Cum sa curatati un cuptor cu toaster

Pentru a curăța un cuptor de prăjituri, deschideți-l și aruncați-i fâșiile care sunt înăuntru. Scoateți tava și grilele pentru miez. Spală-le în chiuvetă. În timp ce se usucă, curățați interiorul cuptorului cu săpun și apă, bicarbonat de sodiu și apă sau o combinație similară pentru a vă asigura că cuptorul cu toaster este curat. De asemenea, aveți grijă de întreținerea preventivă, plasând o căptușeală de dedesubt și curățați picăturile de grăsime și miezurile când le vedeți.

pași

Metoda 1
Aveți grijă de curățarea de bază

Image cu titlul Curățați un cuptor de paine Pasul 1
1
Scoateți miezul din cuptor. Deconectați cuptorul pentru toaster și deschideți ușa prăjitorului. Țineți-l în siguranță într-un coș de gunoi, înclinați partea care este deschisă spre barcă. Loviți spatele o dată sau de două ori pentru a elibera toate miezurile care sunt blocate.
 • 2
  Scoateți grila și tăvile. Grila sau grilele cuptorului de prăjire se scot de obicei ușor. Puneți-le în chiuvetă și turnați-le peste un detergent multifuncțional. Scoateți tava care colectează miezurile care cad în partea inferioară a cuptorului și goliți conținutul din coșul de gunoi. Apoi, puneți-l în chiuvetă.
 • 3
  Curățați piesele cu un burete. Utilizați un burete pentru a îndepărta bucățele de alimente sau murdăria rămase pe raft sau tavă. Puneți-le să se usuce când ați terminat să le spălați.
 • 4
  Curățați interiorul cu un detergent multifuncțional. Spray un burete cu un detergent non-toxic multi-scop. Curățați părțile laterale și partea inferioară a interiorului cuptorului de prăjire. Nu curățați cu buretele elementele de încălzire (de obicei situate în partea din spate).
 • Nu pulverizați direct în cuptorul de prăjire.
 • Imaginea cu titlul Curățați un cuptor de paine Pasul 5
  5
  Lăsați cuptorul să se usuce. În timp ce rafturile și tăvile se usucă, țineți ușa cuptorului deschisă după ce ați curățat interiorul. Acest lucru îi va permite să se usuce la aer.
 • 6
  Curățați ușa de sticlă. Pregătiți un amestec cu părți egale de oțet și apă. De exemplu, puteți amesteca două linguri de apă și două oțeturi albe distilate. Umpleți o cârpă cu acest lichid și curățați ușa de sticlă a cuptorului.
 • 7
  Curățați exteriorul. Pentru partea exterioară a ușii de sticlă a cuptorului, pulverizați doar un detergent de sticlă sau un detergent multifuncțional și ștergeți-l cu o cârpă uscată. Dacă exteriorul cuptorului este din oțel sau plastic vopsit, curățați-l cu o cârpă umezită cu săpun și apă. Dacă exteriorul este cromat, utilizați o cârpă din microfibră pentru ao usca.
 • Metoda 2
  Combateți murdăria cea mai dificilă

  1
  Aveți grijă să îndepărtați mai întâi murdăria cea mai puțin complicată. Spray un burete cu non-toxice de curățare multi-scop. Curățați părțile laterale și partea inferioară a interiorului cuptorului. Nu curățați cu buretele elementele de încălzire (de obicei situate în partea din spate).
  • Nu pulverizați direct în cuptorul de prăjire.


 • 2
  Eliminați murdăria cea mai dificilă cu bicarbonat de sodiu. Dacă aveți probleme cu îndepărtarea unei pete de grăsime sau alimente, amestecați trei linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingură de amoniac. Acoperiți un burete cu această pastă și faceți mișcări ferme circulare sau zig-zag pentru a curăța partea dorită.
 • Puteți face o pastă similară amestecând o lingură de suc de lămâie cu două linguri de cremă de tartru.
 • Această metodă funcționează, de asemenea, bine pentru oțel sau grilaje de ochiuri în interiorul cuptorului.
 • 3
  Curata grasimea Umeziți o cârpă și scurgeți excesul de apă, astfel încât să nu picure. Presărați niște sifon. Utilizați această metodă pentru a curăța suprafețele grase din interiorul cuptorului sau din tavă.
 • 4
  Ștergeți alimentele rămase cu un scruber de nailon. Dacă găsiți alimente arse care provoacă un dezastru pe părțile laterale și inferioare ale cuptorului, utilizați un suport de curățare umezit cu săpun și apă pentru a curăța. Nu lăsați apa să curgă în interiorul cuptorului.
 • 5
  Curățați cu grijă elementele de încălzire. Utilizați un prosop de bucătărie pentru a curăța aceste articole. Dacă se acumulează un material nedorit în aceste elemente, amestecați o lingură de bicarbonat de sodiu și una de apă pentru a face o pastă. Aplicați-l la elementele de încălzire și utilizați o periuță de dinți sau o cârpă pentru a curăța cu grijă.
 • Nu exfoliați foarte puternic elementele de încălzire.
 • Asigurați-vă că ați curățat pasta din elementele de încălzire pe care le-ați spălat înainte de a utiliza din nou cuptorul sau dacă reziduurile ar arde.
 • Metoda 3
  Mențineți cuptorul pentru prăjitor

  1
  Aveți grijă să curățați ușor frecvent. Curățați scurgerile mici de grăsime sau murdărie în cuptor imediat ce le vedeți. Pur și simplu utilizați un prosop umed sau burete pentru a curăța aceste pete mici sau scurgeri. Acest lucru le va împiedica să se acumuleze și nu va trebui să curățați atât de mult.
 • 2
  Curățați bine cuptorul atunci când este necesar. Nu este momentul potrivit când trebuie să curățați cuptorul. Cu toate acestea, cu cât o faceți mai frecvent, cu atât mai mult va trebui să o faceți. Curățați-l bine atunci când vedeți sau miroșiți fumul în interiorul cuptorului sau când rămân alimente.
 • Dacă în tava cuptorului se găsesc grăsimi sau multe fărâmițate, scoateți garnitura sau tava și curățați-le când este necesar.
 • Image cu titlul Curățați un cuptor de paine Pasul 15
  3
  Nu strângeți lucruri în cuptor. Uneori, este dificil să se reziste tentației de a introduce pe cuptor pâine, geamuri sau alte lucruri pentru a avea mai mult spațiu și a fi mai convenabil. Cu toate acestea, atunci când cuptorul se încălzește, poate provoca transferarea culorii în aceste pungi în cuptor. Puteți chiar să topiți întreaga pungă în funcție de cât de cald este cuptorul. Pentru a evita acest lucru, nu puneți nimic pe cuptor.
 • Utilizați o picătură de remediu de lustruit pentru a curăța petele cauzate de culoarea care este transferată de la sacii de plastic la cuptor.
 • 4
  Așezați o căptușeală în cuptor. Tăiați o bucată de căptușeală rezistentă și reutilizabilă la dimensiunea tăvii cuptorului. Pune-o pe asta. Acest lucru vă va împiedica să curățați cu atenție următoarea dată când curățați cuptorul.
 • Schimbați garnitura când curățați cuptorul de prăjit.
 • sfaturi

  • Nu curățați cuptorul de paine atunci când este fierbinte.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să frigeți în cuptorCum să frigeți în cuptor
  Cum să prăjiți un ou în cuptorul cu microundeCum să prăjiți un ou în cuptorul cu microunde
  Cum să faci pâine franceză în cuptorCum să faci pâine franceză în cuptor
  Cum se face pâine prăjită în cuptorCum se face pâine prăjită în cuptor
  Cum sa faceti clatite de zare sa se incalzeasca in cuptorul de paineCum sa faceti clatite de zare sa se incalzeasca in cuptorul de paine
  Cum să faci un gust de păstăi congelat ca un păstăi proaspăt coaptăCum să faci un gust de păstăi congelat ca un păstăi proaspăt coaptă
  Cum se face un sandviș de brânză într-un cuptor de prăjituriCum se face un sandviș de brânză într-un cuptor de prăjituri
  Cum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiuCum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiu
  Cum să scapi de mirosurile cu microundeCum să scapi de mirosurile cu microunde
  Cum să eliminați mirosul de popcorn ars în cuptorul cu microundeCum să eliminați mirosul de popcorn ars în cuptorul cu microunde
  » » Cum sa curatati un cuptor cu toaster

  © 2011—2020 ertare.com