Cum să cureți zidurile

Dacă aveți sau închiriați o casă, un apartament sau chiar o singură cameră, știți că în timp pereții pot acumula tot felul de urme, praf și murdărie. Curățirea acestora poate fi o sarcină dificilă, dar și plină de satisfacții. Veți fi uimiți de cât de radiant va fi întreaga casă după curățarea exhaustivă a zidurilor. Cu câteva sfaturi simple în arsenalul dvs., puteți să vă confruntați cu zidurile vopsite, nevopsite și papered, făcând astfel casa dvs. să arate nouă!

pași

Metoda 1
Curățați zidurile nevopsite

Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 1
1
Acoperă toate covoarele sau mobilierul din zona din apropiere. Utilizați huse temporare, cum ar fi ziare, prosoape, foi vechi sau pânze de protecție, pentru a acoperi orice valoare, deoarece acest lucru va împiedica scurgerea apei sau a soluției de curățare să distrugă covorul sau mobilierul. Ultimul lucru pe care îl doriți este să vă deteriorați o zonă a casei când încercați să curățați un altul!
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 2
  2
  Mutați totul pe perete. Este recomandabil să ajungeți la praful acumulat în spatele toaletelor, aparatelor și a altor tipuri de mobilier. Puteți curăța aceste zone de multe ori neglijate acum, în cazul în care mobilierul este pus deoparte.
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 3
  3
  Praf pereții. Pentru a face acest lucru, utilizați o mătură, o perie pentru a curăța praful sau un aspirator. Treceți mătură, perie sau aspirator în sus și în jos pe pereți cu o mișcare verticală. Utilizați o scară pentru a ajunge la colțurile înalte sau cereți unui prieten de înaltă să vă ajute.
 • Dacă măturea sau peria au peri puternici, legați o cămașă veche sau altă cârpă de curățare deasupra acesteia pentru a împiedica rugozitatea părului să zgârie peretele. Clătiți tricoul sau cârpa sau luați unul nou când este prea murdar, deoarece nu este recomandabil să împrăștiați mizeria de la un perete la altul!
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 4
  4
  La spălare, porniți de la cea mai înaltă parte a peretelui. Apoi, avansați treptat și uscați în zbor, astfel încât să nu lăsați urme sau urme de picături.
 • Metoda 2
  Curățați zidurile pictate

  Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 5
  1
  În primul rând, elimină semnele sau semnele. Testați produsul mai întâi într-o zonă discretă a peretelui înainte de a curăța pata pentru a vă asigura că îndepărtarea petelor nu ridică vopseaua. Asigurați-vă că citiți mai întâi instrucțiunile și aplicați cu atenție.
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 6
  2
  Spălați pereții. Pentru majoritatea pereților vopsite, apa caldă cu săpun va funcționa bine. Dacă pereții dvs. au nevoie de ceva mai puternic, încercați să amestecați o ceașcă de oțet distilat alb într-o găleată cu apă caldă. Oțetul nu va lăsa reziduuri, așa că nu vă îngrijorați de clătire.
 • Pregătiți două găleți pentru o curățare completă a peretelui. Umpleți o găleată cu soluția de curățat și o altă cu apă și clătiți peretele aproximativ 5 minute după aplicarea soluției. Amintiți-vă să schimbați apa de clătire atunci când începe să arate murdar, deoarece nu este recomandat să clătiți pereții cu murdăria proprie.
 • Evitați utilizarea produselor comerciale care conțin alcool pentru a curăța pereții. Aceste produse pot sparge suprafața vopselei și pot lăsa un semn strălucitor (nu este ceva ce este recomandabil să aveți ziduri curate și frumoase!).
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 7
  3
  Pregătiți propriul curățitor de pete. Nu este așa de tare cum sună! Pur și simplu adăugați o jumătate de cești de bicarbonat de sodiu într-o găleată de 4 litri de apă caldă. Presăriți acest amestec pe o cârpă moale și treceți-l peste pete sau zone lipicioase, apoi clătiți zona cu apă și uscați-o cu o cârpă diferită.
 • Metoda 3
  Curățați zidurile cu pene

  Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 8


  1
  Curatati tapetul cu apa cu sapun si caldura. Ca regulă generală, puteți spăla un perete acoperit cu apă săpată sau apă caldă cu puțin amoniac. Nu uitați să vă prafați mai întâi!
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 9
  2
  Utilizați un amestec de oțet pentru tapet de vinil. Înmuiați o cârpă în oțet alb și apă caldă și frecați pereții pentru a le curăța. Încercați să evitați aplicarea oțetului direct pe pereți.
 • Imaginea intitulată Clean Walls Pasul 10
  3
  Utilizați oțet și apă pentru a elimina petele și mucegaiul de pe pereți. Dacă mucegaiul este foarte puternic, de obicei cea mai bună opțiune va fi un produs comercial adecvat pentru suprafața peretelui. Nu uitați să urmați instrucțiunile furnizate de producător pentru a evita accidentele. Nimănui nu-i place să fie cel care curăță mucegaiul de pereți, dar vei fi mai fericit cu pereții tăi curățiți când vei fi terminat!
 • Pentru petele de cerneală, creion sau marker de la stânga copii nesupuși (sau adulți!) Se foloseste un solvent lichid de curățare, cum ar fi WD-40 sau un lichid de curățare uscată.
 • Pentru a elimina petele de grăsime, utilizați pur și simplu apă caldă cu săpun.
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 11
  4
  Clătiți bine. Utilizați o cârpă umezită cu apă fierbinte pentru a clăti ușor și ușor soluția de curățare. Uscați cu o cârpă moale, cu aceeași procedură folosită pentru a curăța zidurile pictate și pentru a face o pauză: pereții tăi pavei sunt curați!
 • Metoda 4
  Curatati peretii de lemn

  Imaginea cu titlul Clean Walls Step 12
  1
  Praf pereții. Utilizați o mătură, o perie și un filtru de praf sau o perie pe capătul unui aspirator. Deoarece nu există nici o pictură pe perete, puteți fi mai puțin delicată cu pereții din lemn în acest pas. Slăbiți-vă după plăcere!
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 13
  2
  Utilizați apă caldă cu săpun pentru a spăla pereții. Completați cu o soluție ușoară de detergent și apă fierbinte pentru a pregăti amestecul perfect pentru curățarea pereților din lemn.
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 14
  3
  Pregătiți un amestec de oțet pentru a elimina toate petele. Se amestecă o ceașcă de oțet alb și apă fierbinte într-o găleată. Umpleți o cârpă și curățați petele până când pereții sunt la fel de noi.
 • Imaginea cu titlul Clean Walls Pasul 15
  4
  Clătiți pereții cu apă curată. Nu mai este nevoie de detergent! Utilizați puțină apă curată pentru a clăti pereții și a le usca bine cu o cârpă curată. Asigurați-vă că pereții sunt complet uscați pentru a evita putrezirea lemnului.
 • sfaturi

  • Dacă nu sunteți absolut siguri că utilizați apă sau o soluție de curățare pe perete, efectuați mai întâi un test într-o mică zonă discretă. Dacă arată bine și nu dăunează peretelui, continuați și începeți să curățați restul cu produsul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a alege un covor bunCum de a alege un covor bun
  Cum să elimini mirosul de țigări din casa taCum să elimini mirosul de țigări din casa ta
  Cum să eliminați prafulCum să eliminați praful
  Cum să eliminați acarienii de prafCum să eliminați acarienii de praf
  Cum se face o piscinăCum se face o piscină
  Cum să spăl un covorCum să spăl un covor
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum se curata excrementele de la sobolanCum se curata excrementele de la sobolan
  Cum sa curatati covoareleCum sa curatati covoarele
  Cum sa curatati pete de funingine de pe un pereteCum sa curatati pete de funingine de pe un perete
  » » Cum să cureți zidurile

  © 2011—2020 ertare.com