Cum se curata metalele cromate

Datorită luminozității spectaculoase a cromului, nu este de mirare de ce a devenit atât de popular pe piață. Cu toate acestea, deoarece acest metal este foarte moale, acesta poate fi ușor deteriorat atunci când vine în contact cu substanțele chimice abrazive. Deoarece murdăria și murdăria apar cu ușurință în finisajul cromat luminos, este important să curățați periodic suprafața. Din fericire, cea mai mare murdărie poate fi ușor curățată cu un simplu compus de săpun și apă și materialele de curățare create special pentru curățarea cromului sunt disponibile pentru probleme mai evidente. De asemenea, este bine să lustruiți obiectele cromate după ce le curățați.

pași

Metoda 1
Curățați cromul cu săpun și apă

Imaginea intitulată Curățați Chrome pasul 1
1
Umpleți o găleată cu apă fierbinte. Ca în cazul oricărui tip de curățare, este mai ușor să curățați obiectul cromat în apă care este cel puțin înghețată. Umpleți 2/3 de găleată cu apă caldă sau fierbinte. Dacă obiectul pe care îl veți curăța este mic, nu aveți nevoie de găleată - puteți aplica săpun și apă direct pe un prosop.
 • Imaginea intitulată Clean Chrome Step 2
  2
  Adăugați săpun la apă. Când aveți găleata cu apă fierbinte, adăugați săpun până când suprafața este plină de bule. Tipul de săpun pe care ar trebui să-l utilizați depinde de aplicație. Deși orice săpun neabraziv funcționează excelent pentru curățarea unei suprafețe cromate, alegeți un săpun care poate fi utilizat în zone din alte materiale. De exemplu, ar trebui să utilizați un săpun special pentru mașini dacă veți spăla exteriorul mașinii. Un curatator simplu de uz casnic ar trebui să fie suficient pentru a curăța obiecte cromate.
 • Dacă aveți îndoieli, verificați eticheta dispozitivului de curățare pe care îl veți utiliza. Trebuie să aibă un fel de indicație cu privire la materialele care pot fi folosite și la cele care nu pot fi folosite.
 • Imaginea intitulată Clean Chrome Step 3
  3
  Rotiți cromul cu un burete sau o pânză neabrazivă. Luați un burete sau o pânză neabrazivă și o înmuiați la jumătatea apei cu apă săpată. Îndepărtați ușor obiectul crom în mișcări circulare. Concentrați-vă pe curățarea unei secțiuni a obiectului crom înainte de a continua cu o altă secțiune. Pentru a evita semnele și zgârieturile, uscați zona cu o altă cârpă curată când terminați fiecare zonă.
 • În cazul în care apa este foarte fierbinte, înmuiați doar un capăt al prosopului. Când nu mai aveți apă și săpun, înmoaieți din nou cârpa.
 • Imaginea intitulată Clean Chrome Step 4
  4
  Curățați toate colțurile cu o periuță de dinți veche. Anumite piese de crom, precum anvelopele mașinilor, au mult mai greu de ajuns în zone, deci aveți nevoie de o nouă abordare. Pentru cele mai multe dintre aceste obiecte, aplicarea de apă cu săpun folosind o periuță de dinți pentru a curăța fiecare colț funcționează excelent.
 • Deși puteți utiliza o periuță de dinți veche, asigurați-vă că majoritatea părului sunt intacte. Dacă aveți o perie foarte încurcată, nu vă va face nici un bine și puteți sfârși zgârierea suprafeței cromate dacă vă frecați din greu.
 • Imaginea intitulată Curățați Chrome pasul 5
  5
  Uscați obiectul crom când terminați curățarea. Dacă lăsați-l ud, vor apărea filigrane neplăcute. Când terminați spălarea, uscați-o cu un prosop de mână curat. Uscați-l folosind mișcări circulare și moi pentru a evita semnele și petele.
 • Imaginea intitulată Clean Chrome Step 6
  6
  Rotiti cromul folosind folie de aluminiu. Deoarece aluminiul este mai moale decât cromul, acesta poate fi utilizat pentru a lustrui obiectele cromate. Multe bucătării au pachete de folie de aluminiu. Tăiați o bandă și frecați-o deasupra obiectului crom când terminați curățarea pentru ao face să strălucească din nou.
 • Metoda 2
  Curățați cromul cu o soluție de curățare

  Imaginea intitulată Clean Chrome Step 7
  1
  Alegeți o soluție de curățare. Deoarece cromul este un material relativ moale, soluțiile non-abrazive sunt cea mai bună opțiune. Pentru a curăța cea mai mare parte a murdăriei din crom, nu aveți nevoie de mai mult decât săpun și apă. Iată o listă cu cele mai uzuale soluții de curățare pe care le puteți utiliza pentru curățarea obiectelor cromate:
  • copil de ulei
  • etanol sau ulei
  • cola răcoritoare
  • lamaie și bicarbonat de sodiu
  • De asemenea, puteți utiliza un spray de curățare care nu va deteriora obiectele cromate. Curatatorii de uz casnic cum ar fi "Vim Baie" Ei lucrează foarte bine pentru curățarea cromului.
 • Imaginea intitulată Curățați Chrome Step 8
  2
  Utilizați cel mai puțin abraziv curățitor pe care l-ați folosit mai întâi. Dacă aveți o gamă largă de produse de curățat pentru a alege, utilizați mai întâi soluția cea mai ușoară. În general, cromul nu are nevoie de atât de multe produse pentru a-l curăța. Datorită delicateții cromului, ar trebui să utilizați numai soluții mai abrazive dacă cele mai moi nu funcționează și obiectul nu rămâne curat.


 • Imaginea intitulată Curățați Chrome pasul 9
  3
  Aplicați curățatul pe un prosop. Așa cum ați face cu săpun și apă, înmuiați un capăt al prosopului în soluția de curățare. Dacă utilizați o sticlă de pulverizare, pulverizați soluția direct pe prosop și aplicați de acolo. Această metodă vă permite o mulțime de control asupra cantității de produs pe care o veți utiliza.
 • Prosoape de hârtie, de asemenea, de lucru dacă nu aveți un prosop de mână, deși probabil că trebuie să utilizați mai multe pentru a curăța o suprafață cromată mare.
 • Imaginea intitulată Clean Chrome Step 10
  4
  Așezați delicat cromul în mișcări circulare. Când mașina de curățat se află pe prosop, aplicați-o pe suprafața cromului în mișcări circulare și delicat. În ciuda săpunului, probabil că trebuie să aplicați mai multă presiune pentru ao curăța bine. Puteți aplica o mică forță fără să vă faceți griji cu privire la deteriorarea suprafeței cromate.
 • Imaginea intitulată Curățare Chrome Pasul 11
  5
  Clătiți obiectul și uscați-l după curățare. După ce ați folosit curățatul, curățați-o din nou cu un prosop cu apă caldă pentru a scoate curățatul. Urmați acest lucru, luați un prosop curat și uscați complet suprafața, folosind mișcări circulare.
 • Dacă nu o uscați, pot apărea urme de apă pe suprafața cromată.
 • Metoda 3
  Crom polonez

  Imaginea intitulată Clean Step Chrome 12
  1
  Aplicați oxid de aluminiu pentru a lustrui. Lustruirea oxidului de aluminiu îndepărtează micrograinele de pe suprafața cromului, lăsând o suprafață netedă și lucioasă. Aplicați acest polish pe un prosop și frecați cu o mișcare circulară.
 • Imaginea intitulată Clean Chrome Step 13
  2
  Îndepărtați rugina cu o lână de oțel. În cazul obiectelor cu finisaj cromat în stare proastă, este posibil ca o parte din suprafață să fie ruginită. Un dispozitiv de curățare nu va elimina acest lucru. Trebuie să folosiți ceva mecanic, cum ar fi lâna de oțel, pentru a încerca să remediați această problemă. Utilizați vată de oțel pentru a elimina cât mai mult oxidare posibil. Deși cromul nu va fi niciodată perfect după rugină, puteți îmbunătăți drastic aspectul acestuia prin îndepărtarea ruginei.
 • Poloneză și polonează suprafața pe care tocmai ați curățat pentru a îmbunătăți în continuare aspectul cromului.
 • Imaginea intitulată Clean Chrome Step 14
  3
  Ceară suprafața cromată. Wax este o opțiune excelentă dacă doriți să lustruiți o suprafață cromată. Agitați ceara și aplicați direct pe suprafața cromată cu o cârpă curată. După aplicarea uniformă pe toată suprafața, luați o altă cârpă curată și scoateți-o.
 • Imaginea intitulată Curățare Chrome Pasul 15
  4
  Îndepărtați și curățați cu apă pentru o finisare suplimentară. Curățarea rapidă cu apă este foarte ușoară și eficientă atunci când vine vorba de îmbunătățirea aspectului suprafeței. Dacă obiectul cromat nu mai este strălucitor datorită petelor, murdăriei sau amprentelor, luați un prosop umed pentru ao curăța și apoi o uscați pentru o îmbunătățire imediată.
 • sfaturi

  • Dacă aveți opțiunea, îndepărtați obiectul cromat de unde este (cum ar fi mașina) și plasați-l pe o masă pentru a putea să o curățați mai ușor.
  • Curățați o secțiune a cromului înainte de a trece la altul. Curățarea secțiunii de suprafață cu secțiunea vă va asigura că nu pierdeți nicio secțiune.

  avertismente

  • Cromul este un metal relativ fragil. Evitați substanțele chimice grele și substanțele de curățat industriale în timpul curățării.
  • Nu frecați materialul pentru o perioadă lungă de timp sau cu multă forță.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se cromaCum se croma
  Cum să cureți bijuteriileCum să cureți bijuteriile
  Cum sa curata bijuteriile de tungsten din carburiCum sa curata bijuteriile de tungsten din carburi
  Cum sa curatati aurul albCum sa curatati aurul alb
  Cum sa curatati placile exterioareCum sa curatati placile exterioare
  Cum sa curatati sticlaCum sa curatati sticla
  Cum să curățați cromul și să îndepărtați rugina fără mașini de curățat scumpeCum să curățați cromul și să îndepărtați rugina fără mașini de curățat scumpe
  Cum să curățați nichelul periatCum să curățați nichelul periat
  Cum sa curatati dulapurile de bucatarieCum sa curatati dulapurile de bucatarie
  Cum să curățați monedele cu ruginaCum să curățați monedele cu rugina
  » » Cum se curata metalele cromate

  © 2011—2020 ertare.com