Cum sa curatati petele de cerneala de mobilier din lemn

Petele de cerneală se numără printre cele mai dificil de curățat, mai ales dacă sunt lăsate să se usuce. În cazul în care pata de cerneală apare pe lemn, ceva ce, din păcate, se întâmplă adesea, este dublu de frustrant. Dacă țineți cont de prețul unei bucăți bune de mobilier din lemn, în special cea a antichităților, provoacă disconfort absolut. Respiră adânc În timp ce sunt greu de îndepărtat, nu este imposibil să curățați petele de cerneală din lemn dacă știți ce să faceți.

pași

Metoda 1
Utilizați săpun

Imagine intitulată Îndepărtați petele de cerneală din mobilier din lemn Pasul 1
1
Faceți o soluție de curățare cu săpun. Această metodă este cea mai eficientă atunci când cerneala este proaspătă. Mașina de spălat vase funcționează datorită proprietăților anti-grăsimi. Diluați pata și împiedicați cerneala să penetreze lemnul. Se amestecă 1/2 linguriță de lichid lichid de spălat vase cu 1/3 ceașcă de apă fierbinte într-un castron mic și se înmoaie soluția până când se obține suficientă spumă.
 • 2
  Testați finisajul. Înainte de a folosi orice produs de curățare pe lemn, trebuie să testați modul în care finisajul reacționează în fața acestuia. Puneți o minge de bumbac în spumă și frecați-o pe o mică parte a mobilei. Încercați să găsiți un punct care nu poate fi văzut. În cazul în care sapunul strică finisajul, opriți-l. Dacă nu, continuați cu pasul următor.
 • 3
  Luați o mică bucată de săpun cu o cârpă moale. Asigurați-vă că luați numai spuma, nu soluția. Îndepărtați cu atenție petele de cerneală cu o cârpă cu săpun. Apoi, clătiți spuma cu o cârpă curată și umedă și apoi uscați zona cu un prosop curat.
 • În cazul în care pata este încă vizibilă, este posibil să se utilizeze un scruber de oțel superior (numărul 0000) umezit în ceară lichidă. Îndepărtați ușor vata de oțel peste zona colorată. Lana de oțel ar trebui să elibereze doar un strat subțire de suprafață. Este important să aveți grijă să nu îndepărtați prea mult lemn. Curățați particulele cu o cârpă curată.
 • Metoda 2
  Utilizați bicarbonat de sodiu

  1
  Faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu, de asemenea cunoscut sub numele de "bicarbonat de sodiu"Este foarte bine să curățați deoarece devine o substanță abrazivă fină când este combinată cu apă. Este sigur de a fi folosit pe lemn deoarece este moale și eficient. Pentru a face pastele, adăugați sucul de copt la 1/2 cană de apă. Puneți cantități mici de fiecare dată, până când amestecul se îngroațează într-o capsulă.
 • 2
  Răspândiți aluatul peste pata de cerneală. Tăiați-i cu degetele, asigurându-vă că o împrăștiați complet peste pată. Nu este necesar să se frece în acest moment: lăsați bicarbonatul de sodiu să funcționeze. Dacă vă frecați din greu, este posibil să distrugeți suprafața lemnului. Așteptați 10-15 minute.
 • 3
  Curățați pastele. Utilizați o cârpă moale udată cu apă pentru a îndepărta pasta. Repetați procesul până când cerneala a fost complet curățată. Este posibil să fie nevoie să repetați procesul de mai multe ori pentru locații mai mari. Când sunteți mulțumit de rezultate, terminați curățarea suprafeței uscate cu o altă cârpă moale.
 • Metoda 3
  Utilizați terebentină minerală

  1
  Testați terpentinele minerale. Puteți găsi terpentine minerale la orice magazin de hardware. Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de "înlocuitori de terebentină". Umeziți ușor o minge de vată cu terpentină minerală și curățați o zonă ascunsă a mobilierului. În cazul în care bumbacul absoarbe o parte a finisajului, nu continuați.


 • 2
  Umpleți o cârpă cu terebentină minerală. Îndepărtați ușor suprafața colorată cu o cârpă și ștergeți-o cu o cârpă umedă. În cazul în care pata nu este îndepărtată, continuați cu pasul următor.
 • 3
  Folosiți vată superioară de oțel (0000). Tăiați zona colorată cu o bucată de vată de oțel umezită cu terebentină minerală. Faceți-o ușor și asigurați-vă că frecați de-a lungul bobului de lemn. Încercați să eliminați cât de puțin finisaje puteți. Cu cât mai puțin terminat eliminați, cu atât mai ușor va fi efectua restaurarea ulterioară.
 • 4
  Curățați suprafața. Cu o cârpă proaspătă, curățați terpentina minerală și particulele extrase de vata de oțel. În acest moment pata ar fi dispărut. Continuați cu restaurarea finisajului în cazul în care este necesar. În caz contrar, protejați ceara de finisare sau lustruirea cât mai curând posibil.
 • Metoda 4
  Utilizați înălbitor

  1
  Pregătește suprafața lemnului. Aplicați alcool denaturat pe o cârpă curată și moale și curățați suprafața pentru a îndepărta murdăria și alte impurități. În cazul în care lemnul are un finisaj, va trebui să îl eliminați. Este posibil să se sapă, deși necesită o mulțime de lucruri sau să se utilizeze strippers chimice.
  • Dacă alegeți să îndepărtați finisarea cu strippers chimice, efectuați lucrările într-o zonă bine ventilată, deoarece acestea conțin substanțe chimice foarte puternice, de exemplu clorura de metilen și pot provoca leziuni grave ochilor, plămânilor și pielii.
  • Este posibil să eliminați lacul și Shellacul pur și simplu cu alcool denaturat.
 • Imagine intitulată Îndepărtați petele de cerneală din mobilier din lemn Pasul 12
  2
  Determinați tipul de înălbitor pe care îl veți folosi. Albumul din casă conține clor, care este utilizat pentru curățarea petelor de cerneală și poate elimina cerneala uscată. De asemenea, este posibil să se utilizeze un decolorator pentru lemn care conține acid oxalic. Acidul oxalic este foarte bun pentru petele pe bază de fier, care acoperă câteva tipuri de cerneluri. O altă opțiune este utilizarea unui înălbitor cu două componente. Prima parte conține hidroxid de sodiu, iar a doua parte conține peroxid de hidrogen. Primul deschide porii lemnului, în timp ce acesta din urmă reacționează cu cel anterior. Puteți găsi ambele tipuri de înălbitori la orice magazin de hardware.
 • Ca în cazul oricărui produs chimic puternic, asigurați-vă că zona de lucru are o ventilație suficientă. Purtați mănuși pentru a vă proteja pielea și purtați o mască pentru a vă proteja plămânii.
 • Atunci când lucrați cu substanțe de înălbire cu două componente, utilizați diferite articole de îmbrăcăminte pentru fiecare componentă și, astfel, evitați reacția unui produs chimic cu altul.
 • 3
  Aplicați bleașul. Aplicați-o cu o cârpă curată în zona colorată, evitând lăsarea reziduurilor pe lemnul din jur. Lăsați-o să stea pe suprafață timp de 10 minute. Repetați procesul, dacă este necesar.
 • 4
  Curăță înălbitorul Curățați cu atenție înălbitorul cu o cârpă umezită în apă. Evitați atingerea lemnului din zona înconjurătoare. Urmați cu o altă cârpă umedă și folosiți-o pentru a curăța întreaga suprafață. Apoi, uscați-l cu un prosop. Așteptați cel puțin 24 de ore înainte de a restaura finisajul.
 • avertismente

  • Nu aplicați amoniac pe mobilierul din lemn, deoarece poate să le decoloreze.

  Lucruri de care ai nevoie

  • cârpe moi
  • cârpe sau prosoape de hârtie
  • container mic
  • spălarea săpunului lichid
  • burete de oțel (numărul 0000)
  • ceară lichidă
  • ceară sau poloneză pentru podea
  • lemn curat
  • alcool denaturat
  • minerale de terebentină
  • înălbitor pentru uz casnic
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați rezervorul de cerneală epuizat al unei imprimante Canon Pixma IP1000Cum să curățați rezervorul de cerneală epuizat al unei imprimante Canon Pixma IP1000
  Cum să curățați capul cartușului de cerneală al imprimantei cu jet de cernealăCum să curățați capul cartușului de cerneală al imprimantei cu jet de cerneală
  Cum sa faci vopsea de lemnCum sa faci vopsea de lemn
  Cum se face cerneala din coajăCum se face cerneala din coajă
  Cum sa faci cerneala pentru tatuaje in inchisoareCum sa faci cerneala pentru tatuaje in inchisoare
  Cum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminteCum să eliminați petele de pe margini permanente pe încălțăminte
  Cum să eliminați petele de cerneală indelebile de pe pieleCum să eliminați petele de cerneală indelebile de pe piele
  Cum sa faci cerneala tatuajului folosind cenusaCum sa faci cerneala tatuajului folosind cenusa
  Cum sa curatati cizmele de pieleCum sa curatati cizmele de piele
  Cum sa cureti pantofii de camasi albeCum sa cureti pantofii de camasi albe
  » » Cum sa curatati petele de cerneala de mobilier din lemn

  © 2011—2020 ertare.com