Cum să cureți un acoperiș de gâscă acasă

Pătrunjelile din gât sunt calde pe orice pat, dar se murdăresc și în cele din urmă trebuie spălate. Multe etichete de tip quilt indică faptul că trebuie să le trimiteți la spălătorie profesionale. Cu toate acestea, puteți să o faceți și acasă. Cu următorii pași, pilotul dvs. va arăta ca nou, fără prețul ridicat al curățătorilor chimici.

pași

Partea 1
Pregătiți-vă și faceți griji pentru mângâiere

Imaginea intitulată Curățați un mângâietor jos la domiciliu Pasul 1
1
Uitați-vă la puful de gâscă. Țesăturile se pot uza cu utilizare prelungită sau puternică. Fără a vă observa, ar putea exista pete, lacrimi, mucegai și alte elemente nedorite. Cauti o pilotă care are pene vrac: găina plapumă sunt de obicei umplute cu gâște pufos de acoperire, rațe și alte păsări moi, și dacă vezi pene de zbor, va fi un semn clar că materialul a fost rupt. Reparați lacrimile cu acul și firul care se potrivește cu pilotajul. Aveți grijă de petele mici de îndată ce apar.
 • Imagine cu titlul 1320566 2
  2
  Trimiteți-vă să vă curățați profesional quiltul dvs. numai după câțiva ani. În general, nu este necesar să curățați un cămătător în jos dincolo de acel moment. Și în condiții normale, nu ar trebui să o luați la curățători mai mult de o dată pe an. Excepția este dacă țesătura devine extrem de murdară. În acest caz, merită să fie trimis să fie curățat profesional pentru bunăstarea dvs.
 • Feriți-vă: Unii furnizori pretind să se spele prea des sau prea tare poate deteriora interiorul quilt (partea care face abrigador). Spălați-o prost poate să-i distrugă uleiurile naturale și să o lase mai puțin eficace. În plus, mângâierea se poate micșora cu spălarea.
 • Imaginea intitulată Curățați un mângâietor de jos la domiciliu Pasul 3
  3
  Scoateți uoritorul din pat. Fie că mergeți să vă spălați sau vă petrece o rola antipelusa, este cel mai bine să nu pentru a curăța în timp ce sunteți pe foile și salteaua. Luați-l într-un loc curat și uscat, cu podele rezistente la apă: la spălătorie, la baie sau la terasă.
 • Imaginea intitulată 1320566 4
  4
  Luați în considerare ideea de a utiliza a copertă de duvet. Capacul acoperă mănunchiul și îl păstrează curat. Puteți achiziționa huse pentru diferite dimensiuni. Capacele au, de obicei, o închidere pentru o protecție mai mare a căptușelii. Când observați murdăria sau petele, puteți să îndepărtați cu ușurință capacul și să îl spălați fără să vă faceți griji cu privire la pilotaj.
 • Partea 2
  spălare

  Imaginea intitulată Curățați un mângâietor în jos la domiciliu Pasul 5
  1
  Spălați-l într-o mașină de spălat mare cu încărcare frontală. Puloverii cu pălărie sunt de obicei voluminoși, deci într-o mașină de spălat mic, nu se spală bine. Dacă aveți o mașină de spălat de top-încărcare la domiciliu, probabil aveți un „agitator“ în centrul camerei de spălare, care se poate rupe sau împinge mult tesatura pilotă. Dacă nu aveți o mașină de spălat cu încărcare frontală la domiciliu, puteți să o duceți la o spălătorie cu autoservire. Aceste spălătorii au de obicei șaibe de încărcare frontală pentru uz industrial.
  • Pilonul nu trebuie să fie prea strâns în camera de spălare. Încercați să găsiți o mașină de spălat de o dimensiune suficientă pentru a intra în pilotă și a lăsa un spațiu mic de aer. Acest lucru va ajuta apa și detergentul să ajungă la toate părțile țesăturii, nu doar la secțiunile exterioare ale chiftei.
  • Dacă nu sunteți sigur, citiți manualul de instrucțiuni al mașinii dvs. de spălat. Acolo veți vedea dimensiunea maximă de mângâiere pe care o puteți spăla fără probleme. Dacă nu aveți manualul, căutați pe Internet pentru "manualul de instrucțiuni pentru (marca și modelul mașinii dvs. de spălat)".
 • Imaginea intitulată Curățați un mângâietor jos la domiciliu Pasul 6
  2
  Spălați-l cu un ciclu delicat. Când puneți pilotul în mașina de spălat, aruncați un detergent blând. utilizați apă caldă și puneți un ciclu delicat. Apa caldă sau rece poate deteriora mănușa. Încearcă să scufundi pilotul cât de mult poți în apă.
 • Dacă pilotul tău este alb, poți adăuga clor. În general, nu se întâmplă nimic rău dacă aruncați clor, chiar dacă eticheta nu o recomandă.
 • Luați în considerare pornirea mașinii de spălat cu 1 sau 2 minute înainte de a pune pilotatul. Astfel, detergentul și apa se vor amesteca bine, ceea ce va garanta o spălare mai uniformă. Acest lucru este deosebit de important cu o astfel de îmbrăcăminte voluminoasă, altfel este posibil ca detergentul să nu ajungă peste tot!
 • Imaginea intitulată Curățați o mângâiere în jos la domiciliu Pasul 7
  3


  Puneți ciclul de clătire de două ori. Asigurați-vă că ați îndepărtat toate detergenții înainte de a scoate mănușa de la mașina de spălat. Este mai bine să fii în siguranță decât să îmi pare rău. Înainte ca quiltul să atingă ciclul de centrifugare, scoateți-l și stoarceți o parte din apă cu mâna. Acest lucru poate lăsa țesătura mai ușoară și va fi mult mai probabil să se rotească bine.
 • Partea 3
  uscare

  Imaginea intitulată Curățați o mângâiere în jos la domiciliu Pasul 8
  1
  Scoateți mângâiașul. După terminarea ciclului de spălare, îndepărtați epila din mașina de spălat. Se presupune că este mai flat, mai moale și mai puțin voluminos decât de obicei.
  • Dacă pilotul dvs. este alb, ar putea părea mai întunecat când îl scoateți din mașina de spălat. Nu vă faceți griji: va fi temporar. Culoarea întunecată se datorează umplerii umede, iar tonul alb imaculat se va întoarce când umezitorul se usucă.
 • Imaginea intitulată Curățați un mângâietor în jos la domiciliu Pasul 9
  2
  Luați în considerare părăsirea cărnii uscate în aer. Această metodă va dura mai mult timp decât uscătorul electric, dar țesătura va fi mai puțin probabil să se micsoreze sau să se deterioreze. Aveți răbdare Este cunoscut faptul că patele de acest tip se usucă încet. Extindeți mînerul într-un loc clar și însorit și dați-i timp să se usuce.
 • Evitați să așezi pilotajul. Dacă lăsați-o agățată în aer, țesătura se poate dezvolta mucegai.
 • Luați în considerare posibilitatea lăsării acestuia extinsă prin uscare, ca o etapă anterioară de uscare în uscător. Pentru a reduce riscul creșterii mucegaiului, îndoiți și apoi uscați pilonul în uscător.
 • Imaginea intitulată 1320566 10
  3
  Puneți uscătorul la o temperatură scăzută. Dacă utilizați uscătorul, evitați un ciclu de încălzire puternic. Căldurile albe pot să se usuce fără probleme la temperaturi mai ridicate decât păturile colorate, dar riscând să se scadă. Limitați la setarea unei setări scăzute, dacă nu sunteți foarte scurt timp.
 • Puneți bile de uscare, un pantof de pânză fără șireturi sau mingi de tenis înfășurate cu șosete în uscător împreună cu quiltul. Oricare dintre aceste elemente poate ajuta la descompunerea grupurilor de pene, pe măsură ce se usucă quiltul. Astfel, căptușeala va fi din nou voluminoasă și ar putea accelera procesul de uscare.
 • Imaginea intitulată Curățați un mângâietor de jos la domiciliu Pasul 11
  4
  Aruncați o privire și rotiți-o periodic. Indiferent dacă alegeți să-l uscați la aer sau cu uscătorul, asigurați-vă că aveți un ochi pe el pentru a vă asigura că procesul se desfășoară fără probleme. Vezi că țesătura se usucă uniform, nu numai în părți. Mulle și distribuiți pilotul zdrobindu-l și scuturându-l.
 • Ridicați periodic căptușeala și căutați componente grele. Părțile grele vor indica faptul că este încă umed și că are nevoie de mai mult timp în uscător.
 • Imaginea intitulată Curățați un mângâietor de jos la domiciliu Pasul 12
  5
  Așteptați până se usucă. Când mângâietorul este complet uscat, mutați-l și puneți-l înapoi pe pat. Întregul proces de uscare poate dura între 4 și 12 ore, în funcție de metoda pe care ați ales-o și de setarea de căldură utilizată. Aveți răbdare Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru ca quiltul să se usuce în mod corespunzător. Când este uscat, va fi gata de utilizare.
 • sfaturi

  • Înainte de a vă depozita pilotajul, asigurați-vă că acesta este complet uscat. Dacă este umed, ar putea deveni mucegăit. Depozitați-l într-o dulap rece și bine ventilat.
  • Încercați să nu spălați prea repede un cățeluș de gâscă, în caz contrar, penele se pot rupe. În conformitate cu alte alternative de spălare, puteți cumpăra un kit de curățare uscată pentru uscător și utilizați un capac pentru a proteja lenjeria de pat.

  avertismente

  • Dacă aveți de gând să vă spălați călcătorul acasă, asigurați-vă că mașina dvs. de spălat și uscătorul poate rezista la capacitate. Dacă pilotajul tău este prea mare pentru unul, poți să distrugi aparatele sau pilotul.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Detergent de rufe moale
  • Clor (dacă este necesar)
  • Bile de uscare, adidași de pânză sau mingi de tenis
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a desena un stilouCum de a desena un stilou
  Cum sa faci panglici intr-un mod de baza si rapidCum sa faci panglici intr-un mod de baza si rapid
  Cum sa faci o plapuma cu amintiri fotograficeCum sa faci o plapuma cu amintiri fotografice
  Cum se face o pilotă cu mânaCum se face o pilotă cu mâna
  Cum se face o pilotăCum se face o pilotă
  Cum sa faci un patchwork quiltCum sa faci un patchwork quilt
  Cum sa faci pui de gaina si cârnatiCum sa faci pui de gaina si cârnati
  Cum să taie aripile de puiCum să taie aripile de pui
  Cum să taie pene de zbor ale unui cockatoo nimfăCum să taie pene de zbor ale unui cockatoo nimfă
  Cum sa elimini petele de lacrima la caini si pisiciCum sa elimini petele de lacrima la caini si pisici
  » » Cum să cureți un acoperiș de gâscă acasă

  © 2011—2020 ertare.com