Cum să cureți sângele de pe pereți

Există nenumărate accidente care vă pot pata pereții sângelui. Petele pot fi alarmante, iar eliminarea lor reprezintă o provocare specială. Cu toate acestea, cu un plan solid și unele materiale de curățare obișnuite, vă puteți lăsa zidurile ca fiind noi.

pași

Metoda 1
Curățați sângele de pe orice suprafață

Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 1
1
Tratați petele de sânge cât mai curând posibil. Petele de sânge se vor fixa în timp și ar putea pătrunde în straturile mai profunde ale peretelui, făcându-le chiar mai greu să le curăță. Dacă este posibil, curățați spotul de sânge imediat ce apare.
 • Imaginea intitulată Curățați sângele din pereți Pasul 2
  2
  Îndepărtați cât mai mult sânge posibil înainte de a începe curățarea. Dacă sângele este încă umed, utilizați o cârpă sau un prosop de hârtie pentru ao absorbi. Dacă este uscat, verificați dacă puteți să-l răzuiți ușor din perete cu un cuțit de plastic plictisitor sau cu un instrument similar. Cu toate acestea, aveți grijă să nu deteriorați suprafața peretelui.
 • Umezi ușor petele vechi cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 3
  3
  Începeți cu cele mai moi materiale posibile. Utilizați cârpe moi sau prosoape de hârtie, nu bureți abrazivi. Începeți prin a încerca să curățați pata cu apă. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați detergent și apoi produse de curățare mai puternice sau produse special concepute pentru a elimina petele.
 • Utilizați saliva pentru a vă curăța propriul sânge.
 • Verificați efectele oricărui produs de curățat într-o zonă inconspicabilă înainte de a începe curățarea zonei colorate.
 • Imaginea intitulată Curățați sângele din pereți Pasul 4
  4
  Luați precauții speciale dacă credeți că sângele poate conține agenți patogeni. Folosiți mănuși și dezinfectanți. Fiți deosebit de atenți atunci când se ocupă cu pete de sânge sau picături de origine necunoscută. Deși este foarte puțin probabil să vă îmbolnăviți de curățarea unei pete de sânge, mai ales una veche, este mai bine să luați măsuri de precauție.
 • Folosiți înălbitor diluat proaspăt sau dezinfectant, care este înregistrat la Agenția de Protecție a Mediului sau entitate similară și este indicat pentru utilizarea cu agenți patogeni potențiali conținute în sânge, cum ar fi HIV, virusul hepatitei B (VHB) sau hepatită C ( HCV).
 • În cazul în care piercing-ul are loc într-o unitate publică, cum ar fi o școală, închisoare sau spital, consultați și urmați procedurile locului pentru a curăța lichidele corporale.
 • Metoda 2
  Curățați petele de sânge din pereți vopsite sau papered

  Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 5
  1
  Fii foarte atent cu tapetul. În timp ce tapeturile de vinil sunt cele care rezistă cel mai bine la curățare, orice tapet va începe să se despartă de perete dacă aplicați prea multă apă sau forță. Dacă este posibil, evitați curățarea peste articulații.
 • Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 6
  2
  Se prepară un amestec de 1 litru (1 litru) de apă caldă și 1/2 linguriță de detergent pentru vase. Adăugați o lingură de amoniac pentru a face o soluție mai puternică.
 • Imaginea intitulată Curățați sângele din pereți Pasul 7
  3
  Îndepărtați un prosop, o cârpă sau un burete moale în soluția de săpun. Strângeți orice exces de apă pentru a vă asigura că țesătura cu care curățați nu se scurge cu apă. Apoi, frecați ușor pata și repetați de câte ori este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați sângele din pereți Pasul 8
  4
  Pregătiți o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă. Tăiați ușor pe pată. Clătiți cu apă curată și uscați apă cu o cârpă moale.
 • Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 9
  5


  Pulverizați peroxidul de hidrogen pe pete. Lăsați soluția să pătrundă câteva minute, luați grijă să curățați orice picurare. Se spală ușor, apoi se clătește cu apă curată.
 • Imaginea intitulată Curățați sângele din pereți Pasul 10
  6
  Utilizați un produs cu enzime. Aceste produse conțin enzime și sunt concepute pentru a digera sânge sau alte fluide ale corpului care conțin proteine. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj și aveți grijă deosebită pentru a testa efectul produsului pe o suprafață neclară a peretelui dvs. înainte de a începe să îl curățați.
 • Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 11
  7
  Uscați zona cu o cârpă uscată și lăsați-o să se usuce complet. Aveți grijă să nu lăsați urme de soluție de curățare pe perete după ce ați curățat-o. Chiar dacă nu ați reușit să-l curățați, asigurați-vă că ați uscat bine zona, astfel încât vopseaua sau tapetul să nu fie deteriorate.
 • Imagine cu titlul Curățenie de sânge din pereți Pasul 12
  8
  Repictează. Dacă nu puteți elimina pata de sânge dintr-un zid pictat, va trebui să o reprogramați. Daca ai pictat recent, poti sa refaceti doar zona murdara, dar, daca a trecut ceva timp, va trebui probabil sa pictezi tot peretele. Asigurați-vă că utilizați o bază direct pe pete înainte de vopsire. Unele baze sunt special concepute pentru a acoperi bine petele, citiți etichetele pentru a alege cel mai bun.
 • Imaginea cu titlul Curățenie de sânge din pereți Pasul 13
  9
  Acoperiți tapetul colorat cu o piesă care a fost lăsată peste. Se taie un petic de tapet suficient de mare pentru a acoperi pata și lipiți-o în caseta cu bandă, încercați să model sau desen pe perete totul se potrivește. Utilizați o mașină de ras și un ghidaj pentru a tăia ambele straturi de tapet. Scoateți plasturele și rezervați-l, îndepărtați cu grijă hârtia colorată dedesubt și curățați resturile rămase. Apoi introduceți patch-ul urmând instrucțiunile pentru tipul de tapet și lipici cu care lucrați. Ajustați plasturele pentru a urma modelul și neteziți-l cu un burete umed.
 • Metoda 3
  Curățați petele de sânge din pereți cu dale

  Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 14
  1
  Utilizați un agent de curățare neabraziv. Curatati pata cu un burete. Un burete de baie comună nu este suficient de abraziv pentru a zgâria țiglă, dar continuați cu atenție și testate înainte într-o zonă în umbră. Clătiți agentul de curățare cu apă curată când ați terminat.
  • De asemenea, puteți propriile curate și chituirea gresiei prin amestecarea 1/2 ceasca de bicarbonat de sodiu, 1/3 cana de amoniac, 1/4 cana otet alb si 7 cesti de apa. Combinați într-un pulverizator, amestecați cu grijă și pulverizați peste zona colorată. Se freaca si se spala.
 • Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 15
  2
  Înmuiați chitul cu peroxid de hidrogen, clor diluat sau oțet alb. Se freacă ușor cu un burete. Clătiți cu apă și asigurați-vă că eliminați orice exces de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățirea sângelui din pereți Pasul 16
  3
  Utilizați o mașină de curățat cu plăci comerciale. Urmați cu atenție instrucțiunile de pe etichetă, deoarece aceste produse pot fi toxice.
 • Imagine cu titlul Curățenie de sânge din pereți Pasul 17
  4
  Acoperiți pata cu o bucată de prosop de hârtie. Umeziti prosopul cu lichid de spalat vase si o cantitate mica de apa. Lăsați amestecul să se înmoaie în pată timp de treizeci de minute, apoi curățați. Clătiți și uscați.
 • avertismente

  • Nu amestecați niciodată amoniacul cu clor, deoarece soluția va emite un gaz otrăvitor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să atragă sânge de la un calCum să atragă sânge de la un cal
  Cum să eliminați petele de patCum să eliminați petele de pat
  Cum să eliminați petele de vin de pe o față de masăCum să eliminați petele de vin de pe o față de masă
  Cum să eliminați petele de sângeCum să eliminați petele de sânge
  Cum să elimini petele de sânge pe o salteaCum să elimini petele de sânge pe o saltea
  Cum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoareCum să eliminați petele de marmeladă sau gelatină de pe covoare
  Cum să spăl ouă de pe perețiCum să spăl ouă de pe pereți
  Cum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covorCum să curățați ketchupul, sosul de paste sau sosul de grătar de pe un covor
  Cum sa curatati ciocolata de un covorCum sa curatati ciocolata de un covor
  Cum să curățați uleiul de motor într-un garaj din betonCum să curățați uleiul de motor într-un garaj din beton
  » » Cum să cureți sângele de pe pereți

  © 2011—2020 ertare.com