Cum să curățați nichelul din satin

Nichelul de satin este folosit ca o acoperire metalică rezistentă sau decorativă pentru metale. Este folosit în diferite părți industriale, dar poate fi găsit și în diverse articole de uz casnic, cum ar fi grătare, balamale pentru uși sau robinete. Când apar pete de grăsime și nichelul de satin începe să se uzeze, curățarea este tot ceea ce trebuie să faceți pentru a găsi echilibrul între prea multă forță și nu suficient.

pași

Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel Pasul 1
1
Polonezați nichelul cu o cârpă moale. Înainte de a încerca orice altceva, ar trebui să vedeți cât de mult murdărie se poate curăța trecând-o cu o cârpă. Multe pete de grăsime, părți neclară și bucăți de murdărie pot fi îndepărtate prin lustruire. Utilizați o cârpă moale din bumbac și frecați cu viguros nichelul din satin, aplicând presiune suplimentară și atenție asupra zonelor murdare. În loc să frecați înainte și înapoi, utilizați mișcări circulare pentru a "scoate" murdăria.
 • Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel Pasul 2
  2
  Îndepărtează petele verzi cu WD40 și lână fină din oțel. Petele verzi se pot forma relativ ușor în nichelul satin. Pentru a le elimina, aplicați puțin WD40 direct pe zona colorată. Lăsați-o să se așeze timp de aproximativ un minut înainte de a curăța pata cu o bucată de lână de oțel, folosind mici mișcări circulare. Cu toate acestea, nu trebuie să curățați întreaga suprafață a nichelului de satin în acest fel, deoarece lâna de oțel poate zgâria și poate deteriora nichelul satinat dacă nu este utilizat corect.
 • În loc de WD40, puteți încerca și un filtru de metal specializat.
 • Încercați această metodă într-un loc mic, care nu este vizibil în față, înainte de a testa în zone notabile de nichel satinat. În cazul în care satinul este deosebit de subțire, vata de oțel ar putea deteriora. Acesta este motivul pentru care este mai bine să testați vata de oțel într-o zonă ascunsă de nichel pentru a ști dacă va fi sigură sau nu va fi utilizată în zone mai vizibile.
 • Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel Pasul 3
  3
  Curățați nichelul cu oțet. Oțetul este un acid ușor și proprietățile sale acide pot fi folosite pentru a îndepărta murdăria, murdăria și alte pete. Se toarnă o oțet într-un castron. Îndepărtați o cârpă de bumbac curată în oțet, scurgeți excesul și frecați zonele murdare ale nichelului din satin cu o cârpă înmuiată în oțet. Poate că trebuie să re-înmuiați cârpa după ce ați frecat-o pentru o vreme.
 • Odată ce ați terminat, curățați oțetul în exces din nichelul satinului ștergându-l cu o cârpă moale înmuiată în apă în zonă.
 • Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel Pasul 4
  4
  Lăsați nichelul înmuia într-o soluție de apă și oțet. Pentru pete încăpățânați, probabil că trebuie să înmuiați bucata de nichel satinat în loc să o ștergeți cu o cârpă. Se amestecă patru părți de apă cu o parte din oțet într-un recipient suficient de mare pentru a înmuia piesa. Nu utilizați oțet alb, deoarece este adesea prea abraziv pentru al expune la straturi subțiri de nichel pentru perioade lungi de timp. Înmuiați produsul din nichel din satin în soluție timp de câteva ore peste noapte. Când îl îndepărtați, curățați murdăria, lustruiți-o cu o cârpă și clătiți cu nichel în apă curată pentru a îndepărta orice urmă de oțet.
 • Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel Pas 5


  5
  Utilizați un dispozitiv de curățare a cuptorului. Cele mai multe mașini de curățat cuptoarele sunt concepute pentru a lucra cu diferite tipuri de metal și curățătorii pentru cuptoare sunt deosebit de eficiente în îndepărtarea grăsimilor. Poate că o mașină de curățat pentru bucătării de suprafață netedă funcționează mai bine, deoarece acestea tind să fie cele mai puțin abrazive și sunt mult mai puțin probabil să deterioreze nichelul din satin. Pur și simplu turnați o cantitate mică de agent de curățare în nichelul din satin și frecați întreaga suprafață cu o cârpă sau un scruber moale moderat.
 • Dacă există un produs de curățare care nu iese, puteți clăti suprafața cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel Pasul 6
  6
  Aplicați amoniacul convențional. Asigurați-vă că aveți amoniac pur de uz casnic, nu un tip parfumat sau diluat. Amoniacul este foarte eficient în îndepărtarea petelor încăpățânate și a murdăriei, dar poate fi și foarte dăunătoare pentru nichelul de satin dacă este lăsat în el pentru perioade foarte lungi. Se toarnă amoniacul într-un recipient și se înmoaie un burete în el. Îndepărtați cu fermitate nichelul murdar cu tamponul de spălare înmuiat în amoniac și apoi clătiți cu apă.
 • Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel Pasul 7
  7
  Lăsați nichelul înmuiat într-o soluție de amoniac cu apă. Pentru o soluție mai curată de curățare, amestecați aceeași cantitate de apă și amoniac într-o găleată mare sau într-un recipient. Îndepărtați elementul de nichel din satin în această soluție timp de 30 de minute, înainte de a spăla pata sau murdăria cu o periuță de dinți. După ce ați terminat, clătiți elementul în apă curată. Nu faceți niciodată acest lucru cu amoniac singur sau mai mult de 30 de minute la un moment dat, deoarece natura aspra a amoniacului va determina satinul să se coajă și fulgi dacă este folosit prea mult sau la un nivel foarte ridicat.
 • Imaginea intitulată Curățați placarea cu nichel 8
  8
  Polonează nichelul cu o mașină de lustruit neabrazivă din metal. După ce ați finalizat alte metode de curățare, dați nichelului din satin o lustruire bună cu un polimer cromat sau neabraziv. Aplicați o cantitate mică de polish pe o cârpă sau pe suprafața nichelului. Curățați întreaga suprafață a nichelului cu dispozitivul de polisare utilizând mici mișcări circulare, până când acesta arată curat și strălucitor.
 • Alternativ, puteți încerca acest pas de la început dacă bănuiți că nichelul satin nu este suficient de murdar pentru a justifica metode de curățare mai puternice.
 • avertismente

  • Luați măsuri de precauție atunci când lucrați cu amoniac sau alte substanțe chimice. Utilizați mănuși de cauciuc pentru a vă proteja pielea de o arsură și o mască care acoperă partea inferioară a feței pentru a proteja nasul și gura. Lucrați în aer liber sau într-o cameră bine ventilată. În cele din urmă, nu combinați substanțele chimice, deoarece multe combinații chimice pot avea efecte fatale.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Cârpă moale
  • WD40 sau detergent metalic
  • Oțel fin din oțel
  • oțet
  • apă
  • Bowls și containere
  • burete
  • periuță de dinți
  • amoniac
  • Furnace cleaner
  • Lustruire metalică
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci flori cu panglica satinataCum sa faci flori cu panglica satinata
  Cum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminteCum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminte
  Cum sa curatati cizmele de pieleCum sa curatati cizmele de piele
  Cum sa curatati bijuteriile de chihlimbarCum sa curatati bijuteriile de chihlimbar
  Cum sa curata bijuteriile din metalCum sa curata bijuteriile din metal
  Cum se curăță lentile opaceCum se curăță lentile opace
  Cum să cureți pantofii din piele albăCum să cureți pantofii din piele albă
  Cum sa curatati nubuculCum sa curatati nubucul
  Cum să cureți pantofii din pieleCum să cureți pantofii din piele
  Cum sa curatati pantofii din satinCum sa curatati pantofii din satin
  » » Cum să curățați nichelul din satin

  © 2011—2020 ertare.com