Cum se curata podelele de vinil

Utilizarea parchetului de vinil în bucătării și băi este foarte populară, deoarece este impermeabilă și ușor de curățat. Vinilul este un material foarte economic care este folosit pentru a proteja podeaua cu un rezultat atractiv la vedere. Miezul său este căptușit, astfel încât acest material este mai confortabil și mai cald atunci când mersul pe jos decât plăcile sau lemn. Cu o curățare și o îngrijire corespunzătoare, podeaua de vinil poate rămâne luminată și în stare bună timp de mulți ani.

pași

Partea 1
Păstrează podeaua

Imaginea intitulată Curățarea podelei din vinil Pasul 1
1
Utilizați un covor pentru intrare pentru a păstra podeaua curată. Substanțele care ajung în casa ta prin încălțăminte sunt dăunătoare podelei de vinil. Praful, pietrișul și substanțele chimice din asfalt sunt abrazive pentru vinil și, în timp, zgâria și galben suprafața. Soluția este să agitați încălțămintea pe un covor sau, mai bine, să o scoateți când intri în casă.
 • Utilizarea covoarelor în zonele aglomerate care tind să acumuleze murdărie este, de asemenea, o idee bună. În bucătărie, de exemplu, puteți amplasa un covor de lângă chiuvetă, unde de obicei petreceți o perioadă în timp ce spălați legume sau spălați vase.
 • Imaginea intitulată Curățarea podelei de vinil din etapa 2
  2
  Mătură în fiecare zi. Curățați murdăria și praful așa cum apar, este important, deoarece, dacă se acumulează, puteți ajunge la podeaua când oamenii pas cu pasul în timpul mersului. Praful și praful acționează ca substanțe abrazive și elimină strălucirea podelelor de vinil. Viteza zilnică pentru a preveni acumularea de praf și murdărie și a deveni o problemă permanentă.
 • Dacă preferați să nu folosiți mătură, puteți folosi un mop uscat sau un aspirator pentru a îndepărta murdăria și praful zilnic.
 • Asigurați-vă că pentru a curăța sub mobilier, dulapuri și de-a lungul panouri.
 • Imaginea intitulată Curățarea podelei din vinil Pasul 3
  3
  Când vărsați ceva, curățați-l imediat. Împrășați ceea ce vărsați, fie suc de portocale, fie apă, curățați-o imediat în loc să o lăsați să se usuce pe podea. Băuturile pe bază de băuturi sunt mai greu de curățat odată ce au fost uscate și chiar și apa poate deteriora podelele de vinil când sunt lăsate prea mult timp. Dacă curățați imediat aceste dezastre mici, veți păstra podeaua ca fiind nouă și veți economisi multă muncă pe termen lung.
 • Imaginea intitulată Clean Floor Vinyl Pasul 4
  4
  Utilizați o soluție simplă de oțet pentru curățarea zilnică. Oțetul este o substanță complet inofensivă care curăță ușor podelele din vinil și le ajută să le mențină. În general, ar trebui să utilizați curățătorii cât mai moi posibil pentru a face această sarcină, deoarece cu cât produsul este mai agresiv, cu atât va fi mai dăunător pentru podea. Pentru a pregăti o soluție de oțet, amestecați doar o ceașcă de oțet de cidru de mere cu 3,8 litri de apă fierbinte. Apoi, utilizați un mop pentru a curăța podeaua cu această soluție.
 • Acidul de oțet de mere curăță ușor podeaua, fără a lăsa reziduuri, ceea ce este perfect pentru a menține vinilul în stare bună. Pe măsură ce curățatul se usucă, mirosul de oțet va dispărea.
 • Dacă doriți ca podeaua să fie strălucitoare, adăugați câteva picături de ulei de jojoba la amestec.
 • Imaginea intitulată Curățare podele din vinil Pasul 5
  5
  Asigurați-vă că alegeți curatatorul potrivit. Dacă nu doriți să folosiți oțet, puteți cumpăra un produs special creat pentru curățarea podelelor de vinil. Doar asigurați-vă că alegeți tipul potrivit de curățare:
 • Aparatele de curățare cu parafină sunt formulate pentru a îngriji podelele moderne fără suprafață cerată.
 • Ceară de curățat cu parafină sunt formulate pentru a îngriji podelele de podea din vinil parafos, care trebuie să rămână imaculate.
 • Partea 2
  Curățați temeinic

  Imaginea intitulată Curățarea podelei din vinil Pasul 6
  1
  Utilizați săpun pentru mașina de spălat vase pentru murdărie mai adâncă. Pregătiți soluția de oțet de mere descrisă mai sus și adăugați o lingură de săpun. Mașina de spălat vase va ajuta la îndepărtarea murdăriei care a aderat la podea. Utilizați o mop din nailon pentru ao curăța chiar mai bine.
 • Imaginea intitulată Curățarea podelei din vinil Pasul 7
  2
  Tratați zonele zgâriate prin aplicarea uleiului sau cu WD-40. Podelele din vinil scarpină foarte ușor, dar, din fericire, există o modalitate foarte eficientă de a le trata. Se toarnă ulei de jojoba sau WD-40 pe o cârpă moale și se freacă zonele zgâriate. Dacă numai suprafața podelei este zgâriată, problema va dispărea.
 • Cele mai adânci zgârieturi nu dispar cu frecare. Le puteți curăța astfel încât acestea să fie mai puțin vizibile, dar dacă doriți să le eliminați complet, singura soluție este să schimbați dalele în care sunt.
 • Imaginea intitulată Curățarea podelei din vinil Pasul 8
  3
  Utilizați o pastă de bicarbonat de sodiu pentru pete. Amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă pentru a obține o pastă groasă și frecați podeaua cu o cârpă moale pentru a elimina petele de alimente, vin sau suc de fructe roșii. Bicarbonatul de sodiu este o substanță ușor abrazivă, de aceea îndepărtează în mod eficient petele în mod eficient.


 • Imaginea intitulată Podele curățate din vinil Pasul 9
  4
  Încercați frecare cu alcool pentru a elimina machiajul sau petele de cerneală. Înmuiați o cârpă moale în alcool și frecați podeaua de la baie pentru a elimina petele de machiaj și alte substanțe pigmentate. Alcoolul va îndepărta petele de vinil fără a le deteriora.
 • Pentru a elimina lustruitul de unghii, încercați să folosiți o soluție de îndepărtare a unghiilor fără acetonă. Nu folosiți removerul cu lac de unghii cu acetonă, deoarece va deteriora vinilul.
 • Imaginea intitulată Curățarea podelei de vinil din lemn
  5
  Se freacă cu o perie moale din nylon. Dacă găsiți o pată dificilă și nu dispare cu o cârpă moale, frecați suprafața cu o perie moale din nylon. Asigurați-vă că nu utilizați o perie tare de păr, deoarece ar putea zgâria podeaua.
 • Imaginea intitulată Curățarea podelei din vinil 11
  6
  Clătiți podeaua cu apă curată pentru a îndepărta resturile. Odată ce ați curățat petele, clătiți podeaua astfel încât reziduurile să nu se depună. Sapunul și alte substanțe care se acumulează pe suprafața podelei o distrug în timp.
 • Partea 3
  Știind ce să nu faci

  Imaginea intitulată Curățarea podelei de vinil din etapa 12
  1
  Nu frecați prea tare. Folosind o perie tare și frecare prea greu va elimina strălucirea podelei de vinil. Este important să folosiți materiale moi pentru a elimina eficient murdăriile și murdăria, dar fără a deteriora podeaua.
  • Nu încercați niciodată să răzuți pete uscate pe podea cu un cuțit, deoarece veți lăsa zgârieturi permanente. Aplicați o soluție adecvată pentru pata în cauză și lăsați-o să acționeze. Odată ce suprafața este saturată, încercați să îndepărtați pata cu o cârpă moale.
 • Imaginea intitulată Curățare podele din vinil 13
  2
  Nu utilizați substanțe de curățat abrazive. Este important să utilizați tipul potrivit de curățare pentru podele de vinil. Cele mai obișnuite produse de curățare vor elimina strălucirea vinilului, deoarece conțin adesea substanțe chimice foarte abrazive. Utilizați doar oțet sau detergenți formulați pentru tipul de podea pe care îl aveți.
 • Imaginea intitulată Clean Floor Vinyl Step 14
  3
  Evitați udarea excesivă a podelei. Înmuierea podelei va deteriora adezivul care păstrează vinilul aderent la suprafața de dedesubt. Apa poate pătrunde în crăpăturile dintre plăci, fiind prinsă sub vinil. Utilizați numai apa necesară pentru curățarea podelei și asigurați-vă că ați uscat suprafața bine după ce ați terminat.
 • Imaginea intitulată Curățarea podelei din vinil Pasul 15
  4
  Utilizați protectori pentru picioare pentru scaune și mese. Când se mișcă scaune și mese dintr-un loc în altul, podeaua este deseori zgâriată. Așezați protezele din pâslă sub picioarele scaunelor și meselor pentru a facilita lucrul la curățarea podelei. Evitați utilizarea scaunelor și a meselor cu roți, deoarece acestea tind să zgârie podelele de vinil.
 • sfaturi

  • Utilizați un burete moale din nailon sau o perie moale pentru a curăța podeaua de vinil dacă vedeți că nu este suficientă o cârpă sau un mop. Aceste instrumente de curățare pot fi utile pentru îndepărtarea resturilor alimentare, a petelor de ruj și a cerurilor colorate.

  avertismente

  • Vinilul este un strat protector al pardoselii și, ca atare, poate decolora și forma bule sau riduri. Pentru a evita acest lucru, fiți foarte atenți atunci când deplasați mobilierul sau aparatele pe podea.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a decora o păpușăCum de a decora o păpușă
  Cum se instalează un grafic de vinilCum se instalează un grafic de vinil
  Cum de a alege un siding de vinil pentru piscina dvs. la nivelul soluluiCum de a alege un siding de vinil pentru piscina dvs. la nivelul solului
  Cum să eliminați prafulCum să eliminați praful
  Cum se elimină acumularea de ceară de pe podeaCum se elimină acumularea de ceară de pe podea
  Cum se instalează podeaua de vinilCum se instalează podeaua de vinil
  Cum se instalează un gard de vinilCum se instalează un gard de vinil
  Cum se instalează o placă de vinil în piscinăCum se instalează o placă de vinil în piscină
  Cum se preseaza o presiune de spalare de vinilCum se preseaza o presiune de spalare de vinil
  Cum să spălați o podea de marmurăCum să spălați o podea de marmură
  » » Cum se curata podelele de vinil

  © 2011—2020 ertare.com