Cum sa curatati blaturile de granit

Deși contoarele de granit au devenit o alegere populară pentru mulți proprietari de case, marea majoritate nu știu cum să curățe și să își mențină în mod adecvat suprafețele de piatră. Deși ați putea cumpăra un "curățitor de granit", există alte moduri în care puteți curăța și păstra aceste blaturi durabile și frumoase.

pași

Metoda 1
Întreținere periodică

Imaginea intitulată Blaturi cu granit curat Pasul 1
1
Pregătiți contorul pentru o curățare corespunzătoare. Înainte de a începe să curățați cu adevărat contorul, eliminați deșeurile în exces și îndepărtați toate aparatele sau obiectele pentru a ajunge în toate zonele.
 • Curățați orice scurgere sau reziduuri lipicioase pe tejghea. Cea mai bună modalitate de a evita colorarea contorului dvs. este să îndepărtați imediat toate lichidele sau sosurile de pe tejghea. Dacă lichidul a fost fixat, utilizați o cârpă umedă și caldă pentru a slăbi și a elimina acumularea de resturi.
 • Spălați cu apă caldă cu săpun și îndepărtați toate miezurile sau alte resturi. Utilizați o cârpă simplu înmuiată în apă cu săpun pentru a curăța contorul și scoateți firimiturile rămase, moloz și alte materiale înainte de a laves mai adânc tejghelei.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 2
  2
  Creați formula de curățare de casă pentru contoarele de granit. Asigurați-vă că utilizați produse de curățare care au un pH echilibrat și care nu conțin substanțe chimice acide sau de tip acid.
 • Umpleți o găleată sau o chiuvetă cu apă curată și caldă. Dacă puteți folosi apă filtrată, ar fi chiar mai bună.
 • Combinați detergentul ușor de spălat vase cu alcool. Se amestecă trei părți detergent de spălat vase cu o parte din alcoolul normal. Alcoolul funcționează bine pentru că are proprietăți de curățare și antiseptice, dar conține un pH de 7,0 (același nivel de pH al apei).
 • Se amestecă bine și se lasă puțină apă să se răcească. Apa trebuie să fie foarte caldă, dar nu fierbinte sau extrem de fierbinte. Asigurați-vă că detergentul de spălat vase și alcoolul sunt bine amestecate pentru a avea un echilibru bun.
 • Imaginea intitulată Blaturi din granit curat Pasul 3
  3
  Nu folosiți nici un detergent cu amoniac, oțet sau lămâie pe granit. Deși granitul este o suprafață extrem de tare, este susceptibilă la formule acide, care se mănâncă la suprafață. Oțetul și lamaia conțin mai mult acid decât poate fi în siguranță pentru granit.
 • Imaginea intitulată Blaturi din granit curat Pasul 4
  4
  Spălați contoarele folosind o cârpă albă curată. Pentru a obține cele mai bune rezultate, utilizați o cârpă albă, fără fibre în exces care pot apărea și rămân pe tejghea. O soluție posibilă este să folosiți o scutecală curată sau o cârpă din microfibră.
 • Îndepărați cârpa în soluția de curățare și apoi curățați bine contoarele. Înmuiați cârpa din soluție, permițând fluidului de curățare să pătrundă în cârpă. Înainte de a curăța contorul, stoarceți cârpa pentru a elimina excesul de lichid.
 • Rulați mâna peste tejghea pentru a vă asigura că ați îndepărtat toate resturile. Datorită naturii modelelor de blaturi de granit, unele pete sau rămășițe rămase nu pot fi evidente cu ochiul liber. Cu toate acestea, dacă rulați mâna curată pe suprafața contorului, puteți ridica deșeurile lipite pe care se poate lăsa în urmă cârpa.
 • Imaginea intitulată Blaturi din granit curat Pasul 5
  5
  Polonez și uscată contoare foarte bine. Chiar dacă contoarele dvs. sunt deja curate, majoritatea agenților de curățare pot lăsa petele și zgârieturile dacă nu se usucă imediat.
 • Utilizați o cârpă din microfibră pentru a usca și lustrui contoarele. Acest lucru nu numai că va elimina dungile, dar va îmbunătăți finisajul blatului și îl va lăsa strălucitor.
 • Utilizați o nouă cârpă uscată de microfibră dacă cârpa anterioară este înmuiată sau umezită. O cârpă umedă nu va permite ca suprafața să se usuce, deci schimbați cârpa originală cu una nouă.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 6
  6
  A terminat.
 • Metoda 2
  Curățați cu bicarbonat de sodiu

  Imaginea intitulată Blaturi cu granit curat Pasul 7
  1
  Utilizați tencuieli de bicarbonat de sodiu pentru pete dificile. Ce se întâmplă atunci când o zonă de murdărie devine un loc foarte dificil de îndepărtat și nu o puteți elimina prin simpla folosire a detergenților de granit de casă? Utilizați bicarbonat de sodiu pentru pete mai dificile care nu pot ieși după ce au fost curățate o dată sau de două ori.
  • Bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca un agent de curățare. Acest aspirator versatil este utilizat pentru toate tipurile de lucruri- utilizările sale variază de la un deodorant și mai curat piscină într-o pastă și material dentar mai curat. În plus față de aceste funcții, este un agent de curățare eficient pentru suprafețele de granit.
 • Image titled Blaturi de granit curat Pasul 8
  2
  Descoperiți ce fel de pete credeți că aveți. Procesul de curățare a petelor pe bază de apă și a petelor pe bază de ulei pe bază de bicarbonat de sodiu se face în moduri diferite. Dacă este posibil, încercați să aflați dacă petele dvs. sunt pe bază de apă sau pe bază de ulei. Acest lucru va face munca mult mai usoara atunci cand vine vorba de amestecarea bicarbonatului de bicarbonat de sodiu.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 9
  3
  Pregătiți o cămină folosind bicarbonat de sodiu. "Emplasto" este un cuvânt foarte sofisticat care se referă la un amestec moale și umed. În funcție de tipul de pete pe care îl aveți, iată cum trebuie să vă amestecați capsula:
 • Pe bază de apă pete: 1 cana de bicarbonat de sodiu, 5 linguri săpun bucate lichid și o cantitate suficientă de peroxid de hidrogen la amestecul are o consistență de iaurt.
 • pete pe bază de ulei: 1 cana de bicarbonat de sodiu, 5 linguri săpun bucate lichid și o cantitate suficientă de apă, astfel încât amestecul are o consistenta de iaurt.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 10


  4
  Aplicați tencuiala în zona unde se află pată. Acoperă contorul cu tencuiala, tencuiala apoi acoperit cu folie de plastic, și în cele din urmă se lasă să stea timp de cel puțin o zi înainte de curățare.
 • Metoda 3
  Sigilați pentru a preveni petele viitoare

  Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 11
  1
  Sigilați contorul de granit pentru a preveni pătrunderea petelor în piatră poroasă. sigilând contorul de granit la fiecare doi ani este o metodă bună pentru a evita să o curățați de prea multe ori. Un contor de granit este sigilat corespunzător când picăturile se formează atunci când se pulverizează apă pe suprafață. Când apa nu mai reușește să formeze picături pe suprafața contorului, este timpul să-i dăm o sigilă bună.
 • Imaginea titlului Blaturi din granit curat Pasul 12
  2
  Curățați cu atenție contorul de granit cu o formulă de curățare a granitului. Puteți face una pentru dvs., așa cum este indicat în metoda 1, sau puteți cumpăra o soluție de curățare într-un magazin specializat.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 13
  3
  Înainte de sigilare, lăsați granitul să se usuce complet după ce a fost curățat. Dați granitului 10-15 minute pentru a vă asigura că toată umiditatea sa evaporat înainte de a trece la următoarea etapă.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 14
  4
  Pulverizați uniform sigiliul pe întreaga suprafață de granit. Asigurați-vă că materialul de etanșare acoperă toate zonele de granit. Pentru a confirma acest lucru, cel mai bine este să aplicați materialul de etanșare utilizând o sticlă de pulverizare.
 • Nu frecați etanșantul de granit. Când frecați materialul de etanșare cu o cârpă sau un prosop de hârtie, veți face ca materialul de etanșare să fie absorbit în cârpă și nu în piatră. Pentru a obține cele mai bune rezultate, rezistați nevoii de a freca materialul de etanșare. Lăsați-o să acționeze singură.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 15
  5
  Așteptați 10 până la 15 minute pentru ca agentul de etanșare să pătrundă în contor.
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 16
  6
  Îndepărtați orice substanță de etanșare în exces după 15 minute. Dacă observați un efect de ceață pe suprafața de granit, ar trebui să știți că poate fi curățat - acest efect nu va fi permanent. Acum, contorul dvs. de granit este bine sigilat!
 • Imaginea intitulată Blaturi de granit curățate Pasul 17
  7
  A terminat.
 • sfaturi

  • Evitați folosirea produselor de curățare care conțin orice tip de acid, cum ar fi oțetul alb, deoarece acestea pot zgâria sau potoliza blaturile.
  • Folosește o metodă de curățare diferită pentru anumite pete, cum ar fi cerneala sau în jos, alcool, pete pe bază de ulei, grăsimi, produse cosmetice sau gudron, acetonă, mucegai sau fungi, clor sau peroxid de hidrogen, oxid, cataplasme, etc.
  • Unele mașini de curățat pietrele vin sub formă de șervețele. Acest lucru face ca curățarea contoarelor de granit să fie mai rapidă și mai ușoară!
  • Utilizați steguleții sau dispozitivele de plasare sub recipiente alimentare și băuturi pentru a evita scurgerea sau deteriorarea suprafeței blatului.

  avertismente

  • Evitați plasarea unei tăvi sau a unei plăci fierbinți direct pe tejghea, deoarece ar putea arde suprafața.
  • Săpunul și apa funcționează bine, dar în cele din urmă veți termina cu un strat de săpun pe blatul de granit.
  • Curățați imediat scurgerile, înainte de a pătrunde în granit și a deveni permanente.

  Lucruri de care ai nevoie

  • O cârpă moale albă sau prosoape de hârtie
  • burete
  • Curățător pentru piatră naturală
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curăț un mortarCum să curăț un mortar
  Cum să aibă grijă de blaturi de granitCum să aibă grijă de blaturi de granit
  Cum să eliminați prafulCum să eliminați praful
  Cum se elimină o zgârietură de pe un contor de laminatCum se elimină o zgârietură de pe un contor de laminat
  Cum se instalează un contor de granitCum se instalează un contor de granit
  Cum să spălați o podea de marmurăCum să spălați o podea de marmură
  Cum sa curatati placile de marmuraCum sa curatati placile de marmura
  Cum sa curatati placile de granitCum sa curatati placile de granit
  Cum se curata marmuraCum se curata marmura
  Cum se curata travertinulCum se curata travertinul
  » » Cum sa curatati blaturile de granit

  © 2011—2020 ertare.com