Cum să curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare cu aburi

Aparatele de curățat cu aburi sunt dispozitive foarte utile pe care le puteți utiliza în sute de aplicații de curățare. Dacă aveți nevoie să curățați o tapițare delicată, să tratați unele mobilier de țesături sau să dezinfectați o saltea, acesta este cel mai util instrument de curățare pe care îl puteți folosi. Curățarea prin aburi nu numai că îndepărtează petele, grăsimea și murdăria, dar și dezinfectă toate suprafețele, îndepărtează alergenii și distruge bacteriile, mucegaiul, virușii, acarienii de praf, de agenți patogeni. Mai jos, prezentăm un ghid cu care vă puteți curăța tapițeria în confortul casei dvs.

pași

Partea 1
Pregătește tapițeria

Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățat cu abur Pasul 1
1
Aspirați tapițeria. Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să aspirați murdăria, praful, resturile, alergenii, părul de companie și mătreața care pot fi pe țesătură. Unele dintre aceste elemente pot murdări în continuare canapeaua dvs. dacă se udă în timpul procesului de curățare. Trebuie să efectuați această procedură cu răbdare pentru a vă asigura că curățați fiecare slot. Dacă mobilierul are perne, ar trebui să le îndepărtați și să le aspirați fiecare parte. De asemenea, asigurați-vă că ați vidat partea din spate a mobilierului. Trebuie să curățați bine pentru a evita ca unele resturi de gunoi sau cruste să strică preparatul sau procesul de curățare a materialelor.
 • Asigurați-vă că utilizați atașamentul sub vid care se potrivește tipului de tapițerie pe care urmează să-l curățați. Trebuie să aveți grijă să așezați accesoriul corect, pentru a nu deteriora sau pata materialul.
 • Imaginea intitulată Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățat cu abur Pasul 2
  2
  Efectuați o pre-tratare pentru spoturi. Dacă pe tapițerie există pete vizibile, ar trebui să le pulverizați cu un detergent pentru îndepărtarea petelor. Lăsați produsul să se depună pentru a dezintegra petele. Timpul în care formula are efect poate varia în funcție de tipul de produs de curățare pe care îl utilizați, dar de obicei durează între 3 și 5 minute. După ce ați așteptat suficient timp, ar trebui să uscați zona cu o cârpă moale. Scoateți pata și uscați produsul.
 • Multe pete din diferite surse (de exemplu, alimente, murdărie, urină și materii fecale) pot fi curățate numai cu abur. Dacă aveți o pată grasă, probabil că aveți nevoie de un produs de curățare comercială, cum ar fi Oxy Clean, pentru a putea să îl eliminați. De asemenea, puteți încerca un amestec de oțet și alcool izopropilic sau altă făină de porumb și bicarbonat de sodiu cu apă pentru a trata această zonă.
 • Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare cu abur Pasul 3
  3
  Condiționați materialul în prealabil. Unul dintre principalele motive pentru a vă curăța mobilierul cu abur este să îndepărtați toate murdăria, praful și murdăriile. Există produse care sunt cunoscute ca emulgatori pentru pardoseli care ajută la înmuierea tuturor elementelor care s-au dezintegrat pe țesătură. Spray acest produs pe orice tapițerie și perne de mobilier. Lăsați-o să se așeze câteva minute. Apoi, pulverizați un strat subțire de șampon de tapițerie peste material. Periați mobilierul peste tot și asigurați-vă că frecați șamponul de pe țesătură.
 • Nu vă faceți griji cu privire la curățarea emulgatorului și a șamponului atunci când terminați spălarea materialului. Aceste produse vor fi clătite atunci când curățați mobilierul cu abur.
 • Înainte de a curăța tapițeria cu abur, trebuie să vă asigurați că țesătura poate rezista la metodele de curățare pe bază de apă. Puteți găsi aceste informații pe eticheta mobilierului dvs. Aceasta trebuie să specifice tipul de metode de curățare acceptabile pentru acest tip de material. Dacă găsiți a "X" pe etichetă, înseamnă că apa poate deteriora permanent materialul, deci nu trebuie să îl curățați cu abur.
 • Partea 2
  Curățați tapițeria

  Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare cu abur Pasul 4
  1
  Alegeți curatatorul cu aburi corect. Există multe tipuri de dispozitive. În general, ele sunt clasificate în funcție de tipul de materiale care pot fi curățate cu abur. Cele mai bune mașini de curățat cu aburi sunt cele fabricate manual, precum și cele destinate tapițeriei și țesăturilor. Dispozitivele de curățare cu aburi de mână sunt excelente pentru curățarea suprafețelor mici și înguste. Dispozitivul pe care îl alegeți trebuie să fie ținut în mână sau să aibă bucle detașabile (sau furtunuri). Alegeți cel care credeți că va funcționa cel mai bine pe suprafața particulară a mobilierului.
  • Ar trebui să evitați curățarea mare a aburilor pentru covoare, deoarece acestea sunt prea voluminoase și nu au, de obicei, accesorii pentru curățarea țesăturilor. De asemenea, nu vă vor servi deloc pentru a vă curăța tapițeria.
  • Dacă nu doriți să cumpărați aburul, puteți să-l închiriați la un magazin de unelte, la un magazin sau la un supermarket.
 • Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățat cu abur Pasul 5
  2
  Pregătiți dispozitivul de curățare a aburului. Pentru a utiliza un aparat de curățat cu aburi, este necesar să puneți apă și un produs de curățat. Acest lucru poate varia în funcție de dispozitivul pe care vă bazați, deci trebuie să urmați instrucțiunile pentru modelul respectiv. În general, aparatul de curățat cu abur conține un recipient pe care trebuie să-l eliminați pentru ao umple cu apă fierbinte și cu un produs de curățat pentru tapițerie. Asigurați-vă că nu-l umpleți prea mult, deoarece puteți elibera excesul de apă și aburi pe țesăturile dvs., determinându-le să se înmoaie. În plus, trebuie să introduceți accesoriul potrivit pentru tapițerie. Aceasta poate fi o perie staționară, o perie rotativă sau o cârpă, în funcție de modelul dispozitivului pe care îl aveți.
 • Evitați să amestecați prea mult săpun în apă. Este mult mai ușor să spălați o zonă de mobilier de câteva ori decât să eliminați excesul de săpun din țesătură.
 • Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare prin aburi Pasul 6
  3


  Începeți cu pernele. Dacă mobilierul pe care îl curăți are perne detașabile (de exemplu, o canapea sau un fotoliu), trebuie să curățați mai întâi aceste articole. Conectați dispozitivul și porniți-l. Luați dispozitivul de curățare a mâinilor (sau furtunul și accesoriul) și pulverizați suprafața cu abur. Trebuie să existe un buton pe dispozitiv pentru a evacua vaporii pe material. În acest fel, țesătura se va umezi odată ce aburul este descărcat. Trageți rapid fanta dispozitivului peste zonele umede pentru a aspira excesul de apă și pentru a curăța produsul de pe suprafața materialului. Repetați această procedură pe suprafața pernei.
 • Probabil trebuie doar să curățați cu abur fețele expuse ale pernei. Trebuie să curățați o parte în același timp. Nu lăsați perna să se aplece pe o parte umedă, deoarece ar dura mult mai mult pentru ao usca și ați putea deteriora țesătura.
 • Imaginea intitulată Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățat cu abur Pasul 7
  4
  Curățați restul mobilierului cu aburi. Următorul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să curățați tapițeria din restul mobilei. Curățați imediat țesătura în secțiuni mici, eliminând apa în același mod în care ați procedat cu pernele. Nu ar trebui să aruncați abur pe o zonă uriașă, deoarece apa se va depune în prima parte și mobilierul o va absorbi în timp ce aplicați abur în restul zonei. Materialul poate absorbi prea multă apă și poate dura mult mai mult să o usuce. Repetați această procedură până când întreaga suprafață este curată.
 • Dacă există o zonă dens murdară, puteți trece dispozitivul a doua oară. Nu este necesar să așteptați să se usuce.
 • Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare prin aburi Pasul 8
  5
  Lăsați mobila să se usuce. Odată ce ați curățat cu abur toată țesătura, mobilierul va avea nevoie de un timp pentru uscare. Timpul variază în funcție de umiditatea aburului folosit și de vremea din ziua în care curățați mobilierul. Pentru a accelera acest proces, puteți utiliza un ventilator, puteți deschide o fereastră sau puteți folosi un uscător de păr. În acest fel, materialul se va usca mai repede.
 • Dacă observați o mică decolorare a țesăturii, va trebui probabil să o curățați din nou. Acest lucru este mai probabil dacă tapițeria a fost foarte murdară atunci când ați început curățarea.
 • Partea 3
  Eliminați petele persistente

  Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățat cu abur Pasul 9
  1
  Curățați petele cu apă și săpun. Aburul servește la curățarea diferitelor tipuri de pete. Dacă observați încă pete persistente după ce terminați curățarea mobilierului, există unele metode pe care le puteți încerca să le eliminați. Trebuie să începeți cu cea mai simplă alternativă: apă și săpun. Luați un burete și umeziți-l cu apă. Puneți un detergent de spălat vase pe burete și masați-l. Scurgeți excesul de apă din burete. Pășiți pata cu buretele și acoperiți-o cu amestecul de săpun. Apoi, clătiți săpunul din burete, umeziți-l din nou cu apă proaspătă și treceți-l peste zona de săpun pentru a îndepărta săpunul și petele de pe suprafață.
  • Asigurați-vă că nu frecați pata prea tare, deoarece este posibil să sfâșieți materialul de tapițerie.
 • Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare prin aburi Pasul 10
  2
  Utilizați oțet. În loc de săpun și apă, puteți încerca oțet pentru a elimina petele. Plasați oțet alb sau cidru de mere pe o cârpă. Puneți pata cu tapițerul cu tapițerul, îmbibând oțetul cu oțet. Asigurați-vă că nu frecați prea mult pe țesătură pentru a preveni deteriorarea acestuia sau pentru ca petele să se așeze mai mult. Puteți freca cu ușurință cu o cârpă într-un mod circular pentru a îndepărta particulele de pe pată.
 • Dacă nu aveți oțet, puteți folosi și vodca. Mirosul celor două elemente se va risipi odată ce materialul se usucă.
 • Imaginea cu titlul Curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare prin aburi Pasul 11
  3
  Utilizați un produs de curățare întărit. Dacă niciuna dintre metodele de curățare anterioare nu a funcționat pentru dvs., probabil că trebuie să încercați un produs de curățare întărit. Puteți încerca branduri precum Tuff Stuff, Resolve sau Folex. Luați o cârpă (sau un burete) și o umeziți. Pulverizați curățatul direct pe cârpă și utilizați cârpa pentru a freca pata. Puteți freca ușor zona făcând mișcări circulare pentru a înmuia fața.
 • Asigurați-vă că ați testat produsul de curățat pe o parte a tapițeriei care nu este vizibilă. În plus, trebuie să vă asigurați că produsul nu deteriorează materialul.
 • În cazul în care pata este vin sau cafea, puteți încerca un produs de curățat vinul departe, deoarece este proiectat pentru a trata în mod special petele de lichid închis.
 • Dacă pata persistă, probabil că va trebui să efectuați altă rundă de curățare până când dispare complet.
 • sfaturi

  • Aburul saturat și uscat este extrem de fierbinte. Nu lăsați jetul de abur la îndemâna copiilor, animalelor de companie și a pielii.
  • Pentru a vă menține mobila curată și proaspătă, ar trebui să curățați tapițeria cu abur o dată pe an. Timpul dintre o curățare și alta variază în funcție de frecvența în care se utilizează mobila.
  • Dacă nu sunteți sigur dacă vreunul dintre produsele de curățare pe care le utilizați va lucra pe țesătură sau dacă va rezista la curățarea prin aburi, puteți încerca o zonă mică de tapițerie care nu este foarte vizibilă. Curățați zona și așteptați 24 de ore pentru a trece. Dacă zona pare a fi aceeași, puteți continua curățarea fără probleme. Dacă observați orice modificare a culorii sau texturii, atunci ar trebui să evitați curățarea tapițeriei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să scapi de acarienii de prafCum să scapi de acarienii de praf
  Cum să dezinfectați uneltele de grădinăritCum să dezinfectați uneltele de grădinărit
  Cum să elimini petele de sânge pe o salteaCum să elimini petele de sânge pe o saltea
  Cum să eliminați acarienii de prafCum să eliminați acarienii de praf
  Cum sa curatati aburulCum sa curatati aburul
  Cum să curăți falsulCum să curăți falsul
  Cum de a curăța tapițeria pentru mobilierCum de a curăța tapițeria pentru mobilier
  Cum să curățați mortarul cu un filtru de aburiCum să curățați mortarul cu un filtru de aburi
  Cum sa curatati placile de baieCum sa curatati placile de baie
  Cum sa curatati mobila microgamuzaCum sa curatati mobila microgamuza
  » » Cum să curățați tapițeria cu un dispozitiv de curățare cu aburi

  © 2011—2020 ertare.com