produse să fie aplicate în chiuvetă și apoi clătite. Cu toate acestea, în cazul altor produse, este posibil să le lăsați să se usuce pe pete sau pe linie înainte de a le elimina.
 • 5
  Îndepărtați petele cu remedii originale. Unii oameni recomandă îndepărtarea petelor cu unele remedii la domiciliu. Nimic nu garantează că aceste remedii funcționează, dar merită să le utilizați dacă aveți dificultăți cu o pată care a fost fixată în chiuvetă.
 • Se amestecă părți egale de suc de lamaie și bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă. Aplicați această pastă pe pete cu un burete umed. Lăsați-o să stea 15 - 20 de minute și apoi curățați zona.
 • Se amestecă o lingură de sos tartar cu câteva picături de suc de lămâie. Aplicați această pastă pe zonele ruginite și pete până când acestea dispar.
 • Partea 3
  Păstrați o chiuvetă curată

  Imaginea cu titlul Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil Pasul 12
  1
  Nu utilizați vată de oțel. Lana de oțel este foarte abrazivă. Dacă îl folosiți într-o chiuvetă din oțel inoxidabil, acesta poate lăsa dungi ușor. Trebuie doar să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil cu perii și bureți mai moi, neabrazivi.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil Pasul 13
  2
  Nu folosiți economii de cauciuc. Nu așezați un vas de cauciuc pe partea inferioară a chiuvetei din oțel inoxidabil. Aceste produse pot reține apa, ceea ce va determina decolorarea în timp.
 • Dacă preferați să utilizați unul atunci când vă spălați vasele, ar trebui să-l lăsați în bazinul de spălare în timp și apoi se scoate și se usucă zona de sub ea la sfârșit.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil Pasul 14
  3
  Țineți cârpe umede departe de chiuvetă. Poate că puneți o cârpă umedă într-un colț al chiuvetei atunci când terminați spălarea vesela sau curățați contoarele. Acest lucru poate fi convenabil, dar nu trebuie să lăsați niciodată cârpe umede sau bureți într-o chiuvetă din oțel inoxidabil. Excesul de apă poate provoca formarea de rugină și pete. Păstrați cârpe umede într-un alt loc în bucătărie.
 • Imaginea intitulată Curățați chiuvetele din oțel inoxidabil Pasul 15
  4
  Nu lăsați vasele din fontă într-o chiuvetă din oțel inoxidabil. Acestea vor produce o mulțime de deșeuri care pot consuma oțelul inoxidabil. Dacă le lăsați într-o chiuvetă din oțel inoxidabil, acestea pot provoca ruginirea și dezvoltarea petelor. De asemenea, vasele din fontă se pot deteriora dacă lăsați-l umed pentru o lungă perioadă de timp, deoarece poate și rugină.
 • sfaturi

  • Mulți oameni indică faptul că oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt produse de curățare bune. Această combinație nu va afecta întotdeauna chiuvetele din oțel inoxidabil, dar oțetul și bicarbonatul se vor neutraliza reciproc. Este mai bine să folosiți alte produse de curățare pentru a trata o chiuvetă din oțel inoxidabil.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci brânză de caprăCum să faci brânză de capră
  Cum sa curatati vasele din otel inoxidabilCum sa curatati vasele din otel inoxidabil
  Cum să vă curățați mâncarea sau mâncarea de pe câineCum să vă curățați mâncarea sau mâncarea de pe câine
  Cum de a transforma un chiuveta din Belfast într-o "piatră"Cum de a transforma un chiuveta din Belfast într-o "piatră"
  Cum să vă spălați chiloții în baieCum să vă spălați chiloții în baie
  Cum se curata Teflon®Cum se curata Teflon®
  Cum să curățați oțelul inoxidabilCum să curățați oțelul inoxidabil
  Cum să curățați capul pulverizatorului de un robinet de bucătărieCum să curățați capul pulverizatorului de un robinet de bucătărie
  Cum să curățați mașina de spălat vaseCum să curățați mașina de spălat vase
  Cum să curăț bijuterii din oțel inoxidabilCum să curăț bijuterii din oțel inoxidabil
  » » Cum să curățați o chiuvetă din oțel inoxidabil

  © 2011—2020 ertare.com