Cum să curățați un distribuitor de apă

Dacă aveți un dozator de apă rece, va trebui să îl păstrați curat regulat. Departamentul american de energie recomandă curățarea distribuitorului cu fiecare schimbare sau la fiecare 6 săptămâni, oricare dintre acestea survine mai întâi. Menținerea apei curată este cea mai importantă parte a menținerii dozatorului. Din fericire, spălarea dozatorului necesită doar puțin timp, apă și înălbitor sau oțet.

pași

Partea 1
Pregătiți soluția

1
Se toarnă 4 l (1 galon) de apă într-o găleată. Acest pas este același dacă utilizați o soluție de înălbitor sau oțet. Luați în considerare o găleată care are un mâner sau unul ușor de manevrat. Cel mai bine este să nu vărsați soluția de înălbire din recipient și pe podea sau în haine.
 • 2
  Realizați soluția de înălbire. Adăugați 1 lingură de înălbitor la fiecare 4 l (1 galon) de apă pe care o utilizați. Dacă este posibil, utilizați înălbitorul fără parfum, deoarece acest lucru va ușura eliminarea mirosului atunci când este terminat.
 • Se amestecă cu atenție soluția. Utilizați mănuși de unică folosință dacă este posibil (recomandat ca măsură de precauție, dar nu este necesar). Asigurați-vă că faceți acest lucru este un spațiu în care vă puteți permite să vărsați puțin, de exemplu, într-o chiuvetă mare.
 • 3
  Faceți soluția de oțet. Pentru amestec, veți avea nevoie doar de oțet nediluat și o găleată. Pentru a scuti mirosul de oțet, puteți alege să adăugați 1 sau 2 linguri de suc de lamaie. Se amestecă 1/3 de oțet alb pentru fiecare 2/3 de apă. Prin urmare, dacă utilizați 4 litri de apă, utilizați 5 1/3 cesti (1/3 galon) de oțet alb. Dacă includeți sucul de lamaie, adăugați-l după amestecarea apei și a oțetului.
 • Ca sfat de precauție, utilizarea oțetului are doar o eficiență de aproximativ 80-90% comparativ cu utilizarea de înălbitor cu clor pentru a dezinfecta ceva. Deși apa îmbuteliată conține cantități foarte mici de bacterii, este posibil ca această cantitate să crească dacă nu o purificați complet.
 • Partea 2
  Curățați distribuitorul

  1
  Deconectați distribuitorul de apă de pe perete și scoateți recipientul. Asigurați-vă că nu există alt dispozitiv electronic conectat la aceeași priză sau în apropierea locului pe care ați ales să-l curățați. În acest fel, veți evita orice posibilitate, oricât de mică, că apa întâmpină electricitatea.
 • 2
  Umpleți un burete pentru a curăța suprafața interioară a distribuitorului de apă cu o soluție de curățare. Lăsați-l să stea timp de 2 până la 5 minute (dar nu mai este timp pentru a evita uzura), apoi scurgeți soluția în jos în gura (pentru temperatura răcoroasă, dacă există două opțiuni) la un recipient separat. Săriți conținutul acestui recipient într-o chiuvetă sau toaletă.


 • 3
  Scoateți soluția de curățare rămasă. Umpleți rezervorul interior cu apă de patru ori și scurgeți-l prin conductă (temperatura răcoroasă) într-o găleată. Aveți grijă să vă asigurați că nu lăsați nici o aromă de oțet sau înălbitor.
 • 4
  Ridicați tava de scurgere și curățați-o. Curățați tava de scurgere și ecranul (dacă este în dotare) și clătiți-le cu apă curată din gură înainte de a le pune înapoi în dozator. Asigurați-vă că le uscați bine, astfel încât să nu existe nici o umiditate rămasă în spațiile înguste.
 • 5
  Spălați-vă bine mâinile și uscați noul cilindru cu un prosop. Asigurați-vă că vă spălați mâinile înainte de a manipula din nou toba.
 • 6
  Scoateți capacul și puneți noul cilindru. Se garantează că există o potrivire perfectă și pentru aceasta observă dacă există bule de aer care se ridică spre partea de sus a tamburului. Dacă există bule, acest lucru va indica faptul că toba a fost sigilată cu distribuitorul.
 • 7
  Verificați dacă funcționează Umpleți un pahar cu apă și testați ambele țevi dacă distribuitorul le are. Testați apa, pentru a vă asigura că nu a scăpat de un gust neplăcut.
 • sfaturi

  • Dacă este necesar, puteți înlocui înălbitorul sau oțetul cu un detergent antibacterian adecvat. Detergentul potrivit va dezinfecta mai bine decât otetul. Luați în considerare clătirea mai mult pentru a elimina toate resturile de detergent.

  avertismente

  • Nu țineți apa mai mult de 30 de zile. Ca și alte produse alimentare, apa îmbuteliată conține bacterii (deși putine) care pot deveni o problemă pentru perioade lungi de timp.
  • Faceți tot posibilul să nu atingeți niciodată conductele pentru a evita contaminarea apei potabile care va fi alta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face glicerinaCum se face glicerina
  Cum se face săpun cu procesul receCum se face săpun cu procesul rece
  Cum sa albiti pantofii de culoarea panzeiCum sa albiti pantofii de culoarea panzei
  Cum de a albi pantaloniiCum de a albi pantalonii
  Cum să înălbim blugi cu înălbitorCum să înălbim blugi cu înălbitor
  Cum sa faci o spalare acida de blugiCum sa faci o spalare acida de blugi
  Cum sa curatati ornamentele de la un acvariuCum sa curatati ornamentele de la un acvariu
  Cum să curăț o periuță de dinți electricăCum să curăț o periuță de dinți electrică
  Cum să albiți haineleCum să albiți hainele
  Cum se albeste lenjeriaCum se albeste lenjeria
  » » Cum să curățați un distribuitor de apă

  © 2011—2020 ertare.com