Cum sa curatati mobilierul antic

Mobilierul vechi și prețios va avea cu siguranță un strat de murdărie pe suprafața lui datorită anilor de expunere la praf, murdărie și emisii de mediu. Dacă doriți să curățați o piesă veche de mobilier, faceți-o cu grijă, deoarece nu veți dori să o deteriorați cu ajutorul unor detergenți chimici puternici. Asigurați-vă că mențineți mobilierul prin curățarea și lustruirea acestuia frecvent.

pași

Partea 1
Curățați mobilierul

Imagine cu titlul Curățați mobilierul de epocă Pasul 1
1
Alegeți o curățare ușoară. Pentru început, alegeți un produs de curățare ușoară. Din moment ce doriți să păstrați mobilierul vechi cât mai puțin posibil, nu sunt recomandate substanțe chimice puternice. Un detergent ușor de spălat vase diluat în apă este o alegere sigură pentru curățarea majorității antichităților. Utilizați detergent de spălat vase cu mâna, rețineți că cele utilizate într-o mașină de spălat vase sunt mai acide.
 • Dacă detergentul mașinii de spălat vase nu îndepărtează cu succes murdăria, este bine să alegeți un detergent ușor mai puternic. Unele produse pentru a curăța mobilierul, cum ar fi uleiul lui Murphy, ar putea funcționa, dar ar folosi doar o cantitate mică. Nu este recomandat să utilizați cantități abundente de produse uleioase pe suprafața mobilierului antic.
 • Unii experți cred că ceara de pastă, pe care o puteți cumpăra în majoritatea magazinelor de hardware și magazine, este o opțiune mai bună pentru curățarea antichităților decât uleiurile.
 • Imaginea intitulată Curățați mobilierul de epocă Pasul 2
  2
  Se freacă suprafața cu o cârpă moale și cu detergentul pe care l-ați ales. Pentru a începe, umeziți o cârpă cu o cantitate ușoară de detergent pe care l-ați ales. Îndepărtați ușor suprafața cu aceeași cârpă până când nu mai murdărește murdăria sau murdăria.
 • Evitați spălarea, deoarece aceasta ar putea deteriora finisajul unei mobilier vechi. În schimb, utilizați mișcări delicate de curățare.
 • Mutați cârpa în direcția buruienilor din lemn.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul antichizat Pasul 3
  3
  Elimină petele lipite cu lână de oțel. Unele zone pot avea pete sau murdărie lipite împreună. Puteți folosi lâna de oțel pentru a le îndepărta atâta timp cât este # 0000 lână și lucrați pe pete cu mișcări blânde.
 • Se freacă în direcția lemnului. Continuați frecarea până când murdăria și praful nedorite au dispărut.
 • Asigurați-vă că nu aplicați prea multă forță. Acest lucru ar putea deteriora finisajele.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilier de epocă Pasul 4
  4
  Utilizați o periuță de dinți pentru a ajunge în locuri greu accesibile. Unele zone ale mobilei, cum ar fi colțurile sau curbele, pot fi dificil de curățat cu o cârpă. Pentru aceste părți, utilizați o periuță de dinți. Îndepărtați peria în soluția de curățare și periați zonele greu accesibile, urmând grăuntele de lemn, până când praful și murdăria dispăr.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul antichizat Pasul 5
  5
  Curățați mobilierul și lăsați-l să se usuce. Odată ce ați terminat curățarea, puteți șterge suprafața cu o cârpă uscată. Utilizați mișcări delicate pentru a absorbi cât mai mult lichid posibil și mobila se simte relativ uscată la atingere. Lăsați-o să se usuce puțin mai mult înainte de a continua procesul de curățare.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul antici Pasul 6
  6
  Poloneză mobilierul când termini. Odată ce mobilierul este uscat, adăugați un strat de polish. Acest lucru va face ca strălucirea să strălucească și să ofere anticului un aspect plăcut. Pentru a lustrui, purtați o cârpă curată și rulați-o peste suprafața dulapului până când strălucește. Cel mai bine este să evitați să aplicați polizoarele pentru mobilier, în special cele care sunt pe bază de silicon, la antichități.
 • Partea 2
  Păstrați mobilier antic

  Imagine cu titlul Curățați mobilierul antici Pasul 7
  1
  Praful mobilierului antic în mod regulat. Pentru a preveni acumularea de murdărie, curățați-vă periodic mobilierul. Când efectuați rutina de curățare a prafului din casă, luați o cârpă și îndepărtați toată murdăria care sa acumulat pe vechiul mobilier.
  • Dacă folosiți spray-uri pentru a curăța mobilierul, căutați unul moale sau nu-l utilizați pe mobilier vechi.


 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul antici Pasul 8
  2
  Păstrați mobilierul antic departe de lumina soarelui. Lumina ultravioletă este foarte dăunătoare pentru antichități, deci nu este recomandat să-i expuneți la soare.
 • Nu lăsați mobila antică în aer liber, mai ales în zonele umbrite.
 • Nu depozitați mobilier antic lângă o fereastră, unde ar putea fi expusă la lumina soarelui din afară.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul antici Pasul 9
  3
  Utilizați un umidificator în medii uscate. Mobilierul antic este afectat de umiditate în aer. Schimbările de umiditate ar putea cauza lemnului să se contracteze și să se spargă. Păstrați un umidificator în încăperea unde vă depozitați antichitățile. Acest lucru va menține stabilitatea umidității și va minimiza efectele negative ale schimbărilor în umiditatea aerului.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul de epocă Pasul 10
  4
  Îndepărtați imediat mobilierul antic dacă suspectați o infestare cu dăunători. Mobilierul antici poate fi foarte valoros, prin urmare, nu este recomandat să le expuneți la dăunători. Anumite tipuri de insecte, cum ar fi gândaci, cum ar fi șobolani și șoareci, vor căuta mobilier. În cazul în care observați infestarea cu o ciumă în casa dvs., îndepărtați mobila veche imediat. Depozitați-le în altă parte până când rezolvați problema.
 • Verificați mobilierul vechi pentru părțile deteriorate sau deteriorate înainte de a le mișca. Nu este recomandat să puneți mobilierul în zone instabile sau neuniforme.
 • Transportați scaunele luându-le din scaun. Trageți mesele luându-le de partea platformei sau picioarele. Trageți întotdeauna mobilierul, în special cele mari, pe podea, în loc să le ridicați.
 • Partea 3
  Evitați dificultățile de curățare și îngrijire

  Imaginea intitulată Curățați mobilierul de epocă Pasul 11
  1
  Consultați un expert în antichități înainte de a încerca să restaurați sau să modificați o piesă de mobilier antic. Dacă aveți un antic scump sau colector, nu încercați să-l restaurați pe cont propriu. Discutați cu un comerciant antic din zona dvs. și cereți sfaturi sau sfaturi. Dacă nu sunteți familiarizați cu tehnicile de restaurare a mobilierului, poate doriți să angajați un profesionist în loc să încercați să îl restabiliți pe cont propriu.
 • Imagine cu titlul Curățare mobilier de epocă Pasul 12
  2
  Testați-vă mașina de curățat pe o bucată mică de mobilier înainte de ao folosi. Veți dori să vă asigurați că produsul curat pe care l-ați ales nu vă va deteriora mobilierul antic. Faceți un test cu o cantitate mică pe o suprafață mică de mobilier, care nu este ușor de văzut, cum ar fi sub scaunul unui scaun. Așteptați câteva ore și verificați rezultatul. Dacă nu observați deteriorări sau decolorări ale mobilierului, cel mai probabil este că aparatul de curățat este sigur de utilizat.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul de epocă Pasul 13
  3
  Evitați utilizarea uleiurilor pe mobilier foarte vechi. Unele produse de curățare a uleiului, cum ar fi uleiul lui Murphy, se pot folosi în siguranță pe mobilier vechi dacă le diluezi. Cu toate acestea, în cazul mobilierului foarte vechi, este recomandabil să optați pentru ceară în locul produselor pe bază de ulei. Rețineți că produsele de curățat pe bază de ceară vor servi la protejarea lemnului și la curățarea acestuia.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilierul antici Pasul 14
  4
  Nu încercați să îndepărtați vopseaua de pe mobilier. Este obișnuit să observați vopsele vechi sau peeling pe suprafața antichităților. Probabil, primul dvs. impuls este de a elimina aceste decolorări, dar nu este recomandabil să faceți acest lucru și ar putea afecta negativ valoarea mobilierului.
 • În general, colecționarii caută antichități asemănătoare celor originale, inclusiv peeling sau vopsea colorată. Dacă intenționați să vă vindeți antichitățile într-o zi, ar trebui să evitați modificarea picturii.
 • avertismente

  • Atunci când utilizați substanțe chimice puternice ca diluant de vopsea, faceți acest lucru într-o cameră bine ventilată și purtați mănuși de protecție și o mască pe față.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpunCum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpun
  Cum să desfaceți o mașină de spălat vaseCum să desfaceți o mașină de spălat vase
  Cum să evacuați o mașină de spălat vaseCum să evacuați o mașină de spălat vase
  Cum să eliminați petele de grăsimeCum să eliminați petele de grăsime
  Cum se instalează o mașină de spălat vase integratăCum se instalează o mașină de spălat vase integrată
  Cum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vaseCum sa spalati capacele de baseball folosind o masina de spalat vase
  Cum se spală hainele cu lichid de spălat vaseCum se spală hainele cu lichid de spălat vase
  Cum sa curatati pietrele pretioaseCum sa curatati pietrele pretioase
  Cum se curata aluminiuCum se curata aluminiu
  Cum se curăță mașina de spălat vase cu pulbere Kool AidCum se curăță mașina de spălat vase cu pulbere Kool Aid
  » » Cum sa curatati mobilierul antic

  © 2011—2020 ertare.com