Cum sa curatati petele de ulei de un covor

Puteți curăța petele de ulei de pe covor cu una din următoarele metode. Înainte de a începe cu orice metodă, puneți o pânză sau un prosop de hârtie pe pată și o uscați ușor. Aveți grijă să nu impregnați uleiul din fibrele covoarelor. Lucrează din afară spre interior. Tipul de ulei vărsat nu are nicio importanță, deoarece metodele noastre sunt eficiente pentru uleiul auto, uleiul de măsline, uleiul pentru copii și toate celelalte tipuri de ulei.

pași

Metoda 1
Cu suc de copt sau amidon de porumb

Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 1
1
Acoperiți zona colorată cu bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb. Pulverizați produsul pulbere liber și nu vă faceți griji cu privire la depășirea acestuia. Atât bicarbonatul de sodiu și amidonul de porumb sunt absorbant de umiditate, în special de ulei. Nu vor pata sau vor deteriora covorul.
 • Unul dintre avantajele sodei de copt și a amidonului de porumb este prețul său scăzut.
 • Un alt avantaj este că nu sunt toxice și sunt fabricate din materiale organice. Nici bicarbonatul de sodiu, nici amidonul de porumb nu afectează în mod negativ mediul sau sănătatea.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei din mochetă Pasul 2
  2
  Impregnați bicarbonatul de sodiu sau amidonul de porumb pe covor. Evitați spălarea produsului prea tare sau prea ușor. Utilizați o forță suficientă pentru ca soda de copt sau amidonul de porumb să fie impregnată în fibrele covorului. Pentru petele de petrol mai mari, utilizați o perie mare - pentru pete mai mici, o periuță de dinți.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 3
  3
  Lăsați sucul de copt sau amidonul de porumb să acționeze și apoi să aspirați. Pentru această etapă, trebuie să lăsați produsul în pulbere timp de cel puțin 15 minute. Când soda de copt sau amidonul de porumb absoarbe uleiul, aspirați-l cu un aspirator.
 • Aspirați bine zona pentru a îndepărta toate particulele de praf.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 4
  4
  Luați câteva picături de lichid de spălat vase în zona colorată. Impregnați lichidul pe covor cu o perie mare sau periuță de dinți veche. Turnați puțină apă caldă peste zonă și uscați imediat lichidul de spălat vase cu o cârpă sau un burete curat.
 • Nu fi alarmat dacă procesul produce spumă de săpun. Continuați să curățați până când tot detergentul iese și covorul este relativ uscat.
 • Cu cât mai mult lichid și apă pe care le folosiți, cu atât procesul va dura mai mult.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 5
  5
  Lăsați covorul să se usuce complet. Verificați cu atenție fibrele pentru a vedea dacă există urme de ulei. Repetați procesul dacă pata este încă vizibilă.
 • Metoda 2
  Cu alcool izopropilic

  Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 6
  1
  Aplicați niște alcool izopropilic pe o cârpă curată sau pe un prosop de hârtie. Rețineți că alcoolul izopropilic este toxic și inflamabil. Utilizați întotdeauna alcool izopropilic într-o zonă bine ventilată și spălați bine mâinile după utilizare. Păstrați-l departe de copii și animale de companie.
  • Dacă manipulați alcoolul isopropilic cu atenție, nu va exista niciun risc.
  • Una dintre beneficiile alcoolului izopropilic este că aproape toată lumea o are în cabinetul de medicamente.
 • Imagine intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 7


  2
  Impregnează alcoolul pe covorul colorat. După ce faceți bine, lăsați covorul să se usuce. Dacă pete de ulei este încă vizibil, repetați procesul folosind alcool izopropilic mai mult.
 • Deoarece alcoolul isopropilic este un solvent, acesta va ajuta la dizolvarea uleiului și la separarea acestuia de fibrele covoarelor.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 8
  3
  Îndepărtați excesul de alcool izopropilic din covor. Când covorul se usucă suficient și pata dispare, clătiți întreaga zonă cu apă. Apoi uscați apa cu altă cârpă sau prosop de hârtie. Acest lucru va elimina alcoolul rezidual și va reduce mirosul.
 • Nu utilizați odorizante sau parfumuri pentru a elimina mirosul, ci doar pentru a face lucrurile să se înrăutățească.
 • Deschideți ferestrele și activați un ventilator. Cresterea ventilatiei este cea mai buna tactica.
 • Metoda 3
  Cu un solvent de curățare uscată

  Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 9
  1
  Testați solventul de curățare uscată înainte de al aplica în zona cu pete de ulei. Aplicați solventul pentru curățarea chimică într-o cârpă curată sau într-un prosop de hârtie și apăsați-l într-o zonă mică și inconspicuoasă a covorului. După câteva minute, luați o cârpă umedă și absorbiți solventul. Lăsați suprafața de testare să se usuce și asigurați-vă că solventul nu lasă urme sau nu coaja covorul.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 10
  2
  Aplicați solventul de curățare uscată în zona colorată. Cu o cârpă sau un prosop de hârtie, apăsați solventul pe covorul vopsit, făcând mișcări din exterior spre interior. Apăsați cu o forță suficientă pentru ca solventul să fie bine impregnat în fibrele covorului.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 11
  3
  După 5 minute, luați o cârpă umedă sau un prosop de hârtie și absorbiți solventul de curățare uscată de pe covor. Apoi, lăsați zona de uscare a petelor. Puteți utiliza un ventilator sau un dezumidificator în cameră pentru a accelera procesul de uscare.
 • Imaginea intitulată Îndepărtați petele de ulei de la mochetă Pasul 12
  4
  Examinați covorul uscat pentru a vedea dacă există urmele de ulei. Dacă observați urmele de ulei, repetați procesul descris mai sus. Este posibil să trebuiască să curățați zona de mai multe ori înainte ca pata să dispară complet. Acest lucru este normal cu petele de ulei, deoarece acest lucru se poate scurge prin fibrele covorului după curățarea inițială.
 • sfaturi

  • Absorbiți cea mai mare cantitate de ulei cu o cârpă sau un prosop de hârtie imediat ce descoperiți petele. În cazul în care uleiul sau uleiul vărsat impregnează pe peretele sub covor, poate fi necesar să apelați un covor profesionist, deci este important să absorbiți uleiul vărsat cât mai curând posibil.
  • Dacă pata este prea mare, puteți folosi un prosop de baie mare în loc de o cârpă sau un prosop de hârtie.
  • În cazul în care pata nu iese după încercări repetate ale unei metode, încercați un altul.
  • Luați în considerare testarea metodelor noastre în ordinea în care apar. Metoda 1 este cea mai sigură și mai ușoară (în plus, bicarbonatul de sodiu și amidonul de porumb sunt produse netoxice pe care le puteți avea deja în bucătăria dvs.). Metoda 2 utilizează de asemenea un produs utilizat în mod obișnuit, dar alcoolul isopropilic este toxic și lasă mirosul. Pentru metoda 3, obținerea solventului de curățare uscată nu este atât de ușor și este posibil să trebuiască să mergeți la un magazin.

  avertismente

  • Nu vărsați niciodată alcool izopropilic direct pe o pată. În timp ce alcoolul izopropilic poate fi eficient, dacă arunci prea mult, ar putea trece prin căptușeala covorului. Dacă alcoolul atinge căptușeala interioară, ar putea să o distrugă, pentru că va rupe îmbinarea latexului, ceea ce va deteriora covorul.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face ulei de tip JohnsonCum se face ulei de tip Johnson
  Cum se fac bombe de baieCum se fac bombe de baie
  Cum se face deodorantCum se face deodorant
  Cum se face unguentCum se face unguent
  Cum sa curatati rasina din pieleCum sa curatati rasina din piele
  Cum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpunCum să curățați vaselina de părul dvs. utilizând ulei de măsline și săpun
  Cum să cureți pantofii din pieleCum să cureți pantofii din piele
  Cum sa alegi ulei de maslineCum sa alegi ulei de masline
  Cum se face carne de vită cu broccoliCum se face carne de vită cu broccoli
  Cum se face pulberea de coptCum se face pulberea de copt
  » » Cum sa curatati petele de ulei de un covor

  © 2011—2020 ertare.com