Cum să cureți o pălărie de lână

Un capac de lână este un accesoriu excelent pentru o tinuă, dar se murdărește la fel ca orice altceva. Diferența dintre un capac de lână și alte articole de îmbrăcăminte este că necesită o spălare specială și cu o mai mare grijă. Dacă pălăria de lână are o vizor sau o aripă, va fi mai bine să o spălați cu mâna cu apă caldă și un detergent slab. Capacele tip șosete pot fi spălate în mașina de spălat cu o intensitate ușoară. Dacă aveți îndoieli despre cum să spălați o pălărie, cea mai sigură opțiune este să o spălați manual.

pași

Metoda 1
Spălați pălăriile cu mâna

Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 1
1
Umpleți un castron mare cu apă caldă. Căutați un vas de amestecare, o cada, o găleată sau o găleată unde se vor potrivi capacul și apa. Asigurați-vă că este curat. Adăugați apă caldă sau rece, adică între 18 și 27 ℃ (65 - 80 ℉) sau mai puțin. Practic, apa trebuie să fie la temperatura camerei.
 • Nu folosiți niciodată apă caldă, adică mai mult de 32 ℃ (90 ℉), deoarece aceasta va micsora fibrele lânii.
 • Așezați pălăria în castron sau găleată înainte de a adăuga apa pentru a vă asigura că se potrivește atunci când ați adăugat-o.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 2
  2
  Adăugați un detergent specific pentru lână sau îmbrăcăminte delicată. Alegeți un detergent din lână, cum ar fi Woolite sau Persil Silk & Lână, pentru a vă asigura că este suficient de moale pentru a spăla pălăria. Măsurați o cantitate mică și turnați-o în apă. Dacă utilizați o pulbere de detergent, agitați apa pentru a dizolva complet particulele.
 • Dacă nu puteți găsi un detergent specific pentru lână, utilizați un detergent slab. Unele opțiuni bune sunt un detergent pentru copii, cum ar fi Dreft sau un detergent pentru piele sensibilă, cum ar fi All Free Clear.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 3
  3
  Așezați pălăria în apă. Așezați-o în apă și împingeți-o în jos pentru a se împotmoli complet. Țineți-l până când absorb apa. Este posibil să dureze un minut, în funcție de grosimea țesăturii. Întoarceți-l de câteva ori ca să-l udați din toate părțile.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 4
  4
  Masați capacul în apă timp de câteva minute. Strângeți ușor și frecați fibrele pentru a absorbi complet apa și detergentul. Dacă este posibil, întoarceți-l și pentru a curăța interiorul.
 • Pentru a îndepărta petele persistente, utilizați o periuță de dinți moale pentru a curăța capacul. Fibrele sunt deteriorate foarte ușor, astfel încât nu lăsați niciodată lâna cu o perie tare sau cu mișcări puternice.
 • Asigurați-vă că nu întindeți capacul în timp ce îl spălați, deoarece acesta nu se poate întoarce la forma sa originală.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 5
  5
  Lăsați-l să se înmoaie timp de 20 până la 30 de minute. După ce ați spălat-o bine, lăsați-o să se odihnească puțin timp în apă pentru a slăbi resturile de pete sau mirosuri. Dacă doriți, puteți să-l plasați într-un alt vas cu apă caldă și detergent pentru a absorbi apa curată.
 • După ce lăsați-o să se odihnească, masați-o din nou rapid pentru a elimina tot ce sa slăbit în timp ce beți.
 • Imaginea intitulată Curățați o cârpă de lână Pasul 6
  6
  Clătiți cu apă rece. Luați-l la robinet și porniți apa rece. Lăsați apa să curgă pe suprafața capacului, în interior și în exterior, pentru a clăti tot detergentul și apa murdară. Clătiți timp de 2 sau 3 minute.
 • Metoda 2
  Spălați capacele moi în mașina de spălat

  Imaginea intitulată Curățați un pălărie de lână Pasul 7
  1
  Așezați pălăria în mașina de spălat. Dacă este posibil, strângeți hainele de lână și le spălați pe toate în același timp. Dacă nu aveți multe articole de îmbrăcăminte din lână, puteți spăla pălăria cu alte articole similare, cum ar fi păturile sau tricotajele. Dacă mașina de spălat are un agitator în centru, spălați capacul într-o pungă de plasă cu alte articole de îmbrăcăminte.
  • Asigurați-vă că spălați pălăria numai cu culori similare sau puneți o cârpă de ștergere pentru a vă asigura că nu absorb alte culori.
  • Dacă mașina de spălat nu are un agitator în centru, puteți spăla pălăria fără sac.
  • Spălați numai capacele cu șosete în mașina de spălat. Pălăriile care au o vizor, aripă sau alte părți care alcătuiesc structura trebuie spălate numai cu mâna.
 • Imaginea intitulată Curățați un pălărie de lână Pasul 8
  2


  Utilizați un detergent specific pentru lână. Detergentul de rufe de bază poate deteriora fibrele unui capac de lână, deci nu trebuie să utilizați un detergent standard, ci unul specific pentru lână, cum ar fi Woolite sau alt detergent slab pentru țesături delicate.
 • Nu vărsați niciodată detergentul direct pe capac, deoarece excesul ar putea deteriora fibrele. Adăugați detergentul după ce ați introdus apa sau ați vărsat-o înainte de a scufunda capacul.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 9
  3
  Reglați mașina de spălat cu apă rece sau caldă. Apa foarte fierbinte ar putea sa scada lana si sa deterioreze fibrele, asa ca niciodata nu foloseste ciclul fierbinte pentru a spala palaria. Asigurați-vă că ciclurile de înmuiere, spălare și clătire sunt cu apă caldă sau rece.
 • Dacă utilizați apă caldă, temperatura ar trebui să fie de 27 ℃ (80 ℉) sau mai mică. Dacă nu știți cât de cald este apa, ar fi bine să folosiți apă rece.
 • Imaginea intitulată Curățați o pălărie de lână Pasul 10
  4
  Alegeți cea mai mică intensitate de spălare. Deoarece lana nu este la fel de puternică ca alte materiale, nu ar trebui să utilizați spălări normale. Alegeți opțiunea "Îmbrăcăminte delicată" sau "Îmbrăcăminte de lână", dacă este disponibilă. Cea mai bună opțiune de spălare va fi cea mai bună pentru pălărie.
 • Dacă mașina de spălat pe care doriți să o utilizați nu are o opțiune de spălare moale, este mai bine să spălați pălăria cu mâna.
 • Metoda 3
  Pălării din lână uscate

  Imaginea intitulată Curățați un pălărie de lână Pasul 11
  1
  Rolați pălăria pe un prosop astfel încât să absoarbă cât mai multă apă posibilă. Luați un prosop întunecat și curățați capacul pentru a îndepărta excesul de apă. Fa-o mai mult decât o dată, dacă este necesar, până când este ușor umed. Acest lucru este mai bun pentru șosete de tip pălărie, deoarece dacă au o vizor sau o structură, ele vor fi zdrobite dacă le rostogolești.
 • Imaginea intitulată Curățați un pălărie de lână Pasul 12
  2
  Așezați pălăria pe o suprafață curată. Nu uscați niciodată un capac de lână în uscător, deoarece acesta se va micșora mult și ar putea fi complet distrus. Plasați-o pe o suprafață curată și lăsați-o să se usuce la aer. Întoarceți-o la un moment dat, astfel încât partea inferioară sau interioară să se usuce. De asemenea, trebuie să întoarceți pălăriile de tip șosete pentru o clipă.
 • Așezați un ventilator lângă pălărie, astfel încât să curgă aerul. În acest fel, capacul se va usca mai repede, fără a fi deteriorat de uscător.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 13
  3
  Așezați pălăria pe o linie de îmbrăcăminte sau pe un cuier. O altă opțiune de uscare a acesteia este să-l atârnați în loc să o uscați. Așezați-o pe o linie de îmbrăcăminte, cu un cuier de îmbrăcăminte. Poate fi mai bine să folosiți o linie de îmbrăcăminte înăuntru, deoarece dacă pălăria este expusă la lumina directă a soarelui pentru o lungă perioadă de timp, aceasta poate fi deteriorată.
 • De asemenea, puteți atârna pălăria pe un cuier sau pe un buton.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 14
  4
  Utilizați capacul până când acesta se usucă. În timp ce se usucă, este posibil să nu păstreze forma corectă. Dacă lăsați-o să se usuce suficient timp pe cap, va avea forma exactă de care aveți nevoie.
 • O altă opțiune este plasarea într-un castron cu capul în jos, într-o cană de cafea sau într-un alt obiect rotund pentru ao menține în formă.
 • Imaginea intitulată Curățați o haină de lână Pasul 15
  5
  Întoarceți-vă forma la pălărie înainte să se usuce complet. Dacă o agățați sau o lăsați să se usuce, luați-o când este aproape uscată și readuceți-o la forma pe care o doriți. Dacă se usucă complet în timp ce este așezată pe o suprafață, este posibil să nu-și recupereze forma originală.
 • Acest lucru se întâmplă în principal cu pălării de tip moale, deoarece capacele de baseball și alte capace de lână care au o structură își vor păstra forma.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • lână pălărie
  • apă
  • găleată sau mașină de spălat
  • detergent de tip moale sau lână
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să se înmoaie un capacCum să se înmoaie un capac
  Cum să întindeți o bucată de lână care sa diminuatCum să întindeți o bucată de lână care sa diminuat
  Cum să curăț pălăriile de paieCum să curăț pălăriile de paie
  Cum să curețe o pălărie albăCum să curețe o pălărie albă
  Cum sa spalati un cap de baseball cu manaCum sa spalati un cap de baseball cu mana
  Cum să cureți o minge de tenisCum să cureți o minge de tenis
  Cum de a micsora articole de îmbrăcăminte din poliesterCum de a micsora articole de îmbrăcăminte din poliester
  Cum de a micsora o cămașăCum de a micsora o cămașă
  Cum se extrage lanolina din vata de oaieCum se extrage lanolina din vata de oaie
  Cum să spălați simțitCum să spălați simțit
  » » Cum să cureți o pălărie de lână

  © 2011—2020 ertare.com