Cum sa curatati argintul

Argintul este un metal versatil și frumos. Gustul său moale oferă o notă de eleganță bucatelor, tacâmurilor și bijuteriilor. Din păcate, argintul este, de asemenea, foarte fragil dacă îl comparați cu alte metale folosite mai mult și puteți dezvolta rapid pete, pierderea luminozității sau zgârieturi. Poate fi un pic înfricoșător pentru a curăța piesele de argint, pentru că ele sunt, de obicei, ceva special pentru noi și nu vrem să le distrugem. Cu toate acestea, nu trebuie să fiți un silversmith pentru ao curăța. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să păstrați argintul strălucitor.

pași

Metoda 1
Îngrijirea zilnică și întreținerea

1
După ce ați folosit, curățați argintul frecvent și în curând. Este rar faptul că argintul folosit frecvent are probleme de pete. Când petele nu sunt încă prezente sau când încep să se formeze, spălați argintul pur și simplu cu apă fierbinte folosind un detergent slab și fără fosfați. Asigurați-vă că utilizați una care nu are lamaie, deoarece produsele pe bază de lămâie pot pata argint.
 • Este o idee bună să spălați argintul separat de celelalte feluri de mâncare deoarece stive de metal și ustensile de bucătărie pot deteriora argintul și oțelul inoxidabil poate deteriora finisajul dacă vine în contact cu acesta.
 • Evitați purtarea mănușilor de cauciuc atunci când spălați argintul, deoarece cauciucul corodează argintul. Utilizați o cârpă moale pentru a freca ușor și curățați-o. Uscați-l curând cu un prosop moale. Lustruiți ușor și lustruiți cu o cârpă moale din bumbac.
 • Utilizați mănuși de nitril. Ele nu conțin sulf, ceea ce crește formarea de pete. Poți folosi niște mănuși de bumbac.
 • 2
  Nu folosiți mașina de spălat vase pentru a curăța argintul. Temperaturile ridicate și spalările dure pot schimba culoarea și pot deteriora. Mai ales piesele care sunt poroase. Spală tot argintul cu mâna.
 • 3
  Lustruiți argintul atunci când încep să apară primele spoturi. Petele sunt un strat subțire de coroziune care se dezvoltă în mod natural în stratul exterior de argint și alte metale. Când observați un ton întunecat din cauza lipsei de strălucire în argint, poate că doar spălarea mâinilor nu este suficientă pentru ao elimina. Razele speciale de lustruire a argintului sunt cea mai bună opțiune pentru lustruire, mai ales dacă aveți de-a face cu o antică sau cu o piesă care are un design complicat de gravare. Urmați instrucțiunile producătorului cu atenție.
 • Este mai bine să folosiți un burete de celuloză pentru a lustrui, deoarece nu se zgâria ca bureții care vin de obicei cu niște polizoare. De asemenea, puteți încerca să folosiți bile de bumbac sau vârfuri de tip Q pentru a fi utilizate între dinții furculiței.
 • Umeziți o cârpă moale pentru a lustrui argintul sau buretele care este inclus în polizorul de argint.
 • Frótala numai în linie dreaptă, cu mișcări înainte și înapoi (nu în cercuri). Evitați spălarea argintului și pur și simplu lăsați polisorul să-și facă treaba.
 • Clătiți argintul sub curentul de apă.
 • Uscați complet argintul cu o cârpă curată și uscată.
 • 4
  Evitați zgârierea argintului. Utilizați tăvile pentru argint, o placă de tăiere nu este o idee bună. Evitați păstrarea obiectelor ascuțite în același loc în care păstrați argintul și dacă strângeți argint, asigurați-vă că fiecare piesă este căptușită. Nu aruncați vase de argint în grămadă, se pot zgâria între ele sau cu alte feluri de mâncare.
 • 5
  Stochează argintul corect. Dincolo de curățarea timpurie și frecventă, cel mai bun mod de a păstra argintul este să-l păstrați corect. Asigurați-vă că fiecare piesă este complet uscată înainte de depozitare. Înfășurați fiecare piesă cu hârtie fără acid sau cu hârtie anti-murdărie. De asemenea, puteți înfășura argintul în bucăți de flanelă (există un flanel special în acest scop). Puneți piesele de argint înfășurate într-o pungă de plastic vid. Puneți o cutie de silicagel aproape pentru a reduce umiditatea și pentru a evita petele.
 • Nu depozitați niciodată argint în locuri în care intră în contact cu oțel inoxidabil, vopsea sau cauciuc.
 • Pentru argintărie, cel mai bun mod de a le păstra frumos este să le folosiți adesea, să le spălați și să le uscați cu ușurință cu un detergent delicat de vase pe bază de apă. Dacă nu sunt stocate pentru o lungă perioadă de timp, nu au ocazia de a fi profund pătată.
 • Multe magazine și cataloage care vând argint vând și cutii căptușite cu pâslă pentru a preveni petele sau pur și simplu cârpa anti-murdărie. Aceste cârpe prelungesc timpul necesar fiecărui lustruit, dar trebuie să le lustruiți. Ele sunt, de asemenea, excelente pentru depozitare, deoarece împiedică piesele să se deplaseze prea mult. Dacă cutia de argint nu are un sertar special pentru piesele folosite, le puteți înfășura într-o bucată de pânză anti-pată și le puteți pune într-o cutie normală.
 • Metoda 2
  Metode alternative pentru eliminarea petelor

  1


  Aveți grijă să folosiți pasta de dinți ca o lustruire de argint. Unele paste de dinți conțin bicarbonat de sodiu sau alte ingrediente care sunt prea abrazive. Chiar și cantitățile mici pot provoca daune grave. Utilizați lustruire care sunt formulate special pentru a elimina petele de argint.
  • Rețineți că această metodă nu trebuie utilizată niciodată pentru a curăța piese de argint valoroase, deoarece le poate deteriora. Alegeți o pastă de dinți albă (nu gel) care nu funcționează pentru albirea dinților. Luați o cârpă moale și umedă (o cămașă veche funcționează bine) sau un burete umed și puneți o pastă de dinți pe ea. Îndepărtați cu atenție argintul cu mișcări drepte, înainte și înapoi. O altă opțiune este umezirea piesei de argint și aplicarea cu grijă a pastei de dinți direct pe suprafață, puteți re-uda și începeți din nou lustruirea. Fă-o ușor. Dacă observați că zgâriați argintul, opriți și clătiți pasta de dinți.
 • Pe măsură ce cârpa sau buretele devine mai întunecată cu petele, adăugați mai multă pastă de dinți pentru a curăța partea din cârpă sau burete și continuați să o lustruiți ușor.
 • Clătiți bine cu apă caldă și uscați cu un prosop moale.
 • Unele paste de dinți conțin bicarbonat de sodiu sau alte ingrediente care sunt prea abrazive. Chiar și cantitățile mici pot provoca daune grave.
 • 2
  Utilizați bicarbonat de sodiu. Sucul de coacere poate elimina pete încăpățânate, dar nu-l utilizați decât dacă nu vă deranjează riscul deteriorării argintului. Acest lucru va elimina un strat de argint, împreună cu pete.
 • Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu cu apă fierbinte.
 • Îndepărtați cu ușurință urmând instrucțiunile pentru pasta de dinți indicată anterior.
 • 3
  Puneți argintul în sifon 7-Up. Acidul ucide murdăria și îi ajută să strălucească fără a deteriora argintul.
 • 4
  Acordați o baie argintului pentru cele mai dificile locuri. Există "băi" comerciale disponibile pentru argint, aceste pete dizolvă fără a fi nevoie să frecați argintul. Băile chimice funcționează prin dizolvarea pe un obiect a petelor la o rată accelerată. Băile sunt folosite de restauratorii de argint atunci când petele negre nu pot fi îndepărtate cu lustruire lichidă sau pastă. Băile de argint conțin un ingredient, tiouree care inversează procesul de pierdere a stralucirii. Acest lucru poate fi extrem de dăunător pentru banii dvs., dacă nu sunteți atenți, astfel încât să folosiți cu ușurință baie. Utilizați baie, turnați lichidul într-un recipient de plastic. Puneți piesa în recipient cu un capac, apoi lăsați-o să se înmoaie pentru timpul specificat pe ambalaj. Clătiți bine piesa când o scoateți, deoarece restul băii poate mânca argintul și îl poate lovi.
 • Spre deosebire de ceea ce înseamnă cuvântul "baie", profesioniștii nu umplu argintul cu aceste produse, sau cel puțin nu pentru mult timp. Băile chimice sunt curățate de obiect cu un burete de celuloză sau cu tampon, deoarece scufundarea piesei pentru perioade lungi de timp va elimina patina aplicată în fabrică și va cauza deteriorarea suprafeței. Aceste defecte de pe suprafață vor acționa ca un burete și vor absorbi rapid gazele și umezeala produsă de petele. În acest caz, elementul poate necesita lustruire profesională pentru a restabili finisajul original. Băile pot deteriora serios piesa de argint și pot elimina patina dorită. Băile conțin, de asemenea, substanțe chimice care dăunează sănătății dvs., deci utilizați cu ușurință această metodă sau angajați un profesionist pentru a face acest lucru.
 • Băile chimice sunt fabricate dintr-un acid și un agent compus. Acizii sunt corozivi și pot deteriora lamele de gheață, bronz, din oțel inoxidabil și materiale organice, cum ar fi lemn și fildeș. Ingredientele pot fi, de asemenea, dăunătoare pentru persoana care le folosește, motiv pentru care restauratorii de argint poartă mănuși de nitril și lucrează într-o zonă bine ventilată. Băile chimice nu ar trebui să fie folosite pe obiecte care au componente sigilate, cum ar fi sfeșnici și trofee cu picioare goale sau ceaiuri cu mânere goale. Odată ce baia este filtrată în cavitate prin găuri mici sau imperfecțiuni ale articulațiilor, devine practic imposibilă îndepărtarea acesteia. Din toate aceste motive, această tehnică de curățare trebuie utilizată numai de restauratori calificați.
 • Dacă doriți cu siguranță să încercați această metodă pentru dvs. (și sunteți conștient de riscuri), faceți propriul dvs. baie prin încălzirea unui recipient corespunzător cu apă și dizolvând o cantitate mare de sare în apă. Utilizați suficientă sare. Va dura cel puțin un minut pentru ca sarea să se dizolve, amestecând în mod constant. Carbonatul de sodiu (cum ar fi Arm și Hammer) funcționează, de asemenea, bine. Faceți o căptușeală pentru containerul de folie de aluminiu și introduceți hârtia în interiorul recipientului de apă caldă. Puneți argintul pe care l-ați spălat anterior cu săpun în baie (în interiorul aluminiului) pentru câteva minute. Pata trebuie dizolvată. Clarify bine piesele atunci când ați terminat.
 • sfaturi

  • Evitați utilizarea bijuteriilor de argint în bazine. Clorul poate deteriora argintul într-un timp foarte scurt.
  • Încercați să utilizați un dispozitiv de etanșare sub vid pentru a împacheta cu atenție piese de argint. Containerele pentru produse alimentare funcționează bine.
  • Pentru elementele de argint sunt expuse, pentru a sigila suprafața și a prelungi durata de viață a luminozității între lustruit și lustruit!, Folosiți ceară Turtle Wax (da, cel pe care îl utilizați pentru masina ta) sau lustruit mobila decât pe baza de lamaie.
  • Petele sunt îndepărtate cu ușurință atunci când vezi de timp (de obicei, au o nuanță gălbuie) și sunt mai dificil de a elimina atunci când de a deveni un ton ușor maro și negru în cele din urmă. Dacă începeți să vedeți unele pete de lumină care sunt detectate doar atunci când a pus piesa de lângă o hârtie albă strălucitoare, apoi folosind Windex cu oțet sau Purell pentru a elimina pata. Utilizați o minge mare de bumbac și rândul său, în mod regulat pentru a expune suprafețele neutilizate, deoarece elementele pata poate fi foarte abraziv. Uscați piesa cu o cârpă Selvyt sau cu o cârpă de bumbac pentru a usca vasele. Încercați mai întâi această tehnică, deoarece este cel mai puțin abraziv din toate metodele de curățare pentru argint.
  • Pentru argint poloneză cu gravuri complicate și crevase adânci, puteți folosi o perie umedă pentru perie de păr de cal sau păr natural alb. Pe de altă parte, poate doriți să lăsați o anumită pigmentare în crăpături pentru a evidenția designul. Nu utilizați o periuță de dinți, deoarece firele de plastic pot zgâria argintul.
  • Când depozitați agitatorul de sare și agitatorul de piper, trebuie să le goliți întotdeauna foarte bine pentru a preveni pătrunderea și coroziunea.
  • Îndepărtați ceara de pe lumanari care s-au format în sfeșnice, lăsând apă caldă să cadă asupra lor sau topind ceara ca un uscător de păr.

  avertismente

  • Deși este metal, plăcile de argint pot arde imediat dacă sunteți prea maniac și vă place să aveți argintul bine lustruit. Asigurați-vă că pata întunecată este de fapt o pată și nu baza metalului care începe să vadă.
  • Nu depozitați argint neîmpachetate în pungi de plastic sau învelite în rola de bucătărie din material plastic și asigurați-vă că benzile de cauciuc nu sunt în contact cu argint, deoarece aceste produse pe bază de petrol DECOMPOSE în timp și colorare cu argint . De fapt, benzile de cauciuc pot lăsa aproape imediat petele negre pe argint.
  • Metoda foliei de aluminiu pare inofensivă și moale, dar poate provoca găurirea cu o textura de coajă de portocală pe tot cuprinsul argintului. Mergeți în etape și utilizați o cârpă moale din bumbac pentru a freca pentru a îndepărta sulfatul de aluminiu umed de pe suprafața argintului înainte de a decide dacă nu funcționează.
  • Deși poate părea mai rapid decât lustruirea, băile lichide chimice vor dura de obicei ani de patină (menționată mai sus) ca și pierderea argintului. Fiți foarte atenți dacă decideți să utilizați o baie chimică lichidă. Costul ulterior este mult mai scump decât timpul necesar pentru polizarea argintului.
  • Nu folosiți plăcuțe de luciu, vată de oțel sau alte materiale abrazive care vor zgâria suprafața argintului. Chiar și o țesătură poate zgâria o placă de argint nouă sau proaspăt lustruită, dacă este manipulată necorespunzător.
  • Lichidele chimice și lustrurile de argint pot conține substanțe chimice nocive. Urmați instrucțiunile și avertismentele producătorului.
  • Nu folosiți argintul fin pentru a servi alimente care conțin ouă sau maioneză. Aceste alimente pot pata argintul, pot folosi recipientele de sticlă sau felurile de mâncare care le-au însoțit acele bucăți de argint.
  • Pentru argintul cu finisaj gri ruginit sau francez sau pentru orice valoare, este bine să spălați cu ușurință mâinile și să folosiți o mașină de lustruit de argint comercială. Este mai sigur ca un profesionist să curețe piesele.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să plăci în aurCum să plăci în aur
  Cum de a salva monedele de argintCum de a salva monedele de argint
  Cum se fac oglinzi cu procesul de placare a sticleiCum se fac oglinzi cu procesul de placare a sticlei
  Cum se face un inel cu o monedă de argintCum se face un inel cu o monedă de argint
  Cum de a adăuga accesorii la o rochie de argintCum de a adăuga accesorii la o rochie de argint
  Cum să identificați bijuterii din platină și argintCum să identificați bijuterii din platină și argint
  Cum sa curata bijuteriile de argintCum sa curata bijuteriile de argint
  Cum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să străluceascăCum de a curăța bijuteriile vechi pentru a face să strălucească
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  » » Cum sa curatati argintul

  © 2011—2020 ertare.com