Cum să curăț un umidificator

Umidificatoarele umezesc aerul interior și sunt foarte utile pentru a trata simptomele reci și gripa, pentru a îmbunătăți pielea uscată și pentru a ajuta bebelușii să doarmă mai liniștit. Umidificatoarele care nu sunt curățate în mod corespunzător ar putea contamina aerul cu bacterii, deci este foarte important să utilizați tehnica potrivită pentru a le curăța deseori. Aflați cum să curățați și dezinfectați umidificatorul și să împiedicați creșterea bacteriilor.

pași

Metoda 1
Curatarea de baza

Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 1
1
Clătiți filtrul. Mai întâi deconectați-l de la umidificator, apoi scoateți filtrul. Țineți-l sub robinet și clătiți-l cu apă rece pentru a spăla impuritățile. Puneți-l pe un prosop curat să se usuce în timp ce curățați părțile rămase.
 • Nu utilizați lichide de curățare pentru a curăța filtrul. Produsele chimice pot deteriora filtrul pentru totdeauna și nu vor mai funcționa bine.
 • Poate că aveți un model de umidificare care vă cere să schimbați filtrul din când în când. În acest caz, verificați instrucțiunile producătorului și schimbați filtrul cu frecvența recomandată.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 2
  2
  Spălați rezervorul de apă. Scoateți rezervorul de umidificare și goliți toată apa pe care o aveți. Umpleți rezervorul cu 3 cupe de oțet, scuturați-l puțin, astfel încât să acopere fundul și partea laterală a rezervorului și lăsați-l să se înmoaie timp de cel puțin 1 oră. Oțetul acționează ca un remediu natural care eliberează tartrul de pe fundul rezervorului de apă. Clătiți bine rezervorul când ați terminat curățarea.
 • Dacă este necesar, utilizați o perie moale pentru a îndepărta o parte din scală din partea inferioară a rezervorului de apă.
 • Utilizarea unui alt tip de agent de curățare ar putea avea consecințe negative, deoarece lichidul din rezervorul de apă este pompat în aer. Utilizați doar oțet pentru a vă asigura că creați un mediu sigur pentru familia dvs.
 • Dacă nu puteți pune o perie în rezervorul de apă, puneți câteva linguri de orez cu oțet în apă rece pentru a obține o substanță vâscoasă. Închideți rezervorul și îl agitați viguros timp de aproximativ 1 minut și lăsați-l să se odihnească câteva momente. Repetați până când murdăria se stinge. Clătiți bine pentru a vă asigura că toate boabele au fost spălate.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 3
  3
  Curățați restul aparatului. Utilizați un burete umezit cu oțet și apă pentru a curăța părțile rămase ale umidificatorului. Acest lucru va împiedica pătrunderea prafului și a altor particule în rezervorul de apă și inhibarea creșterii mucegaiului sau bacteriilor.
 • Metoda 2
  Dezinfectați umidificatorul

  Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 4
  1
  Utilizați o soluție de clor și apă. Se toarnă 1 galon (4 litri) de apă și 1 linguriță de clor în rezervorul de apă. Lăsați soluția în rezervor timp de 1 oră pentru a dezinfecta complet partea interioară a rezervorului. Aruncați soluția și clătiți-o cu apă curată rece.
  • Asigurați-vă că rezervorul este clătit bine înainte de al introduce în structura umidificatorului.
  • Nu lasati solutia de clor sa stea mai mult de 1 ora in umidificator, altfel ar putea deteriora masina.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 5
  2
  Utilizați apă oxigenată. Se toarnă câteva cesti de peroxid de hidrogen în rezervorul de apă. Agitați-o pentru a acoperi partea inferioară și partea laterală a rezervorului. Lăsați apa oxigenată în rezervor timp de o oră, apoi aruncați-o și clătiți rezervorul cu apă rece.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 6
  3
  Efectuați o curățare profundă cu oțet. Umpleți rezervorul de apă cu o ceașcă de oțet și 1 galon (4 litri) de apă. Conectați umidificatorul existent și lăsați-l aprins timp de 1 oră. După ce a trecut timpul, aruncați lichidul rămas în rezervor, clătiți cu apă curată, apoi umpleți rezervorul cu apă curată și porniți umidificatorul timp de încă o oră. Clătiți rezervorul încă o dată înainte de al utiliza.
 • Nu aprindeți umidificatorul într-un mediu închis dacă există oțet în rezervorul de apă. Dacă o faci, toată casa ta va mirosi oțet.
 • Nu utilizați clor sau alte substanțe chimice pentru a curăța bine umidificatorul când acesta este pornit. Dacă porniți umidificatorul și permiteți substanțelor chimice să treacă prin sistemul dvs., acesta poate fi vătămat.
 • Metoda 3
  Preveniți creșterea bacteriilor  Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 7
  1
  Schimbați adesea apa. Dacă lăsați apa să rămână în rezervor pentru perioade lungi de timp, depozitele de minerale (tartru) se vor acumula în partea inferioară și laterală. Cu cât lăsați mai multă apă în interiorul rezervorului, cu atât se vor forma mai multe depozite și cu atât mai greu va fi să le eliminați.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 8
  2
  Curățați umidificatorul la fiecare 3 zile. Dacă utilizați umidificatorul foarte mult, iarna sau când un membru al familiei are o răceală, curățați-l la fiecare 3 zile cu o clătire simplă de oțet sau peroxid de hidrogen. Faceți o curățare profundă la fiecare 2 săptămâni aproximativ.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 9
  3
  Înlocuiți umidificatorul atunci când este necesar. Umidificatoarele care au fost folosite foarte mult pot începe să se descompună în timp. Este posibil ca părțile uzate să promoveze creșterea bacteriilor.
 • Dacă aveți umidificatorul dvs. mai mult de 5 ani, luați în considerare reînnoirea acestuia.
 • Dacă nu sunteți gata să înlocuiți vechiul umidificator, asigurați-vă că îl curățați cu clor sau peroxid la fiecare două sau trei săptămâni.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 10
  4
  Păstrați zona din jurul umidificatorului uscat. Dacă umidificatorul umple zona din jurul acestuia, puterea se stinge. Înconjurarea umidificatorului cu umiditate ar putea duce la creșterea bacteriilor și mucegaiului.
 • Imaginea intitulată Curățați un umidificator Pasul 11
  5
  Depozitați umidificatorul în mod corespunzător. Când este timpul să depozitați aparatul după iarnă, curățați-l bine și asigurați-vă că acesta este complet uscat înainte de a-l depozita. În anul următor, când îl scoateți din nou, curățați-l bine înainte de al utiliza.
 • sfaturi

  • În funcție de conținutul de apă, pot fi utilizate alte soluții de curățare.
  • Dacă doriți să evitați substanțele chimice puternice, utilizați oțet pentru a dizolva tartrul.

  avertismente

  • Asigurați-vă că umidificatorul are suficient timp să se răcească înainte de curățare.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Mașină de spălat vase
  • Spray sau soluție antisarro
  • Pensulă moale
  • Apă caldă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se spală struguriiCum se spală strugurii
  Cum sa curatati afineleCum sa curatati afinele
  Cum se face apa in acvariu transparentaCum se face apa in acvariu transparenta
  Cum să curățați apa turbidă din rezervorul de peșteCum să curățați apa turbidă din rezervorul de pește
  Cum să curăț un rezervor de 5 galoaneCum să curăț un rezervor de 5 galoane
  Cum să curăț un rezervor de broaște testoaseCum să curăț un rezervor de broaște testoase
  Cum se aspiră și se spală un filtru de piscinăCum se aspiră și se spală un filtru de piscină
  Cum să mențineți sursele de interiorCum să mențineți sursele de interior
  Cum să curățați mașina de cafeaCum să curățați mașina de cafea
  Cum se curata rozeta de dusCum se curata rozeta de dus
  » » Cum să curăț un umidificator

  © 2011—2020 ertare.com