Cum să curățați o scurgere de detergent

Curățarea unei deversări de detergent poate fi o problemă surprinzător de complicată. Abordarea pe care o luați depinde de faptul dacă detergentul este lichid sau pulbere și dacă a căzut pe o podea sau un covor dur. Mai întâi, îndepărtați toate detergent lichid sau pudră, curățați bine podeaua și apoi salvați cu atenție detergent pentru a vă asigura că nu se întâmplă din nou!

pași

Partea 1
Îndepărtați detergentul lichid dintr-un covor

Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 1
1
Spray covorul cu apă fierbinte. Da, deversarea va fi destul de umedă și săpată, dar va trebui să o udați cu apă pentru ao curăța complet. Apa caldă este cea mai bună metodă de a separa detergentul de fibrele covoarelor. Se umple o sticla cu pulverizator cu apă fierbinte (se încălzește în cuptorul cu microunde sau în bucătărie) și acoperă întreaga deversare cu apă.
 • În timp ce oțetul poate fi un bun produs de curățat multifuncțional pentru restul locuinței dvs., păstrați-l departe de deversarea detergentului. Începeți cu apă curată și nu utilizați niciun produs de curățare pentru a îndepărta detergentul.
 • Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 2
  2
  Re-curățați cu cârpe curate. După câteva minute, luați o cârpă curată și încercați să curățați cât mai mult detergent posibil. Va trebui să faci niște eforturi în acest pas.
 • Chiar și atunci când se pare că deja ați scos tot detergentul, vor mai rămâne câteva rămășițe. Covorul poate fi uscat. Este normal, din moment ce nu ați terminat încă curățarea.
 • Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 3
  3
  Utilizați un filtru de abur. După ce ați scos mult detergent cu cârpele și cu efortul dvs., este timpul să scoateți aparatul de curățat cu aburi. Aplicați pe covor până când nu există spumă și până când covorul nu are textura potrivită.
 • Aveți posibilitatea să închiriați un detergent cu aburi la un magazin local de aprovizionare la domiciliu Ar putea părea o mulțime de efort, dar păstrarea detergentului de a rămâne pe covor merită.
 • Urmați instrucțiunile aparatului de curățare cu abur la litera. Utilizați soluția livrată împreună cu agentul de curățare și asigurați-vă că nu supraîncărcați recipientul.
 • Dacă nu doriți să închiriați un aparat de curățat cu abur, puteți face treaba cu mâna. Aplicați apă, frecați și repetați procesul până când detergentul a dispărut complet. Utilizează un ventilator pentru a accelera procesul de uscare.
 • Partea 2
  Îndepărtați detergentul de pe o podea tare

  Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 4
  1
  Scoateți detergentul cu cârpe curate. Dacă nu-l curățați bine, detergentul lichid va lăsa pe podea un reziduu alunecos și lipicios. Acest reziduu va acționa și ca un magnet de praf și scame, așa că curățați-l cu prosoape de hârtie sau cârpe cât mai repede posibil.
  • Nu așteptați să curățați scurgerea. Detergentul lichid va face podeaua alunecoasă, iar copiii și animalele de companie pot fi, de asemenea, tentați să o mănânce.
 • Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pas 5
  2
  Trageți un mop în zonă pentru a îndepărta resturile de detergent. Găsiți un mop, înmuiați-l în apă caldă și curată. Apa va spuma în cazul în care există urme de detergent pe care nu le puteți vedea. Continuați și curățați podeaua până când nu rămâne niciun reziduu.
 • Mopul va elimina orice mizerie pe care ați făcut-o la curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați detergentul spalat vărsat. Pasul 6
  3
  Uscați zona bine cu o cârpă sau un prosop. După curățarea detergentului și a oricăror reziduuri, frecati zona cu o lavetă curată până când se usucă complet. Acest lucru va împiedica pe cineva să alunece și podeaua să se murdărească când oamenii vor merge pe ea.
 • Partea 3
  Scoateți praful de detergent

  Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 7


  1
  Îndepărtați detergentul în exces cu o lopată. Nu este recomandabil să rulați un aspirator sau o mătură peste o grămadă mare de pulbere de spălat. În primul rând, încercați să obțineți cât mai mult detergent cu o lopată sau gunoi. Asigurați-vă că nu rumeniți detergentul pe covor.
 • Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 8
  2
  Aspirați restul de detergent pulbere. Utilizarea unui aspirator regulat este cea mai rapidă și cea mai eficientă metodă de curățare a pulberii de detergent. Amintiți-vă că va trebui să mutați mașina de spălat sau să folosiți o duză îngustă pentru ao curăța.
 • Pentru a evita un dezastru major, mențineți apa departe de detergent cu orice preț.
 • Dacă nu aveți un aspirator, puteți utiliza o mătură, însă va fi nevoie de mai mult timp pentru a îndepărta toată praful.
 • Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 9
  3
  Vezi dacă ai uitat puțin detergent acolo. Este posibil ca detergentul pulbere să fi căzut în altă parte. Pentru a efectua o curățare temeinică, căutați dovezi ale scurgerii sub și în jurul șaibei.
 • Partea 4
  Împiedicați scurgeri viitoare

  Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 10
  1
  Depozitați detergentul într-un loc mai bun. Dacă detergentul persistă, este posibil să reevaluați metodele de stocare. Plasarea detergentului într-un loc ușor accesibil și departe de locul unde îl puteți lovi sau lovi cu piciorul va fi foarte util.
  • Aveți grijă să nu îl lăsați pe partea de sus a mașinii de spălat sau a uscătorului. Mișcările mașinii pot face detergentul "sări" și cădea.
  • Dacă păstrați detergentul pe podea, îl puteți lovi.
 • Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 11
  2
  Revedeți spațiul de stocare. Există o gamă de containere potrivite pentru depozitarea detergentului pe pagina Amazonului sau în magazinul local de obiecte de uz casnic, care pot fi utilizate pentru a ascunde containerele destul de drăguțe și, astfel, pentru a vă face spălătoria să pară mai curată și mai sigură. Adăugarea de rafturi vă poate ajuta, de asemenea, să profitați din plin de spațiu.
 • Dacă utilizați un detergent pulbere care vine într-o cutie, puteți pune pulberea într-un container etanș pentru a preveni scurgerile viitoare.
 • Asigurați-vă că sigilați detergentul lichid sau praf după fiecare utilizare.
 • Imaginea intitulată Curăță detergentul spalat vărsat. Pasul 12
  3
  Treceți la un detergent clar sau alb pentru a evita petele mai dificile. Nu există nicio modalitate de a preveni complet deversările de detergenți, dar trecerea la un detergent alb sau curat va asigura că dacă scăpați puțin de covor sau de podea, trebuie doar să vă ocupați de spumă și nu de coloranți.
 • avertismente

  • Păstrați întotdeauna detergenții la îndemâna copiilor și a animalelor de companie.

  Lucruri de care ai nevoie

  • prosoape de hartie, cârpe sau burete
  • un aspirator sau un filtru de abur
  • un mop și o găleată
  • Containere sau rafturi sigure
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontalăCum se calculează cantitatea de detergent necesară pentru spălarea frontală
  Cum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din fațăCum să îndepărtați mirosul de mucegai al mașinii de spălat cu ușa din față
  Cum se face detergent de rufeCum se face detergent de rufe
  Cum de a face o soluție pentru curățarea covoarelorCum de a face o soluție pentru curățarea covoarelor
  Cum se spală hainele cu mânaCum se spală hainele cu mâna
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  Cum sa curatati covoarele de mataseCum sa curatati covoarele de matase
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum sa curatati placile de marmuraCum sa curatati placile de marmura
  Cum să curățați asfaltulCum să curățați asfaltul
  » » Cum să curățați o scurgere de detergent

  © 2011—2020 ertare.com