Cum să cureți mobilierul

Dacă păstrați mobilierul curat, nu numai că vor fi mai atractive, ci și vă veți prelungi mult viața utilă. Deși curățarea unei case întregi pline de mobilier poate fi un proiect important, nu trebuie să fie o provocare. În majoritatea cazurilor, este suficient să curățați praful și vidul în mod regulat, în plus față de efectuarea de curățare profundă la fiecare semestru pentru a păstra mobilierul arătând fantastic.

pași

Metoda 1
Curățați mobilierul tapițat

Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 1
1
Se aspiră regulat. Este cea mai ușoară parte a păstrării mobilierului curat. Încercați să curățați fisurile și fisurile mobilierului dintre perne, cum ar fi zonele în care brațele canapelei se întind pe spătar. Scoateți pernele și aspirați toate laturile.
 • Densitatea fibrei de mobilier din microfibre înseamnă că nu se estompează și vă permite să îndepărtați cea mai mare parte a murdăriei și resturilor numai cu periaj. Îndepărtați-le înainte de aspirare.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 2
  2
  Verificați etichetele pentru a vă ghida. Dacă mobilierul are nevoie de un detergent pe bază de solvenți, trebuie să cumpărați și să utilizați unul. Dacă mobilierul necesită un produs de curățare pe bază de apă, îl puteți face acasă cu ușurință. Dacă nu mai aveți eticheta, consultați un specialist.
 • W înseamnă: utilizați un detergent pe bază de apă.
 • S înseamnă: curățați cu un produs fără apă, ca solvent pentru curățarea chimică.
 • WS înseamnă: puteți utiliza un produs de curățare pe bază de apă sau un detergent fără apă.
 • X înseamnă: trebuie făcută numai o curățare profesională, deși puteți să vă aspirați cu libertate completă. Țineți cont de acest lucru atunci când cumpărați mobilier.
 • Imaginea intitulată Curățați mobilierul Pasul 3
  3
  Faceți un detergent pe bază de apă cu un lichid de spălat vase la domiciliu. Umpleți o sticlă de pulverizare cu apă, apoi adăugați câteva picături de detergent pentru vase (lichid, nu pulbere). Adăugați un capac plin de oțet alb și o mică drojdie de copt va combate mirosul rău. Se agită bine.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 4
  4
  Testați amestecul de detergent într-o zonă inconfundabilă. Umpleți un burete în amestecul de detergent și frecați puțin pe spatele sau la fundul tapițeriei - unde este puțin probabil să fie văzut. Curățați zona cu o cârpă și lăsați-o să se usuce complet cu aer. Dacă se estompează, nu utilizați amestecul de detergent. Mai bine să o curățați de un profesionist.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilier Pasul 5
  5
  Umpleți pete cu un burete. Utilizați un burete pentru a freca amestecul de pe mobilier și uscați tapițeria cu o cârpă în timp ce lucrați. Lăsați detergentul să se așeze și să pătrundă câteva minute în locurile persistente.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 6
  6
  Se scurge uscat imediat. Cea mai bună modalitate de a evita sesiunile extinse de curățare în viitor este să acționezi rapid atunci când apar scurgeri, tratându-le înainte de a pata grav în lucruri. Trebuie să uscați întotdeauna lichidele, în loc să frecați sau să frecați. În această etapă, mișcările energetice pot face ca lichidul să pătrundă mai mult în mobilier, astfel încât obiectivul este să absoarbă cât mai mult lichid posibil înainte de a fi introdus.
 • Metoda 2
  Curățați mobilier din piele

  Imagine cu titlul Curățați mobilier Pasul 7
  1
  Scoateți mobilierul. Ca și în cazul tapițeriei, aspirarea în mod regulat menține mobila curată. Scoateți pernele pentru a vă asigura că ajungeți la fiecare colț și crăpați mobila.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 8
  2
  Tăiați mobilierul cu un amestec de oțet. Într-o găleată, amestecați oțet și apă în părți egale. Îndepărtați o cârpă în lichid, evacuați-o până când este umedă, dar nu înmuiați și curățați mobilierul. Clătiți frecvent cârpa pentru a evita răspândirea murdăriei și ștergeți-o cu o cârpă uscată după terminarea lucrării.
 • Amestecul de suc de lamaie și tartrul de crémor în părți egale este un remediu ideal pentru îndepărtarea petelor pentru mobilier alb sau bej. Se amestecă amestecul în pată și se lasă timp de 10 minute. Apoi, curățați deșeurile cu o cârpă curată.
 • Aplicarea alcoolului isopropilic cu un tampon face minuni pentru pete de cerneală și mucegai. Aplicați-l și apoi uscați zona cu aer fierbinte de la un uscător de păr.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 9
  3
  Hrăniți pielea cu oțet și ulei de in. Amestecul trebuie să fie compus dintr-o parte din oțet și două părți de ulei de in. Se agită bine, se freacă și se lasă timp de 10 minute. Apoi, lustruiți pielea cu o cârpă. Este posibil să aveți nevoie să o lustruiți de mai multe ori.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 10
  4
  Păstrați pielea departe de soare pentru a evita uscarea și crăparea. Expunerea directă la soare dăunează pielea, chiar și cu o întreținere atentă. Întoarceți scaunele sau canapelele departe de ferestrele deschise sau asigurați-vă că jaluzelele sau perdelele sunt închise atunci când nu sunteți în cameră.
 • Păstrați mobilier din piele la cel puțin 60 cm distanță de sursele de căldură ale locuinței. Expunerea constantă la căldură poate sparge și îmbătrâni pielea.
 • Metoda 3
  Mobilier din lemn curat

  Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 11
  1
  Determinați care este finisajul mobilierului dvs. Dacă aveți îndoieli, este bine să începeți cu o curățare ușoară. Apoi, treceți treptat la cele mai puternice metode de curățare, în funcție de reacția mobilierului (sau de lipsa de reacție). Dacă știți că mobilierul dvs. a fost vopsit, vopsit etc., trebuie să utilizați o metodă adecvată pentru acest tip de finisaj.
  • Ca regulă generală pentru a curăța mobilierul din lemn: nu folosiți multă apă și, dacă o faceți, nu lăsați-o prea mult pentru că apa poate cauza deformarea sau fisurarea lemnului.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 12
  2
  Curăță praful și murdăria din lemn. Ștergeți mobilierul cu o cârpă curată pentru a elibera și îndepărta praful și murdăria de pe suprafață. Evitați utilizarea prafurilor pentru mobilier din lemn, deoarece penele lor pot răzuți lemnul. Folosește mai bine o cârpă.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 13
  3
  Tăiați lemnul cu esențe minerale. Esențele minerale (de exemplu, solvenții de vopsea) sunt excelenți pentru îndepărtarea murdăriei acumulate. Se toarnă esența minerală într-o cârpă și se freacă ușor pe mobilier. Lucrați într-un spațiu bine ventilat când utilizați esențe minerale. Ștergeți resturile de curățare cu o cârpă umedă.
 • Deși aceste esențe sunt sigure pentru majoritatea mobilierelor din lemn, trebuie mai întâi să le testați într-o zonă inconfundabilă (cum ar fi partea inferioară sau piciorul scaunului) pentru a vă asigura că mobilierul nu reacționează prost la curățare.


 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 14
  4
  Faceți un amestec de terebentină pe lemn finit. Se amestecă 3/4 ceașcă de ulei de fier fiert cu 1/4 ceașcă de terebentină într-un borcan și se agită bine. Ambele ingrediente sunt disponibile la magazinele de hardware.
 • O altă alternativă este utilizarea uleiului de mobilier disponibil și în acest scop.
 • Imagine cu titlul Curățați mobilier Pasul 15
  5
  Aplicați amestecul de terebentină pe lemn. Se toarnă puțin pe masă, apoi puțin pe o lână de oțel. Aplicați amestecul trecandu-l de-a lungul granulelor. După ce ați terminat, lustruiți-vă cu o cârpă moale. Acest amestec este foarte eficient pe lemn finisat și nefinisat. Acest lucru crește luminozitatea și durata lemnului finit și previne uscarea și crăparea lemnului neterminat. Umpleți bine uleiul și lăsați amestecul să se usuce cu aer.
 • Utilizarea unui scruber de oțel poate părea gravă, dar finisajul de pe majoritatea mobilierelor din lemn este suficient de gros pentru a proteja lemnul de deteriorare.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 16
  6
  Suprafețe poloneze cerate sau lăcuite cu ulei de lamaie. Umpleți o cârpă, adăugați puțin ulei și curățați mobilierul. Apoi, lustruiți suprafața, lăsând puțin reziduuri.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 17
  7
  Aplicați ceară pentru mobilier pentru a proteja mobilierul nearsurat. Aplicați o cantitate generoasă cu o tifon, în direcția cerealelor. Apoi, lustruiți cu altă cârpă.
 • Metoda 4
  Curățați mobilierul acrilic și lucitele

  Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 18
  1
  Curățați mobilierul cu o cârpă curată. Acrylic și lucite necesită foarte puțină grijă, dar pot fi ușor zgâriate de mici urme de murdărie și murdărie din pânza pe care ați folosit-o pentru a curăța alte mobilier. Utilizați o cârpă nouă (sau proaspăt spălată) pentru a curăța mobilierul pentru a evita zgârieturile.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 19
  2
  Evitati curatatorii de sticla, cum ar fi Windex. Deși poate părea tentant că mobilierul este transparent, nu utilizați un detergent pentru sticlă pe mobilier acrilic. Curățitorii care nu sunt proiectați pentru acrilic sau luciți pot crea fisuri în mobilier.
 • De asemenea, dacă ceva este blocat în mobilier, nu utilizați un solvent pentru al scoate. Utilizați o cârpă umedă și numai detergenții proiectați special pentru acest material.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 20
  3
  Eliminați zgârieturile cu ajutorul unui polizor de plastic. Produsele concepute pentru a curăța plasticul sunt singurele produse de curățare pe care ar trebui să le utilizați pe mobilier acrilic. Dacă mobilierul este răzuit, mașina de lustruit poate repara zgârieturile.
 • Imaginea intitulată Clean Furniture Step 21
  1
  Identificați materialul În acest caz, cuvântul "răchită" se referă la tehnica utilizată în producția de mobilier, nu la materialul din care sunt fabricate. Mobilierul dvs. din răchită poate fi din hârtie, rattan sau bambus (printre alte posibilități) și pot exista mici diferențe în ceea ce privește tipul de îngrijire pe care fiecare are nevoie.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 22
  2
  Scoateți pernele. Le veți curăța separat de mobilier, iar producătorul trebuie să includă pe etichetă metodele de curățare corespunzătoare. Asigurați-vă că puteți accesa fiecare centimetru de suprafață a mobilei.
 • Imaginea intitulată Clean Furniture Step 23
  3
  Utilizați aspiratorul cu atașarea periei. Trebuie să aveți grijă să curățați mobilierul din răchită cu unelte moi. Periajul în mod regulat îi va menține curat și folosirea aspiratorului cu atașarea periei îndeplinește o funcție dublă.
 • Pentru praful care este greu de îndepărtat, utilizați o perie moale. Pentru praf greu accesibil, utilizați o periuță de dinți.
 • Imaginea cu titlul Curățați mobilierul Pasul 24
  4
  Spălați ușor rattanul și bambusul cu o soluție de apă, săpun și amoniac. Se amestecă o parte a amoniacului cu două părți de apă într-o găleată, Apoi se toarnă un jet de lichid de spălat vase fără bleach. Instrumentul ideal de curățare este pensula, dar este de asemenea utilă o cârpă.
 • Asigurați-vă că vă aflați într-o zonă bine ventilată înainte de a amesteca substanțele chimice și purtați mănuși atunci când manipulați amoniacul. Nu te sprijini pe găleată.
 • Este esențial ca amestecul să nu conțină înălbitor deoarece combinația dintre amoniac și înălbitor produce gaze incredibil de toxice. Dacă vă simțiți amețit sau greață când amestecați substanțele de curățare, luați imediat aer curat.
 • Trebuie să tratăți cu ușurință mobilierul din răchită, chiar și în timpul curățării. Pensulele rigide (și ceva mai abraziv) pot provoca daune considerabile mobilierului și necesită intervenția unui profesionist.
 • Pentru mobilier de hârtie și iarbă, lăsați agenții de curățare și curățați mobilierul numai cu o cârpă umedă.
 • Mobilierul răcoritor are nevoie doar de această curățare profundă o dată sau de două ori pe an.
 • Imaginea intitulată Curățarea mobilierului Pasul 25
  5
  Ia mobila în aer liber pentru a se usca la soare. Ar putea dura câteva zile să se usuce complet, dar este esențial ca mobila din răchită să se usuce bine. Când bastonul, iarba și bambusul sunt ude, își pot recupera treptat forma originală (care nu este răchită).
 • Mobilierul răcoritor trebuie să fie întotdeauna uscat complet și este necesar să se evite saturarea apei în timpul curățării. Nu stați niciodată în răchită fără să vă uscați.
 • Cu toate acestea, mobilierul din răchită nu ar trebui să-și petreacă tot timpul la soare. Scaunele și mesele expuse la soare pentru o lungă perioadă de timp trebuie să fie rotite pe tot parcursul anului pentru a preveni ruperea materialului.
 • Imaginea cu titlul Curățați mobilierul Pasul 26
  6
  Țineți-l departe de zonele umede. Deși răchită "îi place" umiditatea, aceasta promovează dezvoltarea mucegaiului și distorsionarea formei mobilierului din răchită. Păstrați mobilierul în zonele de acasă cu un climat controlat dacă doriți să le păstrați pe termen lung. Dacă nu locuiești în deșert, verandă nu este un loc bun pentru mobilier din răchită.
 • Dar dacă Chiar locuiți în deșert, curățați răchisul din când în când cu o cârpă umedă. Clima uscată poate (ca lumina directă a soarelui) să facă ca salcia să se spargă dacă nu primește îngrijirea corespunzătoare.
 • sfaturi

  • Puteți spăla mobilierul cu capace conform instrucțiunilor de pe etichetă.
  • Intervenția timpurie este esențială atunci când se detectează pete sau decolorări. Curățați frecvent mobilierul pentru a le păstra în stare bună și pentru a nu lăsa vărsările să se stabilească.
  • Dacă aveți animale de companie, trebuie să-i antrenați pentru a rămâne departe de mobilier, deoarece blănurile, ghearele și droolia pot lăsa urme. Dacă aveți pisici, curățați-le în mod regulat pentru a reduce cantitatea de păr pierdut și căderea părului și tăiați ghearele. Removerul pentru scame rulant este util pentru îndepărtarea ușoară a părului animalelor de companie.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați mobilierCum să cumpărați mobilier
  Cum se păstrează mobilierul din stejarCum se păstrează mobilierul din stejar
  Cum să scapi de acarienii de prafCum să scapi de acarienii de praf
  Cum să scapi de purici și căpușe în casa taCum să scapi de purici și căpușe în casa ta
  Cum de a proiecta o camerăCum de a proiecta o cameră
  Cum de a elimina mirosul de skunkCum de a elimina mirosul de skunk
  Cum să ceară mobilierCum să ceară mobilier
  Cum sa faci mobila cu ulei de maslineCum sa faci mobila cu ulei de masline
  Cum se spală mobilierul din răchităCum se spală mobilierul din răchită
  Cum se curata aluminiuCum se curata aluminiu
  » » Cum să cureți mobilierul

  © 2011—2020 ertare.com