Cum să curățați monedele cu rugina

Aveți o rezervă de monede vechi, dar acestea sunt acoperite în mucegai. Puteți utiliza niște detergenți metalice pentru a elimina mucegaiul, dar puteți să o faceți și cu soluții acide, cum ar fi oțet, suc de lămâie sau carbonat de sodiu. Cu toate acestea, gândiți-vă înainte de curățare. Dacă intenționați să vindeți monedele, curățarea mucegaiului și a coroziunii ar putea scădea semnificativ valoarea acestora!

pași

Metoda 1
Știți ce monede să curățați

1
Nu vă curățați monedele dacă intenționați să le vindeți sau dacă acestea au o valoare potențială. Curățarea va scădea semnificativ valoarea sa. Evitați curățarea coroziunii (cum ar fi mucegaiul), acumularea (precum murdăria) și murdăria din monede vechi, dacă vă așteptați să le vindeți la un preț apropiat de valoarea contabilă a colecției de monede. Dacă monedele pe care doriți să le curățați fac parte dintr-o colecție numismatică (studiu serios despre monede), nu le curățați. Acest lucru poate scădea valorile dvs. destul de puțin. Lăsați curățarea monedelor valoroase experților care se află în afacerea acestui loc de muncă.
 • 2
  Manipulați cu atenție monedele. Monedele potențial valoroase nu ar trebui nici măcar să fie manevrate manual. Folosiți mănuși și puneți monede în plicuri de monezi din plastic. Permiteți unui profesionist să evalueze monedele înainte de a continua. Același lucru se aplică tuturor antichităților. Nu curățați, nu vopsiți și nu lustruiți nimic care ar putea avea valoare înainte de a fi evaluat.
 • 3
  Nu curătați monedele care sunt în principal cupru (cum ar fi banii) cu monede care nu sunt cupru. Cuprul poate decolora suprafețele altor monede când li se permite să se înmoaie într-o soluție de curățare. În cazul monedei americane, trebuie să curățați banii separați de nichel, zece cenți, douăzeci și cinci de cenți etc.
 • Nu lăsați halate din cupru să fie înmuiate cu halate de oțel. Cuprul poate reacționa la substanțele chimice de curățare și se poate dizolva în soluție. Cuprul dizolvat poate compromite banii oțelului, ceea ce le va distruge finisajele.
 • Metoda 2
  Utilizați unele produse de curățare pentru monede

  1
  Utilizați un săpun pentru a lustrui metalul. Încercați să utilizați săpunul de lustruit S100 pentru a elimina mucegaiul și coroziunea similară a celor mai multe monede. Veți fi surprins de cât de bine îndepărtează mucegaiul de pe suprafața monedelor. În mod similar, este potrivit pentru monedele de argint și este folosit de aurul german pentru curățarea bijuteriilor de argint. Produsele de curățare din argint realizate cu bumbac chirurgical sau bumbac hidrofil sunt uneori utile deoarece fibrele de lână sau de bumbac ajută la curățarea suprafețelor neuniforme în monede. Brandul de polizor al brandului Weiman trebuie să funcționeze, pe lângă alte mărci.
 • 2
  Căutați detergenți de metal la un magazin de piese auto. Accesați secțiunea auto la magazinul local pentru a găsi o varietate de mașini de polizat și de curățare a metalelor, care pot fi, de asemenea, utilizate pentru curățarea monedelor metalice. Puteți utiliza un detergent de argint, cupru sau alt metal. Cu toate acestea, rezultatele oricarui produs vor fi mai eficiente daca le folositi in tipul de metal pentru care este anuntat.
 • 3
  Încercați să utilizați mașini de curățat bijuterii extraordinare. Nu le utilizați dacă curățați monedele în scopul realizării unei colecții de monede, cu accent pe forjarea unei valori monetare. Asigurați-vă că respectați toate instrucțiunile și recomandările producătorului atunci când utilizați aceste dispozitive de curățare extraordinare.
 • Metoda 3
  Curatati monedele cu produse de uz casnic  1
  Spălați moneda sub un jet de apă rece. Țineți-l pe margine deoarece atingeți suprafața directă poate lăsa zgârieturi mici. Dacă doriți să protejați suprafața, nu o frecați.
 • 2
  Lăsați apa să curgă pe monedă timp de aproximativ un minut. Cu cât este mai mare presiunea apei, cu atât mai bine. Asigurați-vă că nu utilizați un jet de apă de mare putere care poate trece prin monedă.
 • 3
  Lipiți ușor moneda. Dacă există încă murdărie, frecați ușor moneda cu o periuță de dinți moale și săpun. Treceți periuța de dinți sub apă caldă pentru a înmuia perii mai departe. Clătiți frecvent peria și moneda pentru a evita zgârierea cu murdăria slăbită. Nu aplicați prea multă presiune și nu vă concentrați doar pe periajul zonei murdare a monedei.
 • Părul periuței de dinți are mai multe grade de fermitate - ar trebui să îl obțineți pe cel etichetat ca moale sau foarte moale. Dacă utilizați o perie fermă, riscați să deterioreze moneda.
 • 4
  Impecabil curăță murdăria înglobată. S-ar putea să existe murdăria care rămâne după înmuierea și perierea monedelor, în special a celor vechi. Pentru ao scoate, folosiți un instrument mic, ascuțit, cum ar fi o scobitoare sau o șurubelniță de precizie. Mentineți și îndepărtați cu grijă murdăria încorporată și încercați să nu zgâriați suprafața monedei. Puteți să vă curățați impecabil și precis dacă lucrați în condiții bune de iluminare și utilizați un microscop sau o lupă.
 • 5
  Se toarnă otetul pe monedă. Așteptați aproximativ zece minute și apoi frecați otetul cu o periuță de dinți. Acest lucru ar putea da un finisaj mai lustruit monedei. Luați în considerare utilizarea lichidelor acide, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul de cidru de mere și chiar carbonatul de sodiu, care sunt cunoscute pentru a ajuta la curățarea mucegaiului din monede vechi.
 • Luați în considerare adăugarea de sare în oțet, acid citric sau carbonat de sodiu. Combinația dintre acid și clor poate face ca soluția de curățare să fie și mai puternică.
 • 6
  Clătiți din nou moneda. După înmuiere, clătiți-l sub un jet de apă foarte caldă. Dacă moneda este foarte curată pentru gust, continuați să o uscați. Nu lăsați acidul în monedă sau acesta va continua să acționeze și va produce o acoperire neplăcută de verde cu săruri de cupru.
 • 7
  Uscați moneda. Îndepărtați moneda cu o cârpă moale și fără scame și apoi o așezați pe o cârpă moale și uscată pentru a termina uscarea. Nu frecați-l să se usuce.
 • avertismente

  • Nu lăsați moneda în oțet sau în crema de exfoliere pentru o lungă perioadă de timp, sau detaliile monedei vor începe să corodeze!
  • Evitați curățarea monedelor vechi și valoroase, în special cu acizii sau materialele abrazive. Le vei face să se erodeze și valoarea lor va fi mult redusă.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se colectează monedeleCum se colectează monedele
  Cum să colectezi lucrurileCum să colectezi lucrurile
  Cum să găsești 50 de cenți de argintCum să găsești 50 de cenți de argint
  Cum să fotografiezi monedeCum să fotografiezi monede
  Cum de a salva monedele de argintCum de a salva monedele de argint
  Cum se face aur fals cu monede de 5 cențiCum se face aur fals cu monede de 5 cenți
  Cum sa faci un pod cu monede asamblateCum sa faci un pod cu monede asamblate
  Cum să cureți monedeleCum să cureți monedele
  Cum să curățați monedele de cupru în câteva secundeCum să curățați monedele de cupru în câteva secunde
  Cum să cureți banii într-un borcanCum să cureți banii într-un borcan
  » » Cum să curățați monedele cu rugina

  © 2011—2020 ertare.com