Cum să curăț un robinet

Toată lumea îi place să aibă o robinet curat și luminos. Din păcate, dacă apa este grea, depozitele de calciu reprezintă o problemă obișnuită. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți. Puteți elimina calciul din robinet și suprafața acestuia cu obiecte comune pentru casă și puțin efort. Pentru a face acest lucru un pic mai ușor, trebuie să faceți o curățare de rutină cel puțin de câteva ori pe lună.

pași

Metoda 1
Efectuați rutine de curățare

Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 1
1
Utilizați un amestec de detergent pentru vase. Alegeți un detergent ușor pentru a preveni deteriorarea suprafeței robinetului. Se toarnă 1 sau 2 linguri (15-30 ml) de lichid de spălat vase într-un bol mic. Adăugați 2 cesti (0,45 L) de apă caldă. Se amestecă ingredientele cu un ustensiu de bucătărie pentru a crea o mică spumă.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 2
  2
  Curățați robinetul. Inmuiati o cârpă normală în amestecul de detergent. Se freacă suprafața robinetului cu mișcări circulare și netede. Spălați temeinic baza, mânerul și gâtul robinetului.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 3
  3
  Curățați zonele murdare cu o periuță de dinți. Acoperiți perii unei periuțe de dinți vechi cu bicarbonat de sodiu. Adăugați câteva picături de apă pentru a crea o pastă de bicarbonat de sodiu, dacă doriți. Îndepărtați ușor peria din lateral în lateral până când nu mai există murdărie pe suprafață.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 4
  4
  Curățați mici fisuri cu ață dentară. Tăiați o bucată de fir de 30 cm (12 țoli). Treceți firul între fisuri sau spații de pe suprafața robinetului. Deplasați-o de sus în jos, ca și atunci când utilizați ață dentară.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 5
  5
  Clătiți suprafața cu apă rece. Umpleți o cârpă curată și ștergeți-o pe suprafață pentru a îndepărta amestecul de detergent, murdăria și murdăria după folosirea aței dentare. Continuați clătirea până când nu mai există murdărie pe suprafață.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 6
  6
  Uscați suprafața cu o cârpă din microfibră. Faceți mișcări netede dintr-o parte în alta pe întreaga suprafață. Continuați până când este complet uscat. Acest pas va face, de asemenea, luminos.
 • Metoda 2
  Eliminați acumularea de calciu de la robinet

  Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 7
  1
  Folosiți mănuși de cauciuc. Acestea vă vor proteja pielea de substanțele chimice și substanțele iritante conținute în multe substanțe de curățare a calciului. Asigurați-vă că mănușile sunt murdare înainte de a începe curățarea. Utilizați mănuși care acoperă toată sau majoritatea antebrațului, în cazul în care pulverizatorul curăță.
  • Puteți trece peste acest pas dacă utilizați oțet.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 8
  2
  Se diluează eliminantul de calciu în apă. Se amestecă o parte din absorbantul de calciu, cum ar fi CLR, și o parte din apă într-un recipient sau într-un recipient vechi din plastic. Utilizați un container pe care urmează să îl eliminați. Este suficient 1 sau 2 linguri (15 sau 30 ml) pentru fiecare ingredient pentru cele mai multe robinete.
 • Dacă nu există o cantitate mare de calciu, puteți folosi oțet alb fără diluare în loc să utilizați CLR și apă. Această metodă va dura mai mult timp, aproximativ 24 de ore, dar este inofensivă dacă cade direct pe piele și este sigură pentru cele mai multe finisaje ale robinetului.
 • Evitați utilizarea eliminatorului de calciu sau de oțet în robineți de fier sau nichel, deoarece acestea vor șterge finisajul împreună cu murdăria pe care o curățați. Citiți manualul sau contactați un instalator local pentru sfaturi.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 9
  3
  Se toarnă amestecul într-o pungă de plastic. Utilizați o pungă pentru sandvici de dimensiuni normale. Nu contează dacă geanta are o etanșare strânsă. Se toarnă amestecul cu grijă. Dacă sunteți îngrijorat să-l vărsați, turnați-l în pungă cu pâlnie.
 • Imaginea cu titlul Curățați un pas cu pasul 10
  4
  Fixați sacul de plastic la robinet. Țineți sacul la un unghi ușor, astfel încât amestecul să se acumuleze într-unul dintre colțuri. Deplasați cu grijă capătul deschis al sacului peste robinet. Apoi, puneți-l în amestec. Țineți sacul ferm la robinet utilizând o bandă elastică. Lăsați robinetul să se înmoaie una sau două ore.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas cu arcul 11


  5
  Scoateți sacul. Eliberați banda elastică. Scoateți cu grijă sacul de la robinet. Fă-o încet. Citiți eticheta de pe dispozitivul de curățare pentru a verifica instrucțiunile de eliminare a produsului. Agenții de curățare precum CLR sunt biodegradabili și pot fi turnați în canal sau în toaletă.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 12
  6
  Curata acumularea in vrac Utilizați o radieră magică sau o periuță de dinți veche. Curățați cu mișcări blânde de la o parte la alta. Spălați periodic magia radieră sau periuța de dinți dacă devine prea vâscoasă. Continuați să faceți acest lucru până când acumularea este complet eliminată.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 13
  7
  Uscați robinetul cu o cârpă din microfibră. Mutați-o ușor într-o direcție circulară sau dintr-o parte în alta. Acordați o atenție specială robinetului pentru a reduce acumularea de calciu în viitor. Continuați până când robinetul este complet uscat.
 • Metoda 3
  Îndepărtați calciul de pe placarea cu robinet

  Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 14
  1
  Uscați robinetul cu o cârpă curată. Dacă suprafața dvs. este umedă, se va dilua oțetul și rezultatul lucrărilor de curățare va fi incomplet. Mutați cârpa peste întreaga bază a robinetului. Asigurați-vă că fiecare ultima picătură de apă este absorbită.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas cu arc 15
  2
  Utilizați oțet alb. Umpleți un bol mic cu oțet alb nediluat. Dați o cârpă veche sau o îmbrăcăminte în oțet până când devine saturată. Nu scurgeți excesul.
 • Imaginea intitulată Curățați un arc de pași 16
  3
  Plasați cârpa peste zonele afectate. Apăsați cârpa pentru a vă asigura că vine complet în contact cu suprafața. Lăsați pânza la locul ei timp de cel puțin o oră.
 • Dacă oțetul rămâne în castron, turnați-l peste cârpă pentru a satura în continuare zona acoperită cu calciu.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 17
  4
  Curățați cheia cu un burete de spalare. Utilizați partea texturată a buretelui. Mutați-o de la un loc la altul. Nu faceți prea multă presiune, deoarece acest lucru poate zgâria finisajul. După un timp, ar trebui să vedeți că depozitele de calciu încep să se desprindă.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 18
  5
  Repetați procesul dacă există o acumulare dificilă de eliminat. Încă o dată, saturați pânza în oțet și lăsați-o să se odihnească în depozitele de calciu. Se referă numai la zonele în care se poate observa acumularea de calciu. Lăsați cârpa să se odihnească încă o oră și curățați zonele afectate pentru a îndepărta calciul.
 • Imaginea intitulată Curățați un robinet Pasul 19
  6
  Uscați robinetul cu o cârpă din microfibră. Efectuați mișcări circulare sau de la o parte la alta. Aceasta va lustrui suprafața în plus față de uscare. Continuați până când nu mai rămâne apă.
 • sfaturi

  • Dacă aveți cunoștințe despre instalații sanitare, îndepărtați aeratorul acoperit cu calciu de la robinet și lăsați-l într-un eliminator de calciu diluat timp de una sau două ore. Aceasta va elimina depozitele profund înglobate pe care metoda sacului nu le-a putut elimina.

  avertismente

  • Nu utilizați un produs de curățare abraziv pe robinetul dvs. înainte de a studia garanția producătorului. Ai putea lăsa-o inutilizabilă dacă faci o curățare intensă care o dăunează.

  Lucruri de care ai nevoie

  • un eliminator de calciu
  • o geantă pentru sandwich
  • o bandă elastică
  • o periuță de dinți
  • oțet alb
  • o cârpă
  • un detergent pentru vase
  • o cârpă din microfibră
  • bicarbonat de sodiu
  • ață dentară
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa curatati buretii de machiajCum sa curatati buretii de machiaj
  Cum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpunCum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpun
  Cum să cureți pantofii din pieleCum să cureți pantofii din piele
  Cum să cureți un rinocorniuCum să cureți un rinocorniu
  Cum să curăț un disc compactCum să curăț un disc compact
  Cum să fixați robinetul unei cadă de baieCum să fixați robinetul unei cadă de baie
  Cum de a schimba o mașină de spălat pe un robinet de grădinăCum de a schimba o mașină de spălat pe un robinet de grădină
  Cum să conectați un furtun la un robinet de bucătărieCum să conectați un furtun la un robinet de bucătărie
  Cum se face un amestec pentru a curăța plasticulCum se face un amestec pentru a curăța plasticul
  Cum să spălați sub presiuneCum să spălați sub presiune
  » » Cum să curăț un robinet

  © 2011—2020 ertare.com