Cum se curăță ștampilele de cerneală de pe hârtie

Poate că aveți îndoieli dacă cerneala este un mediu permanent. Dacă v-ați întrebat vreodată cum să eliminați ștampilele de cerneală din coli de hârtie, capace de praf și margini ale cărților, sunteți norocoși. Puteți elimina cerneala într-un mod eficient, netoxic și ieftin, utilizând instrumentele de zi cu zi. Acest proces, de asemenea, funcționează pentru a elimina petele de pe markere, pixuri, cărbune și creioane colorate. Rezultatele vor varia în funcție de tipurile de cerneală și de hârtie pe care le utilizați.

pași

Metoda 1
Scoateți ștampilele de cerneală de pe o foaie de hârtie

Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 1
1
Încercați mai întâi o schiță. Dacă ștampila de cerneală este suficient de subțire, poate aveți nevoie doar de o proiecție pentru a rezolva problema. În acest fel, veți proteja mai bine hârtia. Puteți utiliza ștergătoare de creion atâta timp cât acestea sunt încă moi. Dacă nu observați nicio modificare după cinci minute, schimbați radiera pentru ceva mai abraziv.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 2
  2
  Cumpărați un șmirghel. Puteți folosi orice tip de șmirghel, atâta timp cât este între 150 și 400. Cu cât este mai mică cerealele, cu atât va fi mai abrazivă. Dacă intenționați să utilizați hârtie subțire (cum ar fi hârtia pentru notebook-uri), alegeți să folosiți cea mai mare cantitate de boabe.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 3
  3
  Porniți o secțiune de șmirghel. Asigurați-vă că măsurați aproximativ 3 cm x 3 cm (1 x 1 inch). Această măsurătoare va fi suficient de mică pentru a vă concentra pe ștampila de cerneală fără a afecta zona înconjurătoare.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 4
  4
  Montați suprafața de lucru. Așezați mai multe coli de hârtie de etanșare pe suprafața de lucru. Plasați-le în stive una deasupra celeilalte. În acest fel, veți proteja hârtia de suprafața tare a mesei pentru a evita ruperea acesteia. Numărul de coli va depinde de cât de subțire este hârtia cu care lucrați.
 • Asigurați-vă că suprafața de lucru este solidă. Puteți utiliza un tabel. Scapa de tot ce nu ai nevoie.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 5
  5
  Extindeți hârtia care are sigiliul. Puneți-l cu fața în sus pe hârtia de șters. Apoi, țineți-o ferm cu mâna liberă. Asigurați-vă că utilizați întreaga mână și nu doar degetele. Puneți mâna astfel încât zona de cerneală a hârtiei să poată fi văzută între degetul mare și degetul arătător. Asigurați-vă că hârtia este perfect plat.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 6
  6
  Lipiți cerneala pe hârtie. Lucrați departe de corpul vostru. Faceți mișcări lente și netede. Evitați apăsarea prea mult. Fii răbdător Această metodă poate dura mult timp.
 • Pe măsură ce vă nisipați, plasați hârtia spre lumină pentru a vă asigura că nu supraagregați.
 • Când simțiți că șmirghelul nu are prea multe grăsimi, îl puteți cură, ținând-l în sus și lovind spatele.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 7
  7
  Alternați cu schița. Încercați să ștergeți cerneala pe măsură ce devine mai subțire. Această procedură vă împiedică să părăsiți pete când faceți nisip. Continuați cu procesul. Continuați să șlefuiți sigiliul. Pe măsură ce semnele se diminuează, puteți utiliza radiatorul pentru a elimina ceea ce a rămas.
 • Rețineți că hârtia este mai slabă în partea în care o șlefuiți, deci fiți cât mai atent și mai răbdător.
 • Metoda 2
  Scoateți ștampilele de cerneală din cărți

  Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 8
  1
  Deschideți cartea. Răsuciți paginile până găsiți cea dorită. Neteziți pagina, atâta timp cât este sigur să faceți acest lucru. Evitați crăparea coloanei vertebrale.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 9
  2
  Verificați grosimea hârtiei. Asigurați-vă că pagina este cel puțin la fel de groasă ca paginile de la începutul și sfârșitul unei cărți comune de bibliotecă. Puteți utiliza această metodă pe hârtie albă sau colorată. Puteți să o faceți și pe coperta interioară a cărții. Dacă pagina este subțire, cum ar fi hârtia imprimantei sau hârtia pentru notebook, utilizați o altă metodă.
 • Pentru o protecție suplimentară, vă recomandăm să plasați mai multe coli de hârtie de etanșare sub pagina pe care lucrați.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 10
  3
  Luați un cuțit pentru a repara cărțile. Le puteți găsi în special la magazinele de artizanat sau online. Căutați un cuțit cu o lamă care este complet plană pe o parte, cu o teșitură adâncă pe cealaltă față. În acest fel, puteți elimina ștampila de cerneală protejând în același timp paginile de deteriorare.
 • Nu folosiți un cuțit de precizie sau unul pentru unt. În caz contrar, veți șterge ștampila, dar veți deteriora și pagina.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 11
  4
  Țineți cuțitul cu mâna dominantă. Așezați cuțitul în același mod în care să țineți un creion sau un stilou. Țineți cuțitul spre partea inferioară a lamei. Puteți pune lama cuțitului vertical, orizontal sau sub un unghi.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 12
  5
  Începeți răzuirea sigiliului. Începeți cu o literă sau un element de design de timbre mici. Apoi, urmăriți cu atenție forma literei sau a elementului pe măsură ce vă răsturnați. Deplasați-vă înainte cu o mișcare de la o parte la alta cu vârful lamei. Fii răbdător Această metodă poate dura mult timp, deși vă va oferi rezultate profesionale.
 • De exemplu, dacă scoateți un capital "L", deplasați cuțitul cuțitului vertical pe tija lungă și orizontală pe cea mai scurtă tulpină.


 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 13
  6
  Alternați cu schița. Ștergeți literele sau liniile pe măsură ce încep să dimină. Ștergeți-le cu atenție. Derulați cu o mișcare obișnuită, ca și cum ați șterge mărcile de creion. În acest fel, veți evita deteriorarea suprafeței cu răzuire suplimentară. Continuați cu procesul. Continuați să răsturnați literele sau elementele de design individuale cu cuțitul. Pe măsură ce semnele se diminuează, puteți utiliza radiatorul pentru a elimina ceea ce a rămas.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 14
  7
  Retușați zona. Când toate semnele au dispărut, retușați zona care a fost ștampilată anterior cu radiera. Folosiți mișcări rapide, dar ușoare. Mătură orice rest cu palma mâinii.
 • Metoda 3
  Îndepărtați semnele rămase din marginile cărții

  Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 15
  1
  Cumpărați un șmirghel. Cumpărați o șmirghel de 100 și un șmirghel de 320. Puteți cumpăra șmirghel în foi, deși cumpărarea în role poate fi mai convenabilă. Forma laminată se va potrivi cu degetele pe măsură ce vă nisipiți.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 16
  2
  Porniți o piesă de 100 de șmirghel. Acesta este cel mai puternic șmirghel care va îndepărta sigiliul. Țineți banda fără mai mult decât lățimea degetului arătător. Faceți-o puțin mai mult decât vârful degetului (de la vârf la primul articulație).
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 17
  3
  Scoateți capacul cărții. Trebuie să efectuați această procedură pentru a evita șlefuirea tecii în timpul procesului. Puneți-o deoparte într-o locație unde nu o puteți deteriora.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 18
  4
  Țineți cartea cu o singură mână. Trebuie să utilizați mâna cu care nu scrieți. Țineți cartea cu sigiliul rămas care vă îndreaptă spre dvs. Încercați să țineți ferm cartea, astfel încât să nu alunece.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 19
  5
  Montați șmirghelul pe degetul arătător. Asigurați-vă că nu depășește lățimea suprafeței de șlefuit. În caz contrar, puteți deteriora capacul cărții.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 20
  6
  Începeți șlefuirea. Nisip atenți cu o mișcare de la o parte la alta. Începeți cu marcajul rămas. Când cerneala începe să dispară, slefuiți ușor restul marginii pentru a păstra lățimea uniformă a paginii. Continuați șlefuirea până când marca rămasă a dispărut complet.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 21
  7
  Verificați cele două margini rămase ale paginii. Căutați semne de decolorare. Dacă observați vreo indicație a acestei probleme, rupeți cu ușurință aceste zone până când disparerea decolorării nu se va produce. În acest fel, cele trei pagini vor avea o culoare uniformă.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 22
  8
  Porniți o bucată de șmirghel de 320 de grâu. Aceasta este cea mai bună textură care va netezi paginile. Încercați rupe o bucată de șlefuit aceeași lungime și granulatie șmirghel lungime 100 se potrivește această piesă de pe degetul așa cum ați făcut pentru șlefuirea la început.
 • Imaginea intitulată Eliminați ștampilele de cerneală din documentele Pasul 23
  9
  Poloneză suprafața. Mutați degetul cu atenție de la o parte la alta. În cazul în care ați șlefuit doar partea cu marca rămasă, aceasta va fi singura latură pe care va trebui să o lustruiți. Dacă spargeți două sau toate cele trei laturi, lustruiți și ele.
 • sfaturi

  • Dacă trebuie să lucrați cu o singură coală de hârtie despre grosimea unei pagini de carte de bibliotecă, puteți utiliza metoda 2 pentru a elimina ștampilele de cerneală din acea pagină.

  Lucruri de care ai nevoie

  • șmirghel (de la cereale 100 la 400)
  • radieră individuală sau radieră de creion
  • un cuțit de reparații personalizat
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați rezervorul de cerneală epuizat al unei imprimante Canon Pixma IP1000Cum să curățați rezervorul de cerneală epuizat al unei imprimante Canon Pixma IP1000
  Cum să curățați capul cartușului de cerneală al imprimantei cu jet de cernealăCum să curățați capul cartușului de cerneală al imprimantei cu jet de cerneală
  Cum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă cu jet de cernealăCum să îmbunătățiți calitatea imprimării într-o imprimantă cu jet de cerneală
  Cum să atragă în 3DCum să atragă în 3D
  Cum se face cerneala din coajăCum se face cerneala din coajă
  Cum să faceți cerneală parfumatăCum să faceți cerneală parfumată
  Cum se face un stilou de cerneală invizibilCum se face un stilou de cerneală invizibil
  Cum sa faci o arma cu un stilouCum sa faci o arma cu un stilou
  Cum să începeți cu pictura chineză cu o pensulăCum să începeți cu pictura chineză cu o pensulă
  Cum sa faci cerneala pentru tatuaje in inchisoareCum sa faci cerneala pentru tatuaje in inchisoare
  » » Cum se curăță ștampilele de cerneală de pe hârtie

  © 2011—2020 ertare.com