Cum să curățați conductele

Un miros rău sau o obstrucție dificil de eliminat poate face ca o țeavă să devină o problemă. Prin urmare, este necesar să le curățați în mod regulat pentru a elimina mirosurile și acumularea de deșeuri organice care pot cauza obstrucții. Dacă observați că apa nu mai trece corespunzător prin țevi, puteți utiliza o metodă rapidă de acasă pentru a rezolva problema într-un timp foarte scurt. De asemenea, puteți lua măsuri pentru a preveni apariția mirosurilor și blocajelor în primul rând.

pași

Metoda 1
Eliminați mirosurile și acumularea deșeurilor

Imaginea cu titlul Clean Drains Step 1
1
Utilizați oțet alb, sifon și apă fierbinte pentru a curăța conductele. Aceste soluții pot elimina mirosurile datorate acumulării de bacterii, grăsimi și reziduuri organice în țevi, precum și prevenirea viitoarelor obstrucții prin prevenirea formării reziduurilor. Se toarnă în scurgere ½ ceasca (120 ml) de bicarbonat de sodiu și apoi ½ ceasca (120 ml) de oțet alb. Acoperiți sau conectați țevul imediat și lăsați amestecul să se lase timp de aproximativ 15 minute. Apoi, fierbeți apă într-o ceainică sau cratiță și o turnați în canal.
 • De asemenea, puteți utiliza o soluție compusă din bicarbonat de sodiu și oțet pentru a curăța petele și depozitele de minerale din exteriorul canalului de scurgere.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 2
  2
  Utilizați un detergent biologic pentru a curăța conductele murdare. Tratamentele preventive regulate pot face ca țeava să miroase bine, să elimine bacteriile și mucegaiurile potențial dăunătoare și să prevină blocările viitoare. Aparatele de curățare biologice sau enzimatice sunt relativ sigure și ecologice și nu dăunează sistemului septic spre deosebire de cele mai multe substanțe chimice de curățare. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru a elimina mirosurile și acumularea de deșeuri într-o conductă.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 3
  3
  Utilizați gheață, sare și coajă de lămâie pentru mirosuri rele într-un gunoi. Dacă depozitarea gunoiului funcționează bine, dar are un miros rău, este probabil ca deșeurile organice și bacteriile să se fi acumulat în măcinatoare. Umpleți tocătorul cu cesti de cuburi de gheață, o mână de sare și niște coji de lămâie. Porniți tocătorul astfel încât să mănânce amestecul pentru o perioadă de timp și astfel elimină acumularea cu un "abraziv" care nu dăunează mașinilor de șlefuit din oțel.
 • Metoda 2
  Terminați obstacolele

  Imaginea cu titlul Clean Drains Step 4
  1
  Îndepărtați o obstrucție cu ajutorul unui piston. Uneltele de deblocare sunt instrumente excelente pentru deblocarea toaletelor, dar funcționează bine și în chiuvete și căzi de baie. Umpleți chiuveta sau cada cu apă suficientă pentru a acoperi scurgerea și baza. Apoi, apăsați pistonul ferm pe scurgere pentru a crea o etanșare etanșă și pompa repede de câteva ori.
  • Semnele de tip jaloane ar putea funcționa mai bine.
  • Dacă aveți o chiuvetă dublă, este posibil să fie necesar să închideți unul dintre canale cu un dop sau o cârpă pentru a crea o garnitură completă.
  • Utilizați un piston separat pentru toaletă.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 5
  2
  Utilizați un instrument de curățare a țevilor cu fire de plastic. Aceste scule sunt excelente pentru îndepărtarea obstacolelor din apropierea deschiderii de scurgere. Glisați-o înăuntru și trageți-o afară. Părții cu fața înapoi vor trage părul și alte materiale care s-au acumulat în țevi.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 6
  3
  Utilizați un detergent care funcționează cu presiune de gaz sau apă pentru a scăpa de obstacole. Aerosolul de curățare a conductelor poate elimina obstrucțiile folosind gaz sau aer comprimat. Camerele de apă folosesc apă sub presiune pentru a obține aceleași rezultate.
 • Dacă intenționați să utilizați un dispozitiv de curățare a țevilor care funcționează cu presiunea gazului, trebuie să vă asigurați că se potrivește corespunzător în conductă. Pentru aceasta, poate fi necesar să utilizați un adaptor. Dacă nu se produce o etanșare etanșă, spargerea se poate întoarce la tine în loc să intre în țeavă.
 • Pe de altă parte, aparatele de curățat care lucrează cu presiunea apei sunt de obicei conectate la un furtun de grădină, dar probabil ar trebui să folosiți un adaptor care să vă permită să îl conectați la un robinet de interior.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 7
  4
  Utilizați un dop de încălzire pentru a topi obstacolele de grăsime. Puneți un dop de încălzire în jurul tubului sub chiuvetă și porniți-l pentru ao încălzi. Apoi, turnați apă fierbinte peste scurgere până când unsoarea cade. Pentru a ajuta la dizolvarea acesteia, adăugați un mic detergent de spălat vase.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 8
  5
  Foloseste un detergent biologic pentru a elimina acumularea de deseuri. Aplicați periodic un agent de curățare enzimatic sau bacterian și lăsați-l peste noapte pentru a elimina obstrucțiile parțiale. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe ambalaj.
 • Curățitorii biologici funcționează mai încet și sunt mai puțin eficienți decât curățătorii chimici, dar sunt mai siguri pentru dvs., pentru conducte și pentru mediu.
 • Este posibil să fie nevoie să aplicați în mod repetat detergenții biologici pentru a fi eficienți.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Pasul 9
  6
  Sunați un instalator. Dacă nu funcționează niciuna dintre metodele de mai sus sau dacă nu credeți că puteți rezolva problema pe cont propriu, contactați un profesionist pentru a elimina obstrucția. Dacă locuiți într-o proprietate închiriată, contactați proprietarul sau administratorul pentru a putea apela un instalator.
 • Metoda 3
  Descoperiți obstacole profunde folosind un șnec  Imaginea cu titlul Clean Drains Step 10
  1
  Cumpărați un cablu de alimentare ieftin sau un cablu de debavurare. Burghii de găurit sunt instrumente excelente pentru a elimina obstacolele profunde pe care nu le puteți accesa prin alte mijloace. Dacă nu doriți să cumpărați unul, puteți să-l închiriați de la un magazin de hardware. În timp ce cablurile înfășurate într-o bobină vin într-o varietate de lungimi, un 7,5 m (25 de picioare) trebuie să fie suficient pentru a avea grijă de majoritatea nevoilor din casă.
  • De asemenea, trebuie să purtați mănuși de cauciuc care să aibă o bună suprafață de aderență, precum și ochelari de protecție, mai ales dacă ați folosit recent produse.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 11
  2
  Dacă este necesar, scoateți capcana de sub chiuvetă. Unele chiuvete au un filtru încorporat, deci trebuie să îl eliminați pentru a ajunge la obstrucție. "Capcana" este o țeavă în formă de "j" situată sub chiuvetă. Unele dintre ele pot fi îndepărtate manual, deși pentru altele ar trebui să folosiți o cheie sau un clește. Aveți o găleată la îndemână pentru a arunca apa care se scurge din conductă după îndepărtarea capcanei.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 12
  3
  Împingeți ușor cablul de alimentare sau debitul în deschiderea conductei. Odată ce ați introdus câțiva centimetri, rotiți mânerul burghiului în același timp în care împingeți bobina ferm în conductă. Bitul va începe să intre încet în țeavă până când ajunge la obstrucție.
 • Dacă conducta are o cotă strânsă, este posibil să fie nevoie să răsuciți cablul șnecului sau să întoarceți mânerul puțin mai ferm pentru ao menține.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 13
  4
  Continuați să rotiți burghiul până când găsiți rezistență. Dacă cablul burghiului întâlnește o obstrucție prea mare sau prea solidă pentru a se rupe, va fi dificil să îl rotiți. Întoarceți mânerul de câteva ori pentru a face cablul să stea mai ferm în obstrucție. Apoi bifați ușor pentru a slăbi blocul.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 14
  5
  Rotiți mânerul pe partea de aur pentru a scoate serpentina din țeavă. Dacă ați reușit să dați burghiul în încuietoare, trebuie să ieșiți cu cablul. Curățați rămășițele de la capătul burghiului și aruncați-le.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 15
  6
  Verificați dacă scurgerea funcționează corect și dacă este necesar, repetați procesul. Lăsați puțină apă să curgă în chiuvetă sau cada și verificați dacă se scurge bine. Dacă nu, reintroduceți serpentina în țeavă și repetați procedeul după cum este necesar până când blocajul este eliberat.
 • Metoda 4
  Împiedicați apariția mai multor obstacole, mirosuri și acumulări de deșeuri

  Imaginea cu titlul Clean Drains Step 16
  1
  Utilizați ecrane de scurgere pentru a preveni blocajele. Ecranele de drenaj permit ca apa și particulele mici să treacă în țevi, împiedicând în același timp străpungerea părului, a gunoiului de săpun și a resturilor mari de alimente. Folosiți-le în baie în timp ce vă spălați și în chiuveta de bucătărie în timp ce spălați vasele.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Pasul 17
  2
  Împiedică introducerea grăsimilor în țevi. Unsoarea poate să se acumuleze treptat în țevi și să producă o obstrucție și un miros neplăcut și chiar poate provoca probleme mai grave în afara casei, cum ar fi o obstrucție în canale. Nu vărsați niciodată ulei de gătit în scurgere. De asemenea, curățați recipientele cu grăsime cu un prosop de hârtie înainte de a le spălați și folosiți multă apă caldă și detergent pentru spălarea vaselor pentru a descompune vaselina reziduală.
 • Imaginea cu titlul Clean Drains Step 18
  3
  Efectuați curățarea întreținere pe țevi și prize. Se toarnă câteva litri de apă fiartă în țevi o dată pe săptămână, deoarece iese din rutina de curățare obișnuită. Curățați frecvent dopul de chiuvetă, care poate acumula murdăria și materialele care cauzează obstrucții, cum ar fi părul.
 • avertismente

  • Nu utilizați un dispozitiv de curățare a conductelor chimice într-un jgheab complet înfundat, mai ales dacă există apă în picioare, pentru că puteți produce o acumulare de substanțe periculoase care vor crește riscul numai în utilizarea altor instrumente mecanice mai eficiente.
  • Dacă aplicați presiune prea mare de la un piston sau un dispozitiv de curățare a scurgerilor de presiune, puteți deteriora conductele. Dacă ați încercat de mai multe ori să eliminați o obstrucție fără a obține rezultate reușite, contactați un instalator care poate elimina obstrucția fără a deteriora conductele.
  • În general, nu este recomandabil să se utilizeze deschizătoare chimice în rezervoarele septice, deoarece acestea vor ucide bacteriile benefice.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să elimini mirosul rău de pantofi mirositoriCum să elimini mirosul rău de pantofi mirositori
  Cum să desfaceți scurgerea unui dușCum să desfaceți scurgerea unui duș
  Cum să deblocați un canal de scurgere cu sare și oțetCum să deblocați un canal de scurgere cu sare și oțet
  Cum să scapi de mirosurile cu microundeCum să scapi de mirosurile cu microunde
  Cum să deblocați o spălătorieCum să deblocați o spălătorie
  Cum să descoperiți canalele cu oțetCum să descoperiți canalele cu oțet
  Cum să desfaceți chiuvetaCum să desfaceți chiuveta
  Cum să desfaceți conducteleCum să desfaceți conductele
  Cum să desfaceți un canal de scurgereCum să desfaceți un canal de scurgere
  Cum să desfaceți o toaletă cu un burghiuCum să desfaceți o toaletă cu un burghiu
  » » Cum să curățați conductele

  © 2011—2020 ertare.com