Cum să cureți un jacuzzi

Relaxarea în jacuzzi după o zi lungă de lucru sau distracție este o modalitate plăcută de a vă deconecta. Dar lama, apa murdară și acumulările de murdărie ar putea face chiar și cele mai elegante căzi neplăcute. Prin păstrarea curățeniei dvs. în jacuzzi, s-ar putea să descoperiți că menținerea acesteia în acest fel este mult mai puțin dificilă decât v-ați imaginat. De asemenea, după curățarea jacuzzi-ului, chiar și vecinii dvs. vor dori să facă o baie!

pași

Partea 1
Scurgeți jacuzzi

Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 1
1
Luați în considerare curățarea țevilor din jacuzzi înainte de a le scurge. Jacuzzii funcționează la o temperatură favorabilă dezvoltării multor tipuri de mucegai, bacterii și alte organisme care se pot acumula în părțile interne ale acestora. Puteți să vă păstrați curățarea jacuzziului prin circularea unui filtru special prin intermediul conductelor, proces cunoscut sub numele de "descoperiți conductele" Pentru a îndepărta și curăța bacteriile și murdăria.
 • Cu siguranță, puteți cumpăra un produs pentru curățarea conductelor într-un magazin de produse pentru piscine, dar este, de asemenea, probabil că îl veți obține la un magazin local de hardware. Asigurați-vă că specificați faptul că aveți nevoie de un filtru de eliminare a țevilor pentru o cada fierbinte, deoarece există diferite tipuri de produse pentru curățarea țevilor.
 • Rețineți că procesul de aplicare poate varia, în funcție de tipul de produs de curățare pentru țevile pe care le cumpărați. În general, veți adăuga produsul de curățat la jacuzzi în timp ce îl mențineți în funcțiune pentru timpul indicat pe eticheta produsului.
 • Conducta care are acumulări ar putea avea ca rezultat un jet de presiune mai scăzut, apă tulbure sau o presiune și un efort mai mare asupra motorului pompei. Degajarea țevilor va ajuta jacuzziul să funcționeze corect și eficient.
 • Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 2
  2
  Deconectați jacuzzi. Dacă uitați să scoateți din priză, ar putea duce la pornirea pompei atunci când nu este suficientă apă, ceea ce ar putea deteriora motorul pompei și mecanismul de filtrare a jacuzziului. Pentru a vă asigura că este oprită complet, este posibil să doriți să mergeți la cutia de siguranțe și să întrerupeți sursa de alimentare a circuitului care o alimentează, punându-l în poziția de "OFF" sau "OFF".
 • Deconectarea întreruptorului, cum ar fi oprirea jacuzzi-ului, ar putea împiedica alte persoane să se răsucească accidental dacă faceți o pauză atunci când o curățați sau când ieșiți să cumpărați mai multe produse. O pompă deteriorată poate fi o cheltuială excesivă și inutilă.
 • Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 3
  3
  Scurgeți jacuzzi. Ar trebui să faceți acest lucru urmând instrucțiunile din manualul utilizatorului jacuzzi. Foarte des, acest lucru va implica utilizarea unei pompe de scurgere integrate sau a unui canal de scurgere pentru a îndepărta apa din rezervorul de hidromasaj. Mulți producători recomandă de asemenea părăsirea zonei piciorului jacuzzi-ului umplut cu apă.
 • Dacă un lichid murdar a ieșit din conducte atunci când conductele au fost descompuse, probabil că va trebui să goliți toată apa din jacuzzi. După aceasta, clătiți bine cada pentru a îndepărta particulele rămase. Apoi puteți reumple zona de picioare a jacuzzi-ului, dacă este necesar.
 • Partea 2
  Curățați jacuzziul

  Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 4
  1
  Aplicați un detergent pentru jacuzzi pe suprafața acestuia. În multe cazuri, detergenții special formulați pentru jacuzzi vor ucide murdăria. Aceste aparate de curățare speciale vor proteja cada împotriva deteriorării care poate fi cauzată de particulele abrazive care conțin alte substanțe de curățare. Pulverizați interiorul jacuzzi-ului cu un furtun pentru a-l umezi și apoi frecați-l cu detergentul și cu o cârpă sau burete.
  • Jacuzzile cu căzi din fibră de sticlă sunt rezistente la acumulări și germeni. În cazul în care jacuzzi dvs. are o cada acrilică, puteți, probabil, curățați-l cu o soluție de curățare ușoară multifuncțională pentru baie.
  • Pentru o curățare mai profundă puteți amesteca o soluție de clor de 50 ppm. Creați acest amestec prin simpla adăugare a 1/4 linguriță de dicloro la 19 litri (5 galoni) de apă.
  • După ce ați curățat capacul sau cada interioară a jacuzziului, clătiți-l cu grijă și curățați-l cu un prosop vechi. Rețineți că lăsarea urmelor de agent de curățare pe suprafața sa poate afecta echilibrul chimic al jacuzzi-ului, ceea ce ar putea împrăștia transparența apei sau poate crea un mediu în care se dezvoltă mucegaiul sau bacteriile.
 • Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 5
  2
  Scoateți și curățați cu atenție filtrul. Adesea, acestea sunt accesibile printr-un panou sau cabinet amplasat în jurul pompei. Unele filtre pot solicita să deșurubați sau să deschideți clemele care țin capacul filtrului în poziție. Este o idee bună să faceți o imagine a modului în care filtrul este asamblat înainte de a începe să îl dezasamblați, astfel încât să știți cum arată aspectul său atunci când este asamblat complet. După ce ați scos filtrul, trebuie să faceți următoarele:
 • Pulverizați filtrul cu un jet de apă. Un vârf de furtun pentru grădină de înaltă presiune trebuie să fie suficient pentru a elimina majoritatea reziduurilor de filtru. Nu utilizați o perie pentru a curăța, ceea ce ar putea cauza particulele să pătrundă profund în filtru.
 • Așezați interiorul dulapului cu filtrul de curățare cu jacuzzi sau cu o soluție de diclorură de 50 ppm și apă. Rețineți că bacteriile sau materialele organice, cum ar fi mucegaiul, pot crește în dulapul de filtrare. Chiar dacă pare să fie curată la prima vedere, dați-i o bună spălare pentru ao menține astfel.
 • Împingeți filtrul timp de cel puțin o oră într-o soluție care taie grăsimea. Este probabil ca soluția potrivită pentru materialul și modelul jacuzzi-ului dvs. să fie specificată în manualul utilizatorului, dar dacă nu, un vânzător al magazinului de rezervă din zona dvs. vă poate ajuta să găsiți produsul potrivit pentru jacuzzi dvs. .
 • Dezinfectați filtrul într-o soluție de clor. O soluție de clor de 50 ppm va servi foarte bine pentru dezinfectarea și îndepărtarea murdăriei care a rămas după înmuiere în produs pentru a tăia grăsimea. Puteți face acest amestec prin simpla amestecare a 1/4 linguriță de diclor cu 19 litri de apă (5 galoane).
 • Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 6
  3
  Spălați filtrul în mașina de spălat vase. Aceasta este o alternativă la înmuiat într-o soluție care taie grăsimea și o dezinfectează cu o clătire cu diclor și apă. În primul rând, doriți să îndepărtați cât mai multă murdărie, pe măsură ce utilizați un furtun cu un jet de presiune a apei. După ce ați curățat-o cât mai bine, puneți filtrul în mașina de spălat vase și apoi efectuați următoarele:
 • Utilizați cantitatea normală de detergent și opriți ciclul de uscare a căldurii. Spălați filtrul de două ori în mașina de spălat vase pentru rezultate optime.
 • Între ciclurile de spălare, veți dori să răsturnați filtrul. Acest lucru va asigura că este complet spălat peste tot.
 • Verificați manualul de utilizare înainte de a încerca să spălați filtrul în mașina de spălat vase. Unele jacuzziuri nu pot fi proiectate pentru a rezista la temperaturile de sterilizare ale mașinii dvs. de spălat vase.
 • Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 7
  4
  Reinstalați filtrul Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca o alunecare într-un cuplaj și apăsarea panoului de acoperire pentru al pune în loc, dar poate că ar trebui să verificați fotografia filtrului pe care l-ați luat înainte de dezarmare dacă are un design mai complicat. Asigurați-vă că toate piesele și clemele necesare sunt fixate în poziție.
 • Imaginea intitulată Curățați un tampon fierbinte Pasul 8
  5
  Acoperă zone cu probleme cu agenți de curățare eficienți. Puteți curăța mai bine unele tipuri de murdărie din jacuzzi dacă utilizați agenți de curățare specifici. De exemplu, liniile albe produse de filigrane pot fi dizolvate cu un amestec de părți egale de oțet alb și apă. Pur și simplu aplicați soluția pe zona colorată cu un burete sau o cârpă și frecați pentru a curăța. De asemenea, este recomandat să faceți următoarele:
 • Utilizați bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta murdăria și substanțele organice vâscoase. Extra abraziunea sifonului de copt, adăugată la proprietățile sale de curățare, vă va ajuta să eliminați murdăria cu cârpa sau buretele, dar în același timp va fi suficient de moale pentru a evita maltratarea cadei acrilice.
 • Aplicați ulei de măsline pe seva sau substanțele lipicioase care se află în jacuzzi sau pe capacul acestora. Tăiați uleiul peste zona colorată până când părțile lipicioase încep să se dizolve, apoi ștergeți suprafața cu o cârpă, săpun și apă ușoară.
 • Partea 3
  Reumpleți jacuzziul  Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 9
  1
  Adăugați apă la linia de apă Jacuzzi desemnată. Veți dori mai întâi să treceți prin filtru apa adăugată la jacuzzi. Așezați furtunul în interiorul orificiului de admisie al filtrului, astfel încât acesta să curgă prin el către țevi și, în final, la rezervorul de apă al acestuia.
 • Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 10
  2
  Reconectați jacuzziul. Dacă tăiați alimentarea electrică din cutia de siguranțe, va trebui să o reintroduceți "ON" sau "ON" înainte de activarea jacuzzi-ului. Lăsați ca jacuzziul să funcționeze câteva minute în timp ce ascultați pompa și filtrul pentru a detecta orice zgomot ciudat. Acest lucru ar putea indica faptul că ați reinstalat filtrul incorect sau că nu ați reglat corespunzător clemele care fixau filtrul pe poziție.
 • De asemenea, veți dori să opriți toate ventilele de aer din jacuzzi. Acest lucru va împiedica ca jacuzzi-ul să se încinge prea mult atunci când tratezi apa.
 • Imaginea intitulată Curățați un tampon fierbinte Pasul 11
  3
  Trateaza apa cu substantele chimice recomandate pentru jacuzzi. Rețineți că combinația recomandată pentru jacuzzi va varia în funcție de model, dar, în general, puteți presupune că veți avea nevoie de un agent de șoc, de dezinfectant și, eventual, de un regulator de pH. Acoperiți jacuzzi-ul curat după adăugarea tratamentului chimic și așteptați timpul indicat în instrucțiuni.
 • Testați jacuzzi atunci când timpul de așteptare pentru tratamentul de șoc și dezinfectare a expirat. Asigurați-vă că nivelurile de clor și pH sunt acceptabile pentru jacuzzi. Nivelurile acceptabile vor fi, în general, indicate în instrucțiunile utilizatorului manual și în jacuzzi.
 • Partea 4
  Păstrați jacuzzi curat

  Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 12
  1
  Dezinfectează jacuzzi săptămânal. În funcție de mărimea jacuzziului și de substanțele chimice pe care le folosiți pentru tratarea apei, există multe diferențe mici în modul în care ați putea să o faceți. În cele mai multe cazuri, va trebui doar să puneți o tabletă de clor sau brom în jacuzzi în fiecare săptămână pentru a menține apa curată și curată.
  • Nu amestecați niciodată tratamente care nu sunt specificate ca fiind compatibile. Rețineți că folosirea unui amestec greșit de substanțe chimice pentru tratarea apei ar putea genera un pericol grav.
 • Imaginea intitulată Curățați un tub fierbinte Pasul 13
  2
  Curățați filtrul de jacuzzi o dată pe lună. Filtrul face parte din jacuzzi, proiectat intenționat pentru a capta particule. În acest caz, este recomandat să o curățați cel puțin o dată pe lună, deși vă recomandăm să o curățați la fiecare două săptămâni dacă jacuzziul este folosit foarte frecvent. Un filtru curat nu numai că va asigura funcționarea corectă a jacuzziului, dar va prelungi durata de viață a filtrului.
 • Imaginea intitulată Curățați un taviu fierbinte Pasul 14
  3
  Curățați cada cu jacuzzi la fiecare trei luni. Cele mai multe căzi acrilice sunt rezistente la bacterii, mucegai și alte tipuri de acumulări. Cu toate acestea, curățând frecvent jacuzzi, veți evita acumularea de resturi înainte de a deveni un strat gros care este dificil de îndepărtat.
 • Imaginea intitulată Curățați un tampon fierbinte Pasul 15
  4
  Curățați capacul jacuzzi o dată pe lună. Partea exterioară a capacului jacuzzi este cel mai expus la lumina soarelui și a elementelor, astfel încât este predispus să colecteze lucruri precum praful și substanțele lipicioase, cum ar fi sapa. Curățați capacul cel puțin o dată pe lună. Protectorii comerciali de vinil pentru partea exterioară a capacului cu jacuzzi vor contribui, de asemenea, la prevenirea apariției unor fisuri neplăcute.
 • Curățați partea din spate a capacului jacuzzi prin scoaterea acestuia și spălarea cu jetul unui furtun. Nu este necesar să utilizați dispozitive de curățare pentru această parte a capacului.
 • sfaturi

  • Poate doriți să aveți un filtru suplimentar la îndemână. Nu este nevoie să înlocuiți filtrul de fiecare dată când devine murdar. Curățirea frecventă a acesteia va prelungi durata de viață utilă. Cu toate acestea, având un filtru suplimentar pe mâna pentru a fi folosit în timpul curățării sau înmuierea celui pe care îl utilizați, va permite ca jacuzzi să rămână în uz în timpul procesului de curățare.

  avertismente

  • În timp ce o soluție de diclor 50 ppm și apă este o substanță de curățare excepțională, aceasta vă poate irita pielea, ochii și plămânii. Asigurați-vă că purtați mănuși, ochelari de protecție și perii cu mâna lungă pentru a preveni iritarea. De asemenea, evitați respirația gazelor eliberate de această soluție.
  • Amintiți-vă să utilizați agenți de curățare ușori, deoarece abrazivii pot zgâria stratul acrilic sau pot sclipi finisajul. Orice curatator de baie va functiona mai bine.

  Lucruri de care ai nevoie

  • baie curat
  • tavă
  • comprimate cu clor
  • diclor (opțional)
  • curat pentru filtre
  • furtun de grădină (cu duza de pulverizare)
  • burete
  • vinil protector
  • apă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să facem curățenia obișnuităCum să facem curățenia obișnuită
  Cum se curata cristalele SwarovskiCum se curata cristalele Swarovski
  Cum sa curata bijuteriile de tungsten din carburiCum sa curata bijuteriile de tungsten din carburi
  Cum să vă curățați piercing-ul nasuluiCum să vă curățați piercing-ul nasului
  Cum se curata mereleCum se curata merele
  Cum să curățați cartofiiCum să curățați cartofii
  Cum de a scădea pH-ul unui jacuzziCum de a scădea pH-ul unui jacuzzi
  Cum să desfaceți conducteleCum să desfaceți conductele
  Cum de a face ca protectorul de la jacuzzi să dureze mai multCum de a face ca protectorul de la jacuzzi să dureze mai mult
  Cum se instalează un jacuzziCum se instalează un jacuzzi
  » » Cum să cureți un jacuzzi

  © 2011—2020 ertare.com